Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן...

אני טס לחו"ל עוד חודש, ומתכנן לשכור רכב לחמישה ימים באזור די הררי (הפירנאים בספרד).

אנחנו 4 חבר'ה+מזוודות.

הנהיגה היא חלק לא מבוטל מהטיול ואני רוצה ליהנות ממנה!

אני מאד רוצה להרגיש איך זה לנהוג באאודי A3, מה עוד שהיא עולה סה"כ בערך 200 שקל ליום, אפילו קצת פחות.

ההתלבטות שלי זה לגבי התפקוד שלה כשיושבים בה 4 איש והאם יש מקום ל4 מזוודות?

לא מצויין איזו גרסה זאת. אבל זה 4 דלתות כך שאני מנחש שזה ספורטבק.

אופציות אחרות, לא בנאליות, וזולות יותר מהאאודי: פורד פיוזן (הגיוני 500 שקל ל5 ימים?), גולף TDI, אופל מריבה, אופל אסטרה סטיישן, סניק, C-MAX. מה אתם אומרים?

אני ממש רוצה לנסוע באאודי, אז בבקשה תרגיעו אותי חחח....

אגב, ההבדלים במחירים בין החברות פשוט שערורייתיים. לדוגמה, יונדאי I10 בחברה מסויימת יקרה יותר מהאאודי A3 בחברה אחרת. כן. עצוב.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע לך בחום לרדת מהרעיון הגרוע הזה. אני מניח שארבעתכם לכל הפחות בעלי מידות ממוצעות ולשבת יום שלם בקומפקטית, גם אם היא ספורטבק, זה לא בדיוק תענוג גדול.

בנוסף, כשהרכב עמוס בארבעה נוסעים ומטען, אתה ממילא לא תנצל את מקסימום היכולות שלו (ואם כן, או שאתה אמיץ או שאתה טיפש). קח בחשבון שיש מצב שלפחות אחד משלושת הנוסעים האחרים יעדיף להתנהל בקצב מתון יותר, ואז אתה לגמרי יכול לשכוח מטיול נהיגה בפירנאים.

לפני כמה שנים קיבלתי בגרמניה אופל מריבה 1.7 טורבו דיזל ידנית. אחרי שהבעסה הראשונית חלפה, הבנתי שבעצם קיבלתי יופי של רכב: נוח, מרווח, כיף לעבור איתו מרחקים באוטובאן ולקינוח גם זריז יותר ממה שציפיתי.

לטיול מהסוג שאתה רוצה לעשות יוצאים מקסימום עם מלווה אחד, ולפני כן יש לוודא היטב ששניכם באותו ראש, אחרת שניכם תסבלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אוקי, ומה אתה אומר על רנו סניק/ניסן קשקאי (140 שקל ליום), מול אוקטביה/פאסאט (170 שקל ליום).

פורסם

את הצמד הראשון אינני מכיר ולכן לא אוכל לחוות עליו את דעתי. מהתרשמות שטחית אני מעריך שהרנו תהיה לכם נוחה מאוד, גם אם לא תמצא בה את היכולות הדינאמיות שיש לאאודי.

לסקודה אוקטביה יש תא מטען ענק. מצד שני, אם באותו מחיר אתה יכול לקבל פולקסווגן פאסאט, שנמצאת קטגוריה מעל האוקטביה, לך על זה בלי לחשוב פעמיים. בזכות בסיס הגלגלים הגדול יותר בפאסאט כולכם תהנו ממרחב מחיה משופר ואני מעריך שגם בדגם הסדאן תא המטען לא יתקשה להכיל ארבע מזוודות.

אם אני הייתי במקומך, כנראה שהייתי בוחר בפאסאט או בסניק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אוקי, ומה אתה אומר על רנו סניק/ניסן קשקאי (140 שקל ליום), מול אוקטביה/פאסאט (170 שקל ליום).

כל ארבעת הרכבים הנ"ל עדיפים על האופציות שהוצגו בראשית השרשור.

לדעתי מבחינת מרווח ונוחות נסיעה הקשקאי תיהיה הנוחה ביותר אך אולי קצת חלשה יותר מהסקודה והפאסאט שמגיעות במנוע TSI.

במידה ואחד מארבעת הרכבים הנ"ל מגיע בגרסאת דיזל, זאת צריכה להיות הבחירה האוטומטית שלך בהתחשב באיזור ההררי, רכב מלא, ומטען.

פורסם

4 נוסעים על מטענם? המינימום הוא פוקוס סטיישן או מקביל.

