Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות באיוס eos

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש ברשותי איוס (eos) מודל 2008 , וכל שנה אני סובלת מנזילות מים שחודרות מהגג לתוך האוטו ולתא המטען,

אשמח לקבל תגובות בנושא ,

בנוסף מתקלף לי הריפוד של הדלת , האם עוד משהוא סובל מבעיות אלו ?

תודה

פורסם

מדובר ברכב יחסית לא נפוץ, ואני לא אתפלא אם אין חברי פורום נוספים שבבעלותם רכב כזה.

הייתי ממליץ לגשת לייעוץ ובדיקה למוסך רון, מוסך המתמחה ברכבי קבוצת פולקסווגן.יתכן ומדובר בתיקון פשוט. חלקים במידה ויידרשו, אולי ניתן להשיג בפירוקיות. המוסך נמצא ברחוב ישראל ב"ק בתל-אביב, טל' 03-5373204.

מדובר על מוסך מורשה משרד התחבורה ולא מורשה יבואן, ולכן המחירים יהיו שפויים יותר, והעבודה והמקצועיות לא פחות ממעולה.

פורסם

אני אנסה להקביל את זה לבעיה דומה שיש במיאטה.

במיאטה מה שגורם לתקלה הזו זה פתחי ניקוז אחוריים (באיזור הגלגלים) אשר נסתמים ולכן לא מבצעים את עבודתם.

במיאטה לוקחים חוטר (בד"כ כלי לניקוי טרומבון/חצוצרה, עולה כמה עשרות שקלים בחנות הנגינה הקרוב לביתך) ומעבירים בתעלת הניקוז כדי לפתוח אותה.

אני אוסיף המלצה נוספת לפנות לרטרוקאר שמתמחים ברכבים עם גג נפתח ואולי הם מכירים את התקלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

במיאטה מה שגורם לתקלה הזו זה פתחי ניקוז אחוריים (באיזור הגלגלים) אשר נסתמים ולכן לא מבצעים את עבודתם.

במיאטה לוקחים חוטר (בד"כ כלי לניקוי טרומבון/חצוצרה, עולה כמה עשרות שקלים בחנות הנגינה הקרוב לביתך) ומעבירים בתעלת הניקוז כדי לפתוח אותה..

באופל מנטה ששניינו כ"כ אוהבים היה לי סאן רוף מקורי, הוא היה נכנס לתוך כזה כיס פח מקורי בתוך הגג שבחלק האחורי שלו היו 2 צינורות הניקוז האחוריים.

בקיצור, הגעתי פעם למשמרת, האוטו כל היום בגשם, אני במטבח, קור אימים בחוץ.

בסוף המשמרת מגיעה אשתו של הבעלים ושואלת אם כשאני מסיים אני יכול להקפיץ אותה הבייתה, בשמחה!

ברור לכם כבר ההמשך, כן? על הברקס הראשון הורדתי על שניינו 15 ליטר מים גשם קפואים. :lol:

זה היה לפני 15 שנים, עד היום היא לא שוכחת לי את זה.

\

אריאלהשלום,

האם נכנסת לפורומים גדולים בחו"ל ובדקת האם מדובר בתקלה נפוצה לדגם ובמידה וכן, מה דרך התיקון?

הרכב כ"כ נדיר בארץ שאני מאמין שאין אף מכונאי בארץ שיקפוץ ויגיד לך "אה, כן, ברור, זה החלפת גומיה במנגנון הקיפול וכו'".

הרבה (אבל הרבה הרבה) יותר הגיוני שתקבלי תגובה בסגנון של "זה החלפת מנגנון, זה 35K ש"ח, לא כולל מעמ ועבודה".

בקיצור, אם את רוצה תיקון טוב, איכותי וזול, את צריכה דבר ראשון לרחרח קצת בפורומים בעולם.

אם האנגלית שלך טובה, הנה מאמר ארוך ומקיף על טיפול בגומיות יבשות שהן כמעט תמיד הגורם הראשוני לנזילות מים:

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3087297-How-to-solve-(or-prevent)-Eos-Roof-leaks

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על התגובות ,

מה לעשות אני בחורה שלא מבינה באיך לעשות ולתקן:-D ,

כל מה שאני יודעת זה שיש יבואן ושיש לו מוסכים מורשים ,

אני פשוט מחפשת עוד אנשים עם אותו רכב ועם אותה בעיה , כדאי לראות מה עושים מול היבואן .

אז אם אתם מכירים אשמח שתפנו אותם אליי.

תודה

פורסם

לפני שרצים לעשות משהוא "מול היבואן", צריך לראות איך פותרים את הבעיה בצורה הקלה והפשוטה ביותר.

מהקישור שנתתי לך נראה שיש תחזוקה ספציפית שצריך לבצע לגומיות של הגג, האם התחזוקה הזו בוצעה? האם היית במוסך היבואן לראות מה עושים עם הנזילות?

האם זיהו את המקור הספציפי של הנזילה? קיבלת הצעת מחיר לתיקון?

תני קצת יותר פרטים על מה שנעשה ומתי.

אם באנגליה הקרה והרטובה הם מדברים על זה שהתחזוקה הזו מאוד חשובה לגומיות, אז בישראל החמה והיבשה, זה רלוונטי כפליים.

