Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

הרכב הוא יונדאי I800 שנת 2011 עם 40 אלף קילומטר. במקור הרכב היה מסחרי שהוסב לנוסעים בארץ כמו שעושים לכל רכבי ההסעות.

הבעיה היא שפשוט בלתי נסבל לנסוע ברכב בכבישים שהם אפילו קצת משובשים,בכביש מהיר הרכב פשוט תענוג אבל במקומות שיש בהם סדקים קלים או קצת מהמורות הרכב לא מצליח להתמודד והנוסעים פשוט סובלים.

אני לא מבין מה הבעיה...לחץ אוויר תקין בצמיגים (42 קדימה,50 אחורה-יצרן) הרכב כמעט חדש ובבדיקה יצא נקי ללא שום תאונות. הצמיגים לדעתי מקוריים אבל נראה כי יש להם עדיין "בשר".

אנחנו די אובדים עצות כיוון שחסכנו כ 40K-50K כאשר רכשנו את הרכב מהשכרה לעסק ועכשיו אנחנו מקבלים תלונות בלתי פוסקות מהנוסעים.

אני חייב לציין שנסעתי לפני כחצי שנה על גרסת הנוסעים המקורית של היצרן ולא חשתי אי נוחות שכזאת. יכול להיות שבולמי הזעזועים של שני הרכבים שונים?

אשמח אם תתנו עצה מה לעשות.

נ.ב אני מצרף תמונה של הרכב המקורי והרכב המוסב כדי שתבינו במה מדובר.

מוסב בארץ:

Panorama-Window.jpg

מקורי יצרן:

hyundai%20i800%20(1).jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בטרנספורטרים וקרפטרים (כמו של מוניות שרות) זה ככה כשאתה יושב מאחורה באזור הגלגלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם יש לך קפיצי עלים ולא סלילים מאחורה אתה עם גרסת רכב שיועדה לנשיאת מטען.

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר ואני חושב שאכן יש לי כאלו.

היום גם דיברתי עם מנהל מוסך יונדאי והוא הסביר לי שאין שום שוני בכל מה שקשור למתלים/בולמי זעזועים/קפיצים בין הדגמים אבל הוא רוצה השבוע לבצע בדיקה לרכב בעצמו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בדוק את לא שינו את תצורת העלים מאחורה כדי לאפשר כושר העמסה טוב יותר, לגיסי רכב כזה והוא נאלץ לבצע שינויים כדי לאפשר העמסה מקסימלית ברכב

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היום גם דיברתי עם מנהל מוסך יונדאי והוא הסביר לי שאין שום שוני בכל מה שקשור למתלים/בולמי זעזועים/קפיצים בין הדגמים אבל הוא רוצה השבוע לבצע בדיקה לרכב בעצמו.

אני מציע שתקשיב לחנן ולא לעוד חרטטן. יש לי תחושה שהוא ימצא שהוסיפו עלים לקפיץ ו/או בולמי הזעזועים גמורים (שזה בהחלט עלול לגרום לתופעת הקיפצוציות המתוארת), אך עדיין, אין להשוות בין קפיצי עלים לקפיצי סליל בכל הקשור לנוחות נסיעה. 180 מעלות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בשורה התחתונה חברים אפשר לשנות משהו או שנאלץ לחיות עם זה?

פורסם

בהנחה שבולמי הזעזועים תקינים ולא שינו את מפרט העלים עומדת בפניך האפשרות ללכת לקפיץמעכר ולשלם לו על התאמת הקפיצים למשקל שאתה נושא בפועל.

אבל לפני הכול, אני מציע לך לשקול כל סרן בנפרד. זה יעלה לך כמה עשרות שקלים. לגזור מזה את המשקל על כל צמיג. לקרוא את נתון המשקל והלחץ המקס' שרשום על הצמיג. לעשות בעצמך את האקסטרפולציה המתימטית ולהגיע ללחץ האוויר המתאים לצרכים שלך. לחילופין אתה יכול להעלות את הנתונים לכאן ונשתדל לעזור לך בחישוב. יש סיכוי גבוה מאוד שזה יעשה הבדל גדול בנוחות הנסיעה.

פורסם
בהנחה שבולמי הזעזועים תקינים ולא שינו את מפרט העלים עומדת בפניך האפשרות ללכת לקפיץמעכר ולשלם לו על התאמת הקפיצים למשקל שאתה נושא בפועל.

אבל לפני הכול, אני מציע לך לשקול כל סרן בנפרד. זה יעלה לך כמה עשרות שקלים. לגזור מזה את המשקל על כל צמיג. לקרוא את נתון המשקל והלחץ המקס' שרשום על הצמיג. לעשות בעצמך את האקסטרפולציה המתימטית ולהגיע ללחץ האוויר המתאים לצרכים שלך. לחילופין אתה יכול להעלות את הנתונים לכאן ונשתדל לעזור לך בחישוב. יש סיכוי גבוה מאוד שזה יעשה הבדל גדול בנוחות הנסיעה.

חנן פה כבר סיבכת אותי.

איפה אני שוקל כל סרן בנפרד? האם אני יכול לשלוף נתון כזה מהרשת?

כשרכשנו את הרכב הוא היה ממש קופצני ואז מילאנו לחץ אוויר כאשר בכל צמיג היה חסר 10-12 PSI. לאחר שמילאנו הרכב הפך להיות הרבה יותר נעים לנסיעה אבל עדיין רוטט וקופצני.

פורסם

סליחה. כוונתי היתה, ולא רשמתי, שאתה שוקל כל סרן בנפרד כשהרכב מועמס במשקל המקסימלי שאתה נושא באופן רגיל. אין נתון כזה ברשת כי זה אינדבידואלי.

ניתן לשקול כל סרן בנפרד במקומות ששוקלים משאיות. טחנות קמח, בתי אריזה, מחצבות וכו'. אם אתה באיזור חולון אז יש תחנת שקילה ליד משרד הרישוי.

פורסם

הבנתי חנן.

אבא שלי כרגע בסיור עם רכב מלא אז הוא יצלם ואני אעלה לפה תמונה של איזור הגלגלים האחוריים.

תודה רבה לך.

פורסם
אתה לא רוצה לראות אצלך תמונה כזו' date=' (נלקחה מI800):[/quote']

נראה כמו תמונה מרכב בלוי שעבר המון, שלנו בסה''כ בן שנתיים עם 40K. לדעתי גם אם הוא עבר אונס קיצוני אני לא אראה דבר כזה.

אבל תמונה כזאת אני יכול לצלם רק כאשר הרכב ריק, אין לי אפשרות לצלם תמונה כזאת תחת עומס מלא.

• תוכן חדש...