Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש מאליבו 3.5 הרכב נח לנסיעה וכדי להתאמץ צריכה הדרך להיות ממש קשה. לדעתי בתוך העיר הרכב עושה 1/7 ומחוץ יכול להגיע לפי המחשב דרך גם ל 1/12-13 לפי המחשב של הרכב.

בעיר כמו חיפה ל 2.4 לא יהיה ביטוי וסתם תסבול במיוחד שהמנוע אינו טורבו. הצריכה תהיה ממש זניחה בנסיעה כמו שלך ואני בטוח שתהנה הרבה יותר עם ה 3.5

בהצלחה

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם

מאחר והייתם כל כך נחמדים וסייעתם לי לקבל החלטה אז הנה אני מעדכן אתכם לטובת מי שחושב בכיוון מליבו .

לפני שבועיים מצאתי לי מליבו יפיפיה מנוע 3.5 LT שנת 2009 לבנה עם 27000 ק"מ יד ראשונה מזקן :-D מקסים

הנסיעה חלומית, נוחות וכוח רב ממנוע V6 בכל פעם שצריך ובעיר כמו חיפה צריך גם צריך!

דלק .. מבדיקה של 2 מיכלים עולה כי הצריכה היא בסביבות 1:6.5 שזה בהחלט סביר והגיוני . אני מדבר על

נסיעה רק בעיר . בדרך כלל רגוע אבל עשיתי כמה קיקים { בשביל מה לקנות רכב עם מנוע כזה ולא לעשות קצת גלגלים? :-P}

זהו , שורה תחתונה המון המון אוטו במעט כסף. אני מרוצה מאד

תודה לכל המסייעים והממליצים.

פורסם

תתחדש! אכן נסיעה עם מנוע V6 שונה מאוד ממנועים קטנים, למנוע יש הרבה תנופה, אמנם האצות לאו דווקא מהירות מאוד מהמקום (רכב לא קל מאוד) אבל אחרי שהוא תופס תנופה אתה יכול לשייט בכיף כמעט בלי גז. צריך להתרגל קצת לנסיעה הזו, בד"כ אתה תצטרך להאט בירידות או מישורים יותר מהר מאשר רוב הרכבים. לדעתי אם בהתחלה אתה מקבל 1/6.5 זה טוב ויכול רק להשתפר כשתתרגל לרכב עוד קצת.

אמנם אצלי אימפלה ומנוע 3.4L יותר ענתיקה אבל אם יש משהו ששמתי לב זה שבגלל שזה מנוע גדול לפעמים נוטים לחשוב שצריך ללחוץ בעדינות כדי להקטין את צריכת הדלק. מה ששמתי לב אצלי עם השנים (הרכב אצלי עוד מעט 3 שנים) זה שבפועל הצריכה כמעט ולא משתנה אם אתה לוחץ כמו זקנה בת 80 או אם אתה לוחץ בצורה סבירה. אני חושב שפשוט כשלוחצים מעט מידי אז המחשב מעלה הילוכים מהר ואמנם אתה נשאר כל הזמן בסל"ד יותר נמוך (גם ככה המנוע הזה עובד בסל"ד נמוך יחסית) אבל צריכת הדלק לאו דווקא יותר טובה כי לא תמיד ההילוך מתאים למהירות. אז אצלי פשוט עשיתי הרגל כזה ואני לוחץ לפי מצב הדרך. אם אני עומד ברמזור והכביש יחסית פתוח אז אני לוחץ לחיצה סבירה (החלפת הילוך 1-2 באזור ה 40-45 קמ"ש, זה אמנם הרבה אבל לא חריג למנוע הזה, בלחיצה טובה אפשר להגיע עוד יותר מזה) ומאיץ בצורה טובה, לעומת זאת אם הכביש יחסית "קצר" ואני יודע שיש עוד מעט פקק, עוד רמזור או כיכר וכו' אז אני לוחץ מתון הרבה יותר ונותן לרכב לשוט בנינוחות. מהרבה בדיקות שעשיתי, צריכת הדלק לא משתנה.

דרך אגב אם אתה רוצה לחסוך ולא מפריע לך אתה יכול בהשקעה של בערך 8K להתקין מערכת גז, המנועים האלו סובלים גז טוב, אצלי כבר שנתיים (חודש הבא) ורץ יופי. זה להנות מכל העולמות, גם מהרכב והמנוע וגם נסיעה מחוץ לעיר בכסף שוות ערך ל 1/20 כמעט 8)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אם יצא לכם למדוד כמה עושה שלכם מחוץ לעיר זה יעזור מאוד. אצלי מנוע 2.5 אני עושה ממוצא 15-16 מחוץ לעיר עם מזגן ואוטו מלא.

פורסם

ראיתי את השרשיר הזה - בהחלט עושה לי חשק לאמריקאית בשרנית.

