Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לקראת קנייה/ליסינג של רכב משפחתי חדש, אני מתלבט האם להמתין עוד 3 חודשים עד שיגיעו כל המשפחתיות החדשות שכבר נחשפו ואמרות ממש להגיע, או שאין למה לחכות:

פורד פוקוס - כבר ממש 'ותיקה'

יונדאי i30 - משווקת

קיה פורטה - משווקת

סובארו אימפרזה - השבוע נחתה

טיוטה קורולה - אוטוטו

מאזדה 3 - חודשיים-שלוש

הסובארו ממש צדה את עיני, השאלה אם לחכות עוד קצת.

יונדאי I20

פורסם

בשביל זה לחכות?

בתנאי השוק של היום, לקנות כל אחד מהדגמים האלו כרכבים חדשים מהיבואן זאת בערך הקניה הכי פחות טובה שאפשר לעשות. מדובר ברכבים למקובעים בלבד, כאלו שנשארו תקועים בשוק הרכב של שנות ה-90 ולא התקדמו.

בליסינג זה משהו אחר, כי התמחור לליסינג הרבה פחות אטרקטיבי לרוב הדגמים האחרים.

אם אתה רוצה לקנות תקנה עכשיו, כי באוגוסט יעלו המחירים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגזמת צביקה, לאנשים תקועים ?

אפשר להגיד תקוע על ה 6 החדשה או ה 3 שתצא?

פורסם

ה-6 החדשה אינה מופיעה ברשימה של פותח השרשור והיא נמצאת בכלל בקטגוריה מעל (גודל, מחיר וכו') וה-3 החדשה טרם הופיעה וטרם ידוע המפרט/מחיר הישראלי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

^ אם תרם יצא המפרט והמחיר איך ניתן לקבוע שהוא למקובעים?

ידוע שהרכב מזכיר מאוד את ה 6 החדשה, יש תמונות וכתבות שחושפים מידע על ה 3 שתצא.

כך או כך להגיד שמאזדה (החדשות) הוא רכב למקובעים זאת מחשבה מקובעת.

מבחינת מחיר פות"ש לא ציין מספר.

פורסם

אני חושב שרכישה של משפחתית סדאן 1,600 סמ״ק אוטומט זאת בחירה למקובעים. האם יש לך ספק שזה גם המפרט שתציע ה-3 החדשה? זאת מאזדה, לא רנו. היחידים שחושבים שהיא תציע מפרט שובר שיוויון בקטגוריה הם כתבי החצר של דלק מוטורס והגרופיז של המותג.

לקוח מתקדם בתנאי השוק הנוכחיים רוכש סדאן דיזל אוטומטית וחוסך אלפי שקלים בשנה. לקוח קצת יותר מתקדם רוכש מיקרו-וואן מרווח ואולי אפילו היברידית קומפקטית. לקוח עם קצת מחשבה כלכלית מחפש משומשת כמעט חדשה בת שנתיים. וזה לפני שהזכרתי את המשפחתיות האצ׳בק הנהדרות שנמכרות כאן לאחרונה או את הסטיישנים או את המשפחתיות הקומפקטיות הזולות. אבל להצטרף לעדר חברות הליסינג ולרכוש סדאן 1,600 אוטומט חדשה מהסוכנות? למה?!

פורסם
בשביל זה לחכות?

בתנאי השוק של היום, לקנות כל אחד מהדגמים האלו כרכבים חדשים מהיבואן זאת בערך הקניה הכי פחות טובה שאפשר לעשות. מדובר ברכבים למקובעים בלבד, כאלו שנשארו תקועים בשוק הרכב של שנות ה-90 ולא התקדמו.

בליסינג זה משהו אחר, כי התמחור לליסינג הרבה פחות אטרקטיבי לרוב הדגמים האחרים.

אם אתה רוצה לקנות תקנה עכשיו, כי באוגוסט יעלו המחירים.

אתה כבר נהגת על הקורולה החדשה?

ועם המזדה 3 החדשה כבר עשית נסיעת מבחן?

נשמח לשמוע את רשמיך.

או שאתה רוצה להמליץ על רכב שנות האלפיים עם גיר מאוד מתוחכם שצריך אתנחתאות סטייל שנות השבעים?

פורסם

השאלה לא היתה האם לקנות משפחתית, כי את ההתבלטות הזאת כבר עברתי וזאת ההחלטה שנפלה (אכן אם אני יקנה יונדאי זאת תהיה גרסת הסטיישן).

