Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

יש ברשותי סוזוקי ספלאש 2012 ידנית בצבע כחול מטאלי.

בימים האחרונים חרשתי המון על הפורום הזה (הגעתי לעמוד 53 :shock: ) וממש נדלקתי על העניין!

למזלי, המכונית עד כה עברה רק שטיפה אוטומאטית אחת בלבד + שטיפה ידנית בודדת עם סבון כלים (!) בעדינות :2gunfire: + שטיפה ידנית עם סבון ייעודי אמריקן איגל אך עם מגבת סנו (..מחוסר ידע!)

סה"כ 3 שטיפות עברה בחייה עד כה :? (אולי למזלה.. כיוון שאין לה עדיין סימני סווירלס או שריטות 8) )

התנאים הקיימים לשטיפה הם:

- אין גישה לצינור

- שטיפה תחת כיפת השמיים בשבתות

- אני מעוניין לרכוש הכל אצל autostore כי זה קרוב אלי לבית (איסוף עצמי שיחסוך עלות משלוח)

להלן רשימת הקניות שלי:

1. כפפת מיקרופייבר Meguiar's

(לפי האתר - 49 ש"ח)

2. מגבת מיקרופייבר לייבוש Meguiar's (האם מספיק 1?)

(לפי האתר - 69 ש"ח)

3. OPT NO-RINSE Shine 32oz

(לפי האתר 119 ש"ח - אחפש לקנות ממשהו שרכש כבר גלון)

4. OPT Opti Seal

(לפי האתר 139 ש"ח)

5. פלסטלינה כחולה 200 גרם Chemical Guys, לא מעוניין לרכוש באיביי סוג סיני

(לפי האתר 159 ש"ח)

6. מחדש פלסטיק Carplan Flash Dash

(לפי האתר 39 ש"ח)

7. 2 דליים שאקח מהבית

סה"כ 574 ש"ח

האם נראה לכם סביר?

אני מעוניין להשתמש בחומרים איכותיים ולא סיניים, אבל מצד שני, לא לבצע אובר קיל..

החניה בעבודה היא על אזור לא סלול לכן הרכב מתלכלך די הרבה (זו הסיבה שלא שטפתי אותו הרבה עד כה + החורף).. לכן ארצה לבצע שטיפות שבועיות כל שבת. האם התדירות בסדר בהתאם לחומרים שקניתי?

תהליך השטיפה יהיה:

1. שפיכת דלי עם מים בלבד על הרכב בעדינות כדי להוריד את רוב שכבת האבק מהשבוע

2. מילוי דלי אחד עם ONR, ודלי שני עם מים בלבד

3. לטבול את כפפת המיקרופייבר בדלי עם ONR, לשטוף אזור מסוים ואז טבילתו בדלי עם מים וחוזר חלילה.

4. לאחר שהרכב נקי, לנגב אותו עם מגבת מיקרופייבר לייבוש

5. במידה ויש הרגשת חיספוס כשמעבירים את היד על הרכב, לבצע טיפול פלסטלינה - כאשר אני משתמש ב ONR מדולל כחומר סיכוך

6. לאחר מכן לעבור על הרכב עם מגבת (מגבת הייבוש שהשתמשתי בה?, או אחרת? אני לא סגור על כמות המגבות שיש להחזיק)

7. לרסס ולנגב את הרכב ב Opti Seal (כל כמה זמן? אני מבין שאחרי פלסטלינה בטוח שכן לעשות, והאם במגבת ייעודית נוספת? שוב, אני לא סגור על כמות המגבות הנדרשת)

8. פנים הרכב תמיד נשמר נקי, אז רק לעבור על כל הפלסטיקה עם Carplan Flash Dash (כל כמה זמן?)

9. מה לעשות עם ההגה שהוא מעור? אין לי בבית חומר לניקוי עור רגיל שיחסוך קניה, אז מה לרכוש בעצם?

10. לשתות איזה בירה טובה אחרי 8)

מה דעתכם? אשמח לקבל תשובות לשאלות המסומנות בכתב מודגש :-) + הערות או הארות נוספות והצעות לשינויים.

בתודה מראש,

נדב !

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם

מוצרים מצוינים, סע ברכה.

לפי הביקורות פה בפורום ההתעקשות על פלסטלינה יקרה באמת מיותרת.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

נדב כל הכבוד,סופסוף מישהו שטרח לקרוא.

אבל בנוגע לפלסטלינה אתה טועה ומשקיע יותר מדי. עדיף שתקנה אפליקטורים ועוד כמה מגבות+מיכל ריסוס ועוד תחסוך כמה שקלים.

מעבר לזה יש לך רשימה די טובה.

פורסם

תודה!

אני לא מקובע בנוגע לפלסטלינה..האם יש למישהו דעה שונה? אם לא אז אני אלך על הפתרון של איביי :-)

אשמח לקבל תשובות לשאלות שמוגדשות בגוף ההודעה

תודה!

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם

לגבי המגבת, WATER MAGNET, היא בהחלט תספיק בתור התחלה לייבוש הרכב, מקסימום תסחט קצת, סה"כ אני מאד מרוצה ממנה. תוכל גם לעבור עם QD של ONR ולנגב. תכין מגבת קטנה יותר לפינישים בשביל לא להשאיר סימני מים.

בקשר לאופטיסיל, מומלץ להשתמש באפליקטור, תקבל צהוב בחינם פשוט לש 5 שקלים, לא צריך יותר מזה בשבילו. שים לב שכמות הריסוס היא מאד קטנה. יש הרבה מאד סרטונים ברשת שמראים איך מיישמים. במידה ואתה רואה HAZING, תנגב. מומלץ לחכות מעט וליישם שכבה נוספת.

תהנה, רכשת מוצרים מצויינים.

