Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהקלאץ של הרכב של גמור. מישהו יודע כמה עולה פחות או יותר החלפת קלאץ ברכב הזה?

מה עוד צריך לבדוק ולהחליף שקשור לעניין??

תודה מראש

פורסם

קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה.

אז ככה בשילוב לרוורס אין כל בעיה ... בשילוב לראשון מרגישים קושי רק כאשר אני מאט ומנסה להוריד תוך כדי נסיעה משני לראשון, דבר שהפסקתי לעשות אני פשוט בולם בשני.

מה שכן, תגובת הרכב כאשר אני מרים את הרגל מהקלאץ מתרחשת רק אחרי שהרמתי את הרגל בערך מ-80%-90% מהמהלך של הקלאץ, הכוונה שיש ממש מרווח קצר בקלאץ שבו אפשר להתחיל להזיז את הרכב, או לחילופין לשלב להילוך אחר.

איך אפשר לדעת באמת שקלאץ נהרס?

פורסם

אם ההילוכים מישתלבים כמו שצריך והרכב סוחב טוב בנסיעה עצמה הייתי ניגש דווקא לבדוק את כבל הקלאצ'. ממה שידוע לי מנגנון המתיחה של הכבל בפיאסטה הוא אוטומטי אבל שווה בדיקה.

פורסם
קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה.

אז ככה בשילוב לרוורס אין כל בעיה ... בשילוב לראשון מרגישים קושי רק כאשר אני מאט ומנסה להוריד תוך כדי נסיעה משני לראשון, דבר שהפסקתי לעשות אני פשוט בולם בשני.

מה שכן, תגובת הרכב כאשר אני מרים את הרגל מהקלאץ מתרחשת רק אחרי שהרמתי את הרגל בערך מ-80%-90% מהמהלך של הקלאץ, הכוונה שיש ממש מרווח קצר בקלאץ שבו אפשר להתחיל להזיז את הרכב, או לחילופין לשלב להילוך אחר.

איך אפשר לדעת באמת שקלאץ נהרס?

אף פיאסטה לא אוהבת שמנסים להכניס להילוך ראשון עוד בנסיעה. גם שלי לא ואצלי הרכב הוא יד שניה עם אוטוטו 100 אלף ק"מ. או שתמשיך לנסוע על הילוך שני או שתאט לגמרי לפני שילוב להילוך ראשון. ההילוך השני הוא דווקא גמיש ויכול להמשיך בנסיעה גם אם אתה יורד למהירות של 10 קמ"ש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הקלאצ הידרואלי אין כבל.לא בדקתי את זה ספציפית לרכב הזה אבל אמור להיות אפשרות כיוון בתחתית הדוושת של הקלאצ .לא יודע אם זה יכול לעזור במקרה שלך. הקלאצ יכול להרגיש טיפה גבוהה יחסית לקלאצ עם כבל שאולי אתה מכיר. כל עוד אתה לא מרגיש רעשים

בהחלפות הילוכים או שהקלאצ מחליק תמשיך איתו.

פורסם

ההילוכים משתלבים בסדר גמור, בנתיים.

קודם כל אני לא סגור על מה זה "קלאץ מחליק"? אני יכול לתאר אבל אשמח למשהו מפורט יותר..

דבר שני אם יילך הקלאץ באמצע נסיעה, אני אצטרך איזה גרר או משהו כזה לא? חבל. כשקניתי את הרכב הקלאץ לא היה כזה גבוה. במהלך השנה פלוס שהוא אצלי הרגשתי שינוי כאילו הקלאץ עולה לאט לאט. האם כדאי לתת טיפול מנע לעניין? כרגע הכל טוב ונוסע כמו שצריך, לא בא לי להיתקע באמצע הדרך בבוקר בהיר אחד...

פורסם

הסיכוי שקלאצ' יילך לך ביום בהיר אחד הוא אפסי. קלאצ' הולך בהדרגה וככל שהבלאי שלו עולה אתה מרגיש את זה בסחיבה של הרכב או לדוגמא בטורים שעולים ומהירות שלא עולה בהתאם לטורים. מה שכן יכול ללכת זה הכבל עצמו שכבר נימתח עד סופו או המשאבה ההידראולית אם קיימת כזו אצלך בכל מיקרה צריך לראות את המצב בעיניים. קשה לנחש כך ומדובר פה בניחושים שעלולים לעלות ביוקר.

• תוכן חדש...