בכ"א השאלה היא האם ע"פ מה שכבר ידוע (הרי המחיר של ה-3 והקורלה לא הולך להיות שונה דרמטית משל שאר המשפחתיות) באופן כללי על הרכבים יש למה לחכות.

מה אתם אומרים על צריכת הדלק של הסובארו אימפרזה החדשה? כמה זה קרוב למציאות והם החדשות יתחרו בה?

יונדאי I20

פורסם
אתה כבר נהגת על הקורולה החדשה?

ועם המזדה 3 החדשה כבר עשית נסיעת מבחן?

נשמח לשמוע את רשמיך.

או שאתה רוצה להמליץ על רכב שנות האלפיים עם גיר מאוד מתוחכם שצריך אתנחתאות סטייל שנות השבעים?

לא נהגתי על מאזדה 3 החדשה וכיוון שהיא לא נחשפה רשמית אינני רוצה להתייחס אליה.

אבל בוא ניקח כדוגמא את טויוטה קורולה החדשה, שדווקא כן נחשפה רשמית. מה היה לנו שם?

מנוע 1,600 סמ"ק בהספק של 132 כוחות סוס - לא חדש, קיים אצל כל המתחרות.

גיר אוטומטי רציף - היה כבר, גם בדגמים אחרים של טויוטה וגם אצל חלק מהמתחרות.

אורך כללי של 462 סנטימטרים ובסיס גלגלים של 270 סנטימטרים - ממש כמו רנו פלואנס שכבר נמכרת כאן שנים.

עיצוב של תא הנוסעים - זהה לזה שכבר פגשנו באוריס.

אתה באמת חושב שצריך לנהוג ברכב הזה כדי לדעת שהוא לא ישבור את המקובל בקטגוריה? אתה באמת חושב שטויוטה תביא את הרכב לארץ עם מערכת מסאז' חשמלי במושב הנהג? עם מתלים בטכנולוגיית חלל שיספקו לרכב איכות נסיעה שטרם נראתה במחוזותינו? עם מערכת שמע של הרמן-קרדון בהספק של 5000 וואט ו-50 רמקולים?

תן לי לעדכן אותך. אם הרכב יגיע לארץ עם חישוקי סגסוגת כבר בדגם הבסיס - זאת תהיה הפתעה!

רוב היצרניות הגדולות שומרות את החידושים שלהן לדגמי ההאצ'בק והסטיישן שמיועדים לשוק האירופאי. דגמי הסדאן, שמיועדים בעיקר לשווקים מתפתחים, שמרניים הרבה יותר. יוצאות הדופן הם היצרניות היפניות הקטנות כמו מאזדה, סוזוקי או מיצובישי, שמציגות את גרסאות ההאצ'בק והסדאן ביחד אבל הן בכל מקרה לא נוהגות לשבור את השוק עם טכנולוגיות מיוחדות.

בשום מקום לא כתבתי שצריך לקנות את המילה האחרונה בטכנולוגיה. תקרא למשל את מה שכתבתי בשרשור ההשקה של האימפרזה. לפעמים זה דווקא טוב לקנות את הטכנולוגיה הישנה והמוכחת ולא את "הגיר המתוחכם ביותר", תלוי מה הלקוח מחפש ומה חשוב לו ברכב. אבל בשביל הטכנולוגיה הישנה והמוכחת לא צריך לחכות, היא נמכרת כבר היום.

השאלה לא היתה האם לקנות משפחתית, כי את ההתבלטות הזאת כבר עברתי וזאת ההחלטה שנפלה (אכן אם אני יקנה יונדאי זאת תהיה גרסת הסטיישן).

בכ"א השאלה היא האם ע"פ מה שכבר ידוע (הרי המחיר של ה-3 והקורלה לא הולך להיות שונה דרמטית משל שאר המשפחתיות) באופן כללי על הרכבים יש למה לחכות.

מה אתם אומרים על צריכת הדלק של הסובארו אימפרזה החדשה? כמה זה קרוב למציאות והם החדשות יתחרו בה?

שוב, אין מה לחכות. אם תחכה, תשלם יותר כי בניגוד להצהרות חסרות התוכן של שר התחבורה המחירים דווקא כן הולכים לעלות בחודשים הקרובים ובמיוחד בסגמנט הזה. אם תחכה, לא תקבל איזו חבילה סופר-דופר מיוחדת שתשבור את השוק עם מחיר או אבזור שאין למתחרות כי כמו שכבר הבנת - סגמנט המשפחתיות 1,600 סמ"ק אוטומט פשוט לא עובד ככה.

