Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש פה מספיק חובבי תעופה (ושונאי אל-על).

מדהים לראות עד כמה הגורם האנושי דומיננטי.

הנמכה לא מבוקרת עם מז"א בעייתי וטייס לא מנוסה כמעט גרמו ל737 לסיים את הנחיתה בשוהם.

ואל תגידו "לי זה לא יקרה"

http://www.upf.co.il/file/403457623.html

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למה שונאי אל על?

כי הדיילות נותנות לך הרגשה שאתה חייב להן משהו?

כי הן לא יודעות\אין להן כח לזייף חיוך?

כי הן לא מעריכות ששילמת על כרטיס טיסה מחיר ששווה למשכורת החודשית שלהן?

כי הפלסטיק במטוסים צהוב מרוב שהוא ישן?

כי אם אתה מעל 1.80 כנראה שלא תוכל לשבת במושב שלא במעבר?

כי המטוסים בני 15-30 שנה?

כי הם מעליבים את האינטילגנציה עם השיווק ה"משפחתי"\"בבית"\"בטחון" שלהם?

כי הם מונופול?

מת עליהם!

פורסם

גם בחברות גדולות הרבה יותר זה קורה.

הגורם האנושי מסוגל לרסק גם את אחד המטוסים הבטוחים בעולם, אם לא הבטוח ביותר:

דיברו כאן על AIR FRANCE ועל ביטול הנתיתה של ארקיע, במקרה מצאתי כתבה מרתקת על טיסת AIR FRANCE 447. מדהים עד כמה גם היום, הגורם האנושי וניסיון הטייסים יכול להיות מכריע בין אסון נוראי לעוד טיסה רגילה.

כמה Highlights:

At 2:02 am, the captain leaves the flight deck to take a nap. Within 15 minutes, everyone aboard the plane will be dead.

the pilots lost control of the airplane because they reacted incorrectly to the loss of instrumentation and then seemed unable to comprehend the nature of the problems they had caused. Neither weather nor malfunction doomed AF447, nor a complex chain of error, but a simple but persistent mistake on the part of one of the pilots.

הכתבה המלאה - כולל תמליל השיחה המלא בין הטייסים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

החשוב ביותר הוא שקיימת מערכת חקירה יעילה שמטרתה לימוד לקחים ולא ענישה.

הבעיה היא שיש מצבים בהם חקירה שנועדה ללימוד לקחים עלולה להפוךלחקירה שמטרתה ענישה - והנזק הוא אבדן שיתוף פעולה של נאשמים פוטנציאליים. הבעיה קיימת באופן חריף במערכת הרפואה בישראל: בבתי החולים היה נהוג דיון תקופתי שבו יושב צוות בית החולים ודן בתקלות שהתרחשו בטיפול בחולים. לפני מספר שנים לא קטן פסק בית המשפט העליון שיש לחשוף דיונים אלה במסגרת הליכים משמעתיים ופליליים. התוצאה היתה הפסקה מוחלטת של אותם דיונים, אי חקירת תקלות ואי הפקת לקחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה שונאי אל על?

כי הדיילות נותנות לך הרגשה שאתה חייב להן משהו? כן

כי הן לא יודעות\אין להן כח לזייף חיוך? כן

כי הן לא מעריכות ששילמת על כרטיס טיסה מחיר ששווה למשכורת החודשית שלהן? כן

כי הפלסטיק במטוסים צהוב מרוב שהוא ישן? לא, כי הוא חום/שחור מרוב שהוא ישן!!!

כי אם אתה מעל 1.80 כנראה שלא תוכל לשבת במושב שלא במעבר? אלא אם כן אתה נוסע מתמיד שטס איתם 10 פעמים בחודש.

כי המטוסים בני 15-30 שנה? אל תגזים :) יש גם צעירים יותר, אבל אכן יש צי מיושן של 767, שחלקם מעל גיל 20, והם משרתים טיסות לארה"ב ולמזרח, ללא טלוויזיות אישיות וכו'. יאמר לזכותם שמרווח המושבים ב767 עדיף על זה של שאר המטוסים!

כי הם מעליבים את האינטילגנציה עם השיווק ה"משפחתי"\"בבית"\"בטחון" שלהם? כן

כי הם מונופול? לא ממש, ברוב הקווים לא.

מת עליהם!

