Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניר, פונטו שנהגת היו ללא הגה כוח ובשנים האלו לפונטו בדגמים שהיה, זה הגה כוח הידראולי.

מה הקשר מסוקים?

בשנות ה70 או לא יודע מתי תכננו את המסוקים והמטוסים, לא הייתה טכנולוגיה מספיק טובה בתחום החשמל (היום בכל תחום יש לך מנוע חשמלי, אם כבר מעופפים, קח את הטיסנים, במקום מנוע ניטרו רועש ומלכלך, באותו כסף אפשר לקנות מנוע חשמלי, יותר קל, יותר קטן, יותר זול לתחזוקה, ויותר חזק!).

גם עכשיו מפתחים מטוסים ומסוקים עם מערכת הגאים הידראולית.

בתעופה מערכות חשמל מסוג הזה משמשת בעיקר בטיסנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מערכות של מסוק עוברות תחזוקה הרבה יותר קפדנית ואינטנסיבית ממערכות של רכב.

כל כמה שעות טיסה מחליפים נוזל הידראולי?

כל כמה שעות טיסה מבצעים ביקורת למשאבות/צנרת וכו'?

מערכת הידראולית של רכב במקרה הטוב מעיפים מבט כל שנה ולא מחליפים נוזל לעולם.

מסכים איתך שההשוואה לא במקומה מה גם שמסוק עומד בלחצים ועומסים שונים בתכלית.

פורסם

עריכה:

עכשיו ראיתי שאין חיבור בין ההגה לגלגלים בתגבור חשמלי (זה מנוע חשמלי, וההגה זה כמו הגה במשחק מחשב), ולדעתי ההדראולי יותר אמין, כי יש חיבור בין ההגה לגלגלים.

אתה טועה

בוודאי,שיש קשר בין הגלגלים להגה יתרה מכך הגה חשמלי הוא הגה הידראולי לכל דבר

השוני הוא בכך שמשאבת התגבור מונעת באמצעות מנוע חשמלי, ולא באמצעות רצועת האביזרים.

פורסם

יש חיבור פיזי בין ההגה לגלגלים.

אין שום משאבה בהגה חשמלי אלא רק מנוע חשמלי שמחליף את המערכת ההידראולית. הסיבה המרכזית שבגללה החליפו את התגבור ההידראולי בחשמלי הוא חסכון במשקל כחלק מהתעיילות אנרגטית של תעשית הרכב.

כמו בדורות הראשונים של ההגאים ההידראולים שהיו לא טובים כך גם הדורות הראשונים של החשמליים ואלה, כמו ההידראולים המאוחרים יהפכו גם הם להגאים טובים עם התקדמות הטכנולוגיה.

פורסם

יש שני סוגים של הגה כח חשמלי.

יש חשמלי לגמרי (אין שום נוזל) ויש אלקטרו-הידראולי, שזה הידראולי עם משאבה חשמלית במקום המשאבה מהרצועה.

המוטיבציה היא זהה - לחסוך דלק.

בשניהם יש חיבור מכאני ישיר בין ההגה לגלגלים כמו בכל מכונית מאז ומעולם. גם בכשל תגבור מוחלט עדיין יש היגוי.

אין שום מכונית חוקית לכביש בשום מקום בעולם עם הגה של פלייסטיישן ששולט על מערכת חשמלית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בכל מקרה גם בהגה הידראולי יכולה להתרחש תקלה בלתי צפויה ,כמו קריעת רצועת הגה כוח כמו שקרה לי פעם בטויוטה היילקס ונאלצתי לנהוג מהצפון לת"א בלי תגבור להגה.

פורסם
למרות שאני יודע שניסיונך ארוך טווח כעיתונאי ובטח ובטח ישבת בהרבה פרזנטציות של יצרנים, עדיין אני נוטה שלא להסכים איתך והעדיף הידרוליקה ומכאניקה על פני חשמל any day of the week.

כשהידרוליקה מתקלקלת, לרוב זו שחיקה הדרגתית כתוצאה מאיבוד לחץ, אפשר להבין, לעכל ולטפל תוך כדי.

על מכאניקה רואים שחיקה, וגם אם יש תקלה רואים אותה בעין, מתבוננים, מבינים ומתקנים.