פורסם

הרכב תמיד טופל במוסך היבואן , התקלה ידועה למוסך מספר שנים רב , זה לא תפקידי להגיד למוסך איך לטפל בבעיה,

אשמח לדעת על כמה שיותר מיקרים כאלו עם רכב eos בארץ .

תודה

פורסם

מה זה כמה שיותר מיקרים?

כמה רכבים כאלה יש בארץ? חמישה?

מעיון קל בנושא, מדובר בבעיה שעולה פעם אחר פעם בכל פורום שדן בעניין, כנראה שהגומיות האוטמות באמת מיועדות למזג האויר של שטוטגרט.

את צודקת לחלוטין, זה לא תפקידך להגיד למוסך מה לעשות אבל אם כבר שנים הם לא פותרים ואם את כבר שנים נוסעת באוטו עם מטריה פתוחה מבפנים, הגיע הזמן להבין שהם לא מבינים מהחיים שלהם בדגם הזה ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד. בעזרת מוסך היבואן או חרף עזרת מוסך היבואן :wink:

בכל מקרה, מה שלא עשית בשלוש שנות האחריות (2+1 של אעלק רצון טוב), לא תוכלי לעשות עכשיו, 6 שנים לאחר שהרכב עלה לכביש.

פורסם

כי יש מעט מכוניות כאלה בארץ ובמלוא הכנות, השוני המכני של הדגם הזה לא מעניין אף אחד אצל היבואן.

חלק מהבעיה של להחזיק רכב נדיר בארץ הוא שהאחזקה מחייבת מעורבות פעילה של בעל הרכב, בין אם בלקחת פלאייר וסט בוקסות ולהשכב מתחת לרכב (לא נראה לי בשבילך:lol: ) ובין אם בלחרוש באינטרנט ולהגיע למוסך אחרי שעורי בית, לבוא למכונאי, להסביר לו, זאת התקלה, ככה פותרים אותה, תזמין מהמחסן חלק עם מקט X ותחליף (זה כבר יותר מצתאים לך).

בכל מקרה, הרבה בהצלחה וכמובן, ברוכה הבאה לפורום! :-D

עריכה - 30?:shock:

צמפיון הצליחו למכור פה 30 יחידות מה EOS?

פורסם

עד שהצליחו לשכנע אותי שכשהמנורה של השמן נדלקת לשים שמן לבד , זה היה מאוד מאוד קשה , אז אין מצב שאני ....

זה מה שאני שמעתי שמכרו בארץ 30 כלי רכב מסוג זה .

בכל מקרה הוא אוטו מדהים כייף לשבת בוא ולנהוג בו ,ואני נוהגת הרבה יש לו כבר 160000ק"מ בחמש שנים .

פורסם

כי המוסכים המורשים של צ'מפיון לא מקצועיים ולא יודעים לתת שירות. אם הם היו יודעים לתת שירות היו מפנים אותך למנהל הטכני שימצא פתרון במקום לנפנף אותך בתקופת האחריות.

פורסם

אתה חושב שאם אתה נכנס עם פוקוס קבריולה למוסך מורשה דלק, אז המצב יותר טוב?

אני אפילו ארחיק לכת, אתה חושב שזה יקרה ב 206CC?

מכונאים לא אמורים לדעת בע"פ את כל התקלות המצויות ודרכי הטיפול מומלצות בכל דגמי היצרן, בשביל זה יש למוסך מנהל טכני ופה בדיוק הבעיה, חלק ניכר מהמנהלים הטכניים בארץ ינפנף את הלקוח באיזה קשקוש בסגנון של "תשים קומפרס ותלחץ כל הלילה" מאשר לפתוח בפניה ליצרן, להבין מה התקלה, לצלם את האזור הבעייתי, לשלוח למחלקה הטכנית בגרמניה, לחכות לתשובה עם הנחיות מה לעשות ועוד הכל, רחמנה ליצלן, נעשה עם האותיות המוזרות האלה שמופיעות על המסך כשלוחצים על ALT+SHIFT.:wink:

וכל זה בשביל מה?

בשביל שגברת אריאלה לא יטפטף לה מים על הראש? במלוא הכנות, מעניין לו תעכוז.

זאת גם הסיבה שאת הבעיות האלה פותרים רק לאחר איזה סקנדל בקומת ההנהלה הבכירה/ מכתב מעו"ד/ לערב עיתונות ואז יורדת איזה נזיפה חמורה למנהל הטכני והוא מיד מתישב לשבור שיניים ולשלוח מכתב לנוצרים (ימחשמםוזכרם) מעבר לים.

פורסם
עד שהצליחו לשכנע אותי שכשהמנורה של השמן נדלקת לשים שמן לבד

למה להגיע למצב כזה? מפלס שמן יש לבדוק על בסיס קבוע פעם ב... הייתי ממליץ לך לעשות את זה, וזה כבר אחרי הנחה, פעם בשבועיים. ולא, לא כשאת נכנסת לתדלק מיד אחרי נסיעה ומפלס השמן נמוך, ואז ידחפו לך שמן סתם.

בודקים על משטח ישר, לאחר שהרכב עמד כמה דקות. מספיק שיהיה בין המינימום למכסימום.

מאחר והדגם שלך ידוע כאוכל שמן, אל תחכי לנורה שתידלק.

• תוכן חדש...