Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות עם 10 אש"ח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין כלום בשוק ההון, יודע רק שהוא קיים ושיש משהו שנקרא מניות.

השאלה היא אם יש מה לעשות עם סכום של 10 אש"ח? יש אפשרות לפתוח תיק השקעות עם סכום כזה או שהוא קטן מדי? אם כן, בבנק? בבית השקעות חיצוני? לבד אני מעדיף לא לעשות את זה כי כמו שאמרתי אני לא מבין בזה כלום והכסף ישרך מהר מאוד.

מה ההבדל בין סיכון גבוה לסיכון נמוך מבחינת אחוזי רווח? (לא סיכוי להרוויח, אלא כמה אחוזים הכסף עשוי לעשות).

תהיו עדינים, כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה כלום. ניסיתי לקרוא בכמה מקומות אבל לא הצלחתי בשום מקום למצוא משהו בסגנון stock market for dummies.

תודה רבה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קודם כל - 10 ש"ח אינם סכוןם גדול, אבל הם בהחלט סכום לא מבוטל.

הכלל אומר שפרוטה לפרצה מצטברים לסכום גדול. כמובן בתנאי שאתה דואג לכך.

מן הסתם אתה מנהל חשבון בנק. קבע פגישה עם יוע. ההשקעות בבנק, הוא אמור להדריך אותך ולהסביר לך את אפשרויות ההשקעה, יתרונותיהם וחסרונותיהם - בתקווה שהיוע שלך מצוייד בסבלנות.

לגבי חיזוי רווחים - אם לא מדובר בפקדון או תוכנית חסכון שבהם הבנק מתחייב לתשואה מסויימת - אין כל דרך לנחש כיצד תתנהג ההשקעה בפרק זמן נתון. זה נכון להשקעה שמרנית, קל וחומר לספקולטיבית.

לכן עצתי - בדוק לא רק מה הסכום העומד לרשותך, אלא גם לאיזה צורך אתה מתכוון להשתמש בו, ובאיזה טווח זמן, ואז קבע פגישה עם יועץ השקעות שיציע לך השקעה בהתאם לצרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם 10 אש"ח אתה יכול להשקיע דרך הבנק אם כי העמלות מאוד גבוהות יחסית אבל אין מה לעשות חוץ מלהתמקח.

יש בתי השקעות שיתנו לך לפתוח תיק השקעות בניהול אישי החל מ- 20 אש"ח (תלוי בבית ההשקעות).

מבחינת איך להתחיל אני התחלתי מלקרוא את הספר the neatest little guide to stock market investing שנמצא פה :

http://www.amazon.com/gp/product/0452298628/ref=oh_details_o02_s00_i00?ie=UTF8&psc=1\

יש עוד המוסן ספרים מומלצים ומקורות מידע, פשוט להתחיל לקרוא ולהתעניין.

בתור התחלה יכול להיות שיועץ ההשקעות בבנק ימליץ לך על קרן נאמנות כלשהיא בהתאם לרמת הסיכון המתאימה לך.

בהצלחה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אז אני מבין שהדרך ההגיונית היחידה היא דרך יועץ השקעות בבנק? יש סיכוי למשהו שיניב רווחים ריאליים או שאני צופה פה מקסימום של כמה עשרות שקלים בחודש? אני צריך משהו שידרוש ממני מינימום התערבות, אם כי אני מבין שזה יניב מינימום רווחים.

עכברוני - סמים זה אחלה אופציה להרוויח אבל יש לי פול טיים ג'וב ואין לי ממש זמן להשקיע בזה :oops:

מיניקיפוד - אתה מדבר על ההשקעה שתישרף?

פורסם

אני הגבתי לרעיון של סמים וזונות. יש לי בעיה עקרונית עם זונות אבל להערכתי אם נכנסים לזה ברצינות תוך שבועיים אין כסף.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

העמלות הבסיס בבנקים גבוהות,

קודם כל תפנה ותבקש לקבל עמלות נורמליות (בין 10 ל-20 שקל לקנייה/מכירה).

