Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שלא היה משלם מחירון, לא לשכוח שלא מדובר אמנם באלפא GTA אבל כן ברכב שרוב האקזמפלרים שמפורסמים ביד2 לא נראים טוב חיצונית או גמורים מכנית בגלל שעברו אצל צעירים שלא טיפלו, ובכלל רכב שיועד לקהל שמחפש רכב זול ולא רכב שילקק כל היום.

לכן אם פותח השרשור מתאר רכב שנראה שונה משאר האקזמפלרים ביד2 ושמור חיצונית,פנימית ומכנית ובהתאם לתוצאות הבדיקה שברובה כסתח"ים (רוב הבדיקות שראיתי עד עכשיו גם פה בפורום כללו נזילת שמן) ואם פות"ש עם ידע בסיסי ובדק את הרכב גם בעצמו וראה שהכל תקין אין סיבה לא לשלם את מחיר המחירון שנמוך גם ככה לרכב כזה.

אם הקלאץ' יתבלה עוד חצי שנה, זה משהו שלא מורידים עליו ברכב ישן שזה חלק מהבלאי הטבעי שלו, כנ"ל לגביי הטיימינג. כמובן שאם יש בעיה כמו נזילת שמן או קלאץ' שכבר גמור בעת הקנייה ניתן ואף רצוי להוריד מהמחיר.

שלא תבין לא נכון, אני לא נגד התמקחות על המחיר, אבל מצד שני אין סיבה לא לקנות במחיר מחירון.

אגב vladcar אתה צודק בכל מילה , מאוד מומלץ להכניס רכב ובמיוחד רכב לא חדש למוסך שאתה סומך עליו לבדיקה, יש הרבה מוסכים שמתמחים באיטלקיות ומוכרים כאן בפורום ובכלל שיוכלו לתת לך חוות דעת מקיפה על הרכב, ההבדל בין נזילה רצינית להזעה ברכב כזה שמיים וארץ.

Miata ND2

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שימו לב, בהודעת הפתיחה רשום שהרכב שמור פנימית וחיצונית בצורה קנאית שלא נראתה עד היום.

לפי הבדיקה (שמתאימה יותר לרכב בן 3) גם מכנית הוא שמור ביותר.

"לא נראתה עד היום" אומר לי שהבחור כבר ראה כמה פונטו במצב שונה...

עכשיו אני שואל שאלה אולי מוזרה:

למה מתייחס מחיר מחירון, לרכב ממוצע לשנתון או לרכב שלא צריך להשקיע בו אפילו גרוש?

לדעתי, רכב שלא צריך להשקיע בו כלום נמצא בסוכנות היבואן. (המחיר בהתאם ) ולא 10 שנים על הכביש. בחלק מהמקרים, בהם הרכב הישן לא במצב להיט , כדי להביא אותו למצב מושלם, צריך להשקיע יותר מערך הרכב. לכן לפי דעתי מחיר מחירון משקף רכב ממוצע לגילו, שלא דורש תיקונים רציניים מיידית (לא כולל כיוון פרונט, שריטות ועוד כל מיני תיקונים קטנים שהם בלאי של הגיל, ואם אין בלאי כזה - מקבלים בונוס).

יש לנו תכונה כזאת - מכל דבר לעשות שוק כדי "לא לצאת פראייר". כי לא מספיק לספר לחבריה שקנית רכב במצב מדהים, צריך גם שהמחיר יהיה נמוך.

אז הגישה אישית שלי קצת שונה - פראייר הוא זה שלא קנה רכב במצב מדהים שלא נראה עד כו, רכב שקשה מאוד למצוא במצב טוב, רכב שמתאים בול לדרישות, כי המוכר לא ירד קצת במחיר והתעקש על מחיר מחירון.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רכב נדיר ומבוקש, מאוד שמור, עם ק"מ נמוך בצורה קיצונית ולפי דבריך גם נראה יפה.

זה לבד - שווה מעל המחירון.

סתם בשביל לסבר את האוזן - לי יש פנדה בת 3 עם 75K ק"מ...כשהיא תהייה בת 10 היא תהייה שחוקה פי 2 מהפונטו שראית.

עכשיו, יש לך קצת כסף להשקיע עליה - ככל הנראה צריך רדיאטור חימום פנימי (סיפור לא זול), קלאצ' חדש, כמה תותבים במערכת ההילוכים (רשום ששילוב ההילוכים לקוי) ואולי עוד כמה שטויות.

קח בחשבון שכל הדברים האלה ביחד יכולים לעלות 4K בשקט, כשהם משתלבים כולם ביחד.

עכשיו תעשה חשבון, האם משתלם לך לקנות את הרכב הנ"ל - שאני לא יודע כמה הוא עולה, או ללכת במקום זאת על רכב בן 3 עם הלוואה כלשהיא.

סתם לדוגמא, שברולט ספארק בנות 3 נמכרות כיום בסביבות 30K. כנ"ל פנדות (סביבות 35K+-) כמה זה כבר רחוק ממה שאתה הולך לשלם על פונטו בת 10?

פורסם

אני רוצה להסביר את עצמי שוב.