חשמל לעומת זאת, אם שובק, אז תמיד שובק במכה אחת. עכשיו אם התוצאה היא גם נעילה של ההגה (הדבר הכי מסוכן ואבסורד ששמעתי שלפי דעתי צריך לגרום לרעש בעיתונות הרכב, בטח אם זה קרה כבר גם ברמה העולמית) אני חושב שהאמינות (תתרגם לאנגלית - relayebility - לסמוך) אני תמיד אסמוך על הפשוט יותר.

נראה לי שבאמריקאית אומרים dependability. בכל מקרה, אני דווקא לא מדבר כעיתונאי אלא כמי שלמד הנדסת חשמל. באופן כללי (שוב, אני מדגיש), מערכת חשמלית שמבצעת את אותה פעולה של מערכת מכאנית היא יותר אמינה. וכמובן שאני לא מדבר על חלון ידני מול חשמלי (כי בידני היד שלך מהווה את המערכת המכאנית :wink: ).

מערכת חשמלית גם דורשת פחות טיפולים בדר"כ, פחות מתוחכמת מבחינת כמות הרכיבים ועמידה יותר לעומסים.

וכמובן שהנעילה של ההגה לא קשורה לכשל במערכת ההיגוי החשמלי, אחרת זה באמת ביג דיל.

אני חושב שמערכת חשמלית מורכבת יותר תהיה פחות אמינה ממערכת הידראולית פשוטה שעושה את אותה פעולה.

זה בדיוק העניין, שלרוב המערכת החשמלית שמבצעת את אותה הפעולה היא פשוטה יותר. קח דוגמא פשוטה ומוכרת: מכונית חשמלית. המנוע החשמלי יותר פשוט ממנוע בנזין/דיזל מקבילים. יש בו פחות חלקים נעים, מערכת קירור פשוטה יותר, לא צריך פלאגים, מזרקים, פילטרים, רצועות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ביסוד כל המקרה עומדת התעלמותו של הנהג מספר הרכב.

בכל ספר רכב שמקבלים עם אוטו חדש מוסבר שבמקרה תקלה ההגה הופך לקשה. קשה כמו שהיה פעם בכל אוטו - לפני המצאת ההגה כח.

מי שלא קורא או שכח - מופתע ולקה בהלם כמו הר"מ.ההגה לא ננעל ולא נעלם. (כדי להיות יותר מוכן למקרה דומה בעתיד - שינסה לעשות סיבוב במשאית ישנה.לא סתם העריצו את חברי אגד)

פורסם

הקושי הוא בעיקר בעמידה ובמהירות איטית.

לזכות קלות הסיבוב של ההגאים הלא מתוגברים בעבר יש לציין צמיגים צרים יותר, משקל מכונית קל יותר ויותר סיבובים מנעילה לנעילה.

בוודאי שלתכונות הנ״ל יש להוסיף את הצורך לסובב את מערכת התגבור(במקרה שאינה פועלת). לכן הגה במכוניות החדשות כבד יותר מבעבר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

באופן די יוצא דופן אני עם haimy הפעם, אני גם נוטה להאמין שההגה לא ננעל אלא פשוט איבד תגבור ולכן התקשה ביחס למצב הרגיל.

לגבי ההשוואה למטוסים ומסוקים-זו השוואה לא נכונה כיוון שפרט לעובדה שכל מטוס ומסוק עובר טיפול ובדיקות חיוניות לפני כל טיסה הוא גם עובר טיפול שוטף למערכות ההאידראוליקה.

מעבר לכך, יש הרבה מערכות הידראוליות בכלי טיס שהן כפולות כדי לתת גיבוי (במידה ומערכת הידראוליות קרסה יש לה מערכת שמגבה אותה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
למרות שאני יודע שניסיונך ארוך טווח כעיתונאי ובטח ובטח ישבת בהרבה פרזנטציות של יצרנים, עדיין אני נוטה שלא להסכים איתך והעדיף הידרוליקה ומכאניקה על פני חשמל any day of the week.

כשהידרוליקה מתקלקלת, לרוב זו שחיקה הדרגתית כתוצאה מאיבוד לחץ, אפשר להבין, לעכל ולטפל תוך כדי.

על מכאניקה רואים שחיקה, וגם אם יש תקלה רואים אותה בעין, מתבוננים, מבינים ומתקנים.

