Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעול לעסק תוכנה SAP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש פה מישהו שמבין קצת בתוכנה SAP ?

החנויות שלי עובדות על קופה ממוחשבת מחברת אומניטק.ביום יום אני מקבל כמות מאד מאד גדולה של חשבוניות שצריכות להכנס ישירות לתוכנה ולמערכת וזה משהו שגוזל ממני זמן רב מאד.

האם יש אופציה לייעול? אין עדיין תוכנה שסורקת את החשבוניות בצורה עצמאית ומעדכנת אותם במערכת?

אם יש דבר כזה זה פשוט יכול לעשות לי את החיים הרבה הרבה יותר קלים.

פורסם

סורקת חשבוניות, אתה מתכוון לחשבוניות שמאן דהוא כתב בכתב יד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני סבור שפתרון של סורק חשבוניות אינו טוב, אם בכלל יש כזה.

לחשבוניות יש גדלים שונים, מיקום עמודות שונה, יש בכתב יד ויש מודפסות, שפות שונות - כך שהסורק חייב לבוא עם תוכנה חכמה ויקרה, והיא תצטרך לחבר בין נייר החשבונית לכרטיס הספק במחשב אצלכם. חתיכת סיפור.

ככל שאני זוכר, לסאפ יש אפשרות קליטת ממשקים ממחשבים מבחוץ אל המודולים שלה. היות והיקף הפעילות של סאפ ענקי, סביר להניח שבאיזה מקום בעולם כבר העלו בעיה דומה ויש לה פתרון במערכת.

אפשרות אחרת היא התמשקות ישירה בין מחשב הספק אל המחשב שלכם, יש שיטוות בדוקות וותיקות לעשות את זה, כולל אבטחה וביקורת. כמו ורייאציה כזו או אחרת של EDI, או העברת קבצים בין מחשבים שמדברים אחד עם השני כל הזמן או רק לפי הפעלה אנושית ואז מתזמנים את המשך התהליך לפי נהלי החברה הקולטת או השולחת.

הדברים נכתבים בהשערה שאם יש סאפ בסביבה, מדובר בהיקף פעילות ומיחשוב שאינם קטנים, ויש אפשרות השקעה ביעוץ ופתרון ממוחשב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
סורקת חשבוניות, אתה מתכוון לחשבוניות שמאן דהוא כתב בכתב יד?

99 אחוז מהחשבוניות שלי מגיעות מודפסות כפורמט של יבואן.

רוכב בודד,

אין בעיה להשקיע את הכסף,מלבד העסק שלי אני מכיר עוד בעל חנות גדולה שישמח לקבל פתרון למצב הזה. היום רוב בעלי ההעסקים מחוייבים לעבור לקופה ממוחשבת,הזנת החשבוניות הפכה להיות סיוט והרבה מאד קופות מאבדות את האפקט שלהן ברגע שהחשבניות לא נכנסות והמלאי הממוחשב לא מתעדכן.

מה שאני מחפש בעצם זה כלי שיהפוך את הסריקה של התמונה לקובץ אקסל שאותו אוכל לטעון לתוך המערכת באופן אוטומטי. לצערי עם כמה חברות שדיברתי כולל החברה שאני עובד איתה ומספקת לי את התמיכה ואין להם פתרון לזה.

פורסם
הייתי מוותר על SAP.. אלה מערכות לארגונים גדולים במחירים של מאות אלפי ש"ח ומעלה..

אתה צריך פתרון יותר "מקומי".

מסכים, כמשתמש כבד של SAP אני יכול לומר לך שזה מעל ומעבר למה שאתה צריך, אפשר לנהל עם זה מדינה.

יש פתרונות מקומיים (ישראלים) שעולים הרבה פחות מהSAP וייתנו לך מענה

כבר חתמתי...

פורסם

אני משתמש בSAP דרך חברת אומניטק,כנראה שמדובר באיזה שהיא תוכנת קצה שהיא מבוססת על סאפ אבל תוכנתה על ידי אומניטק או משהו כזה.

יכול להיות שאני סתם מתבלבל,אבל בסופו של דבר שאני מתחבר לתוכנה ולשרת של אומניטק אני מגיע לתוכנה עם לוגו של SAP.

כרגע אין לי שום בעיה עם התוכנה ואני עובד איתה כבר כמה שנים. מעבר לזה שאחרי בדיקה מקיפה בין כמה חברות לא הצלחתי למצוא תוכנה שגם מתאימה לצרכים שלי וגם יותר זולה וביררתי בכמה חברות.

פורסם
יכול להיות שיספיק לך כלי שיודע לסרוק ו-"להבין" חשבוניות (ע"י OCR)? אם כן, תעיף מבט:

http://www.abbyy.com/data_capture_software/

כן,מדובר במשהו כזה. המחיר שלה מטורף למידי. האם קיימות חברות מתחרות?

זה הכיוון אך אני צריך למצוא עוד פתרון לכך שספקים שונים נותנים שמות שונים למוצרים,יש דרך להתמודד עם זה? כי רוב החברות לא נותנות את מספר המק"ט של המוצר בחשבונית אז המערכת צריכה להתמודד ולאתר את המוצר לפי השם.

פורסם

אני כרגע נמצא בהרבה ישיבות של מערכות מידע לגוף מאוד גדול ואני יכול להגיד בביטחון שזה עולה הרבה כסף. לכן לפי דעתי קלדנית זה הפתרון הטוב והזול ביותר. בחורה בחצי משרה או 75% משרה שזה עלות של 3100 עלות מעביד לחודש מספקת פתרון מושלם ומה גם שהיא תוכל לעשות עוד דברים. כרגע המודולים שיודעים לעשות (ocr) מאוד יקרים ולא תומכים אצל כל החברות.

החיים הם כמו....

פורסם
99 אחוז מהחשבוניות שלי מגיעות מודפסות כפורמט של יבואן.

כולן מהיבואן?

כלומר, מקור אחד של החשבוניות?

אולי יש לך אפשרות לקבל קובץ של נתוני החשבוניות, ולקלוט אותו.

אם כן, זה פתרון טוב, רק צריך גם ביקורת (להשוות סה"כ סכומים ומס' חשבוניות, מול מי שמעביר את החשבוניות, לוודא שהכל נקלט) + דו"ח שמראה רשומות (חשבוניות) שלא נקלטו (טעות בפורמט של הנתונים וכו').

אני לא מכיר את העסק שלך, המערכות ואיך שאתה עובד, אבל לפני שאתה קונה תוכנה, תתייעץ עם איש IT שמבין גם את התחום שלך וגם את התוכנות. קצרה היריעה מלהכנס כאן לנושאים כלליים (וספיציפיים) של הטמעת תוכנות בעסק, אבל כמו בהרבה דברים, מתחילים מניתוח תהליכים, צרכים ומחפשים פתרון לתקציב ולגדול העסק שלך. פתרונות משתנים מאוד עם הגדול של החברה, וכמו שהציעו כאן, לפעמים הפתרון של הקלדה ידנית הוא הכי כלכלי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...