אני לא אומרת שלא צריך לשלם מחירון על הרכב, גם אני הייתי משלמת מחירון וגם מעל על רכב ששווה את זה.

בגלל שמדובר ברכב שיש לו פער עצום בין מחירונים:

לוי יצחק (שהוא המחירון הקובע במדינה) יהיה נמוך מ14 אלף, כנראה באיזור ה13.

יד2: 17300 עם שקלול ק"מ 17900.

כמובן שרוב המוחלט של המוכרים דורשים את מחירון יד2, כי הוא גבוה יותר והוא גם נגיש עבור רוב הקונים שלא רוצים לשלם על בדיקת מחירון כי הם לא פראיירים.

אז לדעתי, הרכב לא שווה כמעט 18000 ש"ח, כי תוספת קטנה לסכום הזה (אם בכלל) מביאה את הקונה לגרנדה ידנית צעירה מזאת ב3-4 שנים. עם כל האהבה לי לספייס, אין מה להשוות בינה לבין הגרנדה, במיוחד בגזרת הגירים הידניים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

רק בגזרת הגירים הידניים :)

אני רוצה להסביר את עצמי שוב.

אני לא אומרת שלא צריך לשלם מחירון על הרכב, גם אני הייתי משלמת מחירון וגם מעל על רכב ששווה את זה.

בגלל שמדובר ברכב שיש לו פער עצום בין מחירונים:

לוי יצחק (שהוא המחירון הקובע במדינה) יהיה נמוך מ14 אלף, כנראה באיזור ה13.

יד2: 17300 עם שקלול ק"מ 17900.

כמובן שרוב המוחלט של המוכרים דורשים את מחירון יד2, כי הוא גבוה יותר והוא גם נגיש עבור רוב הקונים שלא רוצים לשלם על בדיקת מחירון כי הם לא פראיירים.

אז לדעתי, הרכב לא שווה כמעט 18000 ש"ח, כי תוספת קטנה לסכום הזה (אם בכלל) מביאה את הקונה לגרנדה ידנית צעירה מזאת ב3-4 שנים. עם כל האהבה לי לספייס, אין מה להשוות בינה לבין הגרנדה, במיוחד בגזרת הגירים הידניים.

פורסם

המחירון הולך לפי לוי יצחק, אבל אני אישית בשביל ספייס שמורה הייתי מוכן לשלם כ 17 אש"ח.

לגבי הגרנדה, בזמנך הפנוי את יותר ממוזמנת למצוא לי גרנדה במצב נורמלי בסביבות 20 אש"ח.

Miata ND2

פורסם

אני לא יודע אם זה רכב ששווה 17 אלף ש"ח. זה נשמע לי המון כסף בשביל רכב בן 10 שצריך להשקיע עליו עוד 4K.

עם כל הכבוד, לא שווה להוציא 21 אלף ש"ח על רכב בן 10 כשיש בתוספת מזערית של כסף שאפשר להתארגן עליה בקלות, רכבים בני 3.

פורסם

מעניין על איזה רכבים אתה מדבר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חברה תודה רבה החלטתי שאני לא מוותר על הרכב והוא נקנה ב1000 פחות ממחיר המחירון המשוקלל של לוי יצחק

ברכב נקנה ב 15000

ולאד אתה תותח והגישה שלך מצויינת.

פורסם
מעניין על איזה רכבים אתה מדבר.

לא מעט רכבים!

סוזוקי אלטו, שברולט ספארק, פיאט פנדה - כולם נמכרים בסביבות 30K לרכבים בני 3.

פורסם

ד"ר, ההשוואה שלך לא רלוונטית.

הפונטו המדוברת כאן היא 80 כ"ס עם גיר אוטומטי רציף, הדגם המוצלח והמבוקש ביותר של הפונטו בגזרה העממית.

אתה משווה אותו לצ'יקמוקים הידניים שהם הספארק והאלטו? לפנדה עם הגיר הרובוטי? הוא מרווח יותר מה-2 הראשונות, חזק יותר מכל השלוש, ועולה חצי מהן.

אני שמחה שהשואל החליט לקנות אותו בסוף. תתחדש וסע בדרכים טובות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

זאת פונטו ידנית.

מעבר לזה, אני מסכים עם מה שרשמת. אני גם מצטרף לברכות על הקניה ומאחל רק ליהנות מהרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בידיוק גם אני לא הבנתי את ההשוואה לאלטו וספארק..

מדובר בדגם נדיר מאוד שעולה ליד 2 אח. לכמה חודשים

אגב יש מצב גם שהייתי משקיע טיפה יותר מהמחירון..במיוחד שאני מחפש את הרכב הנוכחי כבר מספר חודשים

פורסם

סליחה, נכון, מדברים על קלאץ' ואני תקועה על אוטומט...

בכל אופן, עדיין לא בר השוואה מבחינתי לרכבי מיני שהועלו פה, והפנדה- מוצלחת ככל שתהיה, עדיין חלשה יותר. במסגרת התקציב, הפונטו הזו בהחלט מציאה. הגרסה הידנית שלה סופר נדירה, בטח ובטח עם נתונים כאלה. קנייה מוצלחת מאוד לדעתי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...