Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי לרכישת "מסלולים" (ובתוך גם גם "דרייב ארט" שלמיטב ידיעתי נבלעה לתוך מסלולים) תהיה תמורה שלילית שטרם הוזכרה בכתבה ובשרשור - והיא נפח העיסוק של החברה בקורסי בטיחות, שמלכתחילה לא היה נתח משמעותי בפעילות החברה כמו זו של חברות מתחרות (טריגו, אלטרנתיבי). חבל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רשום בכתבה שיש לו BMW M 5.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
1+

ואין סיכוי שהחברה נמכרה בכל כך הרבה כסף. גם זה נועד להגדיל ולפאר את "רובינקו".

לגבי קידום הספורט, ושאר החלומות בכתבה, נחייה ונראה

לדבר כולם יודעים

בואו נעשה קצת סדר

החברה לא נמכרה. החברה מצאה משקיע, שהשקיע (או התחייב להשקיע, יכול להיות שזה מותנה במימון פעילויות מסויימות, שאולי ייצאו או אולי לא ייצאו אל הפועל) 10 מיליון ש"ח עבור 50%. אף אחד כאן לא מכר את החברה, כלומר, לא לקחו כסף הביתה.

כמו לכל גוף מסחרי, יהיה פה אינטרס כלכלי (שזה בסדר) אבל הצעד יהיה אחורה להערכתי ולצערי.

על מה הערכתך מבוססת?

איפה ראית התקדמות גדולה עד כה, שממנה תהיה נסיגה?

זו פעם ראשונה שגוף פיננסי מוכן לשים כסף גדול בתחום הספורט המוטורי בארץ. איך זה יכול להיות "צעד אחורה"... אני לא מבין. ספורט מוטורי מצליח רק כביזנס. אין מודל אחר.

צעד קדימה, בערך כמו שהיה עם תנובה שנרכשה על ידי חברת השקעות פרטית.

העלו מחירים, הפכו למונופול, זימברו את הצרכנים והגדילו רווחים.

מה הקשר לתנובה?!

באמת, קצת לחשוב לפני שרושמים דברים חסרי בסיס ורלוונטיות. תנובה היא מונופול בשוק של מצרכי מזון בסיסי, חברה של מיליארדים. מסלולים היא ספקית זערורית של שירותים בתחום הפנאי (בעיקר). מסלולים חברה פרטית, תנובה מעולם לא היתה חברה פרטית... מה עניין מחט לתחת. באמת, קצת מחשבה לפני שאתה כותב.

הוא מהמר כפייתי לדעתי. הוא בטח חושב אין תחרות בארץ משמע אני אהיה מונופול ללא מתחרים.

אין לו שמץ של מושג מה הישראלים אוהבים ואיך פועל שוק המסלולים בכלל.

יש לו מיליון שקל לבזבז על התחביב שלו כל שנה, משהו בהשקעות הוא בטח מבין. אבל אני מבין שזה שמישהו יקים מסלול ראשון בארץ, זה פגום. לפני שיש שלושה שמוכנים, אתה נגד.

מעניין...

מה במסלולים שווה 20 מליון? מה יש להם חוץ מידע שיש לאחרים?

יש להם ידע וארגון.

זו עסקה די קלאסית. צד אחד מביא יידע מקצועי, צד שני מביא מימון וארגון. השווי של החברה לא רלוונטי פה (אני מניח שלא השקיעו לפי מכפיל על הרווח...), השאלה היחידה בעסקה זה כמה אחוזים שווה הצד של היידע. אני מניח שלמי שיש מיליון שקל לשים על ההובי שלו כל שנה, להשקיע 10 מיליון זה משהו נסבל, גם בהתחשב בסיכונים.

ולנו, חובבי מוטוריקה, יש רק מה להרוויח מזה שמישהו ישקיע 10 מיליון ש"ח בתחום. ובתור מי שהיה עם ראם בקורס השני שהוא הוציא לחו"ל (ועוד כמה אחרי), והכיר אותו מקרוב שהתחיל להקים את העסק הזה, זה נחמד לראות חלום ישן, של בניית מסלול, קורם עור וגידים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צעד קטן לאדם צעד גדול לספורט המוטורי.

