Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה לא שמו לב אבל כן השתמשתי במים ירוקים ולא מי ברז, על הבקבוק כתוב טמפרטורת קיפאון 10-

והמשאבת מים חדשה למי שציין.

חשוב לי לדעת האם נגרם נזק למנוע ולמה הוא נכבה בירידה?

תודה.

פורסם

משהו לא הגיוני, מי ברז רגילים קופאים במינוס 3 בערך (בגלל ריכוז המלחים), אלא אם נסעת לחרמון (ואם נתעלם מהחום שמייצר המנוע), שום דבר לא אמור לקפוא.

פורסם
נגעתי בצינור כניסת מים של רדיאטור והוא היה חם וצד השני פשוט קפוא!

תודה.

מצב קלאסי של טרמוסטט תפוס במצב פתוח וזקוק להחלפה.

על הדרך יש להקפיד על החלפת נוזל הקירור לאחר ברמת איכות סבירה ולא מסוג האות השביעית של הא-ב העברי.

שהרי כבר אמר חבר פורום חכם לפני זול וזוגלובק-שתיהן מתחילות באות ... ובשתיהן תקבל נקניקייה....:wink:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לגבי המנוע למה הוא נכבה בגלל זה?

המים ירוקים של חברה זולה זה נכון, פחות מפריע לי נזק לרדיאטור, אני רק מקווה שאין נזק למנוע..

ידוע לך איזה נוזל קירור נשפך לרדיאטור? תשתדל להשתמש רק בנוזל איכותי, זה לא יקרה איתו.

Opel Adam S 2017

פורסם
משהו לא הגיוני, מי ברז רגילים קופאים במינוס 3 בערך (בגלל ריכוז המלחים), אלא אם נסעת לחרמון (ואם נתעלם מהחום שמייצר המנוע), שום דבר לא אמור לקפוא.

קצת הגזמת, מי ים שריכוז המלחים בהם הוא 3.5% קופאים במינוס 2-2.5 מעלות צ'.

מי ברז יקפאו בטמפרטורה של מעט פחות מ-0 מעלות. בכל מקרה הנפח שלהם יגדל בטמפרטורה הנמוכה מ- 4 מעלות מעל האפס.

כדי שהמים יקפאו צריך שטמפרטורת האוויר (OAT) תהיה מתחת לנקודת הקיפאון.

פורסם
באמת מעניין. פעם ראשונה שאני שומע פה בארץ שבאמת נוזל הקירור ברדיאטור הגיע לנקודת הקיפאון.

וכי למה לא? המים "הצבעוניים" הזולים בסך הכל מכילים מים וצבע. לא מדובר כאן על נוזל הקירור של פרסטון אלא כנראה על המים הזולים של אמיריקאן איגל.

עכשיו זה מזכיר לי גם שבארצות קרות מאוד משתמשים גם באנטיפריז לשמשות. אחרת גם שם המים קופאים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מצב קלאסי של טרמוסטט תפוס במצב פתוח וזקוק להחלפה.

על הדרך יש להקפיד על החלפת נוזל הקירור לאחר ברמת איכות סבירה ולא מסוג האות השביעית של הא-ב העברי.

שהרי כבר אמר חבר פורום חכם לפני זול וזוגלובק-שתיהן מתחילות באות ... ובשתיהן תקבל נקניקייה....:wink:

קולטי אולי אפשר לקבל ממך הסבר, מדוע תרמוסטט תפוס במצב פתוח, יגרום לקיפאון בצינור אחד, וחימום בצינור שני, ומדוע המים לא יהיו חמים במידה שווה, בתרמוסטט תפוס במצב פתוח?

קצת הגזמת, מי ים שריכוז המלחים בהם הוא 3.5% קופאים במינוס 2-2.5 מעלות צ'.

מי ברז יקפאו בטמפרטורה של מעט פחות מ-0 מעלות. בכל מקרה הנפח שלהם יגדל בטמפרטורה הנמוכה מ- 4 מעלות מעל האפס.

כדי שהמים יקפאו צריך שטמפרטורת האוויר (OAT) תהיה מתחת לנקודת הקיפאון.

COMMANDER שלום רב !

ביום המקרה, מעיד כותב השרשור הטמפרטורה היתה מעלה אחת בלבד, כידוע שלג מצטבר ב0 מעלות ומטה, מכיוון ששלשום שלג לא ירד עדיין בירושלים, אני מסיק מכךשטמפרטורת האוויר לא היתה מתחת לנקודת הקפאון, ומכאן שבמנוע עובד, לא יתכן שצינור מים אחד יהיה קפוא והשני חם, אלא אם התרמוסטט, תפוס במצב סגור.

המים שמגיעם מאזור התרמוסטט נשארים קרים, בגלל חוסר סירקולציה של נוזל הקירור, שמתברר שהוא מים בצבע ירוק= אמריקאן איגל, שלמרות הכיתוב עליו, אינו מכיל אנטי פריז כנראה, והמים ברדיאטור היו חלקם קרים וקפואים, בגלל טמפרטורת האוויר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
קולטי אולי אפשר לקבל ממך הסבר, מדוע תרמוסטט תפוס במצב פתוח, יגרום לקיפאון בצינור אחד, וחימום בצינור שני, ומדוע המים לא יהיו חמים במידה שווה, בתרמוסטט תפוס במצב פתוח?

COMMANDER שלום רב !

ביום המקרה, מעיד כותב השרשור הטמפרטורה היתה מעלה אחת בלבד, כידוע שלג מצטבר ב0 מעלות ומטה, מכיוון ששלשום שלג לא ירד עדיין בירושלים, אני מסיק מכךשטמפרטורת האוויר לא היתה מתחת לנקודת הקפאון, ומכאן שבמנוע עובד, לא יתכן שצינור מים אחד יהיה קפוא והשני חם, אלא אם התרמוסטט, תפוס במצב סגור.

המים שמגיעם מאזור התרמוסטט נשארים קרים, בגלל חוסר סירקולציה של נוזל הקירור, שמתברר שהוא מים בצבע ירוק= אמריקאן איגל, שלמרות הכיתוב עליו, אינו מכיל אנטי פריז כנראה, והמים ברדיאטור היו חלקם קרים וקפואים, בגלל טמפרטורת האוויר.

בברכה

צביקה

מה שנכון כנראה הוא עובדתית,שהטרמוסטט עצמו אינו נפתח כמו שצריך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
[

אין קשר לעובדה אם ירד שלג או לא. יכולה להיות טמפרטורה מתחת לאפס ללא משקעים. תופעות של קרה/כפור, למשל, אינן מלוות בשלג.

מדידת טמפרטורת האוויר נעשית בדרך כלל מעל פני הקרקע. את טפמרטורת הקיפאון צריך לבדוק על פני השטח (או החלק) אשר יכולים להיות מתחת לטפרטורת הקיפאון בעוד טמפרטורת האוויר היא גבוהה יותר.

• תוכן חדש...