Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם המעסיק דואג לעובדים שלו כמו שצריך, ומנהל את החברה כמו שצריך, העובדים לא יראו את הצורך להתאגד. אם הם רואים את הצורך להתאגד כנראה שמשהו לא בסדר בחברה וההנהלה עושה משהו לא בסדר.

אתה לא בכיוון.

בנוסף למה ששי כתב, ישנה הפרדה בין סגנונות ניהול: פלורליסטי או יוניטרי. המנהל הפלורליסט רואה בקונפליקטים חלק אינטגרלי מהחיים, לכן מעודד התאגדות של עובדים ע"מ שבעת הצורך יהיה ניתן לנהל איתם משא ומתן קולקטיבי ולא פרטני. הגישה הזאת עובדת היטב בארגונים שבהם יש יותר מכמה עשרות עובדים והיררכיה מפותחת.

המנהל היונטרי שואף לאחד את כל עובדיו תחת "רוח המפקד" - מטרה משותפת, חזון משותף, שיטת עבודה אחידה, ומי שלא מתאים לו בד"כ מוצא עצמו מחוץ למערכת. זו טכניקה לגיטימית שעובדת היטב בארגונים קטנים ובד"כ בעלי אופי מסויים (סטארט-אפ למשל).

הבעיות האמיתיות מתחילות כשמנהל גרוע מחליט לרקוד על שתי החתונות, למשל לא רוצה איגוד אבל גם לא מוכן לתת יחס אישי לעובדים ומצפה שכולם יישרו קו עם האינטרסים שלו בלי קשר לתפקידם או לתנאי העסקתם.

התבטאויות כמו זו של שר החינוך מעידות על פופולים או על אידיוטיזם, במקרה דנן כנראה קצת משניהם.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

דריש, אני ממש בכיוון דווקא.

כתבת בעצמך - מנהל גרוע. אז אם הניהול גרוע, איגוד עובדים זה מתבקש כי אף אחד לא דואג להם אז הם צריכים לדאוג לעצמם. זה בדיוק מה שכתבתי בתגובה הקודמת.

כתבת גם בדיוק את מה שאני כתבתי רק במילים אחרות:

הבעיות האמיתיות מתחילות כשמנהל גרוע מחליט לרקוד על שתי החתונות, למשל לא רוצה איגוד אבל גם לא מוכן לתת יחס אישי לעובדים ומצפה שכולם יישרו קו עם האינטרסים שלו בלי קשר לתפקידם או לתנאי העסקתם.

אין הבדל בין זה לבין מה שכתבתי.

תקרא לזה איך שאתה רוצה - יוניטרי, פלורליסטי, מטומטמי. לא משנה לי. אם ההנהלה דואגת לעובדיה, הם לא יראו צורך להתאגד, ואם ההנהלה לא דואגת לעובדיה, הם כן יראו צורך להתאגד.

מעסיקים שתומכים באיגוד עובדים על מנת שהם ידאגו לעצמם, אז סבבה. לא רואה את הרע פה.

תפוחי, איגוד עובדים שקם רק בשביל זה, זה קצת ליצור מלחמה מראש. חבל. אם הוא קם בשביל לדאוג לעובדים, אבל כחלק מהתוכניות שלו מתכונן ליום רע, זה משהו אחר. לקום רק בשביל לתפוס את ההנהלה בביצים? לא נראה לי שזה קורה.

שי, אני לא אומר שאתה טועה, אלא שאתה לא צודק לגמרי. יש הרבה חברות שמבינות שעובד טוב זה עובד שטוב לו ולכן מחלקת הרווחה באותה חברה היא רצינית וממש דואגת לעובדים. יש אפילו מחקרים על כך. המעסיק לא בהכרח לא רוצה לדאוג לעובדיו, וכמו שאמרתי, יש מעסיקים שדאוגים לעבודיהם פשוט כי הם יודעים שעובד טוב זה עובד שטוב לו.

גם אל תשכח שרווחה בעבודה זה לא חובה. המעסיק יכול להגיד לך מה העבודה שלך, מה היעדים שלך וזהו. עמדת בהם? אחלה. לא עמדת? ביי. קבל תלושים בראש השנה ופסח כמו שהחוק מחייב ותעשה מה שאומרים לך. לא טוב לך? אתה יכול ללכת. הרווחה בחברה זה משהו שהמעסיק לא מחויב לו.

