Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

ברצוני לפתוח שרשור שלדעתי יהיה מענין מאד, כל עוד לא תכתבו כאן תגובות שהן מתלהמות ו/או לא לענין, ושימו לב טוב טוב מהו הענין:

מה בין תהליך השלום והעם הפלסטיני?

אני מבקש להעלות 2 תהיות, ואני מבקש להיצמד לנושאים ולא להביע דעות ימין או שמאל רק בשל היותן דעותיכם/כן. אני מבקש לשמור על רמה ועל תרבות הדיון ולא, ממש לא מענין מאיזו קשת פוליטית אתם.

בשנים האחרונות מדברים ופועלים תמיד בנושא תהליך השלום.

• על איזה תהליך מדובר בעצם? ואני לא שואל בצחוק; האם התקשורת והמדינאים לא מרגישים עצמם מגוכחים כשהם דנים בתהליך הנ"ל, שמשום מה אני לא רואה אותו ומבחינתי הוא בעצם לא קיים? ניתן לדון במשהו כשהוא נמצא, ולא במשהו ערטילאי.

זאת נקודה אחת.

• מיהו בעצם העם הפלסטיני המדובר? ואני שוב לא ציני, אלא שואל ברצינות: מהיכן בא? מהי מורשתו? תרבותו? היכן יש איזכור לעם הזה מעל דפי ההיסטוריה? האם מישהו בכלל שם לב לזה כשהוא מתדיין עם העם הזה? אני לא אומר שלא צריך לדון עימם - להיפך. אני תמיד אהיה לטובת פתרון שהוא דיון ולא אלים בצורה כזו או אחרת, אבל כאן, כאן לא ברור לי מול מי בעצם אנו עוסקים?

אני מבקש להדגיש שוב: אני לא ציני. אני פשוט חושב שאולי, אם נגדיר כמה דברים אחרת, הכיוון יקבל שינוי שיהיה לטובת הכלל.

אני מבקש לציין סימוכין אם מישהו מעלה טענות שהן הוכחות, כביכול, ולא סתם לזרוק דברים באוויר.

מה דעתכם?

פורסם

בעשור וחצי האחרונים מה שנשאר מהשלום זה בעיקר "תהליך". לא המנהיג שלנו וכנראה לא המנהיג שלהם באמת רוצים להגיע לשלום.

וזה חבל, כי אם נמשיך בכיוון הנוכחי (לא להיפרד ולא לקבוע גבול) אז יש 2 סיומים אפשריים: 1. מדינת אפרטהייד; 2. מדינה דו לאומית.

וכמובן שאפרטהייד לא באמת יכול להחזיק לאורך זמן אז בסופו של דבר תהיה פה מדינה דו לאומית וזה יהיה סוף החלום הציוני :-(

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש תעשיה שמגלגלת מיליארדים סביב "התהליך". זה טוב לכל הנוגעים בדבר שהוא ימשיך לחיות בכל מחיר. למה להתעקש ולבדוק מה קורה במציאות?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תהליך שלום לא מתקיים מזה זמן רב, פשוט כי יש אינטרס ברור של שני הצדדים למשוך את המצב הנוכחי כמה שיותר:

הפלסטינים - כי ככל שהם יחכו יותר, התמורה שיקבלו בסופו של דבר תהיה גבוהה יותר, בין השאר כי הלחץ הבינלאומי על ישראל רק גובר והולך.

הישראלים - כי המצב הנוכחי נוח. בטח נוח יותר מלהסתבך עם כל הנובע מהסכם שיביא עימו בהכרח קרע פנימי בעם ואלימות משני הצדדים לפחות באופן זמני. כל עוד נשמר השקט היחסי מהפלסטינים בגדה, ישראל לא תעשה שום מאמץ להאיץ הסכם שלום. בראיה של ההווה בלבד - זו גם החלטה נכונה, הבעיה היא שבראיה עתידית - זו החלטה מסוכנת (לדעתי כמובן).

לגבי התהיה על העם הפלסטיני. אני לא רואה בשאלה הזו איזושהי חשיבות. יש כאן קבוצה של אנשים עם איזשהו מכנה משותף. זה לא רלוונטי בעיניי אם הם החליטו שקוראים להם עם לפני 2000 שנה או אתמול בבוקר. זו קבוצה גדולה של אנשים שאני באופן אישי ממש לא רוצה שיהיו אזרחים במדינה שלי, ומאוד הייתי שמח להפרד מהם ויפה שעה אחת קודם. אני מוכן להרבה מאוד ויתורים בשביל ההזדמנות הזו, וחושב שזה אינטרס הרבה יותר גדול של מדינת ישראל מאשר של כל גורם אחר, כולל אותם קבוצה שקוראת לעצמה העם הפלסטיני.

