Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הביטקוין הוא מטבע וירטואלי שנוצר כקובץ מוצפן ומתחיל לשמש אמצעי תשלום מקובל אצל מורידי האפליקציה... :shock:

הדבר מעורר מחשבה וסימני שאלה, שכן גם הכסף שאנו רגילים להשתמש בו הוא חסר כל ערך ממשי וכל ערכו נובע מהערך שהסובבים אותנו מעניקים לו.

יהיו שיגידו שהביטקוין "מיוצר" בידי תוכנת מחשב ואין מניע שייצרו ממנו עוד ועוד, זו טענה נכונה לגמרי למעט העניין שגם הכסף שלנו "מיוצר" ברובו מפקודות מחשב של בנק ישראל ושל הבנקים המסחריים, גם את הכסף שאנו משתמשים לחיי היום יום ניתן להדפיס בכמויות בלתי מוגבלות שתלויות רק ביערות הגשם...

מה דעתכם?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יתנו לזה להתפתח. כעקרון על אותו מטבע אני יכול להדפיס כסף שעיצבתי ולומר שזה הכסף החדש.

בהנחה וזה יתפתח וישמש כמטבע חלופי זה יפגע קשות בבעלי ההון ולכן הם לא יתנו לזה להיות כלום מעבר לטרנד.

כל דבר שיכול להחליף את המערכת הפיננסית החולה יהיה מבורך אבל לצערנו מי שמרוויח מה״חולי״ הזה הוא גם מי ששולט.

פורסם

נשמע לי תמוה קצת. אם יש לי כמה דולרים ואני ממיר אותם לביטקוין, מי בעצם מקבל את הדולרים?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לדעתי הביטקוין הולך להיות מטבע מאוד חזק בעתיד.

הוא קיים כבר הרבה שנים ולא היה לו הרבה שימוש חוץ ממשחקי DAY TRADING.

בשנה האחרונה כבר יש לו הרבה שימושים באתרי קניות באינטרנט, ואתם תראו שיום אחד גם EBAY וDX יקבלו BTC כי לא תהיה להם ברירה.

הרעיון המרכזי שעומד מאחורי המטבע הוא האנונימיות, שכן כל העברה מוצפנת לחלוטין ולא ניתן לעקוב אחריה.

מכיוון שהשנה הביטקוין נכנס לשלב חדש שבו יונפקו רק חצי מכמות המטבעות שהונפקו ב4 השנים האחרונות (כל 4 שנים כמות ההנפקות נחתכת בחצי), מה שהופך את יצירת (=כרייה, שימוש במשאבי GPU וCPU על מנת למצוא את הHASH הנכון למציאת ביטקוין חדש-אל תנסו אפילו) הביטקוין לתהליך פי 2 קשה, ומכך המחיר שלו זינק ב3 חודשים האחרונים מאיזור ה10 דולר ל50-60 כיום.

צפו לנחיתה משמעותית של המטבע חזרה לאזור ה20 בעוד כחודשיים.

ולבחור מעלי-אין בנק מרכזי של ביטקוינים. האתר הראשי רק מנפק אותם למי שמצליח למצוא. אם אתה רוצה לקנות ביטקוינים אתה תקנה או מאנשים פרטיים שמפרסמים בלוחות או מ"בנקים" דוגמת mtgox.com

TFSI Power

פורסם

מכיוון שהשנה הביטקוין נכנס לשלב חדש שבו יונפקו רק חצי מכמות המטבעות שהונפקו ב4 השנים האחרונות (כל 4 שנים כמות ההנפקות נחתכת בחצי), מה שהופך את יצירת (=כרייה, שימוש במשאבי GPU וCPU על מנת למצוא את הHASH הנכון למציאת ביטקוין חדש-אל תנסו אפילו) הביטקוין לתהליך פי 2 קשה, ומכך המחיר שלו זינק ב3 חודשים האחרונים מאיזור ה10 דולר ל50-60 כיום.

מעניין מאוד.

אתה יכול להרחיב את ההסבר על תהליך הכריה של הביטקוין?

פורסם

מזכיר קצת את כרטיסי האשראי והבנקים בכלל. גם בהם מדובר בתשלום וירטואלי שלמעשה תשלום עובר רק בין מחשבי הבנקים (שום מטבע לא יוצא פיזית מהבנק ולא עובר פיזית אליי. הכל מספרים במחשבים) ורק בזמן המימוש (משיכת מזומן) הוא הופך לכסף ממשי. הביטקוין מתנהג דומה רק שצריך מישהו שירכוש אותו כדי להפוך אותו לכסף ממשי (דומה למסחר במניות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תסביר בבקשה את המושכג ״למצוא״. אתה פשוט מקבל יש מאין מטבע ששווה 50 דולר?

פורסם
הביטקוין הוא מטבע וירטואלי שנוצר כקובץ מוצפן ומתחיל לשמש אמצעי תשלום מקובל אצל מורידי האפליקציה... :shock:

הדבר מעורר מחשבה וסימני שאלה, שכן גם הכסף שאנו רגילים להשתמש בו הוא חסר כל ערך ממשי וכל ערכו נובע מהערך שהסובבים אותנו מעניקים לו.

