Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיר מעולה!! תתחדש ותהנה מהרכב!

user-offline.png, אח של חבר קנה לא מזמן גרנדה ידנית 2008, עם בערך 120KKM יד 2\3 עם עבר השכרה. אחרי בדיקה במוסך הישור קו לרכב מסתכם במשאבת קלאץ'. הצעת מחיר: 500 ש"ח (כולל עבודה ומע"מ). אני מאמינה שב20K אולי קצת יותר אפשר למצוא משהו אפילו יותר טוב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב פעם השוואה שגויה.. מדובר בדגם נדיר 80 כ"ס.

הגראנדה הידנית 1.2 זה מזללה של דלק, מנוע שהחלט לא תואם את משקל הרכב. וזה מניסיון.

פורסם

גרדנה פונטו מזללה של דלק? זה בהחלט משפט שראוי לחתימה..

קנית קניה לא רעה בכלל, אבל לא צריך להצדיק אותה בכול מחיר. שני הרכבים במסגרות מחיר אחרות אבל הגרנדה רכב הרבה יותר טוב לדעתי(לא הכול בחיים זה הבדל של 15 כ"ס)

פורסם (נערך)

בוא נשאל אותך שאלה פשוטה, הייתה לך פונטו גראנדה? אם לא אז אפשר לומר שאני צודק, כי לי הייתה, ואני אומר לך שהיא מזללה של דלק.. שוב פעם מדובר על ה1.2.

חלילה לא טענתי על מנת להצדיק את הקנייה שלי בכל מחיר, אם הייתי בטוח שאני צודק לא הייתי משתף את חברי הפורום כאן, אך היה חשוב לי להבהיר את הנקודות האלה לגבי הפונטו גראנדה.

הפונטו גראנדה עולה על הספייס בכמה וכמה פרמטרים, היא מאובזרת יותר, מרווחת יותר, לטעמי אמינה יותר, אך 60 כוח סוס לרכב במשקת הזה, בהחלט חלש מאוד, ובשבילי זה מאוד מאוד משנה שאני לא יכול לבצע עקיפה בכביש.

עריכה אחרונה על ידי psykick1
פורסם

הגרנדה 1.2 שאני מכיר, שייכת לחבר טוב שלי, פחות ממאה אלף ק"מ, אצלו כבר כמה שנים. 13 ק"מ לליטר בבין עירוני (85-90%) והוא נוהג כמו סבתא. לי זו נראית צריכה מוגזמת. לא מזללה, אבל יאריס בתנאים האלה עושה 17+.

פורסם
מחיר מעולה!! תתחדש ותהנה מהרכב!

user-offline.png, אח של חבר קנה לא מזמן גרנדה ידנית 2008, עם בערך 120KKM יד 2\3 עם עבר השכרה. אחרי בדיקה במוסך הישור קו לרכב מסתכם במשאבת קלאץ'. הצעת מחיר: 500 ש"ח (כולל עבודה ומע"מ). אני מאמינה שב20K אולי קצת יותר אפשר למצוא משהו אפילו יותר טוב.

אוקיי, אז הרכב יד שלישית מהשכרה, סביר להניח שעבר חיים לא קלים, במיוחד ממי שרצה שהרכב ירגיש כמו 1600 והרכב הרגיש... 1200.

פה מדובר ברכב ברמת האבזור הבכירה ELX עם מנוע חזק ועם קילומטראז' נמוך מהגרנדה למרות היותו ישן ממנו ב 4 שנים.

וכן 13 קמ"ל בין עירוני זה צריכת דלק גרועה לרכב כזה, בסובארו אני משיג מעל 15 קמ"ל רק בין עירוני.

Miata ND2

פורסם

אתה ביקשת גרנדה במצב טוב, נתתי לך דוגמא של גרנדה במצב טוב. אני חושבת שבמצב הנוכחי, ההשוואה מיותרת, כי הרכב נקנה ב15. אני הבאתי לדוגמא את הגרנדה כשדיברתי על מחיר שקרוב ל18, לא הייתי חושבת פעמיים והייתי מוותרת על 2 ק"מ/ליטר לטובת רכב חדש ומתקדם יותר.

אגב, הספייס עם תיבה הידנית לא תהיה חיסכונית כמו הספייס עם התיבה הרציפה בכביש בין עירוני.

היתרון שהגיר הרציף נותן לרכב, זה שיוט בסל"ד נמוך (100 קמ"ש ב2100 סל"ד). עם הגיר הידני, הימור שלי- 2600-2800 סל"ד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה לא חדש כאמור שגיר ידני עם 5 הילוכים הוא חסרון בכבישים בין עירוניים ויתרונו הוא בכבישים עירוניים, לא סתם נוסף הילוך שישי ואפילו שביעי.

אבל גם צריכת הדלק של הספייס הידנית תהיה נמוכה יותר מאשר הגרנדה, במיוחד עם בעל הרכב לא נוסע רק בכבישים בין עירוניים.

נכון, על קילומטר או 2 לליטר לא מתחשבנים, אבל כמו שרשמו פה הספייס חזקה מהגרנדה ולכן לא תמיד כדאי לקחת את הרכב החדש מבין ה 2, במיוחד שמשווים אקזמפלרים ספציפיים בתקציב ומדובר פה על רכב במצב משמעותית יותר טוב מכל גרנדה שתמצאי בתקציב הזה.

אין לי דבר נגד הגרנדה, מודה שהעיצוב הרבה יותר מודרני ויפה מאשר הספייס ועד עכשיו הוא נראה טוב ומיוחד בעיניי, אבל האיבו היווה שיפור משמעותי עם המנועים המוגדשים או ה 1400.