לגבי צריכת הדלק של האימפרזה - קשה לדעת כי הדגם הזה כמעט ואינו נמכר בחו"ל ואין נתוני אמת ממבחנים שבוצעו שם. אני מאמין שהיא כן תהיה חסכונית ממשפחתיות כמו מאזדה 3 היוצאת, אבל לא בהפרש ניכר. אם אתה מצפה לנתון צריכת דלק אמיתי של 17 קילומטרים לליטר כנראה שתתבדה. מעכשיו אני אומר לך שרק רכב דיזל או רכב היברידי יתנו לך נתוני צריכת דלק כאלו.

פורסם
שלום לכולם,

לקראת קנייה/ליסינג של רכב משפחתי חדש, אני מתלבט האם להמתין עוד 3 חודשים עד שיגיעו כל המשפחתיות החדשות שכבר נחשפו ואמרות ממש להגיע, או שאין למה לחכות:

פורד פוקוס - כבר ממש 'ותיקה'

יונדאי i30 - משווקת

קיה פורטה - משווקת

סובארו אימפרזה - השבוע נחתה

טיוטה קורולה - אוטוטו

מאזדה 3 - חודשיים-שלוש

הסובארו ממש צדה את עיני, השאלה אם לחכות עוד קצת.

היי

אם אתה מתעניין בסובארו אמפרזה החדשה אני מזמין אותך לבדוק אותה בנסיעת מבחן.

אשמח אם תשלח לי את פרטיך בהודעה פרטית ואני אוודא שמנהל מכירות יצור איתך קשר בהקדם

תודה

איל מסובארו

פורסם

אבל בוא ניקח כדוגמא את טויוטה קורולה החדשה, שדווקא כן נחשפה רשמית. מה היה לנו שם?

אורך כללי של 462 סנטימטרים ובסיס גלגלים של 270 סנטימטרים - ממש כמו רנו פלואנס שכבר נמכרת כאן שנים.

אתה באמת חושב שצריך לנהוג ברכב הזה כדי לדעת שהוא לא ישבור את המקובל בקטגוריה? אתה באמת חושב שטויוטה תביא את הרכב לארץ עם מערכת מסאז' חשמלי במושב הנהג? עם מתלים בטכנולוגיית חלל שיספקו לרכב איכות נסיעה שטרם נראתה במחוזותינו? עם מערכת שמע של הרמן-קרדון בהספק של 5000 וואט ו-50 רמקולים?

תן לי לעדכן אותך. אם הרכב יגיע לארץ עם חישוקי סגסוגת כבר בדגם הבסיס - זאת תהיה הפתעה!

רוב היצרניות הגדולות שומרות את החידושים שלהן לדגמי ההאצ'בק והסטיישן שמיועדים לשוק האירופאי. דגמי הסדאן, שמיועדים בעיקר לשווקים מתפתחים, שמרניים הרבה יותר. יוצאות הדופן הם היצרניות היפניות הקטנות כמו מאזדה, סוזוקי או מיצובישי, שמציגות את גרסאות ההאצ'בק והסדאן ביחד אבל הן בכל מקרה לא נוהגות לשבור את השוק עם טכנולוגיות מיוחדות.

בשום מקום לא כתבתי שצריך לקנות את המילה האחרונה בטכנולוגיה. תקרא למשל את מה שכתבתי בשרשור ההשקה של האימפרזה. לפעמים זה דווקא טוב לקנות את הטכנולוגיה הישנה והמוכחת ולא את "הגיר המתוחכם ביותר", תלוי מה הלקוח מחפש ומה חשוב לו ברכב. אבל בשביל הטכנולוגיה הישנה והמוכחת לא צריך לחכות, היא נמכרת כבר היום.

שוב, אין מה לחכות. אם תחכה, תשלם יותר כי בניגוד להצהרות חסרות התוכן של שר התחבורה המחירים דווקא כן הולכים לעלות בחודשים הקרובים ובמיוחד בסגמנט הזה. אם תחכה, לא תקבל איזו חבילה סופר-דופר מיוחדת שתשבור את השוק עם מחיר או אבזור שאין למתחרות כי כמו שכבר הבנת - סגמנט המשפחתיות 1,600 סמ"ק אוטומט פשוט לא עובד ככה.

