Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין הסקודה לבין הסיריון, אם לא איכפת לך לנסוע בגיר ידני, אז חד משמעית הסקודה עדיפה, גם מודל חדש יותר וגם כפי שכתבו לך מקודם, מדובר ״בהרבה יותר אוטו״, הן מבחינת חומרי פנים איכותיים יותר ועיצוב פנים בוגר יותר, הן מבחינת תא מטען גדול יותר והן מבחינת תחושת נסיעה מוצקה בהרבה. הסיריון חמודה אבל לעומת הסקודה היא רק צעצוע נחמד.

ודרך אגב בתור בעליה לשעבר של לנסר 1.6 אוטומט יד ראשונה מהיבואן, שנת 2007 שנרכשה במאי 2006, שהחזיק אותה במשך שש שנים, אני יכול להמליץ לך בדיוק מה שהמליצו לפני, אל תחליף אותה, נקודה.

המיצובישי שמה בכיס הקטן את שני הרכבים הנ״ל בכל פרמטר מלבד צריכת הדלק. הרכב הזה בכלל מוערך מתחת לרמתו האמיתית וכשכעבור לאחד הרכבים הללו אתה תצטער על כך מהר מאד. המיצובישי מאד איכותית, הן מבחינת איכות חומרי הפנים, פלסטיקים רכים בדשבורד ודיפוני הדלתות, מרווחת מאד בציר האורך, למרות שזה כנראה פחות חשוב לך, תחושת נסיעה איכותית מאד בחינת אחיזת כביש והתנהגות כביש, הגה מצויין, אמינות כמעט מוחלטת, ביצועים יפים מאד בשימוש ידני בגיר ובינוניים בשימוש רגיל ויותר טובים בפועל משני הרכבים האלו שציינת. נוחות נסיעה בינונית, רעש מנוע וגיר בעל הילוך רביעי קצר מעיקים על החבילה. את כל הדברים הללו אתה בטח מכיר אבל אולי לא שמת לב אליהם וכשכעבור לאחד הרכבים הללו אז בטוח תבין מה היה לך.

אני מבין שאתה מרגיש שהמיצובישי לא בשבילך וזה בהחלט לא רכב שמתאים לבחור צעיר מבחינת האופי שלו, אבל אני מציע לך לחפש רכב שרכישה שלו תקדם אותך ולא תוליך אותך אחורה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לדעתי לעבור לפאביה או סיריון זאת טעות.

שתיהיה בטוח 1 ל 14 לא תקבל איתם. מה שתקבל זה רכב הרבה פחות נוח, הרבה פחות "אוטו" ושלא נדבר על זה שיקרעו אותך במכירה של הלנסר.

פורסם
בין הסקודה לבין הסיריון, אם לא איכפת לך לנסוע בגיר ידני, אז חד משמעית הסקודה עדיפה, גם מודל חדש יותר וגם כפי שכתבו לך מקודם, מדובר ״בהרבה יותר אוטו״, הן מבחינת חומרי פנים איכותיים יותר ועיצוב פנים בוגר יותר, הן מבחינת תא מטען גדול יותר והן מבחינת תחושת נסיעה מוצקה בהרבה. הסיריון חמודה אבל לעומת הסקודה היא רק צעצוע נחמד.

ודרך אגב בתור בעליה לשעבר של לנסר 1.6 אוטומט יד ראשונה מהיבואן, שנת 2007 שנרכשה במאי 2006, שהחזיק אותה במשך שש שנים, אני יכול להמליץ לך בדיוק מה שהמליצו לפני, אל תחליף אותה, נקודה.

המיצובישי שמה בכיס הקטן את שני הרכבים הנ״ל בכל פרמטר מלבד צריכת הדלק. הרכב הזה בכלל מוערך מתחת לרמתו האמיתית וכשכעבור לאחד הרכבים הללו אתה תצטער על כך מהר מאד. המיצובישי מאד איכותית, הן מבחינת איכות חומרי הפנים, פלסטיקים רכים בדשבורד ודיפוני הדלתות, מרווחת מאד בציר האורך, למרות שזה כנראה פחות חשוב לך, תחושת נסיעה איכותית מאד בחינת אחיזת כביש והתנהגות כביש, הגה מצויין, אמינות כמעט מוחלטת, ביצועים יפים מאד בשימוש ידני בגיר ובינוניים בשימוש רגיל ויותר טובים בפועל משני הרכבים האלו שציינת. נוחות נסיעה בינונית, רעש מנוע וגיר בעל הילוך רביעי קצר מעיקים על החבילה. את כל הדברים הללו אתה בטח מכיר אבל אולי לא שמת לב אליהם וכשכעבור לאחד הרכבים הללו אז בטוח תבין מה היה לך.