לפני כשנה נסעתי אם אשתי והבן הצעיר למדריד, שכרנו גולף (סטנדרטית - TSI ידנית) - והמקום בתא המטען בקושי הספיק למזוודות, כאשר אשתי מומחית באריזה קומפקטית וסחיבת מינימום נדרש.

איני מכיר את הפיוז'ן אבל מהנתונים שראיתי היא נראית קטנה לצרכיך. כנ"ל המריבה.

לגבי הרכב השכור - אני מקוה שאתה מסוגל לנהוג בידני (לא טריויאלי לישראלי) - עלות שכירת רכב אוטומטי בספרד כפולה מעלות רכב ידני מקביל. כמוכן - לגבי המחירים - בדוק את המחיר הכולל את תוספת הגיל (אם נדרשת) ועלויות הביטוח הרחב ביותר שניתן לרכוש. יתכן מאוד שבחברה ה"יקרה" המחיר כולל את הביטוח בעוד שב"זולה" עליך להוסיפו למחיר, כך שההפרשים בחשבון הסופי מצטמצמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זאפירה - יופי של רכב למשפחה. אני נהניתי לנסוע עם המשפחה במונדיאו סטיישן, 5008 (דיזל) וכאשר הילדים היו קטנים הסתדרתי עם V40 סטיישן, 307SW ואפילו עם רנו מגאן בגרסת הסדאן. אבל כאן מדובר ב-4 מבוגרים, לכן צריך לשכור רכב בסגמנט של הפוקוס ואפילו המונדיאו (או הפסאט סטיישן או משהו אחר מקביל) לפחות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אתם צודקים. אני גם חושב שהסניק תתקשה טיפה לעלות בהרים עם מטען מלא. לכן נלך לדעתי על הפאסאט. מצאתי גם מונדיאו במחיר דומה, עדיין בהתלבטות.

ואל תדאג, קראתי את כל האותיות הקטנות חח.

לגבי ידני-אני נראה לי בין הישראלים הבודדים שאוהב לנהוג בידני. קצת מוזר לי לראות אוטו מפואר כמונדיאו או פאסאט בגרסת הילוכים אבל אין לי בעיה עם זה.

תודה רבה על העזרה וחג שמח..

פורסם

תבחר קטגוריה של מכוניות כמו הפאסאט\מונדיאו ידני.

אני עשיתי ככה שעשיתי טיול ביער שחור ב2009, לקחתי את הרכב מהשדה תעופה בציריך, בהתחלה הם הציעו לי במקום פאסאט-ידני, הציעו לי לאנסר אוטומט וכל מיני מכוניות מצ'וקמקות כאלה.

דיברתי איתם יפה, הסברתי להם שאני 1.95 מטר, ואני בסך הכל רוצה רכב גדול וידני.

בסוף הביאו לי פאסאט סטיישן ידני-דיזל עם 2000 ק"מ, היה לה ריח של חדש עדיין.

איזור הפירנאים יפה מאוד, תהנה.

בעיניי חבל לקחת רכב ספורטיבי לטיול כזה, עדיף לך לקחת רכב מרווח.

פאסאט או סופרב יפתרו לך את הבעיה.

(אני רואה את עצמי, אם זה טיול של חמישה ימים, ויש אפשרות להתפנק, אז לקחת איזה מרצדס E-CLASS או ב.מ.וו סדרה 5, אפילו בגרסאת סטיישן אם יש).

דרך אגב, חבר שלי היה ביער השחור בחודש שעבר, מפה לשם הוא קיבל פיג'ו 508 דיזל הדגם הכי מפואר, הוא התלהב ממנו מאוד והיה מרוצה במשך כל הטיול.

פורסם

ניר100 - באותה שנה גם אני טיילתי ביער השחור, הרכב ששכרתי היה מונדיאו סטיישן (בהשכרה היא באותה קבוצה כמו הפאסאט סטיישן) והרכב היה מצויין ל-5 נוסעים על מטענם. סביר שאני שילמתי פחות ממך כיון ששכרתי במינכן, והשכירות בגרמניה זולה במיוחס (וד"א - בעניינו של פות"ש - גם בספרד).

לגבי החבר שהיה בחודש שעבר - האם היה זה 508 או 5008? שנה אחרי הטיול המדובר הזמנתי מונדיאו סטיישן לצורך טיול באוסטריה ושוויצריה, אבל בגלל תקלה ברכב שהוקצה לי בסופו של דבר קיבלתי פיג'ו 5008 דיזל, ולהפתעתי הרכב היה מוצלח ביותר, למרות ממדים חיצוניים קטנים (קצר ממאזדה 3, אם כי רחב ובעקר גבוה) הוא היה מרווח להפליא.

