Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה כמה שבועות שאני שומע רעש (מן חריקות) מהאגזוז, וחשבתי אולי הגומית יבשות והגיע הזמן להחליף.

הצצתי מתחת לאוטו, וראיתי שחלק מצינור האגזוז האחורי חלוד. החלק היותר קדמי שלו רופף וזז מסביב לצינור הפנימי, החלק האחורי תפוס עם גומיות. האם אפשרי לתקן זאת, אולי בריתוך? האם בכלל צריך להיות רווח ביון הצינור הפנימי לחיצוני?

מצורפות תמונות.

תודה

DSC_10600.jpgDSC_10588.jpgDSC_1061.jpg

פורסם

יש לך חור באגזוז כפי שאתה רואה, לא יעבור לך טסט ומשפיע על הסחיבה של האוטו.

היה לי חור דומה אבל לא ברמה כזאת שכל הצינור התפרק ממש מהדוד האחורי.

מאמין שכן אפשר לסדר את זה בריתוך אבל יש כאלה שיגידו לך "תחליף את כל הדוד האחורי"

פורסם

תודה לכם.

ממה זה נגרם?

לפני שבועיים בערך פירסמתי שאלה על סל"ד בסרק. אני רוצה לנקות את המצערת, אך לא הספקתי בינתיים. לפעמים לאחר נסיעה בהילוך, לאחר מעבר לניוטראל הסל"ד יורד פתאום (ישר לאחר המעבר לניוטראל) אל מתחת לסל"ד סרק התקין, והאוטו יכול להיכבות. האם יש קשר בין הדברים?

אודה אם מישהו ימליץ על מקום לא יקר להחלפת הדוד באזור חיפה. מישהו יודע עלות משוערכת?

תודה

פורסם (נערך)
שלום לכולם,

מזה כמה שבועות שאני שומע רעש (מן חריקות) מהאגזוז, וחשבתי אולי הגומית יבשות והגיע הזמן להחליף.

הצצתי מתחת לאוטו, וראיתי שחלק מצינור האגזוז האחורי חלוד. החלק היותר קדמי שלו רופף וזז מסביב לצינור הפנימי, החלק האחורי תפוס עם גומיות. האם אפשרי לתקן זאת, אולי בריתוך? האם בכלל צריך להיות רווח ביון הצינור הפנימי לחיצוני?

מצורפות תמונות.

תודה

[ATTACH=CONFIG]386114[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386115[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386116[/ATTACH]

תשובות:

האם אגזוז תקין: התשובה היא לא, אגזוז תקין צריך להיות יחידה אחת קומפלט, ללא כל סדקים, וללא רעשים בזמן נסיעה.

האם אפשרי לתקן זאת: - ברוב המקרים ניתן לתקן אגזוז פגום, אך לא בכל המקרים מומלץ, מכיוון שעם הזמן עובי הדופן של האגזוז נהיה דק מאוד, וכך גם הריתוך הרבה פעמים לא יחזיק מעמד.

מומלץ במידה ויש תקציב, להחליף את החלק האחורי בחלק חדש.

במידה וכבר עושים ריתוך, מומלץ לעשות את הריתוך לא על הרכב, אלא לפרק את האגזוז ולבצע את הריתוך בחוץ, ככה הריתוך יהיה איכותי יותר, ויהיה יותר אפקטיבי.

ממה נגרם הסדק באגזוז:- בלאי באגזוז נוצר עקב הצטברות של מיים, עקב לחות וכדומה, המיים אוכלים את הפח של האגזוז, וכתוצאה מכך הוא נחלש.

שבוע טוב, בברכה:

רוני אגזוזים, רחובות.

עריכה אחרונה על ידי twito6
פורסם

מציע שתבדוק הצעות מחיר נוספות. שילמתי 420 ש"ח להחלפה של דוד אחורי של 306 לפני כמה חודשים.

ייתכן שהדוד של הרובר יקר יותר כי הוא "נדיר".

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה

שנה וחצי אחרי ומינוס 550 ש"ח בחשבון, כך האגזוז נראה היום:

IMAG1031.jpgIMAG1033.jpgIMAG1037.jpg

האם הגיוני שתוך שנה וחצי הדוד יתפרק ככה?! כמה זמן החלק מחזיק אצלכם?

אמנם קניתי אגזוז תוצרת הארץ ולא של איזו חברה נחשבת (זה לא שלא חיפשתי, פשוט לא מצאתי), אך עדיין לא ציפיתי שאחרי תקופה כה קצרה הדוד שוב יתפרק ככה. אם רק בעל המקצוע היה אומר לי שהחלק לא איכותי, לא הייתי חושב פעמיים ומחפש משהו איכותי יותר.

עכשיו אני בדילמה - עוד כמה שבועות צריך לעשות טסט לאוטו ורציתי להשאיר את האוטו לעוד שנה, אך כעת אני כבר לא בטוח שזה מה שאעשה...

פורסם
הקפצה

שנה וחצי אחרי ומינוס 550 ש"ח בחשבון, כך האגזוז נראה היום:

[ATTACH=CONFIG]453333[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]453334[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]453335[/ATTACH]

האם הגיוני שתוך שנה וחצי הדוד יתפרק ככה?! כמה זמן החלק מחזיק אצלכם?

אמנם קניתי אגזוז תוצרת הארץ ולא של איזו חברה נחשבת (זה לא שלא חיפשתי, פשוט לא מצאתי), אך עדיין לא ציפיתי שאחרי תקופה כה קצרה הדוד שוב יתפרק ככה. אם רק בעל המקצוע היה אומר לי שהחלק לא איכותי, לא הייתי חושב פעמיים ומחפש משהו איכותי יותר.

עכשיו אני בדילמה - עוד כמה שבועות צריך לעשות טסט לאוטו ורציתי להשאיר את האוטו לעוד שנה, אך כעת אני כבר לא בטוח שזה מה שאעשה...

לפי תיאור התקלה פה אני מניח שאתה לא נוסע הרבה בכלל? משהו כמו קילומטרים בודדים כל יום.

תנסה לבצע תיקון כולל פירוק האגזוז, בתקווה שיעשה תיקון איכותי בעלות מינימללית. בד"כ שנה וחצי זה זמן קצר עבור אגזוז חדש, אבל זה בעל המוסך לא אשם, כי כנראה אתה מבצע נסיעות קצרצרות...

פורסם

אכן רוב הנסיעות הן נסיעות קצרות באזור ה-7 ק"מ לכיוון. כל הגומיות הוחלפו במקוריות שהזמנתי מחו"ל כשהוחלף החלק. האם יש דרך למנוע נזק זה כאשר רוב הנסיעות הן כאלה?

עריכה: מה המחיר ההוגן לתיקון כזה?

תודה

פורסם
אכן רוב הנסיעות הן נסיעות קצרות באזור ה-7 ק"מ לכיוון. כל הגומיות הוחלפו במקוריות שהזמנתי מחו"ל כשהוחלף החלק. האם יש דרך למנוע נזק זה כאשר רוב הנסיעות הן כאלה?

עריכה: מה המחיר ההוגן לתיקון כזה?

תודה

עם פירוק, הרכבה, וחיזוק מקס' 200 ש"ח.

בלי פירוק והרכבה, במקום משהו כמו 80-100

עם םפרוק והרכבה ללא חיזוק מקס' 150.

תבקש מהבחור לעשות לך חיזוק, תלחץ עליו...זה יעזור לך למשוך מעט זמן עם האגזוז הפגום.

• תוכן חדש...