Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנו זוג עם ילד, מחפשים לקנות רכב סופר מיני כרכב שני. מתלבטים כבר זמן מה. חשוב לנו: אמינות, בטיחות וחסכוניות. בשלושת הרכבים שבדקנו יש מספיק מקום בתא המטען לעגלה. רוצים לקנות רכב חדש מהיבואן פעם אחת ומקווים לשקט לעשר שנים בערך.

להלן ההתלבטות.

טויוטה יאריס:

הייתה המועמדת המועדפת עד נסיעת המבחן. לטויוטה יש מוניטין אמינות מצויין וזה מאוד קסם לנו,בנוסף צריכת הדלק הכי נמוכה. לדעתי היא הכי חמודה ומדליקה. מבחינת מחיר, הכי יקרה, אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שנחזיר את הכסף במהלך השנים בזה שנחסוך ביקורים במוסך (כסף+עוגמת נפש+זמן). בנסיעת המבחן, בעיר היה ממש נחמד לנהוג עליה, אולם בדרך בין עירונית הרעש היה בלתי נסבל. גם מהמנוע בתאוצות, וגם היו רעשי רוח כאילו החלונות פתוחים. זה היה ברמה של פגיעה באיכות חיים ודי פסל אותה. אבל האמינות... איך זה יכול להיות שיש כזה רעש בטויוטה יאריס? הרי זה דגם מאוד פופולרי. למישהו יש תובנות בנושא?

יונדאי I20:

ממש בסדר, מחיר אטרקטיבי, איבזור טוב, ויש לנו אפשרות לקבל הנחה או לחכות למבצע חבר. בנסיעת המבחן הכל היה בסדר גמור, לא היה שום דבר מדליק במיוחד אבל גם לא היו שום בעיות/נפילות/אכזבות.

קיה ריו:

טיפה יותר יקרה מהיונדאי, בנסיעת המבחן הרגישה לנו יותר מוצלחת מבחינת ביצועים יחסית לשני הרכבים האחרים, יש לנו אפשרות לקבל הנחה משמעותית על מחיר המחירון. יש לה 7 שנים אחריות, אבל הבנתי שזו אחריות חלקית בלבד (מלאה שלוש שנים כרגיל, אח"כ על הגיר והמנוע) ולא ברורה לנו המשמעות. איבזור נדיב ביותר. אנו לא בטוחים לגבי המוניטין של קיה. אין מבחר צבעים וניאלץ כנראה לקחת לבן. העיצוב נחמד לטעמינו.

לסיכום:

נראה שהאמינות של קיה ויונדאי הן ממוצעות לפי הסטטיסטיקות שקראתי, אולם אנו לא רואים את עצמינו חיים עם רעש כמו שהיה בטויוטה. האם כל רוכשי היאריס אכן חיים איתו בשלווה? קשה לי להתגבר על אובדן החלום לקנות טויוטה בתקוה לראות את המוסך מבפנים רק פעם בשנה.

נשמח לחוות דעת נוספות.

פורסם

היונדאי וקיה לדעתי לא פחות אמינות,בין אם זה הI20 שנמצאת בצבא ועוברת חיים קשים ולא מתפרקת.

אני לא אהבתי את החומרים ביאריס,במיוחד דיפון דלתות מאחור,מרגיש מאוד זול.

אני היית בחור בקאיה,היא מרווחת גם מאחור,אהבתי את המושב שלה,מאובזרת,אחריות 3 שנים מלאות,ואחר כך כמו שרשמת 4 שנים על מנוע וגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי בבית יש שני יאריסים ואני יכול רק להמליץ עליהם הרכב חסכוני מאוד רק תעשה לו טיפולים בזמן שים דלק ופשוט לנסוע.

אמינה ביותר.

פורסם

מבין השלושה, בתנאים ובדרישות שלך, הייתי לוקח את היאריס.

הצעה נוספת, במחירון של היאריס תוכל לרכוש את ההונדה ג׳אז, שהיא יותר מרווחת, איכותית ואמינה משלוש האופציות שהצגת.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אין לך מה לדאוג מהאמינות של הקיה כי זו חברה ששייכת לקונצרן יונדאי ! ציינת שאתה יכול לקבל את הקיה בהנחה גדולה ובנוסף 7 שנות אחריות גם עם הן לא מלאות ! כמו כן האחזקה של הקיה תיהיה זולה מהטויוטה .

פורסם
לי בבית יש שני יאריסים ואני יכול רק להמליץ עליהם הרכב חסכוני מאוד רק תעשה לו טיפולים בזמן שים דלק ופשוט לנסוע.

אמינה ביותר.

ומה לגבי הרעש? זה לא מוריד לכם את איכות החיים בנסיעה איתה? או שבגלל שיש לכם דגם משנתון קודם אז אין לכם את הבעיה הזו?(יכול להיות שזה רק בחדשות)

פורסם
אין לך מה לדאוג מהאמינות של הקיה כי זו חברה ששייכת לקונצרן יונדאי ! ציינת שאתה יכול לקבל את הקיה בהנחה גדולה ובנוסף 7 שנות אחריות גם עם הן לא מלאות ! כמו כן האחזקה של הקיה תיהיה זולה מהטויוטה .

תודה לכולם על התגובות.

ונירו, אשמח אם תוכל לפרט לגבי עלויות האחזקה, למה אתה חושב שהקיה זולה יותר לאחזקה.

תודה שוב על התגובה.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן ביאריס ההיברידית לפני כחודש (לפי דעתי ההיברידית והרגילות אמורות להיות מאוד דומות) ולא שמתי לב לרעשים מיוחדים...

יכול להיות שסתם נפלת על רכב דפוק או שנסעת בכביש משובש?

פורסם
עשיתי נסיעת מבחן ביאריס ההיברידית לפני כחודש (לפי דעתי ההיברידית והרגילות אמורות להיות מאוד דומות) ולא שמתי לב לרעשים מיוחדים...

יכול להיות שסתם נפלת על רכב דפוק או שנסעת בכביש משובש?

כן, גם אני הבנתי שמבחינה זו לא אמור להיות הבדל בין ההיברידית לרגילה. אז לא שמת לב לרעש...

אבל קראתי כתבות על נסיעות מבחן ביאריס באינטרנט, בחלקן הזכירו גם רעש בלתי סביר, ובחלקן לא.

אולי אבקש נסיעת מבחן נוספת.

פורסם
מה לגבי עלות הקניה? לא ציינת מחירים שלהן.

אני מעריכה שזה יוצא שעל היאריס נצטרך לשלם כ-12,000 ₪ יותר מאשר היונדאי והריו, בגלל שהם לא עושים הנחות לעומת שתי האחרות שנאמר לנו בפירוש שיש הנחות, וגם בגלל שבטויוטה נצטרך להוסיף כסף על איבזור שבקיה ויונדאי הוא כבר כלול במחיר.

השאלה היא, אם לא נחסוך את הכסף על ביקורים במוסך בהמשך.

פורסם

ממש לא,אין בעיות עם הקאיה בשנים האחרונות,ואת 12 אלף לא תחזירו במוסכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...