פורסם

קודם כל אין תהליך שלום כי שני הצדדים לא בשלים לקבל את ההחלטות הכואבות ולשלם את המחיר כדי להגיע לשלום בר קימא.

לגבי העם הפלסטינאי הוא עם שקיים, חי ונושם. עד ל 48' היתה האומה הערבית שהם היו חלק ממנה אבל ב 48 עם הקמת המדינה וגירוש התושבים המקומיים אותה "אומה ערבית" (המרכאות הן בכוונה כי הם כבר הרבה מאוד שנים לא אומה אלא מדינות עם שפה ודת משותפים) השתמשה בהם ודאגה שלא יוכלו לעבוד, להקים בתים (ולא, מחנה פליטים זה לא בית), שלא יתערבבו באוכלוסייה ושבעצם יהפכו למצבה חיה ליישוב הערבי שהיה כאן. עם השנים ועם כיבוש יש"ע כשניתקנו עוד קבוצה ממדינת האם שלה (העזתים אף פעם לא היו מצרים אבל יו"ש היו ירדנים לכל דבר) גרמנו ללידתו של עם חדש. הרי ההגדרה של עם היא קבוצה חברתית בעלת מאפיינים משותפים כמו שפה, דת, איזור גיאוגרפי וכו' והם היום עונים להגדרה הזו יחד עם העובדה שהם כבר ממש לא ירדנים (כמו שילד של עובד זר שנולד וגדל בארץ הילדים שלו לא יהיו פיליפינים אלא ישראלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עונה מנקודת המבט שלי.

לגבי התהליך, אף פעם לא היה כזה תהליך. גם היום, הדיון הוא בעצם על איך צריך לדון.

לגבי שלום.

אני לא ממש חושב שניתן לעשות שלום באיזור הזה, אלא אם יעיפו מפה את כולנו, או את כל המוסלמים.

המלחמה היא מלחמת דת. לא על אוכל, לא על אדמה ולא על כל מיני שטויות אחרות. ומכיוון שכך, זו מלחמה בכלל לא הגיונית. כל אחד מאמים שלאלוהים שלו יש יותר גדול...

בנוסף, השליטים המוסלמים לא ממש רוצים שמדינת ישראל תחדל. הרי איך אפשר יהיה להאשים מישהו אם אצלהם במדינה יהיה בלאגן, אם מדינת ישראל לא תהיה קיימת?

ברגע שיהיה שלום, איך יסביר אבו-מאזן את העניין שמליארדי דולרים ויורו נכנסו ו- "נעלמו" להם?

פורסם (נערך)

בדיוק,זה נוח ורווחי לכל מיני גורמים שהמצב הנוכחי יישאר איך שהוא.

לכל מי שרושם "אנחנו לא רוצים להחליט החלטות כואבות" או "אני מוכן להרבה ויתורים ולא רוצה אותם"

באמת אתם חושבים שאם נתן חזרה שטחים יבוא השלום המהולל? אם כן אתם נאיבים בטירוף.

הפלסטינים\ערבים\WHATEVER לא מוכנים ולא יירצו בכלל בנו כשכנים,ומבחינתם לדחוף אותנו לים כמה שיותר מהר.

לחשוב אחרת זה פשוט להיות מנותק מהמציאות.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הפלסטינים הם עם מתוקף תחושתם שהם עם, תחושה שנוצרה מתוקף מכבש שדחס אותם במהלך הזמן לשטח גיאוגרפי לא גדול, חיבר אותם לאדמה של אותו שטח, ואז הפיץ אותם למדינות שונות תוך יצירת תחושת געגוע לאותה אדמה. די בדומה ליהודים. לצערנו, יש חפיפה בין שטחי האדמה שהם מרגישים קשורים אליהם, לאלה שלנו. אם ניתן להתפשר? כן, עובדה שכבר היתה פשרה, עד 67', שאז נקבעו בשטח עובדות שונות. מאז ואז היום ה"תהליך" הוא מין טנגו ארוך וחסר תכלית שנע מפה לשם, מקיצוניות אחת לשניה, ממנהיג חסר מעוף זה למנהיג חסר מוח ההוא (בשני הצדדים), תהליך שרק הולך ומתרחק מאותה פשרה. שוכחים שישראל הצליחה לחמוק אז מנסיגה מהשטחים שכבשה רק בגלל התחייבות לאו"ם בגיבוי האמריקנים שהשטחים יוחזקו כקלפי מיקוח לשלום. כלומר - יש על המדף סחורה, ועליה יש מדבקה עם מחיר, אבל במזרח תיכון כמו במזרח תיכון המוכר והקונה ממשיכים להתווכח מה הסחורה ומה המחיר. תהליך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...