מהנסיון הארוך טווח שלי - הדברים שהכי תורמים לחסכון בדלק הם תגובות מצערת יציבות, מתונות וקבועות ככל האפשר וסל"ד נמוך.

יש מהירות שיוט לכביש מהיר ויש מהירות שיוט גם לנסיעה עירונית בשני המקרים בצורה שבה הרכב שומר הכי טוב על האינרציה שלו בסל"ד נמוך שם יש שימוש מועט ביותר בדלק.

למשל עליה חדה אני מעדיף לעבור כשהרכב נמצא בסל"ד שהוא מפיק בו את שיא המומנט ואז בתום העליה לחזור מיד לשיוט.

ובמישור יש שתי גישות - האחת היא לתת לרכב לבנות תאוצה לאורך זמן על הסל"ד הנמוך ביותר שניתן להשיג בה תאוצה.

או להפך - להביא את הרכב לשיא המומנט, להגיע למהירות שיוט כמה שיותר מהר ואז להתייצב ולהשאר על הסל"ד הכי נמוך בשיוט.

לנסיעה עם הרבה יציאות משיוט עדיף להתנהג בצורה מתונה, לנסיעה שבה אתם יודעים שאתם הולכים לשייט קילומטרים (כביש 6 למשל) - תנו גז! תגיעו לשיוט ותישארו שם יציב ככל האפשר על סל"ד נמוך.

בנוסף לזה - לחץ אוויר תקין בצמיגים.

צמיגים שנועדו לחסכון מירבי.

פרונט מכוון תקין!

מערכת חשמל בריאה - כן כן, אתם לא יודעים עד כמה רכב עם מצבר שחוט יאכל יותר דלק בגלל עומס יתר על האלטרנטור למשל.

בית מצערת וסעפת נקיים מפיח

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם יצא לכם למדוד כמה עושה שלכם מחוץ לעיר זה יעזור מאוד. אצלי מנוע 2.5 אני עושה ממוצא 15-16 מחוץ לעיר עם מזגן ואוטו מלא.

אצלי באימפלה על בנזין (לפני המערכת גז, עם הגז זה בערך 15% יותר) הייתה עושה 1/12 מחוץ לעיר, מדוד במשאבה, בינעירוני ברוטו, ז"א נניח שאני נוסע לתל-אביב אז אני סופר ק"מ מהרגע שהרכב יצא מהבית ועד שאני עוצר בתוך תל-אביב ואז חזרה למשאבה לתדלק. למה חשוב ברוטו? כי היום אנשים מודדים עם מחשב הדרך ואומרים "האוטו עושה 1/18 מחוץ לעיר" אבל בפועל זה בולשיט כי זה לא כולל את התאוצות, רמזורים וכו'. הרי בסופו של דבר כל נסיעה בינעירונית כוללת בתוכה יציאה מהעיר וחזרה לעיר, אז צריך לקחת גם את זה בחשבון, לא?

עם מערכת גז, מחוץ לעיר זה יוצא בערך 34 ש"ח ל 100 ק"מ, צריכה של I10 אוטומטית לא? :-)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אצלי באימפלה על בנזין (לפני המערכת גז, עם הגז זה בערך 15% יותר) הייתה עושה 1/12 מחוץ לעיר, מדוד במשאבה, בינעירוני ברוטו, ז"א נניח שאני נוסע לתל-אביב אז אני סופר ק"מ מהרגע שהרכב יצא מהבית ועד שאני עוצר בתוך תל-אביב ואז חזרה למשאבה לתדלק. למה חשוב ברוטו? כי היום אנשים מודדים עם מחשב הדרך ואומרים "האוטו עושה 1/18 מחוץ לעיר" אבל בפועל זה בולשיט כי זה לא כולל את התאוצות, רמזורים וכו'. הרי בסופו של דבר כל נסיעה בינעירונית כוללת בתוכה יציאה מהעיר וחזרה לעיר, אז צריך לקחת גם את זה בחשבון, לא?

עם מערכת גז, מחוץ לעיר זה יוצא בערך 34 ש"ח ל 100 ק"מ, צריכה של I10 אוטומטית לא? :-)

אתה עם מערכת גז, אני מקנא בך גם מנוע גדול וגם דלק זול.

פורסם

כן אבל אל תשכח שגם המערכת עולה כסף. אבל עם המחירון של הרכבים האלו, אפילו עם העלות של המערכת אתה עדיין מקבל הרבה אוטו בכלום כסף, ואפילו חסכוני :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

לא הגיוני, כבר יותר מפעם אחת שאתה כותב את זה אם אני לא טועה.

תראה לי קבלות מול העיניים אני ימשיך לומר שזה לא הגיוני.

רכב בנזין בסדר גודל כזה, בלי שיפורים למיניהם (מערכת גז), בחיים לא יצליח לאכול ככה כלום דלק (אני אומר 1-12 ובמצב טוב!).

אם אתה מדבר לפי מחשב דרך, אז תחסוך מאיתנו.

