Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה להיכנס לסיפור הכולסטרול, כי אינני רופא, מבחינת מצב תודעתי אני מרגיש בריא ומתכוון להישאר כך - כך שהדיון בכל זה הוא לא כוס התה שלי.

זו רק דוגמא שהבאתי לריח הרע שלדעתי עולה ממערכת הבריאות במקומות שבהם היא אמורה להיות נקיה לגמרי, תחושת הבטן שלי אומרת שההיסטריה הנוכחית מקורה בדיוק מהמקומות האלה (הרבה כסף ואינטרסים של חברות התרופות).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא אספר לך משהו אישי: אני שייך לדור הכראשון שחוסן נגד פוליו, קיבלתי רק את החיסון המומת (שהיה ידוע כתרכיס סאלק, על שם המפתח). בגיל 23 השתתפתי במחקר שבו נבדקו, בין השאר, רמות הנוגדנים שלי כנגד נגיפי הפוליו. במפתיע הייתי בין המשתתפים הבודדים במחקר שאצלם לא נמצאו כלל נוגדנים. קיבלתי מנת "דחף" ובבדיקה כעבור מספר שבועות רמות הנוגדנים שלי היו גבוהות, כלומר הזכרון החיסוני היה תקין.

כעבור מספר שנים, בשנת 1988, היתה בארץ התפרצות של פוליו שיתוקי שגבתה מספר קורבנות.

עכשיו נשאלת השאלה: אילו נחשפתי לנגיף האלים ב-1988 בלי לקבל את מנת הדחף - האם הייתי בסיכון לחלות במחלה שיתוקית ? איני יודע את התשובה, אבל באותו זמן שמחתי מאוד על שקיבלתי מנת חיסון נוספת.

כעת, לאור גילוי נגיפי פוליו בביוב בכמה מקומות, יש בארץ חשש מהתפרצות נוספת של פוליו. נכון להיום לא התגלה אף מקרה קליני, אבל, כאמור, החשש קיים. זו הסיבה שבגללה משרד הבריאות החליט לחסן מחדש אוכלוסיות שלמות, בתכשיר אשר הוכח כיעיל ובטוח בתנאי שניתן רק למי שקיבל את החיסון המומת. אילו לא היה מתבצע ניטור של הנגיף בביוב לא היינו יודעים על כך וכמובן שמבצע החיסונים לא היה מתבצע, אבל מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים, ולקח ארועי 1988 גורם לתגובה זו של משרד הבריאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, בוא נסכים שכשהרבה כסף מעורב ואולי גם טובות הנאה אישיות - אז הדבר משפיע על שיקול הדעת.

יתכן שהחיסון נחוץ, אולי הוא בגדר רצוי, אפשר שהוא לא מזיק ויהיו כאלה שימצאו שהוא פוגע בבריאות.

בסקלה הזו האינטואיציה שלי ממקמת את החיסון הזה בטווח שבין 'לא מזיק' ל'פוגע בבריאות'.

מדגיש שמדובר באינטואיציה של אדם שעולם הרפואה זר לו.

פורסם

כזף יכול לעוור עיני חכמים. נאה לי שהפעם, וגם בפרשת שפעת החזירים, השיקולים היו ענייניים. תחשוב על עלות הטיפול בכמה ילדים שיחלו בפוליו שיתוקי - ואז עלות החיסון למאות אלפי אזרחים מתגמדת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למען האמת דווקא חשבתי על אופציה אחרת (היפותטית לגמרי, פרי דמיוני הפרוע), נניח שחב' תרופות תקועה עם מלאי חיסונים שתאריך התפוגה שלו מתקרב או שסמנכ"ל השיווק צריך להגדיל מכירות או כל סיבה בסגנון הזה, אז:

לוקחים דוגמאות מהנגיף הזה ושופכים אותן למספר אסלות בדרום ומדיחים את המים, ועכשיו לא נותר אלא להמתין לתוצאות:

הבקרה מגלה את הנגיף, משרד הבריאות מפעיל נוהל חירום - והחברה מכרה במחיר יפה את המלאי העומד... :twisted:

פורסם

דורקי, יש פגם אחד בתאורית הקונספירציה שלך - הזן שהתגלה בביוב הוא לא מאלה שנמצאים בחיסון, אלא מה שנקרא זן פרא (או וירוס בר, או וירוס חופש).

ואגב,

אם חברות התרופות רוצות להגדיל את ההכנסות שלהן פי עשרות מונים - כל שהן צריכות לעשות הוא להפסיק למכור חיסונים. או אז יהיו מליוני מקרים של פוליו, חצבת, חזרת, אדמת, שעלת וכו' לטפל בהם בעלות מטורפת.

(אם אני זוכר נכון רק החודש נפטר תינוק משעלת בגלל שהוא נדבק מילד שלא חוסן).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...