Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי וולוסטר 2011 אטמוספרית (140 כ"ס / 17 קג"מ)

המטרה: להוסיף כמה שיותר כוח ברמת סטייג' 1 (תוכנה)

במידה ויש אפשרות להעלות את היעילות של המנוע מבחינת ביצועים עי" הוספת יניקה, אשמח לכיוון..

כל תוספת שונה ומשונה גם מעבר לתוכנה תתקבל בברכה.

תודה לכולם, שבת שלום!

פורסם

תברר לגבי צנרת לרכב , לפני הבנתי מחבר עם וולוסטר הצנרת המקורית מסרסת מאוד את המנוע.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם (נערך)

אם יש לך כוח, זמן וממון (מעריך שהכל יעלה סביב ה-7 אלף ש"ח) להשקיע, אז:

צנרת, המקורית מסרסת מאוד.

צ'יפ, יש ב-DNA בב"ש, מעלה ב-2.5 קג"מ ו-12 כ"ס ( http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D/1830/Dna-Tuning-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C ).

לגבי יניקה, זה לא ממש יעזור אבל אפשרי גם ויוסיף לסאונד, ואם כבר להשקיע אז (ויש מקום לכך) לכוון אותה כלפיי מטה (את כניסת האוויר).

אגב, כדי להיות קטנוני אז יש לך 138 כ"ס ו-17 קג"מ ברכב.

בהצלחה, ותחזור לעדכן במידה ואכן החלטת ללכת על זה.

נ.ב

אבישי, תחליף כבר סמלון!

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה על העזרה חברים.

אני מבין שהטיונינג יכול להועיל ב2.5 קג"מ שזה לא רע למנוע אטמוספרי קטן..

השאלה היא האם התוספת הזו לאחר הצנרת? או שניתן להגיע להספק כזה גם ללא צנרת?

לאחר יניקה + תוכנה + צנרת, (אולי דלק באוקטן גבוה יותר? או שזה לא משנה לאטמוספריות) יש כיוון כלשהו להספק מקסימאלי?

שוב תודה רבה!

פורסם

האמת? חודש וחצי תדלקתי 95 בהתחלה, לאחר מכן עברתי ל-98. להגיד לך שחל שיפור ניכר אני לא אגיד, אבל המנוע שלך עובד ביחס דחיסה מאוד גבוהה ודלק 98 טוב בשביל מנוע שעובד כך.

בקשר לתוספת, רק הצי'פ מוסיף את מה שכתבתי, בלי תלות בצנרת. הספק? אם תעמוד על 155+ כ"ס במנוע אחרי כל הסט אפ, זה יהיה נחמד מאוד (הספק של 2 ליטר מודרני).

משער שתקזז איזו שנייה במאוץ הקלאסי למאה, ותרגיש פתאום שהמנוע חי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נשמע מבטיח..

אני מניח שלא אמורה להתעורר בעיה כל שהיא בגיר (או בכל רכיב אחר) בעקבות עלית הכוח המזערית?

פורסם (נערך)

במנוע אטמוספרי התמורה ביחס להשקעה היא קטנה מאוד. לא הייתי מתחיל אפילו, זה לא הרכב שמתאים לשיפורים מהסוג הזה.

עריכה אחרונה על ידי Ace007

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

לא אמורה להתעורר שום בעיה לגבי הגיר.

ACE007, אני לא סתם כותב את דבריי, אני קורא בפורומים מכובדים בחו"ל ואף נמצא באחד מהם, ושם אנשים התקינו צנרות ומערכות יניקה וטענו שהמנוע מרגיש חי הרבה יותר והרכב נוסע בהתאם. כמובן ששוב, לא מדובר על שיפורים שיש למנועים גודשים, אבל עדיין, זה לא בדיוק פרויקט של עשרות אלפי שקלים, ולמי שיש קצת כוח וזמן, ויכול להשקיע כמה אלפים, אז למה לא בעצם?

