Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך קוראים לזה? נראה לי שזה תקרה אקוסטית אבל אני לא בטוח.

בשעה טובה יש לי פרויקט גדול של צבע שפכטל ובניית תקרה אקוסטית (או איך שלא קוראים לזה) באיזור גדרה, האם יש לכם בעל מקצוע להמליץ, או אפילו לזרוק כמה טיפים, כמו מחירים לעבודה ולחלקים? הגודל של המקום הוא בערך 50-60 מ"ר.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

אני רואה שהמחירים נעים בין 150 ל300 שקל למ"ר, האם זה כולל עבודה וחומרים, או שזה תלוי במה שבעל המקצוע קובע?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

פורסם

איפה אתה רואה את זה? גבס הוא לא חומר יקר, לכן אני מניח שהמחיר כולל עבודה.

יתכן ויהיה לך זול יותר לרכוש את הלוחות באופן עצמאי ולשלם לבעל המקצוע על ההתקנה בלבד.

אני לא מכיר את החנויות באזור גדרה, אבל בנתניה למשל יש 4-5 כאלה ברדיוס של קילומטרים בודדים.

פורסם

חשוב לציין דבר אחד:

בעבר, חומרי הגלם היו מרכיב גדול יחסית בעבודה - זה היה בולט בענף הנגרות, השיפוצים וכד'.

כיום, המרכיב העיקרי הוא כח אדם - והמרכיב הקטן יחסית הוא חומר הגלם.

זה תקף להרבה מאוד ענפים בהן מעורבת "עבודת כפיים" - אך במיוחד לענף הנ"ל.

ההבדלים בהצעות המחיר הן בעיקר עניין של עלויות כח אדם (כמות ואיכות).

כח אדם = עבודה = הובלת החומרים, שפיכטולים, בניית הקונסטרוקציה, הרכבת הפלטות והצביעה.

לא תחסוך כלום אם תביא את החומרים בעצמך, נקודה.

לציין כי במקרה הזה - לפי מה שאני רואה ברשת - עלות החומר (בגלל שמדובר בפלטה מחוררת) היא פי-5 מפלטה רגילה. במקרה כזה בהחלט ייתכן שלמרכיב החומר יהיה נתח משמעותי מאוד בהצעת מחיר, אבל עדיין לא תחסוך כלום אם תביא אותו בעצמך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה? השכלתי.

IceCold - קולגה שלי סיים לאחרונה לבנות בית בקיבוץ חולדה הסמוך אליך, מחר אבדוק אם יש לו המלצה לבעל מקצוע רלוונטי ואעדכן. לא יודע אם זה יהיה זול, אבל מהיכרותי עם הקליינט זה לכל הפחות יהיה איכותי.

פורסם

איפה יש מחירון של גבס מחורר? ראיתי רק של רגיל 2.60 מטר על 1.20 מטר סביבות ה40-60 שקל ללוח.

מצפיה בסרטונים של יוטיוב ומנסיון אישי עם גבס (בעיקר קירות), נראה לי שזה יהיה שטויות להתקין תקרת גבס מחוררת, סה"כ אני צריך שלד מניצבים ולהבריג את הלוחות לניצבים, או אולי אפילו עדיף לבנות את השלד ככה שהלוחות ישבו אליהם בול ואז אין צורך להבריג, אבל נראה לי שהתכנון ובניה של השלד תארך יותר זמן, נכון?

וראיתי עוד מחירון:

תקרה צפה - מחיר מוערך: 2,500-3,300 ₪ לשטח תקרה של 8-10 מ"ר.

תקרת מגשי פח - תקרה מתפרקת שנהוג לשים מתחת לתקרת האמבטיה או מתחת למזגנים. מחיר מוערך: 300-350 למ"ר.

פורסם
איפה יש מחירון של גבס מחורר? ראיתי רק של רגיל 2.60 מטר על 1.20 מטר סביבות ה40-60 שקל ללוח.

מצפיה בסרטונים של יוטיוב ומנסיון אישי עם גבס (בעיקר קירות), נראה לי שזה יהיה שטויות להתקין תקרת גבס מחוררת, סה"כ אני צריך שלד מניצבים ולהבריג את הלוחות לניצבים, או אולי אפילו עדיף לבנות את השלד ככה שהלוחות ישבו אליהם בול ואז אין צורך להבריג, אבל נראה לי שהתכנון ובניה של השלד תארך יותר זמן, נכון?

וראיתי עוד מחירון:

מאיך שאתה מתאר את הדברים, נראה לי שאין לך מושג קלוש מה זה לבנות תקרת גבס.

יצא לך פעם להרים פלטת גבס ולהחזיק אותה צמוד לתקרה ?

הרי ברור לך שתצטרך לפחות עוד אדם אחד שיעזור לך - ואם תרצה לזרז את התהליך תצטרך מגבה להרמת פלטות גבס (להשכיר או לקנות).

לבנות שלד לתקרת גבס גם צריך לדעת: יש לתת חיזוקים בנקודות מסויימות באמצע התקרה ע"מ שלא תהיה לך "בטן" בתקרה.