יהיו שיגידו שהביטקוין "מיוצר" בידי תוכנת מחשב ואין מניע שייצרו ממנו עוד ועוד, זו טענה נכונה לגמרי למעט העניין שגם הכסף שלנו "מיוצר" ברובו מפקודות מחשב של בנק ישראל ושל הבנקים המסחריים, גם את הכסף שאנו משתמשים לחיי היום יום ניתן להדפיס בכמויות בלתי מוגבלות שתלויות רק ביערות הגשם...

מה דעתכם?

אני חייב לתקן אותך - הביטקוין התחיל בתור עבודה אקדמית על שימוש בעקרונות הצפנה כדי לבסס מערכת כספית מבוזרת. לכל מטבע יש מזהה ייחודי משלו וכאשר מבצעים העברה למעשה מחשבים אקראיים ברשת מוודאים את האמינות שלה. בהנחה שרוב המחשבים הם נטרליים, בלתי אפשרי לזייף את התהליך.

כדי לתת תמריץ לאנשים למצוא קודים שיכולים לשמש בתור מטבע, מי שמוצא קוד כזה ראשון למעשה מקבל את המטבע. בגלל שהאורך של הקוד מוגבל, יש למעשה מספר סופי ומוגבל של קודים אפשריים, ולכן נהיה קשה יותר ויותר למצוא אותם.

הביטקוין עצמו הוא לא אמצעי תשלום מקובל אצל אפל וגוגל, והערך שלו כרגע הוא ספקולטיבי. אי אפשר להשתמש בו לתשלום מיסים.

ועכשיו לבעיות המיידיות:

1. הכסף בעצם מאוחסן במחשב / מכשיר נייד של כל אחד ורק שם. גנבו לך את הטלפון - גנבו לך את הכסף ואין דרך לשחזר את זה. פירמטת את המחשב? הלך הכסף. הלך ההארדיסק? הלך הכסף.

2. כמו שאמרתי, זה לא אמצעי תשלום לגיטימי לתשלום מיסים.

3. אם יחליטו לעבור למודל מבוזר כזה, אז כל מדינה או גוף יכולים להכריז שהם מתחילים ביט-קוין משלהם, והביטקוין הראשוני יהיה חסר ערך

4. אי אפשר לתת אשראי כמו שנהוג היום (עם בסיס כסף קטן)

5. אם מישהו יקים בוט-נט גדול מספיק הוא למעשה יכול לזייף עסקאות כאוות נפשו, והעסקאות האלה יהפכו להיות לגיטימיות

זהו בשלוף. עם זאת מדובר על כיוון מאוד מעניין.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תסביר בבקשה את המושכג ״למצוא״. אתה פשוט מקבל יש מאין מטבע ששווה 50 דולר?

אתה תורם את כח העיבוד של כרטיס המסך שלך כדי לאשר עסקאות ביטקוין וכתוצאה מכך אתה מתוגמל.

אם אין לך כרטיס מסך חזק מאד (ועדיף AMD), אין אפשרות להשיג רווח כמעט. אני עם כרטיס מסך מאד מתקדם ועושה משהו כמו דולר ליום אחרי הוצאות חשמל, וזה כי כואב לי להשאיר את המחשב דלוק בלי לנצל אותו.

עוד כמה חודשים ברגע שהASICים יגיעו, חציבה עם כרטיסי מסך תמות לחלוטין.

ולגבי לגיטימיות המטבע, אני משתמש בו כבר לא מעט זמן לקניות אקראיות, ויש חנות דיי גדולה שמציעה חומרה באחלה מחירים (אם אתה לא שולח לארץ) פה - https://www.bitcoinstore.com/

1. הכסף בעצם מאוחסן במחשב / מכשיר נייד של כל אחד ורק שם. גנבו לך את הטלפון - גנבו לך את הכסף ואין דרך לשחזר את זה. פירמטת את המחשב? הלך הכסף. הלך ההארדיסק? הלך הכסף.

מצד שני, אפשר להשתמש בארנקים hosted. אם הסיסמא שלך מספיק אמינה ואתה יוצר 2-step verification אין סיבה לדאוג.

2. כמו שאמרתי, זה לא אמצעי תשלום לגיטימי לתשלום מיסים.

מצד שני אפשר להמיר את זה לדולרים, כרגע אחד כזה שווה 47 דולר.

3. אם יחליטו לעבור למודל מבוזר כזה, אז כל מדינה או גוף יכולים להכריז שהם מתחילים ביט-קוין משלהם, והביטקוין הראשוני יהיה חסר ערך

מטבע שווה ערך כל עוד סוחרים בו. הביטקוין אולי יאבד מערכו, אבל קשה לי להאמין שיפסיקו לסחור בו, במיוחד עם כמה שהוא מבוסס כבר.

4. אי אפשר לתת אשראי כמו שנהוג היום (עם בסיס כסף קטן)

מטרתו היא להיות מקביל ערך למזומן.

