Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה של כל הדברים שכתב פותח השרשור (בן) ותשובת היבואן אפשר להסכים שהאמת כמו תמיד נמצאת איפשהו באמצע ולכן הפתרון הכי הגיוני הוא להסכים להתפשר. בגלל זה, ההצעה של המוסך להנחה משמעותית במקרה של בלאי טבעי או החלפה מלאה באחריות במקרה של פגם היא בהחלט סבירה בעיני. בדיוק כמו שבעל הרכב חושב שמדובר בתקלה שהוא זכאי לקבל תיקון באחריות מלאה, כך היבואן משוכנע שמדובר בבלאי טבעי שהוא זכאי לקבל את מלוא התמורה של התיקון וההחלפה, ובנוסף גם מוכנים לבדוק את הטענה האם מדובר בכשל. לנסות לצאת למלחמה לא נראה לי שבסופו של דבר ישרת את טובתו של בעל הרכב, א' כי אני בספק אם שופט יפסוק אחרת וב', ואפילו אם נצא מנקודת הנחה לצורך העניין שהוא ינצח בסופו של דבר, זה יהיה ניצחון פירוס. נניח שהשופט יהיה הכי אנטי בעולם נגד היבואן, אז או קי הוא יורה ליבואן להחליף את הקלאץ' בחדש ולשלם את הוצאות המשפט. אולי אולי יוסיף כמה אלפי שקלים (מאוד בספק) על עוגמת נפש, טרחה וכו'. זה יהיה אחרי כל כך הרבה זמן והשאלה אם זה שווה את המחיר?! כמו תמיד, עדיף להיות חכם מאשר צודק.

  • תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מקריאה של כל הדברים שכתב פותח השרשור (בן) ותשובת היבואן אפשר להסכים שהאמת כמו תמיד נמצאת איפשהו באמצע

 

האמצע זה לא 30% מעלות החלק.

 

נכון, אין כאן קייס למלחמה בבית משפט, וסביר להניח שזה לא כדאי, אבל שיווקית צ'מפיון לא מפספסים הזדמנות לחסוף כמה שקלים ולהרוויח מוניטין מחורבן (אם הצדק איתם ואם לא). שים את המילים "קלאץ' גולף" בגוגל ותראה מה תקבל (זה בנוסף למאות, במינימום, שנחשפו לשרשור הזה באופן ישיר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מקריאה של כל הדברים שכתב פותח השרשור (בן) ותשובת היבואן אפשר להסכים שהאמת כמו תמיד נמצאת איפשהו באמצע ולכן הפתרון הכי הגיוני הוא להסכים להתפשר. בגלל זה' date=' ההצעה של המוסך להנחה משמעותית במקרה של בלאי טבעי או החלפה מלאה באחריות במקרה של פגם היא בהחלט סבירה בעיני. בדיוק כמו שבעל הרכב חושב שמדובר בתקלה שהוא זכאי לקבל תיקון באחריות מלאה, כך היבואן משוכנע שמדובר בבלאי טבעי שהוא זכאי לקבל את מלוא התמורה של התיקון וההחלפה, ובנוסף גם מוכנים לבדוק את הטענה האם מדובר בכשל. לנסות לצאת למלחמה לא נראה לי שבסופו של דבר ישרת את טובתו של בעל הרכב, א' כי אני בספק אם שופט יפסוק אחרת וב', ואפילו אם נצא מנקודת הנחה לצורך העניין שהוא ינצח בסופו של דבר, זה יהיה ניצחון פירוס. נניח שהשופט יהיה הכי אנטי בעולם נגד היבואן, אז או קי הוא יורה ליבואן להחליף את הקלאץ' בחדש ולשלם את הוצאות המשפט. אולי אולי יוסיף כמה אלפי שקלים (מאוד בספק) על עוגמת נפש, טרחה וכו'. זה יהיה אחרי כל כך הרבה זמן והשאלה אם זה שווה את המחיר?! כמו תמיד, עדיף להיות חכם מאשר צודק.[/quote']

 

 

לפי פעם אחרונה שעשיתי קורסים במתמטיקה בתואר 30 אחוז לא היה אמצע מ100 (במיוחד גם שלושים אחוז רק על חלק ולא קשור ישיר לעבודה).

