Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע למה היצרן אומר את זה (אני יכול לחשוב על סיבה אחת לפחות) אך מכמה טבלאות תאימות כימית שבדקתי פוליקרבונט עמיד לאקונומיקה (Bleach). יש בפורום כמה מומחי פלסיטקה, מקווה שהם יענו. לדעתי ריכוז נמוך ומבוקר יעשה את העבודה ולא יפגע בפלסטיק. לחילופין אתה יכול להכניס למים קצת chlorhexidine gluconate.

או שפשוט תחליף את המים אחת לשבועיים...

פורסם

גם אני חשבתי שהיצרן יכתוב את זה כדי שיוכל למכור את הטבליות, אבל:

1. זה מופיע בעוד מקומות, לדוגמה בהקשר של חממות ביתיות

2. מסתבר שהיצרן נותן את הטבליות האלו חינם כמדיניות. אמנם הוא מוכר אותן בחנות שלו, אבל יש באתר עמוד שבו מחלקים אותן חינם, רק תן כתובת ומספר סידורי.

החלפה כל שבועיים זה סרט, הפתח קטן מאוד וצריך לעבוד עם משאבת סיפון. סתם כאב ראש. עם הטבליות, פעם בחצי שנה אתה זורק אחת והכל דבש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מעניין שעל אף אחת ממכונות הכביסה עם דוד פוליקרבונט אין אזהרה מפני אקונומיקה.

נסה טבליות יוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מקריאה נוספת, הבעיה היא שזה יוצר עכירות בפוליקרבונט שקוף, לא בעיה במקרה של מכונות כביסה.

ועוד משהו שמצאתי בויקיפידיה:

Sodium hypochlorite bleach and other alkali cleaners catalyze the release of the bisphenol A from polycarbonate containers.

בהנתן שהביספינול מוסף לפוליקרבונט על מנת להפוך אותו לשקוף, האזהרה נשמעת לי הגיונית.

בכל אופן, נותנים לי טבליות חינם, לא אקח?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הפרשת הביספנול לא מטרידה אותך, אתה הרי לא שותה את המים משם. עד שיהיה נזק לפוליקרבונט יחלפו שנים רבות, זה פולימר מאד עמיד כימית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שויין, נראה שיש כאן תמימות דעים, אקונומיקה זה בטוח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אם אתה שוקל להגר שוב לארה"ב הברית, הייתי מנסה ללכת על מילוי המיכל בשמנת מתוקה. אם תחתור מספיק בכל יום, תוכל לנסות לסגור חוזה אספקה לארוחות הבוקר מול Choice או Best western.

פורסם

או, תמיד תוכל לפצוח באימון למתקדמים, ע"י שימוש בנוזל לא-ניוטוני :lol:

ומקסימום, במקרה הכי גרוע, תשים חלב במיכל ותעשה לך גבינה משובחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עזוב, לא צריך לחשוב פעמיים לפני שלוקחים 14-18 ליטר מים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת היא שבגלל שאני חי באזור קריר ולח מאוד יש לי בבית מייבש אוויר שמייצר בערך 4 ליטרים של מים מזוקקים ביום, אז זו ממש לא בעיה. ארבעה ימים ואני מסודר :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...