אני מבין שאתה מרגיש שהמיצובישי לא בשבילך וזה בהחלט לא רכב שמתאים לבחור צעיר מבחינת האופי שלו, אבל אני מציע לך לחפש רכב שרכישה שלו תקדם אותך ולא תוליך אותך אחורה.

תודה על המענה! אני ממש שמח שמצאתי את הפורום הזה!

אני אעדכן בצעדיי (גם אם אינם נכונים), המיצובישי באמת רכב לא מוערך בשוק.

אבל תבין שאני סטודנט שלא אכפת לו מ"פחות רכב" או טיפה יותר רעש בנסיעה,

הייתה להורים שלי פאביה בעבר ואני יודע שאצליח להסתדר עם החסרונות שלה, אני גם מאוד אוהב ידני

ככה שהגיר הוא לא בעייתי.

צריכת הדלק זה משהו שהורג אותי בתור אחד שעובד בחצי משרה וצריך לשלם לימודים, נסיעות, אוכל וכדומה.

אם אצליח לקצץ את הוצאות הנסיעה ב-35-40% זה המון מבחינתי (ביטוח לשנה, תשלום לאוניברסיטה וכו')

ולכן אני מוכן להתפשר.

להתקדם ברכישה זה לא ריאלי מבחינה כלכלית לצערי.

אבל תודה!!!!

פורסם
בין 6-8 ק"מ.

עם קילומטז' שבועי כזה הדרך החסכונית ביותר ללכת ברגל או לנסוע על אופניים. :wink:

באילו תנאים אתה נוסע? הרוב זה נסיעה עירונית? כי בבין עירוני איפה שפאביה עושה 1 ל15 לנסר יכול לעשות 1 ל12 בקלות ועם קצת רצון אפילו יותר מזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תשמע, אני לא יודע על מה אתה מדבר, זה פשוט אוסף שטויות משעשע.

הלאנסר היא אחת הגרועות ביותר בקבוצה שלה - חלשה, צפופה יחסית, לא מתנהגת, תא נוסעים דל וזול, איבזור סביר ואמינות נהדרת. אז כפי שהצלחת להבין, היא טובה בלהיות... אמינה. אמינה מאוד אפילו. מעבר לזה - היא מכונית בינונית ומטה פלוס.

הסיריון היא צעצוע אמין וזול, לפחות עם זה אני מסכים איתך.

הפאביה טובה מהותית מהסיריון בכל מה שקשור לתא נוסעים / מרחב פנים / נוחות / איבזור / בטיחות / התנהגות ומנוע (אם מדובר ב-101 כ"ס הבכירה של ה-1.4).

להשוות בין הפאביה ללנסר זה לא נכון, הן באות מקטגוריות שונות - הראשונה סופר מיני והשנייה משפחתית מן המניין.

אם כבר התחלת בהשוואה ביניהן, אז אמשיך מפה - הלנסר טובה מהפאביה במרחב פנים מעט גדול יותר, תא מטען גדול יותר ועלויות אחזקה שפויות יותר.

בכל השאר, יש יתרון לפאביה - איכות חומרים / נוחות נסיעה / התנהגות וביצועים (ב-101 כ"ס הידני). אז כן, עלויות האחזקה יקרות יותר - לצערנו. מבחינת אמינות, בהחלט טובה עד טובה מאוד. אולי נחותה מזו של המיצובישי אך הפערים אינם קיצוניים. מדובר במנוע 1.4 ותיק ואמין, חסר טורבו ושאר התחכום יתר שהגיע בדור השני (הנוכחי) של הפאביה.

וכן, נהגתי לא פעם ולא פעמיים בלנסר - כשהייתה לי במקביל פאביה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תשמע, אני לא יודע על מה אתה מדבר, זה פשוט אוסף שטויות משעשע.