פורסם

תגידו, הפאסאט לא מגיעה עם מערכת ניווט מובנית? אני צריך לשלם במיוחד על GPS? אני פשוט לא מכיר את הפאסאט יותר מדי. ומול מונדיאו מה עדיף?

פורסם
ניר100 - באותה שנה גם אני טיילתי ביער השחור, הרכב ששכרתי היה מונדיאו סטיישן (בהשכרה היא באותה קבוצה כמו הפאסאט סטיישן) והרכב היה מצויין ל-5 נוסעים על מטענם. סביר שאני שילמתי פחות ממך כיון ששכרתי במינכן, והשכירות בגרמניה זולה במיוחס (וד"א - בעניינו של פות"ש - גם בספרד).

לגבי החבר שהיה בחודש שעבר - האם היה זה 508 או 5008? שנה אחרי הטיול המדובר הזמנתי מונדיאו סטיישן לצורך טיול באוסטריה ושוויצריה, אבל בגלל תקלה ברכב שהוקצה לי בסופו של דבר קיבלתי פיג'ו 5008 דיזל, ולהפתעתי הרכב היה מוצלח ביותר, למרות ממדים חיצוניים קטנים (קצר ממאזדה 3, אם כי רחב ובעקר גבוה) הוא היה מרווח להפליא.

אם אני זוכר נכון, שילמתי בערך 300 אירו ל10 ימים.

508 הוא קיבל, המפוארת ביותר!

לגבי ה5008, לא ראיתי אותה ולא ישבתי בה.

לפני כמה שנים טובות, שטסתי לגרמניה (אני חושב ב2001), נחתתי במינכן, בוואוצ'ר היה רשום אודי A3 (סגרתי בדקה האחרונה, ולסוכנת כבר לא היה מבחר של רכבים).

בקיצור הגעתי למעמד הלקיחה של הרכב, הסברתי לו שאנחנו משפחה של גבוהים, אחרי כמה דקות הוא אמר לי "חכה כמה דקות", אחרי שדיבר עם המנהל שלו, הביא לי מפתחות של VW שירן, בלי להוסיף שקל, כמובן שהשארתי לו טיפ מכובד.

זה מיניוואן ענק יחסית, הייתי מרוצה ממנו מאוד.

2nir, לגבי השאלה שלך, אני חושב שGPS לא בא מובנה.

אם אתה מזמין פאסאט ידנית, עד כמה שאני יודע, זה הרמת אבזור הכי גרועה שיש, ככה שאני בטוח שתקבל רדיו עם דיסקים, אבל לגבי GPS אני לא חושב שתקבל.

לדעתי שווה להוסיף (כל עוד זה לא תוספת כבדה), אבל השאלה היא אם אפשר להפוך אותו לאנגלית (יש לי חבר נוסף שטס השנה ליער השחור, והוא שכר BMW, היה GPS מובנה אבל הוא הצליח לשים רק צרפתית, אבל הוא הצליח לנווט איתו כל הטיול.

(במקסימום, אפשר לבקש עזרה מבעל המלון\צימר)

אני בכל הטיולים שלי במערב אירופה, השתמשתי בIGO בGPS שלי, חפרתי קצת באינטרנט והוספתי לו את כל המפות של מערב אירופה.

נוח מאוד.

בנוסף לזה, תמיד כדאי לקחת מפה בתיק, לא קשה לנווט שם, יש להם שילוט מצויין, וככה גם הכבישים.

כבר עכשיו תחפש תוכנת GPS שיכולה לרוץ על הסמארטפון, עדיף שלא תדרוש גלישה באינטרנט. (מקסימום, חבילת אינטרנט לחו"ל לא עולה הרבה.)

פורסם

שים לב שהאזור של הפירנאים מורכב רובו ככולו מכבישי "נחש" בלתי נגמרים. כל הזמן ימינה-שמאלה, בלי הפסקה, ובמקרים רבים גם עם ראות גרועה קדימה. מזל שיש שם מעט תנועה, אבל אנשים נוטים לפעמים לחתוך סיבובים ולהופיע בתוך הנתיב שלך מעבר לפינה.

בהתחלה זה כיף ומאתגר, אבל אחרי כמה שעות כאלה מתחיל לכאוב לך הראש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...