לגוף שפועל כבר שנים מצטרף הון שמקושר לעוד הון.

רק טוב יכול לצאת מזה אפילו אם מה שנכתב בכתבה מופרז משהו.

כל שנשאר לנו לעשות הוא להמתין ולראות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה הקשר לתנובה?!

באמת, קצת לחשוב לפני שרושמים דברים חסרי בסיס ורלוונטיות. תנובה היא מונופול בשוק של מצרכי מזון בסיסי, חברה של מיליארדים. מסלולים היא ספקית זערורית של שירותים בתחום הפנאי (בעיקר). מסלולים חברה פרטית, תנובה מעולם לא היתה חברה פרטית... מה עניין מחט לתחת. באמת, קצת מחשבה לפני שאתה כותב.

לא ירדת לסף דעתי, לא טענתי לשום קשר במודל העסקי של תנובה ומסלולים.

רק הבאתי את תנובה כדוגמה לאיך כסף של משקיע פרטי שכל מטרתו היא לעשות עוד כסף יכול להטיב עם האירגון.

תנובה הייתה חברה מצליחה, נרכשה על ידי חברת השקעות (שמטרתה היא עשיית כסף בלבד!), הפכה חברה מצליחה עוד יותר.

מסלולים היא חברה מצליחה, נרכשה\קיבלה מימון מאדם שמטרתו היא עשיית כסף, תהפוך לחברה מצליחה יותר.

סה טו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ספורט מוטורי מצליח רק כביזנס. אין מודל אחר.

באמת?

אצטדיון הכדורגל בפ"ת, מצליח כביזנס?

מגרש הכדורסל השכונתי שהילדים שלך משחקים בו, מנוהל כיחידת רווח והפסד?

רוכבי אופניים שמשתמשים בסינגל האופניים ביער ביריה משלמים כסף? הרי עלה כך וכך שקלים להכשיר אותו...

למה אי אפשר לקיים אירוע כדוגמת Ohio Mile Land Speed Race באיזה מנחת נטוש?

אתה באמת חושב שמישהו מרוויח כסף מקיום האירוע הזה?

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

יש הבדל בין עלות של מגרש כדורגל שעולה כמה אלפים לרווחת כל ילדי השכונה, שצריכים סה"כ כדור כדי לשחק בו, למסלול שעלותו גבוהה יותר והוא אינו פונה לכל האוכלוסיה.

בנוסף, מגרש כדורגל שכונתי מצריך תחזוקה מינימלית שעלותה נמוכה להבדיל ממסלול.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא יודע למה יש לכם כל כך הרבה אנטי. אני לא לקוח של מסלולים, אבל הם החברה הכי גדולה כרגע בתחום (כמו שזה נראה לפחות), הם מארגנים המון פעילויות, קורסים וכו' וגם מפרסמים לא מעט. בסוף מה שבאמת אין בארץ זה מסלול מסוג כלשהו. אני רוצה להאמין שכשיוקם אחד, זה באמת יתן דחיפה רצינית לספורט, ימשוך יותר אנשים ויהפוך את הארגון של התחרויות לפשוט יותר. ממה ששמעתי בדלתון עד הרגע האחרון בערך לא היה ברור אם האירוע יתקיים או לא, כי היו בעיות עם התוואי. היו גם בעיות ארגוניות באילת וים המלח ובכל אירוע שהיה עד עכשיו. חלק מזה, לדעתי ממה ששמעתי, נבע מזה שהיה מדובר במקומות לא באמת מוסדרים לספורט המוטורי. אני לא יודע איך יכול לצאת משהו רע מזה שמישהו בעל כסף יקח את הכסף הזה וישקיע אותו בהרמת תשתיות כאן. לדבר על מונופול זה מוגזם בשלב הזה, לפני שבכלל יש אפילו התחלת בניה של מסלול, לפני שאנחנו יודעים כמה יעלה לקחת חלק באירועים בו או אירועים של מסלולים בכלל וכו'.

