Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט גרנדה פונטו רובוטית.

הרכב נקנה לפני 2-3 חודשים מסוכנות רכב פרטית באיזור השרון (כן, אני יודע..).

בחוזה המכירה הסוכנות נתנה שנה אחריות ל"מנוע+גיר+שלדה".

לפני כמה ימים הגיר התחרפן והופיעה הודעת Gear Unavailable Check Transmission.

הרכב נגרר אחר כבוד למוסך (כאשר הסוכנות אמרה לי לאן לגרור את הרכב אם יידרש תיקון במסגרת האחריות).

המוסך פירק את הגיר והגיע למסקנה שהלך המחשב של התיבת הילוכים.

בנוסף הוא החליף מיסב בגיר או בקלאץ' ושמן גיר.

התקשרתי לסוכנות והסברתי להם מה המוסך עשה, והם אמרו שלגבי המיסב הם ישלמו (וכנראה גם על השמן גיר),

אבל הם מתנערים מאחריות בנוגע למחשב גיר שהלך.

הם טוענים שהוא לא חלק מהגיר ושזה רכיב אלקטרוני שאין עליו אחריות.

אני כמובן טוען אחרת ואומר שהרכב עובד מצוין חוץ מהגיר, ולא אכפת לי איזה רכיב בגיר התקלקל. מבחינתי הגיר לא היה תקין ולכן בעל הסוכנות צריך לשאת בעלות הטיפול.

אז עכשיו אני מפנה את השאלה אליכם - האם המחשב של הגיר הרובוטי הוא חלק מהגיר? האם זה חלק מהאחריות על ה"גיר"?

אגב הסוכנות אומרת שגם במקומות אחרים (סוכנויות, יבואנים, מוסכים וכד') אין אחריות על רכיבים אלקטרוניים, אבל זה נשמע לי שקר רציני.

פורסם

האם יש לך נייר כתוב שבו מפורטת האחריות?

האם יש אותיות קטנות בהן מצויין החרגות וכד'?

האם לצורך העניין אילו הלכה משאבת מים היו טוענים שזה לא חלק מהמנוע? הכל יכול להיות...

מה כתוב שם?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין החרגות, כתוב בסעיף הערות - בכתב יד:

"ניתנת אחריות לשנה על מנוע+גיר+שלדה"

Dan-idin - זה המחשב של התיבה הרובוטית. זה חלק אינטגרלי מהתיבה שאחראי על העברת ההילוכים.

הרי רכיב כזה לא נמצא בתיבה ידנית באותו הדגם - ולכן הוא לא קשור למכלול האלקטרוניקה של הרכב.

אני עדיין לא רואה למה הוא צריך להיות מסוייג כ"יחידה אלקטרונית" ולא כחלק מהתיבת הילוכים הרובוטית.

פורסם

אם זה המצב- אולי הם פשוט מראש מאשימים חלק אלקטרוני שלא ניכלל באחריות בכדי להתנער מהעלות תיקון?

כי לפי היכרותי עם הרכב- לרוב בעיית הגיר נובעת מכשל במשאבה ההידראולית (מה שמסביר את החלפת השמן לצורך הפירוק)- אז איך תוכל לדעת אם זו הייתה אכן התקלה אבל הם העדיפו להאשים רכיב אלקטרוני שלא ניכלל באחריות?.

מגרש שמכבד עצמו נותן תעודת אחריות מסודרת שמפרטת את כל החלקים שנכללים או לא נכללים באחריות.

אני שקניתי בזמנו במגרש הטרייד-אין הרשמי של היבואן קיבלתי חוברת מפורטת עם כל החלקים שבאחריות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יכול להיות שהמוסכניק מנסה לעבוד עלי, כי עד עכשיו הוא דיבר איתי טלפונית.

כשאני מגיע אליו מחר מה אני צריך לבקש? לראות חשבונית או חלפים? איך אני מזהה שזה נלקח מהמכונית שלי?

אגב, אם זאת המשאבה ההידראולית אז אין בכלל ספק שזה אמור להיות כלול באחריות על הגיר.

פורסם

Dan-idin - זה המחשב של התיבה הרובוטית. זה חלק אינטגרלי מהתיבה שאחראי על העברת ההילוכים.

הרי רכיב כזה לא נמצא בתיבה ידנית באותו הדגם - ולכן הוא לא קשור למכלול האלקטרוניקה של הרכב.

אני עדיין לא רואה למה הוא צריך להיות מסוייג כ"יחידה אלקטרונית" ולא כחלק מהתיבת הילוכים הרובוטית.

כמו שמחשב הזרקה לא קשור לאחריות שנותנים על המנוע כנל מחשב של הגיר

מחר תגיד מחשב של הכרית אויר גם קשור לשלדה כי הוא מחובר אליה

קצת היגיון ידידי

• תוכן חדש...