את הסכום כדאי לשים במלואו על אחת מהחברות עם מחזורי מסחר מעל 3 מיליון שקל,

לא טבע, לא כיל ולא בזק (טבע עלתה יותר מדי השנה, אם לכיל לא יאשרו איזה חפירה היא תצנח בכמה אחוזים ולבזק יש אג"ח בסכומים הזויים).

אני הייתי שם על אחד הבנקים הגדולים, או הראל ביטוח (הכי יציבים מכל חברות הביטוח), או מגדלי הים התיכון (חברת דיור מוגן יוקרתי),

ושוכח מזה ל-18 חודשים ואז בודק אם כדאי למכור.

* שים לב שמדינת ישראל נהנת איתך ברווח וגובה 25% מס על הרווח בלבד (אם עשית 5% רווח, תיפרד מ-125 ש"ח למדינה)

* שים לב שהבנק גובה דמי אחזקה על המניות (פעם היו מחזיקים אותן בכספת, היום מחזיקים אותן בדאטאבייס).

* שים לב שאני לא יועץ וזה לא המלצה וכל הבלהבלה המשפטי שאומרים כל פעם, בנוסף - גילוי נאות - אני מחזיק בחלק מהמניות שציינתי בהודעה.

----

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה מניה של חברה ספציפית.

אם הכיוון הוא כן מנייתי אז לקנות תעודת סל על מדד ת"א-100, מה שנותן חשיפה למאה המניות המובילות בישראל לפי המשקל היחסי שלהן במדד.

גילוי נאות: אני לא עו"ד ולא יועץ השקעות וכמו כן אני מחזיק בתיק שלי תעודת סל כנ"ל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קצת מתסכל עניין ההשקעות..

תשואה טובה עד טובה + היא של כ-6% שנה כלומר 600 ש"ח בשנה כלומר 50 ש"ח לחודש...

יש לי המון כבוד לכסף אבל זו באמת שאלה האם תשואה כזו שווה מאמץ, ריצות, מעקב ו...סיכון באפיק מנייתי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)

6% אחוז נחשב לטוב? :shock:

אתה מדבר על סיכון נמוך? גבוה? משהו באמצע?

תשנו את הכותרת ל"מה מגניב אפשר לקנות ב- 10 אש"ח?"

עריכה: אגב, אין צורך בגילוי נאות למיניהם. אני מבין שאף אחד פה הוא לא יועץ השקעות (אלא אם כן מישהו פה יועץ השקעות) ואני מבין שהמידע הזה הוא מטוב לב בלבד ואין לתלות בו שום אחריות משפטית. אני שמח לשמוע כל מה שיש לכם להגיד ומבטיח לא לבוא לבכות לכם כשישרף כל הכסף.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

עכשיו זה פשוט!

אתה:

א. צלם.

ב. חובב רכב.

ג. גמל גדול.

מדיון מקביל, נראה שנכנסים לך בדיוק ניקון 70-200 2.8 וחמישה מיכלי דלק.

סגרת פינה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

תשמע. לדעתי המטרה שלך צריכה להיות לשים סכום כסף כלשהוא בצד כל חודש. זה מצטבר, אתה לא תאמין כמה יהיה לך עוד 20 שנה לא משנה מה האפיק שתבחר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

יש מק"מים שמניבים ריביות לא רעות בכלל אם סוגרים את הכסף לתקופת זמן ממושכת.

לא כ"כ מומחה בתחום הזה, אבל שווה לברר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

מה שאף אחד לא שאל אותך וזה הדבר החשוב ביותר הוא מה האופק של ההשקעה, כלומר לכמה זמן אתה מתכוון להשקיע? ושאלה שניה כמה אחוזים מהקרן אתה מוכן להפסיד. כי להרוויח כולם מוכנים, העניין בהשקעה שככל שהסיכון גדול גם הסיכוי , בדרך כלל. אז כמה אתה מוכן להפסיד באחוזים 5,10,20?

תענה על שתי השאלות ואתן לך תשובה קצת יותר מתאימה וממוקדת

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...