(גם הפאביה רושמת לי 2/100, אבל זה חרטא, אולי לשניה שאתה עוזב בה את הגז זה הגיוני).

יש לי חבר כזה, חושב שהסיויק 1.8L שלו עושה 1\18, והוא לא מוכן לשמוע כלום, בסדר אני מבין אותו, שילם עליה הרבה אז הוא מוכן לשקר לעצמו. (הסיויק HYBRIDE לא נראה לי אוכלת 1\18

ראיתי את השרשיר הזה - בהחלט עושה לי חשק לאמריקאית בשרנית.

מהנסיון הארוך טווח שלי - הדברים שהכי תורמים לחסכון בדלק הם תגובות מצערת יציבות, מתונות וקבועות ככל האפשר וסל"ד נמוך.

יש מהירות שיוט לכביש מהיר ויש מהירות שיוט גם לנסיעה עירונית בשני המקרים בצורה שבה הרכב שומר הכי טוב על האינרציה שלו בסל"ד נמוך שם יש שימוש מועט ביותר בדלק.

למשל עליה חדה אני מעדיף לעבור כשהרכב נמצא בסל"ד שהוא מפיק בו את שיא המומנט ואז בתום העליה לחזור מיד לשיוט.

ובמישור יש שתי גישות - האחת היא לתת לרכב לבנות תאוצה לאורך זמן על הסל"ד הנמוך ביותר שניתן להשיג בה תאוצה.

או להפך - להביא את הרכב לשיא המומנט, להגיע למהירות שיוט כמה שיותר מהר ואז להתייצב ולהשאר על הסל"ד הכי נמוך בשיוט.

לנסיעה עם הרבה יציאות משיוט עדיף להתנהג בצורה מתונה, לנסיעה שבה אתם יודעים שאתם הולכים לשייט קילומטרים (כביש 6 למשל) - תנו גז! תגיעו לשיוט ותישארו שם יציב ככל האפשר על סל"ד נמוך.

בנוסף לזה - לחץ אוויר תקין בצמיגים.

צמיגים שנועדו לחסכון מירבי.

פרונט מכוון תקין!

מערכת חשמל בריאה - כן כן, אתם לא יודעים עד כמה רכב עם מצבר שחוט יאכל יותר דלק בגלל עומס יתר על האלטרנטור למשל.

בית מצערת וסעפת נקיים מפיח

נכון מאוד.

פורסם

גם המאליבו שלי עושה 1:19 בתוך העיר ( אני גר בקצה החרמון) עם קיק דאון כל רמזור

איך המאליבוהחדשה לעומת הדור הקודם?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

החדשה צורכת קצת יותר דלק מהקודמת, אני מדבר על ה 3.5 כן? החדשות 2.4 כבר קצת יותר חבכוניות אבל כמובן זה לא V6.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

לדעתי ברכב שברובו מיועד לנסיעות עירוניות,חסר טעם להתקין מערכת גז.

זה בגלל שהרכב לא עובר ישר לגז.

אם אינך נוסע מקצה עיר לקצה השני, חלק לא מבוטל מהדרך עדיין תיסע על בנזין וזה כמובן מוריד את היעילות של כל ההתקנה.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם
לדעתי ברכב שברובו מיועד לנסיעות עירוניות,חסר טעם להתקין מערכת גז.

זה בגלל שהרכב לא עובר ישר לגז.

אם אינך נוסע מקצה עיר לקצה השני, חלק לא מבוטל מהדרך עדיין תיסע על בנזין וזה כמובן מוריד את היעילות של כל ההתקנה.

הרכב שלי כשהוא קר לגמריי ובחורף, אז לוקח לו בערך 4 דקות כדי לעבור לגז, וגם ככה כשהוא קר לגמריי אני לא נוסע איתו ב 2 הדקות הראשונות (אני אוהב לתת לו להתחמם, לתת לשמן לרוץ קצת בהנעה קרה ולא לתחיל נסיעה מיד, הייתי עושה את זה גם לפני מערכת הגז), אז יוצא בערך 2 דקות על בנזין שזה בקושי אצלי יצאיה מהחניה ורמזור הראשון. בקיץ אין מה להשוות, בערך 2 דקות והרכב כבר על גז, בהנעה קרה. אחרי שהרכב כבר חם, המעבר לגז הוא מיידי.

דרך אגב זה גם ענין של כיול, אצל אחי למשל המעבר לגז יותר מהיר מאצלי, משמעותית, וזה אותו רכב רק המערכת של חברה שונה. אצלי אמרתי לו שישאיר את זה ככה בכוונה, אני לא רוצה שיעבור לגז מהר מידי, אין אצלי משמנת והבנזין שמידי פעם כן זורם במערכת, משמן מספיק כדי להבטיח שרידות טובה יותר.

בכסף בנזין אצלי יוצא בממוצע באזור ה 100-110 ש"ח בחודש. ואני מניע יחסית הרבה, לא מעט נסיעות קצרות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...