Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשתי סוכנויות רכב שביקרתי הציעו לי לרכוש רכב עם מימון, ולפי החישוב שלהם אם אני משלם על הרכב במשך 3 שנים, בסוף ה 3 שנים אם אני קונה דרכם רכב חדש, יוצא ששילמתי על הרכב סך הכל 85,000 ש"ח מתוך 125,000,

האם זה נכון ?

מה החסרונות?

פורסם

חבל שאתה מתקמצן בפרטים ולא מספר באיזה רכב מדובר.

אם מדובר למשל במאזדה 2 אז ההצעה הגיונית, כי למרות שהמחיר הרשמי של הרכב גבוה בפועל הוא נמכר בכ-85 אלף ₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
חבל שאתה מתקמצן בפרטים ולא מספר באיזה רכב מדובר.

אם מדובר למשל במאזדה 2 אז ההצעה הגיונית, כי למרות שהמחיר הרשמי של הרכב גבוה בפועל הוא נמכר בכ-85 אלף ₪.

סקודה ראפיד. מחיר מחירון סופי כולל הכל 125,000.

לטענת איש המכירות אחרי 3 שנים יוצא ששילמת 83,000 (בערך)

ואז אתה יכול לבחור או לעשות אצלהם טרייד ולקנות חדש (ולהרוויח את ההפרש שאתה אמור לשלם), או להשלים את ההפרש מ 83,000 ל 125,000.

פורסם

לא הבנתי מה לא הבנת.

אם אתה משלם את ההפרש - שילמת 125 אלף ₪ על הרכב. כלומר במקרה הטוב קיבלת מימון ללא ריבית וגם זה לא נכון כי שילמת 5,000 ₪ יותר ממה שהיה משלם מי שמגיע עם מזומן.

אם אתה עושה טרייד אין יזכו אותך רק על ההפרש. כלומר, נניח שבעוד 3 שנים המחירון של הרכב יהיה 60 אלף ₪, אתה חייב עוד 42 אלף ₪ על הרכב, תקבל זיכוי לרכב הבא רק 18 אלף ₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא הבנתי מה לא הבנת.

אם אתה משלם את ההפרש - שילמת 125 אלף ₪ על הרכב. כלומר במקרה הטוב קיבלת מימון ללא ריבית וגם זה לא נכון כי שילמת 5,000 ₪ יותר ממה שהיה משלם מי שמגיע עם מזומן.

אם אתה עושה טרייד אין יזכו אותך רק על ההפרש. כלומר, נניח שבעוד 3 שנים המחירון של הרכב יהיה 60 אלף ₪, אתה חייב עוד 42 אלף ₪ על הרכב, תקבל זיכוי לרכב הבא רק 18 אלף ₪.

קודם כל גםאם אני בא עם מזומן הרכב עולה לי 124,880

שנית,

הוא עשה חישוב שאחרי 3 שנים הרכב יהיה שווה 83 אלף, וזה המחיר שהם יקנו ממני אותו.

אם קנו ממני ב 83 אלף, ואני צריך לקנות מהם רכב חדש ב 125 אלף, אני מוסיף רק את ההפרש, מבלי ששילמתי את ההפרש שהייתי חייב להם על הרכב הראשון שקניתי.

לא?

פורסם

ידידי, בוא נחשוב רגע בהגיון אם היה אפשר לקנות סקודה ראפיד חדשה ב 85k אז איזו משמעות הייתה בכלל למחירון ומי היה קונה מאזדה חדשה ב 120k?

מה שקרה זה שנפלת על סוכן מכירות חצי נוכל שמאמין שאם הוא יסבן אותך מספיק אז הוא יקבל עוד עמלת מכירה.

בכל עסקת מימון יש תשלום מקדמה + תשלומים בדרך כלל לשלוש שנים + תשלום בסוף התקופה.

סביר להניח שהתשלום שלך בסוף התקופה יהיה בין 45-50k ואז אם תקנה את הרכב אז תגלה שגם שילמת בסך הכל יותר מהמחירון. אם תחליט לעשות טרייד והאוטו שלך שווה נניח 80 אז יורידו מזה את התשלום האחרון ויהיה לך עוד 30-35k לעסקה חדשה. המימון הוא הלוואה וגם הוא עולה כסף. אין מתנות חינם ובטח לא מכוניות ב 40k הנחה.

פורסם
ידידי, בוא נחשוב רגע בהגיון אם היה אפשר לקנות סקודה ראפיד חדשה ב 85k אז איזו משמעות הייתה בכלל למחירון ומי היה קונה מאזדה חדשה ב 120k?

מה שקרה זה שנפלת על סוכן מכירות חצי נוכל שמאמין שאם הוא יסבן אותך מספיק אז הוא יקבל עוד עמלת מכירה.

בכל עסקת מימון יש תשלום מקדמה + תשלומים בדרך כלל לשלוש שנים + תשלום בסוף התקופה.

