Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

הרכב הוא VW פולו SDI, שנת 2005.

הבעיה היא כזו: כל פעם שאני מסובב הגה/ המדחס נכנס לפעולה/ הוונטה של הרדיאטור נכנסת לפעולה- יש עמעום קטן אך מורגש באורות של הרכב (כוונתי לאורות הראשיים). רואים זאת כשנמצאים בעמידה ורואים את אלומת האור על הקיר.

המצבר תקין (חדש של בוש, אך התופעה הייתה גם עם המצבר הקודם). זרם הטעינה הוא 14V (אם אני לא טועה במינוח הV), בזמן סיבוב ההגה הזרם יורד לקרוב ל13V (מלמטה).

בוצע החלפת אלטרנטור בחדש/ רצועת אלטרנטור/ ניקוי מגעי הטעינה (כמובן שהנסיונות לפתרון הבעיה נעשו מהקל לכבד), ללא פיתרון הבעיה.

כמובן שלא חוייבתי על החלקים/ העבודה שכן הבעיה לא נפתרה (למעט הרצועה של האלטרנטור- 80 ש"ח למקורית).

בעל המוסך אמר לי לפנות לחשמלאי רכב בכדי לנסות לפתור את הבעיה, בעבר הוא היה מפנה לחשמלאי מסויים שכבר לא פעיל כיום, לכן פניתי לכאן בכדי לקבל המלצה לחשמלאי רכב אמין וישר.

עריכה: מוסך רון מתעסק עם חשמלאות רכב?

אני מאזור אשדוד- ת"א- חולון- יהוד.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

אם ככה, אז אתה אומר שהתעמעמות האורות תקינה? כי התופעה של העמעום לא קיימת ברכב הנוסף (שזהה בשנתון ובסוג) שיש לנו במשפחה.

ממה ששמתי לב, באוטו שלי יש לנורות נטייה להישרף, ובפעמיים האחרונות זה קרה בדיוק כשהיה עמעום (בזמן סיבוב ההגה למשל, נשרפה לי הנורה בצד הנהג).

פורסם

עד כמה זה רציני?

לי האורות גם נחלשים בסיבוב ההגה, ובנסיעה עם בלם (ברכב הקודם לפחות - איביזה).

הנחתי שפשוט ככה זה צריך להיות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

בקצרה, יש לך שתי סוגי עומסים ברכב.

עומס מכאני, שלוקח מומנט ישירות מציר המנוע.

ועומס חשמלי, שמעמיס על האלטרנטור.

עומס מכאני, מוריד סלד למנוע עד שהמנוע מתגבר עליו. (זה בידיוק שניה או קצת זמן)

כמוכן גם אלטרנטור נחשב כעומס מכאני, מכיוון שככל שהעומסים החשמליים גדלים, הוא צורך יותר מומנט מהמנוע.

תראה את זה ככה, ישנו יחס כלשהו (לא לינארי) בין סלד המנוע לבין מתח המוצא מהאלטרנטור (כמובן שיש את הוסת אבל יש לו דילאי מסויים).

ומכאן תפתח את זה לבד.

מקרה פשוט ביותר הוא מדחס המזגן.

המדחס מזגן מתחבר לציר המנוע עם גלגלת (פולי) ובעת הכניסה לעבודה יש קלאץ' חשמלי שנדרך ומחבר את ציר המדחס לגלגלת.

מכאן יש כמו תגובת שרשרת, ברגע הכניסה לעבודה של המדחס נוצר עומס מכאני על ציר המנוע, המנוע מוריד סלד לשניה או קצת יותר, האלטרנטור מוריד המתח לכמה שניות בודדות.

העמעום באורות נובע מירידת המתח שהאלטרנטור מספק, בנורות הללו עוצמת הארה היא בריבוע ירידת המתח. (אם אני לא טועה, אבל זה הסדר גודל!).

גם בבית יש לך עמעומים בתאורה, זה מורגש כאשר אתה מפעיל צרכן כבד או שיש בעיות בקו החשמל. (חברת חשמל מתחייבת לספק +-10% 220v, לדוגמא אם ברגע אחד ההספק יעלה מהר יותר מזמן הויסות שלהם אז יהיה לך עמעום באורות. זה קורה הרבה בחורף כתוצאה מגורמים אחרים).

(לגבי סיבוב ההגה, קיימים כמה סוגי הגאים, הגה שהמשאבה ההידראולית מחוברת לציר המנוע עם פולי, והגה שיש לו מנוע חשמלי שמסובב את המשאבה ההדראולית שלו, הגאים אחרים אני לא יודע במדוייק איך פועלים אבל בעיקרון מה שלא נחשב כעומס מכאני עובר לעומס חשמלי.

כנראה הגיעו למסקנה, שעומס חשמלי צורך פחות אנרגיה מהמנוע, מכאן שהמנוע אוכל פחות דלק.)

בהרבה רכבים חדשים אתה תשמע זמזומים של מנוע חשמלי בעת סיבוב ההגה (ברכבי VW, ברלינגו פרטנר, ועוד המון.)

