Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, קראתי שרשוריפ בפול גז אך לא בקארספורום.

מחפש פרטים על השוואת עלויות (דלק, פחת, טיפולים, ביטוח, תקלות מיוחדות לאלטו) בין סוזוקי אלטו משומשת ידני - סביבות 30,000 שח לבין קטנוע 125 או 250 חדש לביצוע נסיעות גימזו-ירושלים עין כרם על בסיס יומי.

מהי תריכת הדלקת של אלטו ידנית משומשת (יכול להיות שקרובה לצריכה של קטנוע 250?!) ?

תודה רבה

פורסם

לפני כשלוש שנים השוואתי בין הקטנוע שהיה לי בזמנו למכונית שהיתה לנו בזמנו (הונדה pcx 125 סמ"ק מול קורולה 2004).

לאחר שקלול של כל העלויות (ביטוחים מלאים, דלק, טיפולים וכו') למעט ירידת ערך בשקלול מספר הקילומטרים שכל כלי רכב עשה, יצא שהקטנוע עלה לקילומטר. 89 אגורות בעוד הרכב עלה 99 אגורות לקילומטר.

היתרון של כלי דו גלגלי קטן נפח הוא בעלויות הדלק, החסרון הגדול הוא מחיר הביטוח כך שיוצא שהמחיר לקילומטר הוא כמעט אותו הדבר.

לא יודע מה הצריכה של האלטו אבל היא בטח טובה מזו של הקורולה כך שהעלויות יצטמצמו עוד יותר.

אתה יכול לחפש את הפוסט שפירסמתי בנושא לפני כשלוש שנים (כאן או בפולגז - לא זוכר איפה).

בכל מקרה את האופנוע שלי לא אחליף בקרוב. אופנוע נותן משהו לרוכב שאף רכב לא יכול לתת.

בהצלחה.

פורסם

תודה, נשמע מעודד.

אני מדבר על נסועה שנתית של כ35,000 ק״מ. למרכיב הדלק השפעה רצינית פה, מאידך גם הבלאי..... אני חושב שקטנוע יסבול המוןןןן מנסןעה כזאת כולל בחאי וטיפוליפ. השאלה איך האלטו מהבחינה הזאת?

פורסם

35 אלף השנה?

אז עדיף כבר דיזל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכבים הללו לא בדיוק נועדו לכזה ק"מ,לא מזמן היה פה בחור עם צי רכב של פיגו 107 רובוטיות שעשו כזה ק"מ או יותר אפילו,מידי פעם הם נזקקו למוסך,כי הבלאי מאוד גדול לרכבים שלא נועדו לזה.

וכשתרצה למכור,תגלה שתצטרך להוריד המון במחיר כדי שמישהו בכלל יסתכל על האלטו שלך.

אולי עדיף לך לבדוק מה אפשר לעשות בליסינג,כלומר ליסינג ל3 שנים ובסוף החזרה של רכב או קנייתו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

א. אשמח לשמוע על נסיון עם אלטו בנוגע לקילומטראז

ב. כשאתה קונה רכב ב30,000 מראש אני לא מצפה למכור אותו במחירון או קרוב לכך. מבחינתי זה יהיה רכב עד לתקלת שבר רצינית ולכן אני מעוניין לשמוע על נסיון עינו ועל מגבלות קילומטראז׳

ג. שאלתי שאלה ספציפית. עוד מעט תציע לי אולי גם לקנות היברידי לתצרוכת הדלק או מרצדס דיזל - יש מגבלות ברורות בשאלה ואשמח להתייחסויות קונקטיות ולא לזרוק סיסמאות כמו קילומטראז גדול = דיזל.....

פורסם

להיברדית אין לך מספיק כסף,מרצדס לא זכור לי שהצעתי לך.

לא יודע כמה אנשים בארץ יש שעושים 35 על אלטו,ככה שלא בטוח שתמצא פה תשובה,בכול מקרה האלטו עושה באזור ה 1/18 בכביש בין עירוני ובאזור ה1/15 בעיר,דומה לפנדה שיש לי.

אף אחד לא יכול לנבא איך הרכב יהיה אצלך,בנסועה כול כך גדולה.

ביטוח אתה יכול לעשות סימולציה באינטרנט,כול אחד משלם מחיר אחר.

מעניין לשמוע ממך עוד שנה,בסיכום שנה האלטו לאחר 35 אלף.

פורסם

35K בשנה עם אלטו? נשמע כמו סיוט.

לנסועה גבוהה כדאי לקנות כלי שהוא יותר רכב. אלא אם כן אתה מתכוון לעשות את הקילומטרז' בעיר.

תקציב מעט קטן למרצדס מונית לשעבר, בתקציב כזה כדאי להתמקד בVAGית עם מנוע SDI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מאמין שעל דו גלגלי כל דבר שיש לו 4 גלגלים עדיף מבחינת בטיחות ונוחות נסיעה, בגשם לפחות יש לך גג.

אני חושב שסביבות 30K אפשר כבר להשיג פיאט פנדה שהרבה יותר עדיפה על אלטו, יש לה מנוע 4 צילינדר וזה כבר "אוטו".

יחד עם זאת הנסועה גבוהה מאוד לרכב קטן. למשל גולף SDI יכולה עשות את זה בנוחות גבוהה יותר ובבין עירוני תיהיה אפילו חסכונית יותר.

דיזל זה אוטו סופר חסכן בדלק. גם קח בחשבון שמעבר לצריכה טובה יותר מרכב מיני (בנהיגה רגוע), הסולר ברוב התחנות זול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...