Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש ברשותי יונדאי אקסנט יד 2- אני היד השניה. קניתי את הרכב בחורף והמזגן על חימום מעולה. אבל! כאשר הגיע הקיץ ולחצתי את a\c והחל לעבוד הקירור יש רעש מוזר מאוד מהמנוע- רעש אלסטי כזה שהמנוע משנה את הראש השגרתי שלו כאשר המזגן פועל על קירור. אציין כי כאשר המזגן מכובה אין רעש כזה. וזה רעש חריג גם שחברים נסעו איתי באותו לא הבינו למה כזה רעש יוצא מהמנוע כאשר המזגן עובד מה לדעתכם הבעיה? לפני שאני הולך למוסך על מנת לקבל הצעות כאלו ואחרות לפתרון הבעיה.

עוד בעיה שיש לי עם האוטו זה ירידה תמידית בשמן- מבדיקות בשני מוסכים אין נזילת שמן והמנוע לא צורך שמן-לא מעשן. אחת מחוות הדעת שקיבלתי במוסך שבו עשיתי טיפול עשרת אלפים הייתה כי צריך להחליף שסתומי מחזירי שמן אך השאלה שלי האם למישהו היה דבר דומה? כאשר עשיתי טיפול עשרת אלפים והוחלף שמן במנוע, לאחר 4 חודשים בהם נסעתי 4000-4500 ק"מ ירד כמות השמן של המנוע בחצי! (1000+ ק"מ פר חודש).

אודה לסיועכם...

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

שלום

רעש בזמן הפעלת מזגן יכול לנבוע מהמכלולים שלו

מדחס איפה שהאלטרנטור והרצועות- תנסה להקשיב אם הרעש משם. מזגן פועל, מכסה מנוע פתוח ואוזן קרובה בזהירות.

מאוורר/וונטה של המעבה/ראדיאטור, גם יכולה לשרוק/לתקתק וכו'- תנסה להקשיב אם משם הרעש

אם מדחס- אולי אפשר לפתור ב ריקון ומילוי כמות גז נכונה/מתאימה.

לגבי אכילת השמן- בגדול סביר ותקין לרכב שנוסע רצוף/הרבה, בטח גם בעליות עמוס עם אנשים.

עד רבע/שליש ליטר (קילו-למי שמתעקש) ל 1000 ק"מ זה בסדר, בתנאיי עומס תמידי כזה.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

תודה על התגובה.

רציתי לשאול לגבי המזגן-כשאני לוחץ גז אז יש רעש של המנוע אלסטי כזה, יש פעמים שזה מפסיק ואני מרגיש ירידה ניכרת בעוצמה של המנוע. יש לך מושג מה זה? מה העלות של זה במקסימום?

פורסם
בוקר טוב,

יש ברשותי יונדאי אקסנט יד 2- אני היד השניה. קניתי את הרכב בחורף והמזגן על חימום מעולה. אבל! כאשר הגיע הקיץ ולחצתי את a\c והחל לעבוד הקירור יש רעש מוזר מאוד מהמנוע- רעש אלסטי כזה שהמנוע משנה את הראש השגרתי שלו כאשר המזגן פועל על קירור. אציין כי כאשר המזגן מכובה אין רעש כזה. וזה רעש חריג גם שחברים נסעו איתי באותו לא הבינו למה כזה רעש יוצא מהמנוע כאשר המזגן עובד מה לדעתכם הבעיה? לפני שאני הולך למוסך על מנת לקבל הצעות כאלו ואחרות לפתרון הבעיה.

עוד בעיה שיש לי עם האוטו זה ירידה תמידית בשמן- מבדיקות בשני מוסכים אין נזילת שמן והמנוע לא צורך שמן-לא מעשן. אחת מחוות הדעת שקיבלתי במוסך שבו עשיתי טיפול עשרת אלפים הייתה כי צריך להחליף שסתומי מחזירי שמן אך השאלה שלי האם למישהו היה דבר דומה? כאשר עשיתי טיפול עשרת אלפים והוחלף שמן במנוע, לאחר 4 חודשים בהם נסעתי 4000-4500 ק"מ ירד כמות השמן של המנוע בחצי! (1000+ ק"מ פר חודש).

אודה לסיועכם...

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית יש להדגיש, בניגוד למזגן הביתי, המזגן ברכב, מקרר בלבד ולא מחמם כלל, מה שגורם להתחממות בתא הנוסעים זהו רדיאטור חימום יעודי, המשמש לחמום בתא הנוסעים בלבד, שניזון ממי קירור של המנוע, ונכנס לפעולה, רק בהסטת הידיות שפותחות תריס שמעיף אאויר חם מוונטה שצמודה מקרן/רדיאטור חימום, דרך פתחי האורור.

כאשר אתה לוחץ על כפתור הA/C, אתה מפעיל את מדחס המזגן שמסתובב, במדחס קיים מצמד/ קלאץ , אשר מתחיל להסתובב ונע על מיסבים, כאשר המיסבים מתבלים ומתחממים, הרצועה מחליקה על פולי המדחס, ונשמעת שריקה/צוווחה של הרצועה המחליקה, או רעשים מתכת בשל המיסב מדחס שתפוס, ומתקשה להסתובב, כמה שהמדחס פועל יותר המיסב מתחממם יותר, מתפשט, וגורם להאטת מהירת פעות המדחס, ולירידה באיכות הקירור, הפיתרון שיפוץ המדחס, או לחילופין החלפת מיסבים.

תודה על התגובה.

רציתי לשאול לגבי המזגן-כשאני לוחץ גז אז יש רעש של המנוע אלסטי כזה, יש פעמים שזה מפסיק ואני מרגיש ירידה ניכרת בעוצמה של המנוע. יש לך מושג מה זה? מה העלות של זה במקסימום?

כאשר אתה לוחץ גז, מהירות סיבוב המדחס יורדת משום שהוא מתאמץ יותר, ומשם הרעש האלסטי לדברייך, וזאת גם הסיבה לירידה באיכות הקירור.

צריכת שמן עד ליטר ל1000 קילומטר היא צריכה סבירה, בוודאי שלגיל של רכבך.

את עלות התיקון של המדחס, תקבל רק שתתיצב פיזית ,עם רכבך, במכון המתמחה במיזוג אוויר לרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה רבה על ההסבר המפורט למדתי הרבה! רציתי לשאול אותך האם העניין הנ"ל סביל או שהוא קריטי לפעולת המזגן?

• תוכן חדש...