Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל בשרשור הארור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=483401

מכיוון שלא הצלחנו להגיע לידי הסכמה חד משמעית ולאור העובדה שמדובר בסוגיה מאוד מעניינת אני הולך לערוך ניסוי ולעדכן בשרשור הזה מדי שבוע את תוצאות הניסוי.

יש לי פלטה שבמקור הייתה חלק ממארז של מחשב, כרגע אני עושה עליה ניסוי עמידות של כמה מוצרים בחלקה האחד ובחלק השני אני הולך ליישם את הניסוי הזה.

על החלק המדובר (תמונות בהמשך) ישנן שתי שכבות של manzerna power lock כאשר כל שכבה הייתה שעה על הפלטה לפני הניגוב ובין שכבה א' לשכבה ב' הייתה הפסקה של 15 שעות בדיוק, ככה שאפשר להניח שנוצר איחוי טוב. הפלטה כמובן לא מייצגת רכב אמיתי וצורת הצביעה שונה אבל אני אסתפק בזה עד שמישהו ירצה לנדב את רכבו.

לאחר בדיקה עם חברים שונים הגעתי למסקנה שבממוצע מפעילים פעם או פעמיים בשבוע את השפריצרים עם נוזל השמשות ובדיוק כך אפעל בניסוי.

אני אחלק את הפלטה ל -2 חלקים כאשר על שניהם יש אוטם של מנזרה ( 2 שכבות)

החלק הראשון -עליו אני ארסס פעם בשבוע נוזל חלונות, אספוג בעזרת מטלית כ 50% מהחומר ואת החומר הנותר אשאיר להתייבש בשמש. על כל התהליך הזה אני אחזור מדי שבוע (בכל פעם אני אבחר יום אחר כמו בחיים האמיתיים)

חלק זה ידמה את גג הרכב, לדעתי הגג זה החלק שמקבל הכי הרבה רסיסי חומר חלונות בזמן שימוש בוישרים.

החלק השני -בו אני לא אגע עד סוף הניסוי (מלבד השטיפות הקבועות, הרחבה בהמשך)

בדיוק כמו רכב אמיתי אחת לשבוע או שבועיים אני אנקה את הפלטה כולה בעזרת סבון ייעודי לרכב. תהליך זה לא קשור לתהליכים הקודמים.

לאחר כל ניקיון שכזה אני אצלם את תופעת הבידינג מכל מיני זווית ונוכל לדון ביחד לגבי ההשפעה של חומר לניקוי חלונות. במידה ונראה שינויים בין חלק א' לחלק ב' נוכל להסיק ביחד מסקנות.

מצרף תמונות של הפלטה להמחשה

פלטה בגודל 17.5ס"מ על 8ס"מ :cool:

n0jkcjbd1zyj.jpg

כמו ברכב תקני גם כאן יש מכות חנייה :cool:

wjxmjfmmhkgz.jpg

כמו ברכב תקני גם כאן יש שפשוף מעגלה של סופר :cool:

mzezvwzmy2iy.jpg

כתם שנוצר מחרא של ציפור בדיוק כמו ברכב תקני :cool:

nig0zdydzjyj.jpg

מה שמאפיין בידינג איכותי (לאחר שהרכב נקי) זה הרמוניה, הכל נראה אחיד ואם לא אחיד אז דומה למדי.

החכמה היא לזהות מתי יש שינוי בתבנית וככה בעצם נוכל ללמוד לגבי ההשפעה של חומרי ניקוי לחלונות על האוטם.

מצרף בקטן תמונות נחמדות של תופעת הבידיניג שנוצרו על ידי ריסוס מבוקר מכל מיני זווית שונות, שפריצרים שונים ותאורות שונות.

התמונות כולן צולמו השבוע (לדעתי שלשום).

2013-06-06 12.05.47.jpg

2013-06-06 12.20.59.jpg

2013-06-06 12.50.44.jpg

2013-06-06 12.54.16.jpg

2013-06-06 13.19.56.jpg

2013-06-07 13.19.13.jpg

2013-06-06 18.17.23.jpg

2013-06-06 18.10.51.jpg

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אתה יצירתי, כל הכבוד על היוזמה, התמונות מדהימות.

אני אשמח אם תעשה ניסוי דומה עם החומר לשמשות של אוטוסטור (הגלון, שהבנתי שיש לך)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אתה יצירתי, כל הכבוד על היוזמה, התמונות מדהימות.

אני אשמח אם תעשה ניסוי דומה עם החומר לשמשות של אוטוסטור (הגלון, שהבנתי שיש לך)

אוקי..

