Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, הודעה ראשונה אז אם אני טועה קצת סלחו לי...

אני מנסה למכור את האכב שלי (מיצובישי לנסר 2005) ומעוניין לרכוש רכב יד 2-3 בתקציב של כ-24000.

החשיבות הראשונית שלי בקנייה הינה חיסכון בדלק והשנייה עלות טיפולים במוסך, השאר הם הדברים הרגילים:

אמינות, בטיחות וכו'.

לאחר התלבטויות עלו לי 2 אופציות (אלא אם כן מישהו כאן יחכים אותי, אשמח לעצות):

1. דייהטסו סיריון 2002 (עומדת בתקציב) - מנוע 1300, אוטומט.

2. סקודה פאביה 2005 לערך - מנוע 1400, ידני.

אציין בנוסף כי מטרת הנסיעה העיקרית היא עירונית, רק ללימודים, עבודה וכיוצא בזה.

אשמח לייעוץ והכוונה בנושא.

תודה רבה! שמח ונרגש להצטרף לפורום הזה, שמעתי עליו רבות!

פורסם

לא זה ולא זה.

בשביל הצרכים שלך עדיף לך להישאר עם הלנסר הנוכחית שלך, גם אם מלחתחילה היא לא המכונית המתאימה ביותר למשימה. את מה שתפסיד בגלל מכירת הלנסר (שהשוק שלה בקנטים) יקח לך הרבה מאוד שנים להחזיר עם הסיריון או הפאביה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדלק שאני משלם על המיצובישי בשנה אני יכול לרכוש סקודה/סיריון - וזה לא בצחוק...

אני מאמין שאצליח למכור אותה בסביבות 25K בסופו של דבר, המחירון שלה הוא 33, זה לא שאני מפסיד 8,

זה שיקול אחר, ההוצאות השוטפות עליה מאוד מכבידים עליי ואני מרגיש שהרכב הזה הוא

ממש לא בשבילי, לא תואם את אופי הנסיעה שלי לא את מטרותיו.

לכן השאלה נותרת בהינה... אשמח לייעוץ.

פורסם

אבל אתה לא יודע מה אתה קונה, ובכל מקרה תצטרך לעשות יישור קו.

אז נכון, הרכב שלך אוכל יותר דלק אבל אתה מכיר אותו יותר טוב.

מילא אם היית אומר אני הולך להוסיף 15-20 אלף ש"ח, הייתי אומר לך - שווה, תקנה איזו סוזוקי ספלאש או סיריון ותחסוך כסף על הדלק וגם תתקדם בשנתונים, אבל אתה עוד מתכוון ללכת אחורה?

ממש, אבל ממש לא משתלם ולא שווה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לחברים שלי סיריון 2002 ונסעתי עליה וזה ממש בובה של רכב,

היה לאבא שלי בעבר סקודה פאביה ונסעתי עליה שנתיים (שנת 2002) וזה רכב מאוד נוח ואמין וחסכוני.

להכיר את הרכבים אני מכיר, לא את הספציפיים שארכוש אבל נסעתי והרגשתי את שניהם.

ההרגשה שלי לגבי הרכב בו אני נוהג כרגע היא שהוא כבד עליי מבחינת הוצאות נסיעה, הוא ממש לא מתאים לי,

וזה רכב שאני לא רואה את עצמי איתו לא משנה כמה אני מכיר אותו.

להיות סטודנט מרוד ולשלם כל שבוע 300 שקל רק על נסיעה מהבית ללימודים וקצת עבודה זה המון בשבילי,

זה מעיק ואני פוקד את תחנות הדלק לעתים קרובות מדיי.

אני ממש לא מבין מה רע בלהישאר אותו שנתון, להביא רכב שמצויין מעלה ולנסוע ב-40% פחות הוצאות נסיעה?

אל תתייחסו על ההפסד הכספי של המעבר או שווי הרכב אל מול האחרות, זה לא מעניין אותי, אני רוצה רכב נחמד לשנתיים-שלוש

שיהיה עם אופי אחר, צעיר יותר, חסכוני יותר, הרכבים לפי בדיקה שלי הם פאביה וסיריון (שהסיריון הוא 2002 ולמרות שהשנתון

ישן יותר, יש לו שוק נחמד ובועט יותר מהמיצובישי ככה שחששות מכירה בעתיד לגביו אין לי).

אני מעריך את הדעות שלכם ואולי לכם בתור אנשים ותיקים בעסק יש ראייה שונה אבל מבחינתי אני לא מרוצה מהרכב.

לכן אני אשאל בכדי להוציא מידע, מבחינת כולם, כאחד שמעוניין לרכוש את אחד מהרכבים הללו מבלי הידע שיש לי

מיצובישי, על איזה הייתם ממליצים לקונה שהתקציב שלו הוא 25000 ולמה?

המון תודה!

פורסם

בכל אופן סיריון או פאביה.

הפאביה הרבה יותר אוטו מסיריון.

בהצלחה

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אם אתה בודק פאביה תדע שלמנוע ה 1.4 יש 2 גרסאות,69 כס ו 100. לכן תבדוק רשיונות.

הפאביה יותר מרווחת ובטיחותית,אבל יכניראה תהיה קצת יותר יקרה לאחזקה,מבחינת ביטוח וחלפים.

עוד רכב שכדאי לבדוק הוא הפונטו ספייס שתהיה יותר חסכונית מה 2.

מבחינת חיסכון כללי צביקה צודק,זה סיכון שלא כדאי לקחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה בודק פאביה תדע שלמנוע ה 1.4 יש 2 גרסאות,69 כס ו 100. לכן תבדוק רשיונות.

הפאביה יותר מרווחת ובטיחותית,אבל יכניראה תהיה קצת יותר יקרה לאחזקה,מבחינת ביטוח וחלפים.