כאשר יש חברה שלא רק שלא דואגת לרווחת עובדיה, אלא גם דופקת אותם, אז להתאגד זה אפילו חובה!

אנשים פשוט נתפסים למשפט שמישהו אומר, לא משנה מי זה, ולפי הדעה שלהם עליו מיד מחליטים למה הוא התכוון. אני לא אומר שהוא התכוון למה שאני כתבתי, אבל בגלל מה שאותו אחד חושב על זה שאמר את מה שאמר, אז מיד הדברים שהוא אמר מקבלים קונוטציה שלילית דווקא כשהוא התכוון לחיובית.

תעשו קצת זום אאוט לפעמים.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

~

אי שם בימי פסיכומטרי העליזים למדתי שכל ריבוע הוא מלבן אך לא כל מלבן הוא ריבוע.

יש מנהלים גרועים ויש איגודים שמוקמים בתגובה לניהול גרוע. לא כל איגוד מוקם בגלל ניהול גרוע ולא כל מנהל טוב שואף למנוע התאגדות של העובדים.

הפואנטה שלי היא שאין פה קשר קבוע של סיבה ותוצאה, פשוט שתי תופעות הקורות לפעמים בטור ולפעמים במקביל.

אולי פשוט לא הבנתי נכון את מה שאמרת.

פורסם
~

אי שם בימי פסיכומטרי העליזים למדתי שכל ריבוע הוא מלבן אך לא כל מלבן הוא ריבוע.

אפרופו ימים עליזים, בחצות יתחיל יום עליז במיוחד.

יום הולדתו של בנצי.

אם בנצי היה איתנו היום, היינו מציינים יום זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

if you remember this, you are too fucking old.

עשיתי סדר במחשב ונהייתי נוסטלגי, יש לי אשכרה קבצים שעוברים ממחשב למחשב מתחילת שנות התשעים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

טוב,אני לא זוכר את זה שי,אז כנראה שאני עדיין לא זקן מספיק..

אבל כן זוכר את זה

21 שנה יאללה...אשכרה כשעליתי לחטיבת ביניים (עוד קיים היום? או שממשיכים בשוונג מהיסודי לתיכון?)

ומזל טוב לבנצי! עד 120 כ-20 (:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לעניין התאגדות אני חושב מאוד כמו גוסטי.

שי - אני אתקן אותך ברשותך, מטרת המנהל היא לא לייצר לחברה רווח מקסימלי עכשיו (נקודתית) אלא לייצר לחברה רווח מקסימלי לאורך זמן.

לכן יש מקומות (במיוחד כאלה שבהם חשובים הידע והכישורים) ששמירה על העובדים מרוצים זה אינטרס עליון של מנהל טוב.

יש מקומות שבהם אפשר להחליף עובדים כמו גרביים ושם בדרך כלל גם יתייחסו לעובדים כמו גרביים, ושם צריך ועד עובדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צודק, אבל כמו תמיד (רואים את זה טוב בכנסת שלנו) השאפתנות האישית של מנהלים זוטרים מצמצמת את המחשבה שלהם לטווח הקצר והקצר מאוד, וזה מה שפוגע גם בעובדים של חברות שמבחינה הצהרתית ומעשית רואות את טובתו של העובד כאינטרס של החברה.

בנושא קצת אחר, כולנו יודעים של"ג בעומר מתקרב, לאוהבי בעלי החיים שקיבתם וליבם מסוגלים לעמוד בכך (רציני, אני לא הולך להחזיק ידיים למתנדבים שהחליטו להתעלף או להקיא), מתארגת, כמו בכל שנה, המשמרת, פרטים והתנדבות פה:

https://www.facebook.com/events/757334894383752/

פורסם

יש מקומות (במיוחד כאלה שבהם חשובים הידע והכישורים) ששמירה על העובדים מרוצים זה אינטרס עליון של מנהל טוב.

ומה אם מדובר בחברה גדולה עם אלפי עובדים ומאות מנהלים? אתה באמת מצפה שכל אחד מהם ידע לנהל אנשים באותה מידה שהוא יודע לנהל כסף או פרוייקטים?

