Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן לדלג על סיפור העלילה, השאלה נמצאת בתחתית.

אני והגברת עוברים לגור יחד, ואני עובד כרגע על אופן החיבור בין מחשב, גלקסי S4 ושתי טלויזיות (חדר שינה וסלון).

בהתחלה הלכתי לכיוון ה SMART TV (פחות בשביל הסמארט, יותר בשביל טכנולוגיות האלחוט), אבל בסוף החלטתי להתקפל בגלל הפרשי המחירים העצומים.

 

הרעיון הוא כזה:

בכל אחת מהטלוויזיות יהיה ניתן לצפות ולשמוע במה שמתרחש במחשב.

ליד כל אחת מהטלויזיות תהיה עמדה לחיבור הגלקסי.

ליד כל אחת מהטלויזיות יהיה סט מקלדת ועכבר אלחוטיים. (לשימוש גם של המחשב וגם של הגלקסי)

 

מבחינה אופרטיבית זה הולך לקרות כך:

מהמחשב יצא כבל DVI שמתפצל לשני חיבורי HDMI. כל אחד הולך לטלויזיה בליווי כבל אוזניות 3.5 מ"מ בשביל האודיו.

(לא הולך לקרות מצב ששתי הטלויזיות מבקשות את המידע מהמחשב ביחד)

מהגלקסי יוצא כבל MHL (צד אחד מיקרו USB, צד שני HDMI + USB), ה-HDMI נכנס לטלויזיה. חיבור ה-USB מתפצל לשניים. כניסה של מתח וכניסה של הדונגל של המקלדת והעכבר האלחוטיים.

 

עד כאן סיפור העלילה

 

כדי להשתמש בסט מקלדת ועכבר האלחוטי גם למחשב וגם לגלקסי, אני צריך מפצל USB בורר מצבים שהייתי בטוח שאמצא באיביי, אבל כנראה שהסינים לא מבינים למה זה נחוץ.

להלן תרשים סכמתי בצורת "קופסא שחורה" של מה שאני רוצה:

attachment.php?attachmentid=347362&stc=1&d=1374661885

 

החיבור צריך להיעשות בצורה כזאת שיש חיבור "קבוע" לסט האלחוטי + ברירה בין חיבור למחשב לבין חיבור לגלקסי.

 

אני לא מוצא חיבור מהסוג הזה, למרות שאני זוכר כילד שהיה לאבא שלי במשרד משהו דומה שברר בין חיבור של מדפסת וסורק או משהו כזה. (בטוח שלא היה מדובר על USB)

 

מה שאני כן מוצא זה מפצל עם מתגים ליד כל כניסה. (זה לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/4-Port-ON-OFF-Switch-USB-2-0-HUB-Hi-Speed-Laptop-PC-25-/120749199138?pt=AU_Laptop_Accessories&hash=item1c1d368f22)

-האם ניתן לעשות איזשהו איחוד בין שני המתגים ולהפוך אותם לאחד? (שמכבה כניסה אחת ומדליק את השניה)

-האם כל חיבורי הנקבה מחוברים בניהם? או שכל אחד מהם מחובר רק אל חיבור הזכר? (בצורה פשוטה: האם אני יכול לחבר מתח לנקבה אחת, ולהטעין את הפלאפון מנקבה אחרת?)

-האם יש דרך לשלב סאונד בתוך הכבל HDMI שיוצא מהמחשב? (חיתוך הכבל והתחברות אל הגידים בא בחשבון- אבל איזה מהם אמורים להוביל את השמע?)

 

מקווה שמישהו הגיע עד לכאן. :wink:

תודה לכל מי שיוכל לעזור!

 

מתן.

USB TMA.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

 

פורסם

הצורה שאתה מכיר זה חיבור שנקרא USB-A, והצורה הרבועית זה חיבור USB-B, ההבדל היחיד ביניהם זה הצורה, אפשרי לקנות מעביר פשוט ביניהם.

 

אם אין בפנים רכיבים אקטיביים ומדובר במפסק פשוט, זה אמור לענות על הצורך שלך.