:) 5 תווים

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למי שאוהב את הסידרה "תעופה בחקירה" בנשיונל גיאוגרפיק - המקרה הזה הוא בדיוק יכול להיות פרק של הסידרה - הליקויים החמורים בעבודת הצוות המצב שהלך והחמיר זה בדיוק בדיוק כמו פרק טוב של הסידרה, רק שבמקרה הזה הטיפול הנכון המהיר והמדוייק בהתראות אפילו עוד לפני שמגדל הפיקוח הגיב, מנעו תאונה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
למי שאוהב את הסידרה "תעופה בחקירה" בנשיונל גיאוגרפיק - המקרה הזה הוא בדיוק יכול להיות פרק של הסידרה - הליקויים החמורים בעבודת הצוות המצב שהלך והחמיר זה בדיוק בדיוק כמו פרק טוב של הסידרה, רק שבמקרה הזה הטיפול הנכון המהיר והמדוייק בהתראות אפילו עוד לפני שמגדל הפיקוח הגיב, מנעו תאונה.

חולה על הסדרה הזאת.

אני רואה אותה אפילו בזמן טיסה (אבל אני משוגע, זה לא דוגמה, זה לא מזיז לי ולא מפחיד אותי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מזכיר לי שלפני מספר שנים הייתי אמר לטוס לאמסטרדם בבוקר. בערב לפני כן בני היה בסיור בפקולטה להנדסה אוירונוטית בטכניון, וכשהוא חזר הביתה היה מוכרח לספר לי מה סיפרו להם על התחושות במטוס שעומד להתרסק. למותר לציין שהטיסה (על B752 עתיק של אלעל) היתה מהטובות שחוויתי.

מקס - החוויות שלי בטיסות אל-על היו בדרך כלל חיוביות מאוד - אבל מדובר בטיסות לאירופה, כלומר במטוסים היותר חדשים. אפילו ה-757 וה-737 הישנים ביותר היו נקיים ומסודרים טיפ-טופ. היה כאן שרשור על חוויות טיסה בחברות שונות ואתה מוזמן לחפש אותו ולקרוא את חוויותיהם של חברי פורום רבים. כמובן שכנוסע אין לי מושג מה מתרחש בתא הטייסים או במוסכי התחזוקה, וזה נכון לכל החברות. מכל מקום - אם אתה צופה ב"תעופה בחקירה" וש"שניות מאסון" תלמד שאין חברה החסינה מתקלות, יש רק צוותים המסוגלים לאתר אותן בשלב מוקדם ולהתגבר עליהן ויש צוותים בעלי יכולות לא מספקות, יש חברות המסננות צוותים לא מספקים ויש הממשיכות להעסיק אותם, וכמובן שיש גם תקלות שאין כל דרך למנוע או להתגבר עליהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי עם אל על לצ'כיה לפני מספר שנים והייתה טיסה סבירה, טובה יותר מזו שהייתה לי עם חברת בת של Travel Service לסלובקיה. לעומת זאת לפני שבועיים טסתי לברלין עם אייר ברלין והחוויה הייתה טובה משמעותית מזו שהייתה לי עם אל על.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

זה לא דיון על שרות, דיילות או מטוסים מיושנים. זה דיון על התחקיר, הגורם האנושי ומה שבינם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ואללה צודק.

זה דוח החקירה של רשות התעופה לארוע.

אני אחפש מקום אחר להעלות את הקובץ.

פורסם
חולה על הסדרה הזאת.

אני רואה אותה אפילו בזמן טיסה (אבל אני משוגע, זה לא דוגמה, זה לא מזיז לי ולא מפחיד אותי).

חשבתי שאני הדפוק היחיד, שרואה תעופה בחקירה תוך כדי טיסה...

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
חשבתי שאני הדפוק היחיד, שרואה תעופה בחקירה תוך כדי טיסה...

באותה טיסה נכנסתי לקוקפיט, הטייס שאל אותי: "העירו אותך?"

אמרתי לו: "לא, ראיתי סדרות".

הוא: "מה ראית?"

אני: "תעופה בחקירה"

הוא: "מה?!?! מראים את זה בVOD?"

אני: "נראה לך? :lol: בטאבלט"

הוא: "אה, על איזה אסון?"

אני: "התאונה בטנריף של KLM וPAN AM"

הוא: "תאונה קשה, והיה מצחיק אם איזו חברה הייתה מקרינה את זה בזמן הטיסה" :roll::roll::roll:

ראיתי את זה בטיסות פנים בתאילנד, והיו לידינו ישראליות פחדניות בנות 16, ואיזה ישראלי ישב לפניי וביקש שאני אספר אסונות מפחידים :-D אז עודדתי אותה שהתרסק מטוס לפניי כמה שנים בפוקט.

אני כזה מנייאק! :twisted:

• תוכן חדש...