לפעמים זה פשוט לא ישים, ואף מחלקת כח אדם לא תוכל לגשר על הפער הזה. בשביל מקרים כאלה (בין היתר) צריך ועד עובדים עצמאי שיכול להעלות נקודות לשיפור באופן ממוקד ודרך נציגות מרכזית. לא באלימות, לא בגלל שפגעו להם בזכויות, אלא כחלק נורמלי מדינמיקה של יחסי עובד-מעביד.

תצאו מהראש הזה של "אכלו לי שתו לי דפקו אותי". לא חייב להיות קשר של סיבה ותוצאה בין יחס לעובדים לבין רצונם להתאגד.

פורסם
צודק, אבל כמו תמיד (רואים את זה טוב בכנסת שלנו) השאפתנות האישית של מנהלים זוטרים מצמצמת את המחשבה שלהם לטווח הקצר והקצר מאוד, וזה מה שפוגע גם בעובדים של חברות שמבחינה הצהרתית ומעשית רואות את טובתו של העובד כאינטרס של החברה.

זה משהו שאפשר לראות אצל הרבה מנהלים בדרג נמוך ובינוני בארץ.

זה מה שקורה כשרואים את המשרה בחברה X כזמנית ובעוד שנתיים שלוש לדלג לחברה Y, אז מה אכפת לך מה הביצועים של חברה X לאורך זמן? כי אתה בתור מנהל לא נשאר בה לאורך זמן

ומה אם מדובר בחברה גדולה עם אלפי עובדים ומאות מנהלים? אתה באמת מצפה שכל אחד מהם ידע לנהל אנשים באותה מידה שהוא יודע לנהל כסף או פרוייקטים?

זה חלק מלהיות מנהל.

לפעמים זה פשוט לא ישים, ואף מחלקת כח אדם לא תוכל לגשר על הפער הזה. בשביל מקרים כאלה (בין היתר) צריך ועד עובדים עצמאי שיכול להעלות נקודות לשיפור באופן ממוקד ודרך נציגות מרכזית. לא באלימות, לא בגלל שפגעו להם בזכויות, אלא כחלק נורמלי מדינמיקה של יחסי עובד-מעביד.

תצאו מהראש הזה של "אכלו לי שתו לי דפקו אותי". לא חייב להיות קשר של סיבה ותוצאה בין יחס לעובדים לבין רצונם להתאגד.

התאגדות עובדים נולדה (במקור, הגילדות) מהיחס לעובדים, לא משום סיבה אחרת.

היום באמת אין קשר, שהרי העובדים עם ההטבות הכי מפליגות אולי במשק (כמו נמל) מאוגדים בעוד העובדים עם מינימום הטבות (עובדי קבלן) לא מאוגדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בנושא קצת אחר, כולנו יודעים של"ג בעומר מתקרב, לאוהבי בעלי החיים שקיבתם וליבם מסוגלים לעמוד בכך (רציני, אני לא הולך להחזיק ידיים למתנדבים שהחליטו להתעלף או להקיא), מתארגת, כמו בכל שנה, המשמרת, פרטים והתנדבות פה:

אני בעד אם אתה תופס איזה ילד\נבלה אחרת שעומד להשליך חיה מסכנה למדורה,שתקח את החיה ממנו,ועם קצת כח תפוס לו את היד ותכניס לאש,שיילמד ה*ן *ונה

GTI

סאאמק כולכם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בעד שאחרי שתופסים את כל אלה שכבר זרקו חיות למדורה, שיקחו את הגופות השרופות ויכריחו אותם לאכול את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל הכבוד לך!

:turn-l:
פורסם

איזה קטעים,החלפתי לאבא שלי גלגל אתמול (פנצ'ר)

אחרי שפרקתי את הברגים (או חשבתי) מסתבר בכלל שהאומים מתפרקים והבורג נשאר קבוע על הברקסים

ואני חשבתי כל השנים שבכל הרכבים זה כמו אצלי (שהאום מרותך כמו כל בורג בד"כ,ושהבורג יוצא קומפלט)

GTI

סאאמק כולכם.

• תוכן חדש...