Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הוראות היצרנים יש להחליף נוזל בלמים כל שנתיים.

בפועל הרבה מהמוסכים, כולל מורשי יבואן בתקופת האחריות, לא עושים את זה במהלך הטיפול.

האם זה קריטי וצריך להתעקש על החלפה, או שדווקא להיפך ועדיף להימנע?

אם לא בכל שנתיים, אז מהו פרק הזמן הסביר להחלפה כזו?

האם זהו נוזל שבאמת מאבד מתכונותיו עם הזמן?

פורסם

יש להחליף נוזל בלמים כל שנתים כדי למנוע הצטברות של מים בתוך הנוזל. במצבי בלימה קריטיים הטמפ. של נוזל

הבלמים עולה מאד , אם יש מים בתוך הנוזל הם רותחים והופכים לאדים. האדים דחיסים , מהלך הדושה נעשה

ארוך ולא יעיל, וכך מאבדים את הבלמים כשזקוקים להם במצבים הכי קריטיים.

פורסם

ולא חסרים מוסכים ששונאים לבצע זאת וגם אם עושים זאת מנקזים נוזל רק מגלגלים קדמיים ולעיתים אף רק גלגל אחד ואפילו מחליפים רק בכוסית ולא חושבים על בכלל לנקז. כל המוסכים האלה חלילה שיפספסו בטיפול לפרק גלגלים לשם בדיקת בלמים זה דבר ראשון שעושים בטיפול.

לאחרונה נתקלתי ברכב שנקנה (לא אני) וטופל כל חייו (10 שנים) במוסך המרכזי של היבואן. כל שנה כמו שעון הרכב הוכנס למוסך לטיפול שנתי ולטסט. כל הטיפולים נעשו לפי הספר חוץ מהחלפת בלמים שנעשתה פעם אחת בחיי הרכב ולפני 7 שנים!.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

שלום רב

לגבי ריענון החלפת נוזל בלמים

בביצוע פעולת הבלימה האנרגיה מתורגמת לעליית טמפ אשר מוקרנת על נוזל הבלמים .לנוזל בלמים ( נוזל הידראולי ) .

יש נקודת טמפ אשר מעבר מהנקודה הנוזל ההדראולי משנה את תכונותיו ונהפך לדחיס ( זוהי הסיבה ליכולת איבוד בלמים כאשר יורדים זמן רב של נסיעה בליווי לחיצות על הבלמים ) .

לכל נוזל בלמים יש טווח טמפ שונה ( סוגי dot 3-4- 5) .

נקודה שניה היא כאשר נוזל הבלמים עובר מחזורים של חום גבוה וקרור יש יכולת להיווצרות לחות וספיחת אוויר ( מים ) מהסביבה .

נקודה שלישית היא כאשר יש אחוז מסויים של לחות טמפ המעבר לדחיסות יורד והלחות גורמת לנזק רב לכל רכיבי המערכת ( חלודה ).

לסיכום - יש מיכשור אשר מזהה ורושם את אחוז הלחות הנמצא בנוזל ובביצוע טיפול שנתי יש צורך לבצע בדיקת איכות נוזל הבלמים

( לגבי בדיקות נהג - הנוזל מצבו התיקני הוא שקוף צהבהב כאשר הגוון של הנוזל נהפך לכהה או במקרים מסוכנים לנהפך לירוק יש צורך בטיחותי לבצע שטיפת מערכת )

פורסם

אני ממש מתבייש להודות, אך באסקורט אצלי (שנת 92) החלפתי פעם אחת בלבד.

ברכב של אשתי - 4 שנים ועדיין לא החלפתי (שנת 2004 ולא נראה לי שהוחלף אי-פעם).

ביום שישי האחרון קניתי משאבת וואקום בדיוק בשביל זה.

פורסם
שלום רב

לגבי ריענון החלפת נוזל בלמים

בביצוע פעולת הבלימה האנרגיה מתורגמת לעליית טמפ אשר מוקרנת על נוזל הבלמים .לנוזל בלמים ( נוזל הידראולי ) .

יש נקודת טמפ אשר מעבר מהנקודה הנוזל ההדראולי משנה את תכונותיו ונהפך לדחיס ( זוהי הסיבה ליכולת איבוד בלמים כאשר יורדים זמן רב של נסיעה בליווי לחיצות על הבלמים ) .

לכל נוזל בלמים יש טווח טמפ שונה ( סוגי dot 3-4- 5) .

נקודה שניה היא כאשר נוזל הבלמים עובר מחזורים של חום גבוה וקרור יש יכולת להיווצרות לחות וספיחת אוויר ( מים ) מהסביבה .

נקודה שלישית היא כאשר יש אחוז מסויים של לחות טמפ המעבר לדחיסות יורד והלחות גורמת לנזק רב לכל רכיבי המערכת ( חלודה ).

לסיכום - יש מיכשור אשר מזהה ורושם את אחוז הלחות הנמצא בנוזל ובביצוע טיפול שנתי יש צורך לבצע בדיקת איכות נוזל הבלמים

( לגבי בדיקות נהג - הנוזל מצבו התיקני הוא שקוף צהבהב כאשר הגוון של הנוזל נהפך לכהה או במקרים מסוכנים לנהפך לירוק יש צורך בטיחותי לבצע שטיפת מערכת )

תן לי להבין, אז זוהי הסיבה העיקרית לאיבוד בלמים כאשר משתמשים בהם בירידה לזמן ממושך? ואני חשבתי שבגלל החום האדיר החיכוך בין הרפידות לצלחות כבר הופך ללא יעיל ולכן יעילות הבלימה פוחתת.

אם ככה לפי דברייך צריך לשאוף לשים נוזל בלמים עם מספר כמה שיותר גבוה?

דרך אגב, נוזלים מסוג דוט 3,4 ממש לא דומים לנוזל מסוג דוט 5. האחרון הוא על בסיס סיליקון ואסור בשימוש במערכות שדורשות מספר אחר. לעומת זאת יש נוזל מסוג דוט 5.1. אני חושב שזה מותר לשימוש במקום דוט 3 או 4 ויתקנו אותי המומחים במידה ואני טועה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ואני חשבתי שבגלל החום האדיר החיכוך בין הרפידות לצלחות כבר הופך ללא יעיל ולכן יעילות הבלימה פוחתת.

לפי מה שאני יודע זה בדיוק הסיבה לאיבוד בלמים.

הסכנה באי החלפה זה בעצם הרס המערכת מחלודה.

אם ההחלפה הייתה באמת פוגמת בבלימה - היו מחייבים להחליף כל X זמן - כולל ביקורות על איכות הנוזל.

פורסם

הסיבה העיקרית להתחממות נוזל הבלמים היא כתוצאה מחום העובר מאיזור החיכוך בין רפידות הבלימה לדיסק לנוזל הבלימה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...