Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב כיום מותקנת לי ברכב משאבת דלק מכאנית , אני פותח שירשור כיוון שיש לי שתי בעיות .

הבעיה הראשונה היא נזילת שמן מנוע ,הנזילה היא בין הבלוק מנוע -למשאבת דלק , החלק שנקרא "דיסטנס" - נמצא בין הבלוק מנוע למשאבת דלק , החלק הזה סדוק - לא עזר הדבקה עם סיליקון מיוחד של רכב , לא עם אפוקסי . חלק חדש כזה אין בנמצא .

חלק משומש מאוד קשה להשיג , כיוון שרוב השריד מהשנים הללו ירד כבר מהכביש , שריד בעלת מנוע 1,300 - החלק הזה שאני צריך לא מתאים .

הבעיה השנייה היא משאבת הדלק עצמה - כיום מותקנת לי ברכב, משאבת דלק של חברת Deowa - ,תוצרת קוריאה .

אין להשיג בארץ משאבת דלק תוצרת יפן , כל חנויות החלפים בארץ מחזיקות רק את המשאבות של החברה הזאת , הבעיה היא שתוך חודש הי מתחילה לנזול -נזילת דלק . המשאבות שהגיעו לארץ של החברה הנ"ל פגומות , אני אומר את זה לאחר שהמוסך שהחליף לי משאבה באחריות - קיבל משאבה ראשונה נזלה , עוד אחת נזלה , רק השלישית שהרכיב לא נוזלת - אבל מנסיון אחרי חודש מקסימום היא מתחילה לנזול .

אני רוצה להחליף את משאבת הדלק לחשמלית כדי לפתור את בעיית נזילת השמן , נאמר לי שלאחר שמרכיבים משאבה חשמלית - שמים היכן שהייתה משאבה מכאנית -חתיכת פח . בעיה שנייה שאני רוצה לפתור , שלא תהיה לי נזילת דלק , איזה משאבה חשמלית תתאים לצרכי , מעדיף כזו תוצרת יפן -היכן ניתן לקנות באיזור ת"א וכמה אמור לעלות ? . החשש הגדול שלי שהרכב לא תוכנן למשאבת דלק חשמלית , לכן חלילה במקרה של תאונה משאבת הדלק תמשיך להזרים דלק , אלא אם יתקינו מנתק "אינרציה"- לא זוכר המונח שיפסיק את זרימת הדלק . האם הדבר ניתן להתקנה ולשמור על הבטיחות ? .

תודה מרש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא יודע לגבי המשאבת דלק, אבל לגבי החלק המקשר "דיסטנס" כפי שקראת לו, אם זה פלסטיק אז אולי אפשר לבצע הלחמת פלסטיק ולחזק את זה עם דבק איטום כזה או אחר.

פורסם (נערך)

שלום רב !

משאבת הדלק החשמלית המומלצת, היא משאבת דלק מלבנית אוניברסלית, המשמשת כמשאבה חליפית לטנדר סובארו , טנדר L200 , וסוזוקי וויטרה.

חובה להוסיף לה ממסר המפסיק את פעולת משאבת הדלק במנוע כבוי בעת הצפה, או בעת התהפכות הרכב.

ניתן ליצר מכסה ממתכת אצל חרט, שישמש מכסה במקום משאבת הדלק הנוזלת והספייסר הסדוק.

בנוסף יש להכיןאטם מקלינגריט, שהוא נייר אטמים , ולמרוח שרלק או שכבה דקה של סיליקון בבין המכסה לאטם, ובין האטם לבלוק המנוע.

בהצלחה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ראשית תודה על התשובות . לגבי ריתוך פלסטיק לא ידעתי על האפשרות הזו . צביקה : בנוגע למשאבת הדלק החליפית של טנדר סובארו - האם המשאבה סינית או יפנית ?. כמה עולה לערך משאבה כזו ?. היכן מומלץ למקם אותה ?. האם לא יהיו בעיות של כיבוי הרכב עם המשאבה החדשה ברמזורים או בהאטות או עצירות ?. מבחינה בטיחותית - שאלת המפסק , האם יתקינו לי מפסק בתוך הרכב ויהיה צריך ללחוץ עליו לפני הנעה ?. במקרה של תאונה חו״ח איך המשאבה מבינה שהיא צריכה להפסיק להזרים דלק ?. כמה אמורה לעלות עבודה כזו ?. האם צריך ללכת לחשמלאי או מכונאי רכב ?.

פורסם

שלום רב עלות המשאבה כמדומני כ150 עד 250 שקל, והיא או סינית או יפנית לא זכור לי.

ההמסר כשהוא מטרכב בצורה נכונה, אמור למנוע את פעולת הפולסים במשאבה במנוע כבוי, אלארק עאשר המנוע מותנע, וזאת מבחינה בטיחותית.

את המשאבה יש למקם צוד לסליל ההצתה על כנף צד שמאל , צד נהג, ואת החייוט החשמלי, המשאבה מקבלת מסליל ההצתה, כלומר היא מתפקדת רק במתג הצתה פתוח.

יש לבצע זאת אצל חשמלאי מיומן, שביצע זאת כבר בעבר.

איטני רואה שום סיבה לכבוי המנוע ברמזורים, בהאטות או בעצירות. אין צורך במפסק בתוך הרכב .

בברכה

צביקה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה יודע את המק"ט של המשאבה המכאנית וה"דיסטנס" הזה אתה יכול לחפש באיביי.

אם זה יוצא יותר יקר ממשאבה חשמלית טובה, עדיף כבר את החשמלית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רב תודות על התשובות . האם המשאבה בסובארו טנדר , משאבת דלק חשמלית מקורית היא של חברת "מיצובישי" ? .

אשמח לקבל המלצה על חשמלאי רכב שהרכיב בעבר משאבות דלק חשמליות ברכבים שבהן היה מותקנת משאבת דלק מכאנית . באיזור הוד השרון , כפ"ס,פ"ת , גוש דן . מחפש בעל מקצוע "מקצועי" שגובה מחיר הוגן עבור עבודתו .

פורסם

שלום רב !

המשאבה המקורית בסובארו, היא אכן של" מיציבושי".

פנה לאיציק וויס, בפתח תקווה, הוא גם חבר פורום זה, והוא יצא צדיק, אצל חיים הכט.

בהצלחה

צביקה

פורסם

שלום רב !

פנה למשה זר, במכון הזרקה וקרבורטורים, ברחוב הרכב 5 אזור התעשיה סגולה, בטלפון : מ03-9341320.

פנה למשה ותאמר לו שאני שלחתי אותך.

בהצלחה

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה , תודה על ההפניה אך לצערי גם "משה זר" לא עושה את ההסבה ממשאבה מכאנית לחשמלית . עדין מחפש בעל מקצוע .

פורסם
לא צריך לשים וסת לחץ?

למה לדעתך צריך ווסת לחץ דלק במערכת הזרקה?

משאבת דלק מכאנית במנוע קרבורטור לא מספקת לחץ קבוע, אלא תלוי סל"ד, איך זה מסתדר?

• תוכן חדש...