פורסם
usb kvm מאפשר לחבר מקלדת ועכבר קויים ל2 מחשבים שונים

 

אין לי מושג אם זה יעבוד טוב עם הדונגל האלחוטי

 

הדונגל האלחוטי הרבה יותר טיפש ממה שנראה לך.

פעם חשבתי שהמידע שמתקבל מהדונגל מתורגם ע"י הדרייבר שבמחשב.

אבל אז הבנתי שאפשר להפעיל מקלדת אלחוטית גם בדוס.

וכבר חיברתי לגלקסי שלי מקלדת ועכבר אלחוטיים שפעלו יופי.

אז גם הKVM בא בחשבון.

 

כנראה שאני אלך על המפצל של המדפסת.

 

מה בנוגע לחיבור ה HDMI, יש איך לשלב אודיו באות שיוצא אל הטלויזיות?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

 

פורסם

וכל הקומבינה הזאת שאתה רוצה לעשות, כלכלית תהיה נמוכה יותר מההפרש בין טלויזיה רגילה לאחת עם חיבור מובנה לאינטרנט?

 

וזה לפני שדיברנו על הצד האסטטי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ההפרש בין טלויזיה חכמה 42 אינטש לבין טלויזיה רגילה באותו הגודל ואותו היצרן הוא כ 2000 שקלים. שזה כמעט פי שניים.

הכבלים והעניינים יעלו כ 200-250 שקלים.

מבחינה אסטטית אני אתגבר על כל מכשול.

בחדר שלי היום יש "קומבינה" בסגנון. הכל מחובר להכל. כולם שואלים היכן הכבלים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

 

פורסם

אכן טעות בדברי.

שמתי עין על סמארט TV של LG בגודל 42", המחיר בBUY 2 היה "החל מ 3888"

היה זכור לי שראיתי 42 של LG באותו אתר, ב-2000 ש"ח. עכשיו אני כבר לא מוצא את מה שראיתי. או שאני מבולבל או שהאתר מבולבל.

אבל כן מצאתי 42 של LG ב "החל מ 2790"

אז ההפרש מעט גדול יותר מאלף ש"ח.

 

בכל מקרה, אם אקנה טלויזיה פשוטה, לא אחפש הרבה שכלולים, ולא אתעקש על LED. אחרי הכל רוב הטלויזיות שבבית שלי עושות את העבודה גם בלי זה. כך שאני יכול לקנות 42 אינטש גם בפחות מ 2000 ש"ח.

 

ואם אבחר לקנות סמארט, אני ארצה כבר אחת שיש לה כל תכונה "שווה" שאפשר להעלות על הדעת. כי אם אני כבר משלם 3500, אז מה זה עוד 300 שקל בשביל תלת מימד/ לד/ FHD ?

 

בכל מקרה, גם אם אני אקנה לסלון את הסמארט, אני אחבר את המחשב אל הטלויזיה שבחדר השינה בחיבור קבוע.

ובתכל'ס, אני לא באמת הולך לגלוש מהטלויזיה עם הדפדפן הפנימי שלה, או לשחק בה. כמו שאמרתי קודם, חיפשתי את הסמארט בשביל טכנולוגיות האלחוט.

ומכשגיליתי שאת המחשב שברשותי אני לא יכול לחבר באלחוט אליה (לא תומך אינטל WI-DI) אז האטרקטיביות הצטמצמה פלאים.

 

לסיכום: צעצוע נחמד, אבל לא באמת שימושי לי, וחבל לי להוסיף בשביל זה אפילו 1000 שקל. כי הדבר היחיד שבאמת אשתמש בו זה העברת וידאו אלחוטית מהפלאפון. ואולי באופציה של ההקלטה שמובנית בטלויזיה.

חלק מהמחברים שאני צריך בשביל ה"קומבינה" שלי כבר קיימים אצלי מהחיבורים הקודמים. כך שאני לא צריך להוציא על זה הרבה מאוד כסף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

 

×
×
  • תוכן חדש...