Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב דרך(צריכת דלק)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצב שהמחשב דרך ברכב שלי ממש מפגר בנתונים של צריכת דלק ?

וגם קראתי שהוא מתחיל למדוד רק ממהירות 30 קמש ככה שהמדידה לא נכונה .. ?

אם מישהו מבין אודה לו אם יעזור לי להבין . (מדובר ברנו קליאו 2011 ) .

תודה.

פורסם

אני לא מצוי בדגם הספציפי שהזכרת, אבל יש כמה פונקציות למחשב הדרך:

צריכה רגעית: באמת עובדת החל ממהירות מסויימת, חסרת משמעות מעשית, משמשת לאינדיקציה על תקינות המערכות בנסיעה במישור במהירות קבועה (רצוי בקרת שיוט) בלבד.

צריכה ממוצעת: יש רכבים בהם הנתון הזה מדוייק, ויש כאלה שלא. צריך לבצע כמה מדידות ולראות. הנתון הזה מתאפס, כדאי לאפס אותו עם התדלוק ולבצע מדידה ידנית רק באופן שהוסבר בפורום.

ק"מ שנותרו במכל הדלק הנוכחי: מתבסס על נתון הצריכה הממוצעת.

פורסם

הממוצעת היא כוללת גם עמידה וכו'.

הערכת הק"מ שנותרו לא מבוססת על הממוצע ארוך הטווח אלא על ממוצע של דקות הנסיעה האחרונות (ככה זה בפוקוס לפחות).

זה מאד משתנה כפונקציה של הנהיגה הרגעית, בעוד הממוצע הארוך טווח כמובן לא זז (אם הוא לא אופס לאחרונה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האלגוריתמים של מחשב הדרך אינם מפורסמים לקהל, כך שקשה להבין מה משמעותם המעשית. ב-SX4 שלילאחר כל מילוי דלק הטווח מחושב 450 ק"מ ואח"כ מתחיל להשתנות לפי אופי הנהיגה. לעומת זאת במאזדה 3 של אשתי התחזית מבוצעת לפי הנהיגה שלפני המילוי, כך שלאחר נהיגה עירונית מראה כ-500 ק"מ (הטווח האמיתי בסביבות 400 ק"מ), בעוד שלאחר נסיעה בין עירונית יכול להראות גם למעלה מ-750 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחשב הדרך ברכב מראה את כמות הק״מ שנשארה עד להתרוקנות המיכל, על פי 10 הק״מ האחרונים של הנסיעה כפול כמות הליטרים שנשארו במיכל.

פורסם

כנראה משתה מרכב לרכב. ברכב שלי נראה שמשתמש באיזה sliding scale אבל כלל לא ברור לי מהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי באופל היה רשום בפירוש בספר הרכב שהממוצע מחושב עפ ה 20 קמ האחרונים (ללא עמידה כאשר התצוגה עוברת לליטר לשעה) והטווח מחושב לפי ה30 קמ האחרונים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ממוצע על 20 ק"מ ? נשמע תמוה מאד. בכל הרכבים שפגשתי עד היום הממוצע היה מצטבר עד איפוס ידני.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מצטבר של כל החיים (אם לא איפסו)? נשמע תמוהה...

זה כולה ציפ 8 ביט או משהוא כזה, הוא לא ישמור נתוני צריכה ויעשה חישובי ממוצע אלפי קמ או יותר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

חחחח צ׳יפ 8 ביט? התקדמנו קצת.. מחשבי רכב היום

׳קצת׳ יותר מתוחכמים ומתקדמים ממה שאתה חושב.

וכדי לחשב ממוצע נע לא צריך לזכור את כל ההיסטוריה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...