 

למה שאני אשלם על חלק שכשל לא באשמתי?

אתה תקנה בית במיטב כספך, הקבלן יגיד לך שיש לך אחריות על הבית למשך שלוש שנים.

אחרי כמה חודשים יש לך פיצוץ בצנרת, מה תעשה? תתקשר לקבלן נכון?

ואז תקבל את התשובה הבאה "תראה כנראה שהפיצוץ בצנרת נובע מיותר מידי פעמים שפתחת את המים, אבל אני מוכן לבוא לקראתך ויעלה לך התיקון 2500 במקום 3500 כן כן לא לא".

 

או כמו שחיים הכט היה אומר, מה אתה היית עושה?!

זאת בדיוק אותה הרגשה לדעת שהצינור כשל לא כתוצאה משימוש לא נכון אלא כנראה מייצור כושל (אני בטוח שלא פיצצץ אותו בזדון כדי לגרום לנזק בבית).

Got To love It

פורסם

הבחור הוא נמושה,קונה רכבים רק על סמך המראה.

דבר אחרון אפשר להגיד עליו שהוא רוצח קלאצ'ים סידרתי.

 

פשוט חוצפנים צ'מפיון מודעים טוב מאוד לבעיה,אבל כרגיל לא רוצים לעשות כלום.

לפי דעתי כבר כמעט כל בעל 2.0TSI ידנית בארץ החליף לקלאץ מחוזק על חשבונו (מדבר על רכבים שנוסעים בהם יומיום לא רכבי קישוט חניה,למרות שדווקא הרכב הזה הוא יותר מתאים לתיאור הקישוט).

חוצפה,לשלם ממיטב כספך ולדעת שקיבלת מוצר פגום.

כנס בהם בן !

פורסם

למה שאני אשלם על חלק שכשל לא באשמתי?

 

בן, קבל עצת חינם ותתחיל להתעלם מכל גיבורי המקלדת שמלהיטים את האווירה ושולחים אותך למלחמה מיותרת.

 

אתה טוען שהכשל לא באשמתך - אם לא היה מדובר בפולקסווגן אז הייתי מתייחס בביטול מוחלט (פחחחח בלשון הטוקבקיסטים... :-P) לטענה שלך, קלאץ' נישחק אך ורק בשל סגנון נהיגה - נקודה.

 

מכיוון שבפולקסווגן עסקינן, ולאור העובדה שמאז ה"מכונית שנוסעת ונוסעת ונוסעת" זרמו הרבה מאוד מים בירדן, ומחברה שמוצריה נתפסו בעיני כסמל לאמינות היא כיום ניראת לי אייקון המייצג איכות ירודה ואולי למטה מזה - מהסיבה הזו בלבד אני נותן סיכוי לכשל הנדסי בקלאץ'.

 

הקלאץ' הוא רכיב פרימיטיבי בעל אמינות מוכחת ומבנה שלא השתנה במהלך השנים, ולכן הסבירות לכשל היא נמוכה עד לא קיימת.

 

 

כבר כתבתי לך שישנם מספר אפשריות לכשל:

שחיקה בדיסק - ככול הנראה סגנון נהיגה.

פריצת מחזיר שמן, כשל בפלטת הלחץ, כשל במיסב הלחץ הם תקלות ייצור.

 

רק אחרי שהרכיב יפורק ניתן יהיה להבין את מקור הבעיה, ועד אז הדיון בנושא הפך לדיון סרק.

פורסם

מכיוון שהקלאצ' מחליק כבר מ 12K ועכשיו 20K, יש סיכוי שהממצאים לא יוכיחו את המקור האמיתי לבעיה.

 

האם בין לבין, עשית טיפול כלשהו?

