Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מתעניין ברכב גולף שנת 92 ורציתי לדעת מה הסיכונים בלקנות אוטו בן 20 שנה .

והמחירים הסבירים ...

פורסם

כמו בבל דבר - תלוי:

1) מה מצבו של הרכב הנקנה - האם מצריך שיפוץ או במצב תצוגה (או באמצע...)

2) מה השימושים הצפויים ברכב? כמה קילומטרים צפויים בחודש?

המחיר תלוי במצב הרכב הספיציפי ונע בין 0 לכמה שהמשוגע שירכוש את הרכב יסכים לשלם...

בכל מקרה ללא תלות במצב הרכב הוא יצטרך לעשות שני טסטים בשנה ( לפחות עד הגיעו לגיל אספנות - בשנת 2022 )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסיכונים תלויים ברמת התחזוקה שהרכב עבר לאורך השנים.

פשפשתי עכשיו ביד 2 והמחירים לגולף בת 20 דומים מאוד למחירים של פונטו בת 10..

אם אין לך סיבה ממש טובה לקנות את הגולף הזאת - אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקרה יש לי גולף מהשנתון הזה.

בכלליות, מעבר לטרטור של מוסך פעמיים בשנה בשביל טסט (חובה להביא אישור רכב מיושן לטסט ממוסך מורשה) צריך לדעת מה המצב המכאני של האוטו הספציפי. בלי זה אי אפשר לדעת כלום.

בעניין מחיר רכישה, זה יכול להיות בין 6-2K ובמקרים נדירים להגיע ל10K, הכל תלוי במצב הרכב ובשיגעון שלך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איזו לדה דומה לגולף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מעריך שהא מתכוון ללאדה סמארה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
:shock: לא רואה דימיון,אבל בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחד מכאבי הראש העיקריים יהיה כנראה השגת חלקי חילוף. ככל שהרכב ישן יותר כך קשה להשיג חלפים בפירוקיות ותצטרך להזמין מחו"ל. הזמנת פריט לחו"ל אולי קלה טכנית אבל לא קל לוודא שהחלק המוזמן אכן מתאים וגם צריך זמן המתנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלקים מכאניים אין בעיה להשיג בארץ. חלקים קוסמטיים וסאלון זה קצת יותר בעיה.

פורסם

אני לא מזמן "התחדשתי" ברכב שנת 93, כי הוא בדיוק התאים לצרכים שלי, הקילומטר היה 200.000, והמחיר היה מאוד נח.

יד 00, והבעלים הקודמים החזיק בתיקייה את כל הטיפולים מהיום הראשון(!) וזה היה הגורם המכריע, בנוסף לזה שהרכב חנה בחנית תת קרקעית כל ה20 שנים.

הכל תלוי בחיים שהיו לרכב עד היום...

🤔

• חברי המעגל הראשון
פורסם

או שפשוט תקנה לאדה סמארה וזהו.

פורסם

כתבתי כאן תגובה קצת הומוריסטית, אבל מחקתי. אשתדל להיות עינייני.

בניגוד ללאדה סמארה, גולף 2 יכול עדיין להיות אמין ולשמש כרכב יומיומי ללא יותר מידי התעסקות.

אין בעיית חלפים, כמעט הכל אפשר לקנות בארץ בחו"ל יש הכל מהכל בשפע.

רכב מאוד פשוט וקל לתחזוקה עצמית, אין מחשבים, אין חיישנים, אין כלום כמעט.

מה שכן, במודל 1992 הגיע כבר גולף דור 3 ולכן רוב דגמי דור 2 שנמכרו היו בגירסת Functoin הבסיסית - מנוע 1.3 55 כ"ס, בלי הגה כוח ובלי מזגן. בחלקן הותקן מזגן בארץ. סיכוי נמוך שעובד עד היום.

מבאס לנהוג ללא מזגן, בלי הגה כוח אפשר להסתדר אבל בחניות צפופות מאוד לא נוח.

גולף כמעט לא מחלידה, איכות הבניה שלה טובה אבל לאחר 20 שנה מתחילות תופעות שלא רואים במכוניות יותר חדשות - ספוגים מתפוררים, פלסטיקים מתייבשים ונשברים, גומיות של הדלתות מתייבשות וכו'. אם הרכב חנה רוב הזמן בצל, התהליך הזה איטי יותר.

לא מחייב שהאוטו הזה יהיה יותר יקר לתחזוקה מאוטו אחר מודל 97-98.

אבל בוא נגיד שזו לא ברירת מחדל של מי שמחפש תחבורה בסיסית זולה, פה כבר צריך להיות קצת משוגע...

נ.ב. הקטע הנוסטלגי פועל חזק - כבר ראיתי כמה לאדה סמארה מודלים 93-94 ששופצו ונראות כחדשות.

פורסם

אם אני לא טועה זה דגם מיושן לאללה, הגיע אח"כ דגם חדש יותר מודרני.

כמו כן ה-מ-ו-ן רכבים מהסוג הזה שעוד נסעו נשחטו במסגרת תוכנית הגריטה ואינם עוד - ככה שאם למשל תצטרך גומיה לחלון כי נכנסים מים או רוח בנסיעה, אז שכח מזה. בהרבה מקומות צריך להסתפק בחלקי חילוף זולים ככל האפשר תוצרת המזרח הרחוק כי לא תמצא כבר חלק מקורי, ואם תצטרך משהו כמו פנס אחורי, אתה תשקיע המון זמן בלחפש אותו במצב תקין בפירוקיות ברחבי הכפרים.

אם אתה מוכן לזה, אז בבבקשה. אישית הייתי מעדיף בתקציב נמוך לחפש משהו קצת יותר נפוץ, ככה שאם כבר חוטפים מכה בתיקונים, אז לפחות שיהיה זול.

• תוכן חדש...