הלאנסר היא אחת הגרועות ביותר בקבוצה שלה - חלשה, צפופה יחסית, לא מתנהגת, תא נוסעים דל וזול, איבזור סביר ואמינות נהדרת. אז כפי שהצלחת להבין, היא טובה בלהיות... אמינה. אמינה מאוד אפילו. מעבר לזה - היא מכונית בינונית ומטה פלוס.

הסיריון היא צעצוע אמין וזול, לפחות עם זה אני מסכים איתך.

הפאביה טובה מהותית מהסיריון בכל מה שקשור לתא נוסעים / מרחב פנים / נוחות / איבזור / בטיחות / התנהגות ומנוע (אם מדובר ב-101 כ"ס הבכירה של ה-1.4).

להשוות בין הפאביה ללנסר זה לא נכון, הן באות מקטגוריות שונות - הראשונה סופר מיני והשנייה משפחתית מן המניין.

אם כבר התחלת בהשוואה ביניהן, אז אמשיך מפה - הלנסר טובה מהפאביה במרחב פנים מעט גדול יותר, תא מטען גדול יותר ועלויות אחזקה שפויות יותר.

בכל השאר, יש יתרון לפאביה - איכות חומרים / נוחות נסיעה / התנהגות וביצועים (ב-101 כ"ס הידני). אז כן, עלויות האחזקה יקרות יותר - לצערנו. מבחינת אמינות, בהחלט טובה עד טובה מאוד. אולי נחותה מזו של המיצובישי אך הפערים אינם קיצוניים. מדובר במנוע 1.4 ותיק ואמין, חסר טורבו ושאר התחכום יתר שהגיע בדור השני (הנוכחי) של הפאביה.

וכן, נהגתי לא פעם ולא פעמיים בלנסר - כשהייתה לי במקביל פאביה.

זכותך להביע כמובן דעתך, אבל אני חושב שלכתוב שהדברים שכתבתי הם אוסף שטויות משעשע, כאשר החזקתי את המיצובישי לנסר במשך שש וחצי שנים ומכיר אותה כמו כף ידי זה באמת משעשע.

פורסם
עם קילומטז' שבועי כזה הדרך החסכונית ביותר ללכת ברגל או לנסוע על אופניים. :wink:

באילו תנאים אתה נוסע? הרוב זה נסיעה עירונית? כי בבין עירוני איפה שפאביה עושה 1 ל15 לנסר יכול לעשות 1 ל12 בקלות ועם קצת רצון אפילו יותר מזה.

הנסיעות הן 95% עירוניות.

וסליחה, אחרי בידקה קטנה יומית זה סביבות ה- 12-16 ק"מ (בדיוק כפול).

אתמול עשיתי נסיעה בינעירונית ואתה צודק, הלנסר יותר באה לידי ביטוי.

פורסם
הנסיעות הן 95% עירוניות.

שלום

יש בעיה בחשבון

נסועה כזו מסתכמת בכ100 ק"מ שבועי שזה רק 100 ש"ח דלק בשבוע (ולא 350)

בשביל להגיע לתשלום של 350 ש"ח דלק בשבוע אתה צריך לנסוע כל יום (כולל שבת) 50 ק"מ.

**בהנחה של 1/8 צריכה ומחיר ליטר של 8 ש"ח**

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
הנסיעות הן 95% עירוניות.

עם נסועה כזאת לא תחזיר מהר השקעה במעבר רכב. אתה נוסע 70ק"מ בשבוע, נניח 100ק"מ. לנסר לוקחת על זה 12 ליטר וסיריון 10 ליטר. אז בשבוע יהיה לך הפרש של שני ליטרים ובחודש 8 ליטר. בשנה 100 ליטר, זה 800ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממדידות שאני ערכתי הלנסר צורכת 1 ליטר ל- 13 ק״מ מחוץ לעיר במהירות של 110 קמ״ש.

בתוך העיר הצריכה תלויה ביותר מדי פרמטרים. אצלי בנסיעה באזור הררי ואופי נסיעה מהיר הצריכה היתה בין 1 ליטר ל- 7.5 ק״מ עד 8.5 ק״מ.

• תוכן חדש...