Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שזה בעיה מוכרת אצל אנשים

לרוב בימי חו"ל אני נוסע לבד באוטו לעבודה , אבל סופי שבוע מדובר במשפחה שלמה שנכנסת לאוטו

למלא אוויר לפי ההוראות של אוטו מלא?

אני חייב לציין שההבדלים הם די גדולים , בעיקר לגלגלים האחוריים (41PSI במקום 31 או משהו כזה..)

פורסם

לגבי האוטו - הייתי ממליץ לך למלא באיזור 35-36PSI ולשמור על הלחץ הזה, זה יהיה קצת פחות נוח כשאתה נוסע לבד, אבל הרכב יאחז טוב יותר ויבזבז פחות דלק. (יש שרשור של מוטי מיאטה מלפני כמה שנים על עניין לחץ אוויר ואחיזה - מציע לחפש)

מצד שני, רצוי למלא לפחות לחץ אוויר מומלץ כשמדובר ברכב מלא - לא באמת כזה ביג דיל להכנס רגע לתחנת דלק ולמלא אוויר.

*אגב, המלצות היצרן הן על צמיג קר - לצמיגים חמים יש להוסיף 2-4 PSI.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לגבי האוטו - הייתי ממליץ לך למלא באיזור 35-36PSI ולשמור על הלחץ הזה, זה יהיה קצת פחות נוח כשאתה נוסע לבד, אבל הרכב יאחז טוב יותר ויבזבז פחות דלק. (יש שרשור של מוטי מיאטה מלפני כמה שנים על עניין לחץ אוויר ואחיזה - מציע לחפש)

מצד שני, רצוי למלא לפחות לחץ אוויר מומלץ כשמדובר ברכב מלא - לא באמת כזה ביג דיל להכנס רגע לתחנת דלק ולמלא אוויר.

*אגב, המלצות היצרן הן על צמיג קר - לצמיגים חמים יש להוסיף 2-4 PSI.

הפוך גוטה, הפוך. כאשר ממלאים אויר האחיזה של הצמיג פוחתת. כמו כן, פחות שטח פנים של הצמיג בא במגע עם הכביש. זוהי גם הסיבה שהרכב יאכל פחות דלק עד לגבול מסויים כי ישנו פחות חיכוך עם הכביש בגלל לחץ האויר הגבוה יותר. צמיג שמילאו בו יותר מדיי אוויר יראה שחיקה באמצע כאשר צמיג שהיה בו פחות אויר ממה שצריך יראה שחיקה בצדדים. צמיג שהיה מלא בלחץ אויר מתאים יראה שחיקה לרוחב כל הפרופיל של הצמיג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא מדבר על מצבי קיצון שממלאים 60 ו70 PSI, אני מדבר על להוסיף 4-5.

במצב כזה דפנות הצמיג יהיו יותר חזקות ו"יימרחו" פחות, כך גם תהיה לצמיג התנגדות נמוכה לגלגול והוא יאיץ ויבלום טוב יותר כמו גם תחושת ומהירות ההיגוי יתגברו.

לא סתם הפנתי למאמר שכתב מוטי מיאטה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא שמעתי על זה בחיים.

אני יודע שאני ממלא לחץ אחיד 32PSI, שאני לבד, הרכב מתנהג במיטבו, לא מחליק ובולם כמו שצריך.

שאני ממלא את הרכב בעוד 4 אנשים, אני פשוט נוסע לאט יותר כי קשה יותר לבלום ויש יותר תת-היגוי.

למלא לחץ בין לבין (מי שאמר, 36 ואז אתה ממוצע), זה טעות לדעתי.

לדעתי יותר קשה להחליק ולאבד אחיזה עם צמיגים לא מנופחים כמו שצריך (וזה גם 2 PSI פחות) מאשר עם צמיגים שיש בהם לחץ גבוהה מידי (4 PSI יותר לדוגמא).

נראלי שזה טעות, מוזר מאוד שיש 10PSI בין רכב מלא לריק.

מה גם שמשפחה זה לא עוד 4 מבוגרים עם כרס, זה כולה ילדים ואשה שלא שוקלים הרבה.

הכי טוב, תיסע ותנפח כל פעם לחץ אחר עד שתרגיש שהרכב מתנהג אידיאלי (כמובן, להצמד להוראות יצרן).

אצלי לדוגמא, כתוב בכל המקומות 35PSI, שאני לבד ברכב עם לחץ כזה, הוא מתחיל לאבד אחיזה כל פעם שאני קצת אגרסיבי.

פורסם

בהזדמנות הראשונה, אני יצלם ויעלה לכאן תמונה של הבדלי המידות שמצויינות אצלי, בין רכב ריק למלא.

בכל מקרה, אתמול מלאתי אוויר לפי מידות המקסימום, הרכב דווקא הרגיש לי "נוסע יותר טוב" אחר-כך, כמובן שזה הייתה גם נסיעה מאוד קצרה , אני אבחן את זה במשך השבוע..

פורסם

תשמע לא סתם חבורה של מהנדסים עמלו ושקדו על העניין של תיכנון רכב.

אני מאמין שאם הייצרן ממליץ על לחצים מסויימים, כנראה שיש מהנדסים שבחנו את העניין והמליצו על כך ללקוחות...

לדעתי פשוט תידבק להמלצת הייצרן, זה בדיוק לוקח 2-3 דקות לנפח אוויר בתחנת דלק, לא ביג דיל.

חוץ מזה שאת ההבדלים אני לא חושב שאפשר להרגיש בנסיעה יומיומית פשוטה, במצבי קיצון אולי כן.

פורסם

אני גם מילאתי לפי "עומס" ברכב. למרות ש80% הן נסיעות לבד.

כשאני ממלא לא לפי עומס אז הרכב מרגיש כאילו הגלגלים מפונצ'רים והוא מתאמץ יותר. :|

• תוכן חדש...