Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחדשתי באוטו ראשון שלי סקודה פאביה, ידני מנוע 1.4.

יש לי כמה שאלות בקשר לאוטו,

1. אם כיבוי מנוע כמה פעמים בהתחלה מזיק לאוטו בגלל שלא הכרתי איפה מספיק את נקודת רעידה של קלאץ למרות רכב חדש? אני לא נהגתי על ידני במשך 4.5 שנים ורק שבוע חזרתי לידני, ולקח לי כמה ימים להתרגל לידני.

2. אם דילוג הילוך 4 ל-2 או זה מזיק למנוע אני רוב מדלג את הילוך במקום להעביר מרביעי לשלישי ולשני בירידה לפני שאני בולם בכיכר?

3. שמעתי שלא טוב לעצור ברקס וקלאץ לחוץ בזמן עמידה ברמזור זה גומר מהר את קלאץ, עדיף לשים ניוטרל וברקס בלבד?

4. באוטו יש מחשב דרך ואומר לי מתי להעביר הילוך עם העלאת והורדת הילוך לפעמים מחשב דרך ממליץ לי להעביר להילוך הבא שלא תואם לפני תנאי דרך למשל בירידה אני בדרך בהילוך רביעי ומחשב דרך ממליץ הילוך חמישי, אז לעשות כמו שמחשב אומר או שאעביר הילוך לפי תנאי דרך מתאים ובדרך הגיונית.

5. מה קורה אם אני לא מעביר הילוך בזמן או פשוט לא שמתי לב זה גורם למנוע משהו?

פורסם

1. רצוי להימנע. תתרגל תחילת נסיעה ושימוש בגיר. אתה לא רוצה להתחיל לחפש הילוכים באמצע כביש מהיר ולמצוא את עצמך בגדר (מבוסס על סיפור אמיתי. רק שבסיפור הנהגת כבר לא איתנו כדי לספר אותו). תכיר את הרכב שאתה נוהג. כל מה שקשור לנהיגה. ואם צריך ללמוד בחניה.

2. אתה לא בשיעור ספורט בחצר. פה לא מדלגים. יש סיבה שיש הילוך שלישי.

3. עמידה ברמזור עם דוושת קלאץ׳ לחוצה תגרום נזק למיסב לחץ ולא לקאץ׳. עדיין עדיף ניוטרל.

4. יתקנו אותי אם איני טועה אבל המחשב לא רואה שיש לפניך עליה או ירידה ולכן הוא יכול להגיד לך אם אתה יכול להעביר להילוך הבא/הקודם אבל לא יכול להגיד לך איזה הילוך עדיף לתנאי הדרך. עוד פעם. תרגול.

5. לא בריא למנוע סתם לעלות לטורים גבוהים. סע בטווח האפקטיבי של הסל״ד בלי למשוך הילוכים סתם. אם תמשוך את ההילוך מספיק תוכל להגיע לניתוק הצתה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

קודם כל תהנה מהרכב, לגבי שאלה מספר 4 אל תתייחס למחשב הדרך בקשר להילוכים כמו שאמרו לך, מחשב הדרך לא רואה מה נמצא לפניך.

רק תרגול יעזור, גם מדידה של צריכת דלק תמדוד בין מילוי למילוי, ולא על ידי המחשב זה לא מדויק.

פורסם

2. לדעתי אין ביעה ב"לדלג" כל עוד זה נעשה בצורה נכונה,

כלומר, אתה נוסע בהילוך רביעי רואה כיכר לפניך קלאץ+ברקס עד שאתה מגיע למהירות בטווח של הילוך שני -הכנסה להילוך שני וכניסה לכיכר.

מבחינה טכנית אין כל בעיה מן הסתם תמיד מומץ לנסוע רגוע ולהוריד מהירות עם התיבה.

בכל מקרה כל התופעות יתפוגגו לאחר כמה שבועות של נסיעה, אתה תתרגל להעביר הילוכים בצורה נכונה ובזמן הנכון.. וזה כבר יגיע כמעט בצורה אוטומטית.

כבר שלושה חודשים שאני עם רכב ידני ובהחלט ההתחלה הייתה צולעת, לאט לאט ניתן היה להרגיש שיפור, להשוות את הנהיגה שלי כיום לשבוע הראשון בהחלט שמיים וארץ.

• תוכן חדש...