פורסם

18.45$ שהם 66.8 ש"ח, זה המחיר שתשלם עבור פלסטלינה זהה בחנות של CG בארה"ב. כמובן שאתה לא יכול להזמין משם לארץ בצורה ישירה אבל 160 ש"ח על פלסטלינה???? הכסף שלך כמובן, ותרגיש בנח לפזרו לכל מיני כיוונים.

אני הייתי מציע לך להשקיע את הכסף במוצרים אחרים, ווקס משובח, אוטם צבע, חומר לצמיגים וכו'. מתנה לחברה או חולצה נחמדה.

אפשר להשיג תוצאות נהדרות עם פלסטלינה זולה

אפשר לייצר המון שריטות עם פלסטלינה יקרה

ולהיפך.

70% זה טכניקה, 30% זה חומרים. אתה כרגע משקיע ב30% יותר מדי כסף.

אני במקומך קונה 10 פלסטלינות זולות מאיביי. (תקנה מאותו המוכר ותקבל גם הנחות). בוחר רכב של שכן חביב, עדיפות לקשיש.

מפנק אותו בטיפול פלסטלינה במשך שעה, שעה וחצי. לומד את הטכניקה, לומד כמה עדין להיות או כמה לחץ להפעיל.

ואתה מסודר. למחרת הקשיש יגיד לך תודה. (אלא אם כן הוא יודע מה זה סווירלים ואז אולי תקבל בראש:2gunfire: )

http://www.chemicalguys.com/Chemical_Guys_CLY_202_180GR_Poly_Clay_Bar_Light_p/cly_202_180gr.htm

ולא יעזור שתגיד לי שהיא במבצע כרגע בארה"ב ולכן המחיר זול.

אני מכיר היטב את האתר הזה והיא תמיד נמכרת פחות מהמחיר המלא שלה (שגם הוא מנופח קרוב לוודאי).

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

שכנעתם אותי..אני אלך על פלסטלינה זולה :-)

מה זה אפליקטור?

עדיין מחכה לתשובות לשאלות שבגוף ההודעה..תודה !:-P

Suzuki Splash 2012 ידנית

פורסם
שכנעתם אותי..אני אלך על פלסטלינה זולה :-)

מה זה אפליקטור?

עדיין מחכה לתשובות לשאלות שבגוף ההודעה..תודה !:-P

אפליקטור זה פד ספוג או מייקרופייבר למריחה של ווקס\אוטם\גלייז

1. שפיכת דלי עם מים בלבד על הרכב בעדינות כדי להוריד את רוב שכבת האבק מהשבוע

2. מילוי דלי אחד עם ONR, ודלי שני עם מים בלבד כ

3. לטבול את כפפת המיקרופייבר בדלי עם ONR, לשטוף אזור מסוים ואז טבילתו בדלי עם מים וחוזר חלילה.

4. לאחר שהרכב נקי, לנגב אותו עם מגבת מיקרופייבר לייבוש

5. במידה ויש הרגשת חיספוס כשמעבירים את היד על הרכב, לבצע טיפול פלסטלינה - כאשר אני משתמש ב ONR מדולל כחומר סיכוך

6. לאחר מכן לעבור על הרכב עם מגבת (מגבת הייבוש שהשתמשתי בה?, או אחרת? אני לא סגור על כמות המגבות שיש להחזיק) פה נכנס הקטע של לקנות עוד מגבות מייקרופיבר,קנה מגבות לבאפינג (עם פלומה רכה) ונגב איתה.

7. לרסס ולנגב את הרכב ב Opti Seal (כל כמה זמן? אני מבין שאחרי פלסטלינה בטוח שכן לעשות, והאם במגבת ייעודית נוספת? שוב, אני לא סגור על כמות המגבות הנדרשת) פעם ב3 עד 6 חודשים,תלוי במצב האוטם (ניתן לראות לפי הבידינג

8. פנים הרכב תמיד נשמר נקי, אז רק לעבור על כל הפלסטיקה עם Carplan Flash Dash (כל כמה זמן?)

שוב תלוי במצב בפנים.אני אישית בכל שטיפה מנגב עם מגבת מייקופייבר ופעם בשבועיים שלוש מורח חומר ייעודי (גם עם אפליקטור)

9. מה לעשות עם ההגה שהוא מעור? אין לי בבית חומר לניקוי עור רגיל שיחסוך קניה, אז מה לרכוש בעצם?

יש לך חומר של סונאקס באוטוסטור

התשובות מסומנות באדום.:wink:

פורסם

עניתי על חלק מהתשובות בגוף השאלה.

הכוונה היתה לא במגבת, אלא עדיף עם ספוג\אפליקטור ייעודי.

שוב, אתה תקבל יחד איתו ספוג צהוב קטן, יישם איתו ולא עם המגבת.

עם המגבת תשתמש רק במידה ויישמת יותר מידי.

כל כמה זמן ליישם? תלוי איפה הרכב עומד, באיזה תנאים, עם איזה שמפו אתה שוטף, טמפ', שמש וכו'.

אתה תראה כבר לבד לפי התנהגות המים, או שינוי בהדבקויות מפגעים.

פורסם
תודה רבה לכולם!

:-)

ישר כח על השיעורי בית שעשית לפני שהעלת את הפוסט :mm_yeah:

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
ישר כח על השיעורי בית שעשית לפני שהעלת את הפוסט :mm_yeah:

:wink:

מומלץ להזמין גם מספר כפפות מיקרו פייבר זולות עבור ניקוי הגאנטים בלבד, חבל ללכלך את הכפפה היקרה.

תודה על הטיפ!

E-A, האם לאלו התכוונת כשכתבת "מגבות לבאפינג" בסעיף 6?

Suzuki Splash 2012 ידנית

• תוכן חדש...