בכ"מ אנחנו סתם טוחנים מים ולוקחים את זה לאוף טופיק והקונה עשה פה בחירה מעולה לדעתי ואני מאמין שהוא נמנה בין בעלים של מספר מצוצמם של ספייס שנשמרו בקפידה.

Miata ND2

פורסם

אתייחס לכמה דברים מההודעה שלך:

1.בתוך חיפה, האיבו 1.4 הרובוטית שבסמלון, מציגה צריכת דלק משמעותית טובה יותר מספייס 80 כ"ס עם גיר רציף (הייתה לנו ב2011-2012).

2. גם לגרנדה היה את המנוע 1.4 77 כ"ס, יחסית נדיר עם תיבה ידנית, הרוב עם הרובוטית.

3. אני לא מבינה עפ"י מה אתה מחליט שהגרנדה המדוברת במצב לא טוב לעומת הספייס. חבר שלי ראה את רכב, נסע על הרכב, אין אפילו נזילה קטנה, הכל עובד, אין קילוף קטן בתא הנוסעים. כאמור, הדבר היחיד שהרכב דורש זאת בדיקה של משאוות קלאץ' שהחלפה שלה תסתכם ב500 ש"ח לכל היותר.

אני לא יודעת אם יצא לך לנסוע בספייס ובגרנדה, אבל למרות שהגרנדה שוקלת רק 60 ק"ג יותר, הרכב כמה רמות מעל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

1.בתוך חיפה כאמור הרובוטית מתנהגת כמו תיבת הילוכים ידנית והגיוני שמציגה צריכת דלק יותר טובה מגיר רציף, אבל לא מגיר ידני של הספייס (ולא בגלל הגיר הרובוטי)

2.אכן

3.אם היו מציגים לך גרנדה יד שלישית מהשכרה שעברה 20 אלף קילומטר בשנה בהנחה שהוא קנה אותה השנה, לעומת ספייס שעברה חצי מהקילומטר שעברה הגרנדה בשנה ובהנחה שהספייס שמורה בצורה יוצאת דופן משאר הספייס בשוק והגרנדה דומה לשאר האקזמפלרים בשוק, אך כמובן יד שלישית מהשכרה, ובהנחה שתוצאות הבדיקה דומות, מה תעדיפי ? לא תמיד בבדיקה יודעים מה קורה במנוע מבחינת בלאי, נכון, בודקים קומפרסיה, אבל מעבר לזה קשה מאוד לדעת, אני לא אומר שחבר שלך קנה רכב גרוע, יתכן וזו מציאה בדיוק כמו הספייס של פות"ש, אבל לי אישית מאוד קשה לסמוך על רכב שהיה בהשכרה.

יצא לי לנהוג המון בספייס, בגרנדה ובאיוו רק כנוסע, נכון, הגרנדה מרגישה יותר טוב מהספייס ויותר רכב מהספייס, אבל שוב, מדובר פה באקזמפלר במצב יוצא דופן לעומת אקזמפלר שעבר השכרה או דברים אחרים, ושניהם נכנסים לתקציב של פותח השרשור, ושוב, מה תעדיפי? בהנחה שאי אפשר למתוח את התקציב.

סתם בשביל לסבר את האוזן, לפני שרכשתי את הסובארו הייתה לי את האופציה לרכוש ספייס שנת 2002 אבל לא במצב יוצא דופן אלא במצב "טוב", זתאמרת שפה ושם קילופים ודהיות צבע, שריטות, פנים לא שמור במיוחד, מכנית סביר מטופלת בצורה סבירה, אבל פה זה נגמר, נהגתי על הספייס ועל הסובארו והתלהבתי ממש מהספייס אבל גם מהסובארו, מה גם שהרכב היה 8 שנים מעל השנתון של הסובארו ובערך 20 אחוז נמוך ממחיר הסובארו, נחשי במה בחרתי, והסיבה היא שהעדפתי רכב שמור ומטופל בצורה טובה ולקבל אמנם רכב ישן אך כחדש מאשר לקבל רכב חדש שמרגיש משומש.

מקווה שהבנת אותי.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

לפני שנה הייתי אומרת לך חד משמעית שהייתי בוחרת את הספייס (בין הספייס לגרנדה).

אבל לפני 9 חודשים קנינו את האיבו (כמובן שבמהלך החיפוש ראינו לא מעט גרנדה\איבו), לפני 3-4 חודשים עזרנו לחבר למצוא אוטו וקנינו לו את הספייס 80 כ"ס. יצא לי לנהוג בה ולהיות גם הנוסעת שליד. עכשיו כשיש לי למה להשוות, לא הייתי בוחרת בספייס על פני הגרנדה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

קודם כל לגרנדה 1200 יש 65 כ"ס. נכון שזו לא בהמה מהירה כמו הספייס 80 כ"ס אבל אין בכלל מה להשוות מבחינת החיים בתוך הרכב, שהוא מתקדם בהרבה מהספייס בכל פרמטר - נוחות, עיצוב, בטיחות.

לגבי צריכת דלק - גרנדה 1200 ידנית לא אמורה לרדת מ-1:14 בתוך העיר (בעיר מישורית) וזה מניסיון של חבר שהייתה לו כזו ומניסיון עם פונטו ספייס 60 כ"ס (אותו מנוע) ופיאט פנדה 69 כ"ס (שוב אותו מנוע). זה מנוע חסכוני ומצוין וכל עוד לא חושבים שהוא צריך להיות 1600 עם 100 כ"ס ולא קורעים אותו, משיגים תוצאות מעולות מאוד.

• תוכן חדש...