Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אם אני מובטל אני אצטרך לשלם כל חודש 162 ש"ח. אם אני לא משלם מצטבר חוב.

מה שאני לא מבין:

אם אני מבוטח גם בזמן שאני לא משלם : למה שאני אשלם?

אם אני לא מבטוח בזמן שאני לא משלם : למה שאני אצבור חוב אם לא הייתי מבוטח ?

:-o

פורסם

אם אתה מובטל שמגיע לו קצבת אבטלה, אין בעיה משם יורד הכסף.

אם אתה בטלן שלא מקבל קצבת אבטלה, אז כמו שיש לך כסף לשאר הדברים תמצא כסף כדי לשלם את דמי הביטוח הלאומי.

כמשמע שמו, זה ביטוח. כמו שאתה מצפה לקבל ממנו דמי זקנה, קצבת ילדים ועוד, כך אתה מצווה להפריש אליו כספים.

פורסם

כי זה החוק. אני מניח שיש מאחוריו היגיון כלשהו כמו להבטיח כמה שיותר הכנסות ואמונה שלא תמיד תישאר מובטל ותוכל להחזיר חוב קטן. לדעתי האישית גובה התשלום לא רע בהתחשב במה שאתה מקבל, כמו דברים "מובנים מאליו" - החזרים שונים, קצבות, אבטלה ועוד.

בכל מקרה, לא תמיד יספרו לך על החוב ויתנו לו לתפוח עד לפנסיה, אז חשוב טוב לפני משחקים איתם עקב אידיאולוגיה :wink:

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בגלל שלא בדיוק מובן מה ששאלת

אם אני מבוטח גם בזמן שאני לא משלם : למה שאני אשלם? בגלל שאם לא תשלם אתה עבריין ותשלם גם קנסות

אם אני לא מבטוח בזמן שאני לא משלם : למה שאני אצבור חוב אם לא הייתי מבוטח ? גם בזמן שאתה לא משלם אתה מבוטח

:-o

אני מקווה שעכשיו עניתי.

(תשובות שלי באדום)

פורסם

ביטוח לאומי זה מזמן לא ביטוח, זה מס נוסף. לא סתם מי שעובד כעצמאי מכנה את זה "מס הכנסה 2".

ברוך הבא למדינת ישראל!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חוץ מהעובדה שאתה מממן את אבו חליל מאום אל פאחם עם 3 נשותיו ו 18 ילדיו,

חוץ מהעובדה שאתה מממן את אליעזר מבני ברק עם 10 ילדיו,

חוץ מהעובדה שאתה מממן את מוסטפה מהנגב שאתמול הוא וחבריו זרקו אבנים על שוטרים וכוחות הביטחון,

אתה גם מממן ביטוח בריאות לעצמך ולמשפחתך, אתה מממן ביטוח חיים למשפחתך, אתה מממן לעצמך ביטוח אובדן כושר עבודה ועוד ועוד.

162 שקל לחודש שזה אומר טיפול בריאותי מלא בקופת חולים או בבית חולים חלילה זה מחיר בדיחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בן משפחתי בגיל 54 מ-ע-ו-ל-ם לא שילם ביטוח לאומי וטרם נמנע ממנו לקבל שרות או טיפול מסויים כולל קצבאות מסויימות המגיעות לו עקב בעיה מסויימת

אפילו לפני שנה בערך הוא עבר טיפול שיקום פה בעלות של כמה עשרות אלפי שקלים

למה אני משלם עדין? לא יודע.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ביטוח לאומי לעצמאיים זה פשוט גניבה.

אתה גם משלם בכפולות וגם לא מקבל אבטלה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
בן משפחתי בגיל 54 מ-ע-ו-ל-ם לא שילם ביטוח לאומי וטרם נמנע ממנו לקבל שרות או טיפול מסויים כולל קצבאות מסויימות המגיעות לו עקב בעיה מסויימת

זה בגלל שבישראל הם רחמנים בני רחמנים. אם הוא לא שילם, תהיה בטוח שמישהו אחר שילם. את התרופות והתחבושות אותה קופת חולים או בית חולים לא קיבלו בחינם. את המשכורת של אותם אנשי רפואה גם מישהו שילם.

בארה"ב למשל אם הוא לא היה מראה את ה CASH או ה CRDIT CARD הוא היה נזרק לרחוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מגניב, אבל שלא יתפלא יום אחד אם הוצל"פ יתדפקו על דלתו. חבר קיבל ביקור נחמד על חוב של קצת פחות מ 2,000 ש"ח - זו רק שאלה של אם אתה קופץ למחלקת הגביה תחת הראדר או לא.

פורסם

גם אמא שלי שילמה כל חייה. כעת משהיא זקוקה לכסף עושים איתה חישוב כמו זה של פות"ש ונוהגים בקמצנות תהומית.

ממקסמים רווחים ומצמצמים הוצאות. כולם (לא) מרוויחים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

162 שקל לחודש שזה אומר טיפול בריאותי מלא בקופת חולים או בבית חולים חלילה זה מחיר בדיחה.

תוסיף ל זה את מס הבריאות שיורד לך כל חודש מהמשכורת ואת התשלום לקופת החולים.

162? כשאני הייתי מובטל זה היה 140 ומשהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הגיון?! במוסד לביטוח לאומי?!

הידעתם שהתקרה לתשלום ביטוח לאומי הינה 42K ש"ח בחודש. משמע שמי שמרוויח 50, 70, 100 אלף בחודש, ישלם בדיוק כמו זה שמרוויח 40K. למה שאלה המרוויחים 4K בחודש ישלמו?

• תוכן חדש...