Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכות: התרנגולת מטילה את הביצה מצופה בקרום דמוי שק, ללא שום ציפוי סידני/לבן

quote]

איפה ניתן לרכוש ביצים כאלה ? יש מתכון של כבד עם ביצים כאלה וזה נראה יאמי..

רק חלק קטן מהן משווקות וזה הולך למפעלי יצור אבקת ביצים שבדרך גם עוברת טיפול נגד מזהמים שאולי חדרו את הקרום.

כל מטילות הביצים היום הן מהונדסות גנטית ומואכלות בתערובת שאמורה להביא אותם למקסימום הטלה בזמן קצר ואם אפשר אז גם ביצים גדולות. בטבע תרנגולת תטיל כ 10 ביצים בשנה. בלול כ 250-300. אז כמובן שאי אפשר לאכול את כל העוגה בלי לשתות חצי מה אג-נוט ולכן במציאות זה איפה שהוא באמצע.

ביצים קטנות מאוד מעידות על הטלה של פרגית צעירה (עד כ 8-10 חודשים)

בזמנו הזן שהטיל ביצה גדולה ולבנה הייה ה"לומן" ואילו ה"איילנד" לדוגמא היה נותן הטלה גבוהה יותר אך ביצה יותר קטנה וחלשה.

בקיצור-לא כיף להיות תרנגולת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אצלי בחצר מסתובבות כמה תרנגולות.

הן מטילות אחת ליומיים.

יש גם תרנגול שמנסה לחנך אותן, אבל ללא קשר אםהצליח או לא - הן מטילות.

אין הרבה קשר בין התרנגולות שבטבע לתרנגולות לגהורן שיש היום בלולים. יותר מזה, אין קשר בין לגהורן גזעית ללגהורן שיש היום בלול.

ותרנגולת שמטילה 250 ביצים בשנה צריכה להיות בדרך לפנסיה.

לגבי הגודל, תלוי איזה קרטון בחרת בסופר. לפי הגודל.

אצלי יש תרנגולות שמטילות ביצים גדולות, כאלה שמטילות בינוניות, וכאלה שבאמצע. ממש כמו בבני אדם.:wink:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
ST12345, יש מיתוס שאומר שכדי שתרנגולת תטיל ביצים גדולות מרעיבים אותן כמה ימים. האם זה נכון?

לא בדיוק.. תמיד לקראת אמצע מחזור הגידול מפסיקים לתת לתרנגולות אוכל ונותנים להם רק מים. זה נשמע רע אבל זה נותן לכל המערכת שלהם "לנוח", אכן הן יורדות במשקל וכשחוזרות לאכול ההטלה משתפרת. תהליך זה נקרא "נשירה". למיטב זכרוני יש צום מלא של כשבוע ואז חזרה מבוקרת למזון עד להאכלה מלאה. כשהיינו ילדים (30 שנה לך תזכור) הנשירה הייתה של כשבועיים.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...