לדעתי כל מי שנכנס לתחום הזה ונותן גב כלכלי - הרי זה מבורך

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יש הבדל בין עלות של מגרש כדורגל שעולה כמה אלפים לרווחת כל ילדי השכונה, שצריכים סה"כ כדור כדי לשחק בו, למסלול שעלותו גבוהה יותר והוא אינו פונה לכל האוכלוסיה.

עלות הקמת האצטדיון בפ"ת (שווי קרקע אפס) - 200 מיליון שקל, מכספי הציבור כמובן.

בסכום כזה אפשר לבנות פארק מוטורי בסיסי כמו MAM פעמיים (לא כולל שווי קרקע כמובן)

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
באמת?

אצטדיון הכדורגל בפ"ת, מצליח כביזנס?

מגרש הכדורסל השכונתי שהילדים שלך משחקים בו, מנוהל כיחידת רווח והפסד?

רוכבי אופניים שמשתמשים בסינגל האופניים ביער ביריה משלמים כסף? הרי עלה כך וכך שקלים להכשיר אותו...

למה אי אפשר לקיים אירוע כדוגמת Ohio Mile Land Speed Race באיזה מנחת נטוש?

אתה באמת חושב שמישהו מרוויח כסף מקיום האירוע הזה?

פעם אחרונה שבדקתי, כדורגל, כדורסל ואופניים, זה לא ספורט מוטורי...:roll:

והארוע שקישרת אליו, מי מימן אותו?

בנון?!

1. ביום שלספורט מוטורי יהיו 10% מהאוהדים של כדורגל - תחזור לשרשור ותחשוב על השקעת כספי ציבור בזה.

2. בנייה של פארק מוטורי זה יופי. ומי יתחזק? ומהיכן תגענה מכוניות?

ספורט מוטורי, בכל מקום בעולם, עולה הרבה כסף, בעיקר מצד המשתתפים. אם אין חסות מסחרית, אין ספורט מוטורי.

פורסם
לא ירדת לסף דעתי, לא טענתי לשום קשר במודל העסקי של תנובה ומסלולים.

רק הבאתי את תנובה כדוגמה לאיך כסף של משקיע פרטי שכל מטרתו היא לעשות עוד כסף יכול להטיב עם האירגון.

תנובה הייתה חברה מצליחה, נרכשה על ידי חברת השקעות (שמטרתה היא עשיית כסף בלבד!), הפכה חברה מצליחה עוד יותר.

מסלולים היא חברה מצליחה, נרכשה\קיבלה מימון מאדם שמטרתו היא עשיית כסף, תהפוך לחברה מצליחה יותר.

סה טו.

אין לך אנלוגיה.

תנובה חברה מונופוליסטית, שנקנתה (לא קיבלה מימון) ע"י חברת השקעות, שיצרה שיפור ברווחיות ע"י העלאה שיטתית של המחירים, מתוך תכנון מוקדם, לפני הרכישה. זה אומנם היטיב עם הארגון (כמו בכל מונופול), אבל דפק את שאר העולם. תנובה לא חברה מצליחה, במובן הקפיטסליסטי. היא חברה שחיה על שחיתות רגלוטורית וכשל שוק. היא לא הוציאה מוצרים חדשים, לא שיפרה קיימים ולא קידמה את הסובב אותה בסנטים. היא בסה"כ עברה לניצול טוב יותר של מעמדה המונופוליסטי.

ואין לה שום קשר למסלולים.

קבעת שמסלולים חברה מצליחה. כן?!

אני לא יודע זאת.

אני לא יודע אם מסלולים קיבלה מימון (זה לא ברור בכלל).

מסלולים איננה מונופול, איננה יצרנית, אין לה ספקים, היא לא פועלת בשוק סיטונאי, היא לא מוכרת מוצרי מזון... ועוד ועוד.

אין בינהן נקודת השקה עסקית אחת קטנה.

• תוכן חדש...