אפשר לחלק את הפלטה לשלושה חלקים.

אוטם נקי

אוטם + נקיון שבועי של נוזל זול בצבע כחול

אוטם + נקיון שבועי של נוזל מקצועי (ככה אומרים) של סונקס.

אין בעיה!

עוד הערות, הארות? תובנות?

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

כל הכבוד על היוזמה!

לדעתי אתה צריך לבצע ניסוי אגרסיבי יותר, זאת אומרת במקום פעם בשבוע אז פעם ביומיים כדי לזהות תוצאות חדות יותר בזמן קצר יותר..

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם
כל הכבוד על היוזמה!

לדעתי אתה צריך לבצע ניסוי אגרסיבי יותר, זאת אומרת במקום פעם בשבוע אז פעם ביומיים כדי לזהות תוצאות חדות יותר בזמן קצר יותר..

דבר ראשון אתה מוזמן לבוא ולישון אצלי בחדר בזמן שאני בלימודים ולבצע את הניסוי כל שעה עגולה מבחנתי :wink:

דבר שני העובדה שאני נותן לחומר להתייבש היא הקריטית. יכול להיות שחומר חדש כל יומיים פשוט ינקה את המשטח.

במציאות ברגע שחומר הותז לגג הרכב הוא נשאר שם ומתייבש עד השטיפה הבאה.

בכל אופן אין לי זמן לעשות כל יומיים, אולי אני אעשה פעמיים בשבוע.

פורסם
דבר ראשון אתה מוזמן לבוא ולישון אצלי בחדר בזמן שאני בלימודים ולבצע את הניסוי כל שעה עגולה מבחנתי :wink:

דבר שני העובדה שאני נותן לחומר להתייבש היא הקריטית. יכול להיות שחומר חדש כל יומיים פשוט ינקה את המשטח.

במציאות ברגע שחומר הותז לגג הרכב הוא נשאר שם ומתייבש עד השטיפה הבאה.

בכל אופן אין לי זמן לעשות כל יומיים, אולי אני אעשה פעמיים בשבוע.

הכי חשוב שזה לא יפריע ללימודים שלך :mm_yeah: :mm_yeah:

:-)

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם

אחלה ניסוי.

אתה יכול לחלק אותו ל3 ולהוסיף לניסוי את השפעת הONR המדולל לשם בדיקה כתפקודו כנוזל מגבים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

gabizon79 אני לא חושב שיש השפעה לONR על השמשה (או הגג) אלא על המשאבה והשפיצרים (הוא עלול לסתום אותם).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אחלה ניסוי.

אתה יכול לחלק אותו ל3 ולהוסיף לניסוי את השפעת הONR המדולל לשם בדיקה כתפקודו כנוזל מגבים.

לא מבין איץ בעזרת פלטה אני יכול לבדוק את תפקודו של ה ONR כנוזל מגבים?

לחבר לפלטה מגב קטן ? :wink:

או לחבר אליה שמשה קטנה ולנקות בעזרת ONR? :wink:

ואם אתה מתכוון בכלל לבדוק את ההשפעות שלו על אוטמים או ווקסים אז אני אפילו לא אכנס לזה בשלב הזה.

ONR הוא QD מאוד מבוקש ברחבי העולם ואני משער שאם הוא היה מזיק אז היינו שומעים על זה באחד הפורמים בחול.

פורסם

אני, מה אתה רוצה לדעת אם זה פוגע באוטם ? לא כ"כ פוגע (לפחות בתקופה שנסיתי)

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מים מזוקקים בטוח שלא יפגעו באוטם. השאלה היא האם מים מזוקקים בשילוב שמשה שעברה איטום יעילים בשטיפת הלכלוך כדי להימנע מנוזל שמשות רגיל..

הרי בסרטונים ביוטיוב מראים עד כמה הלכלוך והמים נשטפים מהרכב כאשר הוא נאטם עם חומר איכותי. ובחול נמנעים מלהשתמש במים מזוקקים רק בגלל הסכנה שיקפא, דבר שלא יקרה אצלנו..אז אולי זה הפתרון לבעיה?

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם

הם מנקים כן אבל לא ממש טוב, אם יש לכלוך טיפה עקשן הם לא מזיזים לו (וקרה לי כמה פעמים, זה מאוד מעצבן).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
הם מנקים כן אבל לא ממש טוב, אם יש לכלוך טיפה עקשן הם לא מזיזים לו (וקרה לי כמה פעמים, זה מאוד מעצבן).

הבנתי..

אני אתן לשיטה הזאת צאנס

תודה

Suzuki Splash 2012 ידנית

• תוכן חדש...