חשמל לעומת זאת, אם שובק, אז תמיד שובק במכה אחת. עכשיו אם התוצאה היא גם נעילה של ההגה (הדבר הכי מסוכן ואבסורד ששמעתי שלפי דעתי צריך לגרום לרעש בעיתונות הרכב, בטח אם זה קרה כבר גם ברמה העולמית) אני חושב שהאמינות (תתרגם לאנגלית - relayebility - לסמוך) אני תמיד אסמוך על הפשוט יותר.

+1

למרות הידע הרב של רוני בנושא, אשר למד הנדסת חשמל, אני לא מסכים עם הדיעה שמערכת היגוי חשמלית ברכב היא יותר אמינה ממערכת היגוי הידראולית ברכב.

במערכת היגוי חשמלית יש לא מעט רכיבים (מנוע, חיישנים, מחשב) עם פוטנציאל תקלות מכובד.

במערכת הידראולית יש משאבה פשוטה ומסרק הגה פשוט.

המציאות מראה שמערכות הגה הידראוליות הן בעלות אורך חיים מופלג, אמינות מאוד וזולות מאוד לתיקון (במקרה של תקלה) ביחס להגהים עם תגבור של מנוע חשמלי או הגהים חשמליים מלאים (מנוע חשמלי שמותקן על מוט ההגה או על מסרק ההגה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא אתווכח עם יאצק כי הוא מכונאי, אבל נסו לחפש ברשת הוכחות לכך שמערכת הידראולית בהגה כוח היא אמינה וזולה יותר לאחזקה ממערכת חשמלית. לא חושב שתמצאו.

במערכת חשמלית יש פחות רכיבים והיא פשוטה יותר בהרבה מובנים. היא גם זולה יותר בטיפולים שוטפים וחוסכת דלק. אבל יודעים מה, מי שמוצא MTBF ראשון, יכריע מי צודק :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא אתווכח עם יאצק כי הוא מכונאי, אבל נסו לחפש ברשת הוכחות לכך שמערכת הידראולית בהגה כוח היא אמינה וזולה יותר לאחזקה ממערכת חשמלית. לא חושב שתמצאו.

במערכת חשמלית יש פחות רכיבים והיא פשוטה יותר בהרבה מובנים. היא גם זולה יותר בטיפולים שוטפים וחוסכת דלק. אבל יודעים מה, מי שמוצא MTBF ראשון, יכריע מי צודק :-P

א. לא מכונאי בכלל, איש דיאגנוסטיקה PSA בדימוס.

ב. הוכחות ? איזה הוכחות צריך ? אם היית עושה דיאגנוסטיקה במוסך היית יודע שמכוניות שנכנסות עם תקלה בהגה (הידראולי) זה סופר נדיר, ולרוב נובעות מדליפת שמן (יכול להיות דליפה מצינור) או משאבה שהתפגרה (קורה לרוב אחרי מאות אלפי קילומטרים). לעומת זאת, תקלות עם הגהים חשמליים הם הרבה יותר נפוצות כי הרבה דברים יכולים לקרות (בעיות מחשב\מתח, חיבורי חשמל, חיישנים, מנוע חשמלי שמתחמם או תקול וכד').

ג. היתרון של הגהים חשמליים הוא רק בעניין צריכת הדלק, וגם זה גבולי (כי בסופו של דבר צריכת הזרם העצומה של המנוע החשמלי עדיין מאמצת את האלטרנטור וצורכת יותר דלק בעקבות ההתנגדות הגבוהה יותר שלו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

א. סתם ניסיתי להמעיט בערכך כדי שתתעצבן :lol: לא, ברצינות - מתנצל.

ב. לדוד שלי יש מוסך והוא מתקן 5 הגאים הידראוליים בחודש ורק חשמלי אחד.

ג. יש המון יתרונות להגאים חשמליים. גם ליצרנים וגם ללקוחות (ויש גם חסרונות כמובן). להקטין את זה רק לצריכת הדלק זה לא נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ב. לדוד שלי יש מוסך והוא מתקן 5 הגאים הידראוליים בחודש ורק חשמלי אחד.

כנראה זה מוסך של יפאניות או קוריאניות, שם יודעים מצויין את האלקטרוניקה\חשמל אבל אין להן מושג בתכנון הגאים מתקשרים (הידראוליים) ולכן זה מתקלקל המון.

במוסך של צרפתיות אתה מחליף 10 חשמליות על אחת הידראולית. שם לא יודעים לתכנן אלקטרוניקה עמידה, אבל משאבת הגה שתחזיק נצח בשביל העפיצות - זה יש ! :lol: :lol:

שבוע טוב :-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...