זה לא משהו מזיק, אם האלטרנטור מעמעם בלי הפעלת עומסים למיניהם, יש לו בעיה ויכול ליהיות שהוא בדרך למות.

אם הנורות שלך נשרפות בגלל זה, כנראה הוסת של האלטרנטור בעייתי, אבל חכה לעוד תגובות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
אם ככה, אז אתה אומר שהתעמעמות האורות תקינה? כי התופעה של העמעום לא קיימת ברכב הנוסף (שזהה בשנתון ובסוג) שיש לנו במשפחה.

ממה ששמתי לב, באוטו שלי יש לנורות נטייה להישרף, ובפעמיים האחרונות זה קרה בדיוק כשהיה עמעום (בזמן סיבוב ההגה למשל, נשרפה לי הנורה בצד הנהג).

עמעום האורות בזמן הפעלת עומסים כבדים כאשר המנוע בסל"ד סרק זו תופעה נפוצה. ברכבים מסויימים הדבר מורגש יותר ובאחרים פחות תלוי בתכנון מערכת החשמל והספק האלטרנטור.

אולי אצל חברך ברכב מותקן אלטרנטור של 90 אמפר או 110 אמפר ואצלך 70 ומסיבה זו העמעום פחות מורגש.

הסיבות לאורך חיים קצר של מנורות הם בדרך כלל מתח מוצא גבוה או/גם איכות יירודה של המנורות ולא קשור לסיבוב ההגה.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נשמע סביר, אבל:

שמת אלטרנטור משופץ ? אם כן, תדע לך שהם בדכ חלשים יותר בסלד נמוך ביחס למקורי אמיתי.

בנוגע לבעיה, האם הטורים ברכב מכוונים מכאנית או שזה מחשב הזרקה ?

בדוק את המתח שמגיע לנורות ולרכב בכלל, ייתכן וצריך ניקוי מגעים לכבל בין גוף המנוע לגוף הרכב והמצבר, ואולי בדיקה גם של הכבל בין האלטרנטור למצבר/מתנע.

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תודה לעונים.

מרק10,

דווקא הנורות נחשבות לאיכותיות יחסית, של פיליפס/ עוזרם ולא מהדגמים הבסיסיים שלהם.

אבדוק בהזדמנות את נושא הספק האלטרנטור. נקודה מעניינת. אם כי כשהמוסך עשה נסיון עם האלטרנטור חדש- מדובר באלטרנטור מקורי שצ'מפיון מספקים.

איציק נ.,

אלטרנטור משופץ- לא חושב. אבל מאחר ואני לא היד הראשונה, אני לא יכול לדעת בוודאות. הרכב אצלי 3 שנים ו-85 אלף ק"מ (אני היד ה3).

לגבי טורים- אני מניח שמדובר במחשב הזרקה- לא מבין בזה יותר מדי, אבל אציין שמעולם לא הייתה בעיית טורים. ואין לאוטו בעיה להתחיל נסיעה ללא גז.

כמו כן אין שינוי כלשהו, לפחות לא כזה שמורגש, בטורים בזמן הידלקות צרכן מתח גדול בסרק (מדחס למשל).

בדיקת מתח בין האלטרנטור למצבר- לא נמצאו בעיות. מתח טעינה תקין, 14V, ומגעים שנראים נקיים.

מתנע- כוונתך לסטרטר? האוטו מניע בנגיעה קלה ביותר, לכן פחות סביר לדעתי הלא מנוסה.

מתח לנורות- אבדוק מחר ואדווח. מה המתח התקין? מתח הטעינה של האלטרנטור הוא 14V (כמו שציינתי בהודעתי הראשונה).

אני נמצא באזור השפלה בעיקר (גדרה והסביבה) וגם באזור יהוד/ ראשל"צ.

אם זה תקין, נראה שאחיה עם זה וזהו, ואין לי כוונה להשתגע במציאת ופתירת הבעיה, אלא אם כן יש לזה השלכות מעבר לנורות- נניח השפעה על מחשב המנוע או חלק אחר יקר. פשוט להחליף נורות (בערך אחת ל10 חודשים, פעם אחרונה לפני כשבועיים) אצלי זה קצת סיוט- המערכות של המנוע הדיזל לא משאירות כמעט מקום להחלפה נוחה של הנורות, בניגוד למקבילה לוגמת הבנזין, דבר שמצריך ממני להזיז את המצבר בצד אחד, או להזיז את פילטר הסולר בצד השני.

פורסם

לא נראה לי שקיימת בעיה ברכבך שדורשת חפירה ומציאת פיתרון. הדבר היחיד שהייתי בודק מהו הזרם המוצא של האלטרנטור שהתקינו לך ברכב.

בדרך כלל קיימת מדבקה על האלטרנטור עם פרטים מזהים.

קנה מנורה סטנדרטית תוצרת HELLA או OSRAM שכתוב עליהם LL קרי LONG LIFE ולא שאר השטויות שהחברות מציינות באתרים שלהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני סובל מהבעיה הזו. אצלי זה מורגש ברעידות קלות שמגיעות מהמנוע.

החלפתי גם חוטי הצתה. הבא בתור זה כנראה קויל.

• תוכן חדש...