לגבי צריכת הדלק של האימפרזה - קשה לדעת כי הדגם הזה כמעט ואינו נמכר בחו"ל ואין נתוני אמת ממבחנים שבוצעו שם. אני מאמין שהיא כן תהיה חסכונית ממשפחתיות כמו מאזדה 3 היוצאת, אבל לא בהפרש ניכר. אם אתה מצפה לנתון צריכת דלק אמיתי של 17 קילומטרים לליטר כנראה שתתבדה. מעכשיו אני אומר לך שרק רכב דיזל או רכב היברידי יתנו לך נתוני צריכת דלק כאלו.

אני מסכים איתך, שלא צפויים הפתעות מרעישות ברכבים החדשים של מזדה וטויוטה.

אבל לדוגמה, עם קורולה החדשה תשתפר באותה מידה כמו השיפור של האוריס החדשה - היא בהחלט תהיה רכב טוב, בכפוף למחיר ולאיבזור שיציע היבואן.

בכלל, לדעתי כיום אין מכוניות רעות, יש טובות וטובות פחות, והכל עניין של העדפה וטעם אישי.

אומנם מכונית למשל כמו גולף, נראית על פניו כמי שיש בה יתרונות משמעותיים לעומת האחרות (גיר ומנוע), אבל מצד שני היא יקרה, לא מאובזרת ובעלת בעיות אמינות קשות יחסית לרכבים אחרים.

פורסם

זכור לי גם שקראתי איפשהו שחשיפת ה 3 תהיה סביב יולי-אוגוסט.

פורסם

תראה, אז מה אם הטכנולוגיה הזאת מוצעת אצל המתחרות? אם אתה בא בגישה כזאת, אז שורה תחתונה כל המכוניות אותו דבר ואין צורך לחכות לשום רכב חדש. למה חסרים לנו מנועים קטנים מוגדשים? חסרות תיבות רובוטיות כפולות מצמד? גם לא חסר...

אני לא מבין מה עד כדי כך חשוב בקדמה הזאת ובטכנולוגיה. בינתיים כל מה שאנחנו רואים זה רק עד כמה הטכנולוגיה הזאת לא בשלה וכמה מחלות יש לה עדיין. לעומת זאת קח לדוג' את טכנולוגיית הסקאי אקטיב של מאזדה, על הנייר לא נראה שמדובר בטכנולגיה שונה במיוחד, אך הביצוע במציאות על הכביש הוא טוב מאוד. הטכנולוגיה הלא מיוחדת הזו גם משלבת אמינות (ככל הנראה - היא מבוססת על שיפור הטכנולוגיות הקיימות), גם המנועים גמישים יחסית, במיוחד ליד מנועים חסרי גדישה וגם מציעה צריכת דלק טובה כמו המתחרות הטכנולוגיות (אלו עם המנוע המוגדש והתיבות הרובוטיות) אם לא יותר טובה. הכוונה שלי, שתמיד מתפתח משהו אחר, גם אם הוא לא מיוחד.

חוץ מזה יש עוד משתנים ברכב חוץ מטכנולוגיה, ואני בטוח שאתה יודע את זה. נוחות, אבזור, בידוד רעשים, פעולת מנוע, מרווח, יכולות דינאמיות ועוד. אם הוא יכול (ורוצה) לחכות בשביל הדגמים החדשים, שיחכה. אולי לא נראה מהפכה טכנולוגית של ממש (לא יודע מה אתה מחשיב כמהפכה), אבל בהחלט יהיה שוני בין הדגמים ויש סיכוי שלבן אדם תתאים יותר הקורולה החדשה מאשר הI35 (או הפוך). לפעמים גם השינוי הכי קטן יכול להכריע.

עם השורות האחרונות אני כן מסכים. המחיר צפוי לעלות, וחבל לבזבז זמן על סתם. אבל גם הסקרנות הורגת או לחלופין - ההרגשה שקנית רכב מסוים ואחר כך הוצג רכב מתחרה אחר שעולה פחות או יותר אותו דבר ומציע חבילה עדיפה שמתאימה לך יותר מאשר הרכב שרכשת. גם אם ההבדל מינורי זה יכול לבאס.

פורסם
מאיפה לך המידע הזה?

היא אפילו לא הוצגה בעולם.

גם הטויוטה הוצגה רק השבוע וחודש הבא היא כבר מגיעה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...