5. אם מישהו יקים בוט-נט גדול מספיק הוא למעשה יכול לזייף עסקאות כאוות נפשו, והעסקאות האלה יהפכו להיות לגיטימיות

לא פרקטי, היות וצריך כח עיבוד גרפי והמון ממנו בשביל זה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

הביטקוין לא ימות כל עוד יש לו שימוש; כל עוד מתקיים בעזרתו סחר לא חוקי שלא יכול להתבצע בשום אמצעי אחר, הוא ישאר. הכוונה היא לאתרים כמו silkroad, שמאפשרים לך לקנות סמים ונשק דרך האינטרנט (בצורה אנונימית, מעל רשת TOR).

אני מאמין בביטקוין. הדבר היחידי שיכול למוטט אותו הוא בעיה לוגית בתהליך הכריה או הסחר שיהפכו אותו לפרוץ, אבל כרגע לא נראה שיש דבר כזה.

זה העתיד, ולממשלות יהיה לא קל לעצור את זה. המקום שבו אפשר לנסות לבלום את המטבע הוא בexchanges, האתרים שמאפשרים להחליף דולרים לביטקוין, אבל קשה מאוד לעצור את זה ברמה העולמית. מדובר על כלכלה אלטרנטיבית שבה אין מיסים, אין מעקב אחר כספים, אין בנקים...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הידע שמופגן כאן הוא עצום, באמת ששאפו לחברי הפורום!

שאלתי היא: האם להערכתכם יתכן מצב שבו עסקים ואנשים יסרבו לקבל את הביטקוין כאמצעי תשלום ואז הוא יאבד את כל ערכו?

פורסם

מאיפה אתה מגיע למקום כזה שדרכו אתה משתמש בכ״מ על מנת ״לתרום״ לעניין?

יש איזה אתר שמסביר על התהליך?

פורסם

אין סיכוי לדעתי למטבע כזה לנצח את הבנקים מכמה סיבות-

ראשית, מי ששולט בכסף שולט באנשים, ברור שההון והשלטון לא יתנו להמונים לשלוט בעצמם.

שנית, כל המערכת הכלכלית המודרנית כבר בנויה על כסף וירטואלי: שמתי בבנק 10 שקל והבנק מייצר כסף וירטואלי ע"י הלואת 100 שקל למישהו אחר על סמך ה-10 ששמתי אצלו.

העסק כמובן ממשיך להתנפח כי ה-100 שהלווה הבנק מייצרים עבורו גם ריבית של 10 שקל. כלומר מ-10 שקל "מקוריים" נוצרו 110 שקל תוך שנה.

כמובן שאם ננסה להפוך לשטרות "אמיתיים" את הסכומים שבכל החשבונות יתברר מיד שרק 10% מהכסף הוירטואלי מגובה בשטרות וזה המצב בכל מטבע: דולר, יורו או שקל.

ביטקוין לעומת זאת לא מאפשר גידול וירטואלי כי כמותו היא סופית, מה שאומר שכדי לנהל שוק מודרני עם אשראי לא ניתן להשתמש בו.

שלישית, כל עסקה נרשמת במאגר המידע המבוזר, שזמין לכולם.

בגלל מאגר המידע הזה, ובגלל שכולם צריכים את כולו כדי לעבוד עם ביטקוין, אם לביטקוין יהיו עסקאות יומיות בסדר גודל של ויזה העולמית, כל משתמש יצטרך כמה טרה בייט נוספים של שטח אכסון כל יום. בעיה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

ביטקוין אכן לא יכול לגדול מעבר ל21 מיליון יחידות או משהו כזה, אבל בניגוד למטבעות אמיתיים, הוא ניתן לחלוקה אינסופית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כמובן שאם ננסה להפוך לשטרות "אמיתיים" את הסכומים שבכל החשבונות שלישית, כל עסקה נרשמת במאגר המידע המבוזר, שזמין לכולם.

בגלל מאגר המידע הזה, ובגלל שכולם צריכים את כולו כדי לעבוד עם ביטקוין, אם לביטקוין יהיו עסקאות יומיות בסדר גודל של ויזה העולמית, כל משתמש יצטרך כמה טרה בייט נוספים של שטח אכסון כל יום. בעיה.

בעניין השטרות אתה צודק.

אבל נניח שאני כיזם פותח את "בנק הביטקוין הראשון" מקבל הפקדות מאנשים ומשלם להם ריבית על כך.

מה מפריע לי לחלק אשראי ללקוחות אחרים? שום דבר - תגלה שאפשר לרשום שאני חייב ללקוח א' 100 ביטקוין שאותם אני מלווה ללקוחות ב' וג' - ומשאיר ברשותי ביטקוינים בכמות מתאימה לפי מקדם הרזרבה של בנק "אמיתי", כשאחד מהמפקידים צריך כסף אז אני משחרר מה- DB כמה ביטקוינים "אמיתיים".

בדיוק כמו עם שטרות רגילים.

• תוכן חדש...