עוד רכב שכדאי לבדוק הוא הפונטו ספייס שתהיה יותר חסכונית מה 2.

מבחינת חיסכון כללי צביקה צודק,זה סיכון שלא כדאי לקחת.

בדקתי את הסקודה ומדובר בפאביה 2005, ידני, 1.4, 100 כ"ס.

עשתה 121000 ק"מ.

מבחינת פונטו ספייס, אתם אומרים ששווה לבדוק אותה אל מול הפאביה?

האמת שלא לקחתי אותה בחשבון כי אמרו לי שהיא ממש לא אמינה...

תודה!

פורסם

כן בהחלט כדי לבדוק,החלפים זולים יותר והיא חסכונית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היו לנו גם פאביות כאלה וגם פונטואים במשפחה,

הפונטו בהחלט זולה יותר לאחזקה, היא גם חסכונית יותר - בפער מאוד קטנטן. זניח בהחלט.

הפאביה מכונית טובה באלפי מונים מהפונטו. היא איכותית / מרווחת / נוחה / מאובזרת ונעימה יותר מהפונטו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
היו לנו גם פאביות כאלה וגם פונטואים במשפחה,

הפונטו בהחלט זולה יותר לאחזקה, היא גם חסכונית יותר - בפער מאוד קטנטן. זניח בהחלט.

הפאביה מכונית טובה באלפי מונים מהפונטו. היא איכותית / מרווחת / נוחה / מאובזרת ונעימה יותר מהפונטו.

אני הבנתי שהפאביה הינה מקבוצה שנקראת VAG, קבוצה של פולסוואגן, אאודי ועוד שקר כלשהו.

המשמעות היא שהאחזקה הינה מאוד יקרה, יש לך מושג בתור אחד שהחזיק פאביה האם זה סביר/סביל?

ואם סביל, האם יש איזשהו מוסך מומחה ב- VAG באזור באר-שבע שאוכל להריץ בדיקה לפני קנייה?

אפשר גם תל אביב אבל זה יהיה קצת קשה בשבילי לתאם יחד עם המוכר נסיעה לצורך בדיקה.

פורסם

לא מכיר מוסכים בב"ש. תאלץ להמתין לדרומיים שכן מכירים, אולי הם יוכלו לסייע לך.

טיפול קטן נע סביב 500 ש"ח. טיפול בינוני (פילטר אוויר / פילטר פחם למיזוג - בנוסף על הקטן) עולה כ-750 ש"ח. טיפול גדול יותר (פלאגים - בנוסף) מגרד את ה-1000 ש"ח.

לעולם לא החלפתי בלמים ברכב / שלל חלפים רציניים יותר, אבל קח בחשבון שבמורשה המחירים בהחלט יהיו גבוהים יחסית. תמיד תוכל ללכת על חליפי איכותי (משמע אותו היצרן כמו של הפריט ה"מקורי", רק ללא סמל של שקודה והעלות הנוספת).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בדלק שאני משלם על המיצובישי בשנה אני יכול לרכוש סקודה/סיריון - וזה לא בצחוק...

אני מניח שאתה נוסע הרבה, משהו כמו 30K בשנה. אם אתה באמת רוצה לחסוך אתה צריך דיזל. פולו, פאביה SDI יעשו את העבודה. הפרש בדלק בין לנסר שלך לסיריון לא יקנה לך רכב בשנה, אולי תחסוך עד 1500ש"ח דלק. זה שווה את ההפסד במכירת לנסר (אני מאמין שבמכירת לנסר תפסיד יותר במחירון וביישור קו שתעשה לרכב שתקנה תפסיד עוד יותר - צריך להסתכל על התמונה הכללית, הרכב שתקנה גם שותה דלק)?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מניח שאתה נוסע הרבה, משהו כמו 30K בשנה. אם אתה באמת רוצה לחסוך אתה צריך דיזל. פולו, פאביה SDI יעשו את העבודה. הפרש בדלק בין לנסר שלך לסיריון לא יקנה לך רכב בשנה, אולי תחסוך עד 1500ש"ח דלק. זה שווה את ההפסד במכירת לנסר (אני מאמין שבמכירת לנסר תפסיד יותר במחירון וביישור קו שתעשה לרכב שתקנה תפסיד עוד יותר - צריך להסתכל על התמונה הכללית, הרכב שתקנה גם שותה דלק)?

חישוב מהיר של יחס דלק של 1:8 ל- 1:14 אומר שאני מוציא פי 1.75 על תדלוק.

אם אני משלם 350 ש"ח בשבוע על דלק, אזי בשנה יוצא - 16,800 לערך.

אם זה פי 1.75 מרכב קטן יותר אז אני משלם ברכב האחר - 9,600 לערך.

זה חיסכון שנתי של 7,200 בשנה שזה כמעט פי 5 ממה שאתה טוען.

אני באמת רוצה שתבינו שבלנסר אני לא נהנה, זה לא רכב בשבילי (קניתי אותו מההורים ב- 10 אלף), הייתם רוצים להיות עם מישהי שאתם לא אוהבים?

אני מוכן לספוג את ההפסד עליה של יישוב הקו והפסד מחירון, אני סטודנט ולא מסוגל להוציא בשוטף כל שבוע 350 ש"ח.

ביישור הקו עם קצת עזרה מההורים ועבודה אני מאמין שאפשרי להביא פאביה 2005 עם 2,500-3,000 ש"ח מזומן במקום

המיצובישי.

פורסם

בתנאים שלנסר עושה 1 ל8 עם סיריון אתה תעשה 1 ל12 לכל היותר (אני מאמין שיותר בכיוון של 1 ל10).

אבל השיקולים כמובן שלך. :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...