 

איפה האחריות שלהם לכך שאמרו לך ב 12K להמשיך "ונראה", הרי ההרס בלתי הפיך. יתכן ובשלב ההוא היה ניתן לפתור את הבעיה בפשטות ובזול. גם אז לדעתי היו אמורים לקחת אחריות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לפי פעם אחרונה שעשיתי קורסים במתמטיקה בתואר 30 אחוז לא היה אמצע מ100 (במיוחד גם שלושים אחוז רק על חלק ולא קשור ישיר לעבודה).

 

למה שאני אשלם על חלק שכשל לא באשמתי?

אתה תקנה בית במיטב כספך, הקבלן יגיד לך שיש לך אחריות על הבית למשך שלוש שנים.

אחרי כמה חודשים יש לך פיצוץ בצנרת, מה תעשה? תתקשר לקבלן נכון?

ואז תקבל את התשובה הבאה "תראה כנראה שהפיצוץ בצנרת נובע מיותר מידי פעמים שפתחת את המים, אבל אני מוכן לבוא לקראתך ויעלה לך התיקון 2500 במקום 3500 כן כן לא לא".

 

או כמו שחיים הכט היה אומר, מה אתה היית עושה?!

זאת בדיוק אותה הרגשה לדעת שהצינור כשל לא כתוצאה משימוש לא נכון אלא כנראה מייצור כושל (אני בטוח שלא פיצצץ אותו בזדון כדי לגרום לנזק בבית).

 

אמרתי שהאמת כנראה איפשהו באמצע וחבל שאתה נתפס לקוצו של י'. הכוונה היא שאין כאן משהו מוחלט שאינו ניתן לוויכוח וכל צד עם הטענה שלו ולכן אמרתי שפשרה היא הדבר הכי מתקבל על הדעת כדי שאתה לא תמצא את עצמך מבזבז חודשים ואלפי שקלים כדי לחסוך בסוף כמה מאות. זה בדיוק ההבדל בין חכם לצודק. אם הם הציעו לך 30 אחוז תציע הצעה נגדית של 50 אחוז ותתפשרו על 40. זה מסחר פשוט. ואגב, בהצלחה ושתחזור ליהנות מהרכב במהרה.

פורסם
אם הם הציעו לך 30 אחוז תציע הצעה נגדית של 50 אחוז ותתפשרו על 40. זה מסחר פשוט.

 

אם הציעו לו 30 אחוז, שיציע 110 אחוז, ושהם יתפשרו על 100 אחוז.

 

בושה של יבואן, ח*א של יצרן. :splat:

BW

פורסם

ניסחתי מכתב לייצרן, אשמח לשלוח אותו למישהו שקצת מבין בדברים האלו שיוכל לתת חוות דעת לגבי הניסוח והכתיבה.

 

אז אם אתה עונה על הקרטריונים אשמח להודעה פרטית והמון תודה על העזרה!

Got To love It

פורסם

לפי דעתי כבר כמעט כל בעל 2.0TSI ידנית בארץ החליף לקלאץ מחוזק על חשבונו

כנס בהם בן !

 

על מה דעתך מבוססת?

 

אני חושב שהוא יישמח "להכנס בהם" כמו שאתה תשמח לממן לו את העלות של זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בן ,

 

לא מדובר פה במדע טילים , אם אכן נהיגתך רגועה ולא הובילה להחלקה הדבר יתגלה בפירוק , יהיה ניתן להבחין שמקור הבעיה בפלטה או ברכיב אחר ולא יהיו סימני שחיקה מוגברת , במקרה הנ"ל לא תשלם דבר נכון ? , הדבר היחיד שהייתי סוגר מראש עם השירות הוא שנציג אובייקטיבי יבחן את החלק המפורק.

 

אני חושב שיותר מזה לא תשיג , ההצעה אכן הגיונית היות וידוע שבנהיגה בסגנון מסויים אפשר לשרוף קלאץ' מהר מאד , לא שחס וחלילה אני מפקפק בדבריך אבל לאף אחד אין דרך לאושש\להפריך את גרסתך.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion


×
×
  • תוכן חדש...