Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנתי.

עדיין, כשבוחרים צלם, בייחוד בחו"ל היכן שאופי האירועים שונה, אז גם מצפים לקבל את הצילומים שלו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת שאני גם מעדיפה לצלם על מוד ידני פשוט כי אני יותר נהנית מזה ואני לא מצלמת אירועים אלא נופים, פורטרטים ודוקומנטרי. אבל מאחר ואני בקרוב הולכת לצלם כנראה איזה אירוע יש לי שאלה - בהם בד"כ באירועים עובדים עם WB קבוע ושינויים רק בתריס \ צמצם - נכון?

פורסם

זו שאלה שמי ששואל אותה לא צריך לקחת עבודה בתשלום, אם הוא לא יודע את התשובה.

אם הצילום חובבני, צלמי ב-RAW ותסדרי את ה-WB אח"כ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל, לא אמרתי שאני לוקחת תשלום על זה אז לא צריך ישר להוציא את הציניות מהארון (תודה רבה).

לגבי צילום ב-Raw, זו ברירת המחדל בכל צילום כי הכל עובר עריכה ב-Lightroom.

פורסם

מנקודת מבטי הקטנה משהו, בצילום ארועים האור (כל עוד אין שימוש בפלאש) די משתנה כל הזמן. לא הייתי רץ אחרי הWB כל כך (בעיקר כי כיוון ידני מצריך עוד שלב וזמן, ולא נראה לי שיש לבעל/י השמחה סבלנות) ויותר דואג לקומפוזיצה עומק שדה וחשיפה.

אם יש לך אופציה, תדאגי גם לכייל את המסך כדי לקבל תוצאות יותר טובות/אמיתיות בפוסט פרוססינג.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

WB לא מדאיג אותי כי אני מצלמת ב-RAW, ורוב האירוע יצולם עם פלאש מה שהופך את ה-settings לדי קבועים (עם שינויים קטנים כתלות במרחק מהפלאש).

מאחר וצילום אירועים זה לא משהו שיצא לי לעשות, אני קצת חוששת מהעניין אבל זה חתונה של חבר קרוב ויש לי עוד זמן להשתפשף לפני שזה יקרה.

זה בדיוק מה שחשבתי, לדאוג בעיקר לעומק שדה כי מהרגע שאני עם פלאש החשיפה משנה רק את האור הסביבתי וזה פחות משנה.

פורסם

אני אישית לא הייתי מצלם ידני באירוע, מספיק פעם אחת פיספוס של רגע וכואב הלב.

מה שכן, אם את מצלמת עם פלאש במוד TTL, והמצלמה על מצב ידני, הפלאש עצמו יכוון את עוצמת האור לפני ההגדרות של המצלמה כך שבמצב כזה כן הייתי עובד בידני, כי אני רוצה לשלוט גם בתריס וגם בצמצם ואני לא צריך לדאוג לחשיפה כי הכל מתוקן ע"י הפלאש בעצם.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אם כבר נגררנו לדיוני צילום, אפשר לשאול במה את מצלמת? ספציפית מצאתי שאני נמשכת לנופים ודוקו, מרוצה למדיי מהעדשה שלי, אבל חושבת להוסיף אחת שתגוון לי קצת את היכולת. אשמח להשוות :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

Eowyn, איזה אירוע את הולכת לצלם? האם בדקת את המקום לפני?

די מומלץ לפני צילום אירוע, לבקר במקום, לראות כמה תאורה יש לך שם, האם יש צורך במבזק, האם יש צורך בגופי תאורה, מה גובה התקרה?

אלו מרכיבים מאוד מאוד חשובים שצריך לקחת אותם בחשבון, באירועים כמו חתונה, אין לך יותר מדי זמן לשחק אם הWB, מה גם שברגע שאת מצלמת בחוץ מצבי האור משתנים, והכל תלוי גם בדרך שאת אוהבת לצלם.

את צריכה להתכונן למצבים שפשוט יפריעו לך לצלם, יכנסו לך באמצע התמונה.

הנה עוד מספר דוגמאות, וגם תמונה של החתן (הכלה די רגישה :lol:)

בתמונה ה3 או (זאת אם המרפק) האישה בדיוק נכנסה לי לפריים, אבל בשניה האחרונה הצלחתי לקלוט ולהוזיז את המצלמה למצב, שהמרפק מעל הילד, ועדין רואים את הילד

IMG_4255.jpg

IMG_4187.jpg

IMG_3535-2.jpg

IMG_3128.jpg

פורסם

הסגנון שאני אוהב לצלם, זה הסגנון הנ"ל, בתמונה אישתי והבת של אחות של אישתי

אני מאוד אוהב לצלם תינוקות וילדים אם משפחות, כי הכל אמיתי, הילד או התינוק לא אוהב הוא לא ישחק אותה רק בשביל התמונה.

IMG_2615.jpg

IMG_2570.jpg

IMG_2577.jpg

IMG_2620.jpg

פורסם

הנה - יש אנשים שמסכימים להחשף לאור העולם, ואנו מתחילים לראות תמונות טובות. וילדים הם תמיד נושא טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכל תלוי בציוד הצילום. האם החיישן בעל טווח דינמי מספיק ובעל יכולת טובה בתאורה חלשה.

אם כן, הייתי עושה ביקור במקום ומנסה תמונות בלי פלאש או פלאש מוקפץ בתוספת תאורה משלימה (פלאשים נוספים או תאורה אחרת)

ל WB לא הייתי דואג אם את מצלמת ב RAW.

פלאש "לפנים" בעיני זו זוועה ואני אישית מעדיף להמנע מזה בכל מחיר.

• תוכן חדש...