Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים נדמה לי מהקריאה שבעל הרכב לא בדיוק יודע על הכוונה להשתמש ברכבו... אם זהו במצב - אתה יכול להסתבכך.

אבל באיזה מקום רשמת כי חברת הביטוח של אביך מסרבת לצרף אותך. למה?

 

יש אפשרות לבטח כל דבר בכמה חברות, אבל התסבוכת תהיה גדולה בשעת בעיה: כל חברה תטיל את החבות על השניה, יטרטרו את הלקוח, יריבו על חלוקת ההוצאה וכו'. טוב זה לא יהיה.

גם לא משתלם: אין סיכוי לקבל מכל החברות יחד יותר מהשווי של פעם אחת, ככה שלא כדאי להכין 10 ביטוחים ולרסק את הרכב.

 

בין היתר יש חוק חוזה ביטח, שקובע:

 

59. ביטוח כפל [תיקון: תשמ"ד]

 

(א) בוטח נכס בפני סיכון אחד אצל יותר ממבטח אחד לתקופות חופפות, על המבוטח להודיע על כך למבטחים בכתב מיד לאחר שנעשה ביטוח הכפל או לאחר שנודע לו עליו.

 

(ב) בוטח נכס ביטוח כפל ועלה סך-כל סכומי הביטוח באופן בלתי סביר על שווי הנכס, רשאים המבוטח וכל אחד מהמבטחים, בכל עת בתקופת הביטוח, לדרוש הפחתת סכומי הביטוח עד לשווי הנכס בשעת הדרישה ; נדרשה הפחתה זו יפחתו סכומי הביטוח לפי היחס שביניהם, ובמקביל יפחתו גם דמי הביטוח מיום הדרישה.

 

(ג) בביטוח כפל אחראים המבטחים כלפי המבוטח יחד ולחוד לגבי סכום הביטוח החופף, בנטל החיוב בינם לבין עצמם לפי היחס שבין סכומי הביטוח.

 

(ד) המבטחים ישאו בנטל החיוב בינם לבין עצמם לפי היחס שבין סכומי הביטוח.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מהנסיון שלי לא ניתן לבטח רכב אחד בשתי פוליסות ביטוח חובה.

 

הבן שלי נהג חדש ולי היה ביטח חובה רק על שמי (לקטנוע) ורציתי להשאיר לו את הקטנוע לשבוע שיצאתי לחופשה אז הלכנו לפול וביקשנו לעשות פוליסה עבורו רק לשבוע.

 

הדבר הראשון ששאלו אותי האם יש לי ביטוח בתוקף וכשהשבתי בחיוב סירבו לבטח אותי בשום אופיצה (אני והבן ביחד או רק הבן או אפילו לכל נהג) בפוליסה נוספת.

 

מה שכן לא היה להם את הנתונים של הביטוח חובה שלי אצלהם במחשב, ולכן אם לא הייתי אומר להם כלום יתכן והיו מבטחים אותו אבל אודות הכיסוי במקרה של אסון חו"ח יהיה בעיה, כמו שרשמו מעלי.

 

תבקש מאבא לבדוק אם הסוכן שלו להוסיף אותך לפוליסה..

 

בהצלחה.

פורסם

חברות הביטוח מחוברות למאגר משותף בו ניתן בקלות לבדוק כפל ביטוח.

 

כל שאילתא למאגר מחוייבת בסכום מסויים ולכן במהלך עסקים רגיל לא משתמשים במאגר הנ"ל.

 

א-ב-ל כשקורא מקרה ביטוח חברת הביטוח תעשה כל שביכולת ע"מ להפחית למינימום את החבות בגין המקרה ולכן אז גם יבדק נושא כפל הביטוח.

 

ולכן גם אם לכאורה אפשר לקנות כפל ביטוח ביום פקודה ייתכן שמבוטח ייצא קרח מכל הכוונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מכפל ביטוח לא יוצאים קרחים. נתמך גם בהודעת רוכב בודד:

 

"בוטח נכס ביטוח כפל ועלה סך-כל סכומי הביטוח באופן בלתי סביר על שווי הנכס, רשאים המבוטח וכל אחד מהמבטחים, בכל עת בתקופת הביטוח, לדרוש הפחתת סכומי הביטוח עד לשווי הנכס בשעת הדרישה; נדרשה הפחתה זו יפחתו סכומי הביטוח לפי היחס שביניהם, ובמקביל יפחתו גם דמי הביטוח מיום הדרישה."

×
×
  • תוכן חדש...