סביר להניח שהתשלום שלך בסוף התקופה יהיה בין 45-50k ואז אם תקנה את הרכב אז תגלה שגם שילמת בסך הכל יותר מהמחירון. אם תחליט לעשות טרייד והאוטו שלך שווה נניח 80 אז יורידו מזה את התשלום האחרון ויהיה לך עוד 30-35k לעסקה חדשה. המימון הוא הלוואה וגם הוא עולה כסף. אין מתנות חינם ובטח לא מכוניות ב 40k הנחה.

עדיין לא הבנתי. אם האוטו שווה 80 ואני מעביר אליהם אותו בתום ה 3 שנים למה מורידים לי ממנו 45-50K ? אני אמור להוסיף את זה לחשבון לא ?

חוץ מזה, לפי החישובים שהוא הציג אני משלם בדיוק את אותו מחיר עם או בלי מימון, לא?

פורסם

בוא נעשה את זה פשוט בהחלט יש מצבים שרכב במזומן או בתשלומים עולה אותו הדבר בסוף העסקה אבל זה תלוי בסוג הרכב ובחברה שאיתה ביצעת את העסקה וכמובן ככל שהם קיבלו הנחה גדולה יותר מהיבואן על הרכב כך הם יוכלו לגלגל אליך חלק מההנחה .

לעצם העסקה אני אסביר במספרים עגולים כדי שיהיה נוח , אתה רוכש רכב שעולה 100000 שקלים משלם מקדמה 20000 שקל ועוד 30 תשלומים של 1000 שקלים כל חודש ואז אתה צריך להחליט מה לעשות ? להוסיף עוד 50000 שקלים ולקנות מהם את הרכב או להמשיך לרכב חדש .

נניח והחלטת להמשיך לרכב חדש , במקרה הזה חברת הליסינג מוכרת את הרכב הישן שלך נניח ב60000 שקלים מזה הם לוקחים 50000 שקל אותם אתה חייב מהעסקה הקודמת ואז נשארים לך ביד 10000 שקלים כמקדמה לעסקה חדשה .

המספרים הם לדוגמא בלבד .....

במקרה נוסף אם אתה לא מעוניין לקנות מהם את הרכב וגם לא מוכן להמשיך לעסקה חדשה אז את ה10000 שקלים שנותרו אתה מקבל מהחברה לכיס.

פורסם
בוא נעשה את זה פשוט בהחלט יש מצבים שרכב במזומן או בתשלומים עולה אותו הדבר בסוף העסקה אבל זה תלוי בסוג הרכב ובחברה שאיתה ביצעת את העסקה וכמובן ככל שהם קיבלו הנחה גדולה יותר מהיבואן על הרכב כך הם יוכלו לגלגל אליך חלק מההנחה .

לעצם העסקה אני אסביר במספרים עגולים כדי שיהיה נוח , אתה רוכש רכב שעולה 100000 שקלים משלם מקדמה 20000 שקל ועוד 30 תשלומים של 1000 שקלים כל חודש ואז אתה צריך להחליט מה לעשות ? להוסיף עוד 50000 שקלים ולקנות מהם את הרכב או להמשיך לרכב חדש .

נניח והחלטת להמשיך לרכב חדש , במקרה הזה חברת הליסינג מוכרת את הרכב הישן שלך נניח ב60000 שקלים מזה הם לוקחים 50000 שקל אותם אתה חייב מהעסקה הקודמת ואז נשארים לך ביד 10000 שקלים כמקדמה לעסקה חדשה .

המספרים הם לדוגמא בלבד .....

במקרה נוסף אם אתה לא מעוניין לקנות מהם את הרכב וגם לא מוכן להמשיך לעסקה חדשה אז את ה10000 שקלים שנותרו אתה מקבל מהחברה לכיס.

דבר ראשון, המקדמה שלך לרכב הבא נגזרת ממחירון הרכב אחרי 3 שנים פחות הסכום שאתה חייב להם כדי להשלים רכישה!!!

זה לא תלוי בכמה הם מוכרים בכלל....

דבר שני הרגת אותי...איזה חברה נותנת לך כסף "יתרה" לכיס??? איפה אתה חיי? אני גם רוצה לבוא לשם...:wink:

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

עסקת מימון לרכב דומה להלוואה מהבנק עם ההבדלים הבאים:

1. חברת הרכב בדרך כלל מתחייבת לרכוש ממך את הרכב בסוף התקופה, הבנק לא. שים לב שאם הרכב עבר תאונה במהלך התקופה תווצר לך בעיה רצינית כי הם כנראה לא יסכימו לקנות אותו ממך, או לחילופין ישחטו אותך במחיר.

2. הלוואה מהבנק קצת יותר גמישה כי אתה יכול לסגור את ההלוואה בכל רגע.

3. לפעמים בעסקאות כאלה מקבלים הלוואה בתנאים קצת יותר טובים מהבנק.

בסופו של דבר אין מתנות חינם, אתה משלם על הרכב את שוויו. הייתי פונה לעסקה כזאת רק אם אין באפשרותי לקבל הלוואה טובה מהבנק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...