בנוגע למה שכתבת (לבנות את השלד בול ואז הלוחות ישבו עליהם בלי צורך להבריג) - נראה לי, שוב, שאתה לא מבין על מה אתה מדבר...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק יש לי מושג קלוש איך לבנות תקרת גבס וזה מצפייה בסרטונים אחרים והפעלת היגיון בריא, בדיוק כמו שעשיתי עד עכשיו בכול פרויקט אחר שלי- ויצא מצוין.

וברור לי שאני אצטרף לפחות עוד עובד אחד איתי , לא חשבתי אחרת.

ולשאלתך כן, אני יודע מה זה להרים פלטה של גבס לתקרה, אבל אתה שוכח שהעבודה כנראה תהיה לא עם פלטות גבס אלא ריבועים קטנים משרדיים ולכן לא צריך עוד בן אדם אחד שיעזור להרים + להשכיר מגבה לגבס זה גם ממש לא בעיה.

לגבי הבטן, איך זה יכול לקרות אם יש בורג בכול חיבור של הניצב לאורך ולרוחב, ז"א שכול חצי מטר-עד מטר יש בורג שמצמיד את השלד לתקרה. (עוד פעם, כול זה בתאוריה אם זה שונה בשטח אצטרך להתמודד עם זה אכשהו).

איציק לגבי השורה האחרונה "בנוגע למה שכתבת (לבנות את השלד בול ואז הלוחות ישבו עליהם בלי צורך להבריג) - נראה לי, שוב, שאתה לא מבין על מה אתה מדבר..."

אז איך יש מקומות שאפשר להרים את התקרה אקוסטית, ריבוע ריבוע, הרי הם לא מקובעים לשלד וזה בידיוק מה שהתכוונתי, לא המצאתי פה שיטת עבודה חדשה.

זה סה"כ שיפוצים ובניה, מקצוע בין הכי פשוטים שיש ואני מתעסק בהמון תחומים בחיים- וזה, זה התחום הכי קל, פיזי אבל קל להבין.

פורסם

אני לא יכול לערוך אז אני רק רוצה להוסיף שלא באתי להתווכח אלא לקבל חוות דעת מאנשים בעלי ניסיון, אם אתה אומר שזה לא עובד ככה, אני לוקח את המילה שלך ומוכן לקבל ממך מידע אמין, כמובן אם תרצה בכך, תודה :-D

פורסם

אני מדבר על תקרת גבס, אתה מדבר על תקרה אקוסטית - אלו שני דברים שונים, חומרים שונים וקונסטרוקציה שונה לגמרי (כתוצאה ממשקלים שונים לחלוטין - תקרה אקוסטית בד"כ מאוד קלה ועשויה מריבועים קלי משקל) בניגוד לגבס שהוא דיי כבד (פלטות של 12.5 מ"מ).

אני לא מתמצא בתקרות אקוסטיות, אבל ממה שיצא לי לראות (בזמן בניה), גם שם יש קונסטרוקציה ייעודית, פלטות במידה קבועה שמגיעות בחבילות מסודרות (אתה מקבע את הקוסטרוקציה ואחכ מלביש את הריבועים (שכבר מגיעים בחבילות מוכנות חתוכות לפי מידה) לתוך הקונסטרוקציה ואביזרים מתאימים (אם אתה צריך תאורה וכד').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גבס מחורר זה אלמנט לא קל לביצוע.

ואני לא מדבר (רק) על הקונסטרוקציה שביצוע לא נכון שלה עלול לגרום לאסון.

תנסה לחשוב איך אתה מחבר בין שתי פלטות.

סרט שריון? שפכטל? הם יסתמו גם את החירור ויראו בדיוק איפה התפר...

תצטרך להתאים את החורים כדי שיראו המשכיים מפלטה לפלטה.

מעטים אנשי הגבס שאני מרוצה מהביצוע שלהם בגבס מחורר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

היום הייתי בחנות של חומרי בניין, סה"כ עלות החומרים 2400 שקלים כולל מע"מ.

לגבי הבניה הוא הראה לי שלשלד הראשי (שמחובר לתקרת בטון או לעץ) מתחבר עוד שלד שעליו יש מסילות (חריצים כול ס"מ) שעל המסילות מתחברות מוטות ואפשר לכוון אותם ס"מ קדימה או אחורה בהתאם ועל המסילות האלה מולבשים הלוחות גבס ואין צורך לקבע הלוחות עם ברגים.

הסבירו לי על עבודה בתקנים, דיבלים שמחזיקים משקל או ברגים מותאמים לחיבור עץ, סה"כ לא נראה מסובך בכלל, בעל המקום הראה לי עבודה מקומית והסביר לי כמה שאפשר.

מי שרוצה עוד פירוט מחירים וכדומה אשמח לפרט בהודעת המשך.

פורסם
אבדוק אם יש המלצה לבעל מקצוע רלוונטי ואעדכן.

למקרה שבכ"ז תחליט לשכור עזרה מבחוץ, דבר עם איציק נ. (מהפורום) במס' 052-6462943

לא הכי זול בעיר, אבל בעל סטנדרטים גבוהים ודובר עברית צחה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...