ZOOM-ZOOM

פורסם

ללא ספק, צנרת ומערכת יניקה מוסיפים כוח, במיוחד בסל"ד גבוה.

אבל היום, בעידן של מנועים גודשים, תוספת כוח שיקבל מנוע האטמוספרי של וולוסטר היא זניחה. בלי לפגוע באף אחד כאן...

כמובן, שבסופו של דבר ההחלטה היא רק שלכם.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

אתה לא פוגע באף אחד, אנחנו יודעים שמדובר סך הכל במנוע אטמוספרי בנפח 1.6 ליטר, שעובד ביחס דחיסה גבוה וזה הכל, ולסחוט ממנו עוד כמה סוסים זה לא יהיה הבדל של שמיים וארץ.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הרבה עוברים את זה ,ולא כל כך שומעים לבעלי ניסיון .(שכבר ביזבזו כסף בעבר):oops:גם ברכבים אטמוספרים ספורטיבים. התוצאות בדרך כלל לא שוות את ההוצאה הכספית .אל אחת כמה וכמה לרכב לא ספורטבי כמי שלך . אני מתכוון לשיפורי מנוע ,אם תשפר את המתלים זה סיפור אחר.

פורסם

+1 לתגבות מעליי.

יש שלל שיפורי התנהגות ובלמים שהיתי שוקל במקום התעסקות במנוע אוטמוספרי.

אולי CAT BACK יתן מענה לרצון של פס קול קצת יותר רגזני לזמן ה"שעשוע" בו אתה נהנה מהרכב.

בגלל שבמנוע אוטמוספרי יש חשיבות לתכנון מערכת הפליטה לתקינות פעולת הבערה הנכונה ובעיקר להליך חילוף הגזים לפני או אחרי השריפה (יניקה ופליטה) היתי נזהר מאוד בשינויים של קוטר הצנרת והסרת עכבות ממנה כמו ממירים ודודים.

ברכב טורבו הבעיה הזו כמעט ולא קיימת בגלל שהטורבו עצמו וסעפת הפליטה מהווים עכבה קבוע שקיימת במערכת והעובדה שהכנסת האוויר מתבצעת בכוח ע"י הטורבו עצמו, כך שעד הגבול השפוי להספק והנפח רצוי להגדיל קוטר, מה שלא עושים באוטמוספרי​.

פורסם
+1

ברכב טורבו הבעיה הזו כמעט ולא קיימת בגלל שהטורבו עצמו וסעפת הפליטה מהווים עכבה קבוע שקיימת במערכת והעובדה שהכנסת האוויר מתבצעת בכוח ע"י הטורבו עצמו, כך שעד הגבול השפוי להספק והנפח רצוי להגדיל קוטר, מה שלא עושים באוטמוספרי​.

אשמח להסבר על המשפט המצוטט, תודה!

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Scavenging_(automotive)

יש מה שנקרא אפקט הSACAVENGING.

בקצרה מדובר על התיחסות למהירות פליטת הגזים במהלך סעפת הפליטה, כמו שהזכירו בפורים בכמה שרשורים כאשר אותה כמות גזים עוברת בצינור רחב מהירות הגז נמוכה מכמות גזים זהה שעוברת בצינור צר יותר.

אתה צריך את המהירות הזו כדי למשוך את גז הפליטה מתא בערה לאחר הניפוץ ואיתה אוויר נקי מסעפת היניקה לתא הבערה.

ברכב טורבו יש דחיפה של האוויר הנקי לתא הבערה ע"י הטורבו לכן הבעיה הזו לא קיימת או קיימת במידה מועטה. שולית יחסית לתועלת של הורדת התנגדות היציאה של הגזים במפלט.

במנוע אוטמוספרי זה מאוד חשוב לתפקוד המנוע במיוחד בסל"ד נמוך יותר שם מהירות גזי הפליטה לא גבוהה מלחתחילה.

נוצר מצב של בערה חוזרת של אוויר שעבר בערה ולא רווי חמצן, מה שמצמצם את עוצמת הבערה ואת כח המנוע.

• תוכן חדש...