Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האנשים שידעו לתת לך דעה אמיתי הם אנשי פיברקלאב כנס לשרשור שלהם פה בפורום יש שם גם תמונות של הקוביה

בהצלחה..

פורסם

שלום לכולם

אני בהתלבטות קשה, האם להכניס בעיצוב החדש את בית הגלגל האחורי הייחודי של הקובייה?

מצד אחד, זה מיישן אותה ממש ולא מחמיא לה. מצד שני, זה אחד ממוטיבי הקובייה.

מה אומרים?

אופיר.

55313324pi8.jpg

Susita.jpg

פורסם

תודה רבה!! הדגם עצמו שאני אבנה לא יהיה לצערי מפיברגלאס משום שזה חומר שקשה לעבוד איתו, אך אולי אפשר באמת לצפות אותו בקארבון.

למיטב ניסיוני דווקא קשה יותר לעבוד עם קרבון. צריך גם להכיר את אופן השימוש בו ואת היתרונות במקומות מסוימים. במקומות אחרים הוא חסרון. העובדה היא שבמטוסים עתירי חומרים מרוכבים משתמשים גם וגם, הכל בהתאם לצורך הספציפי. אין דבר כזה "ציפוי" בקרבון. את החומר מייצרים בתבנית כמקשה אחת. התבנית נותנת לו את הצורה, את ה"שקיפות" ואת הברק. ציפוי בדרך של הדבקה יביא לתוצאות דלות.

מעבר לכך, אם זה "תרגיל עיצוב", מה משנה סוג החומר? הרי זה רק עיצוב. דגם אפשר לבנות גם מעץ (בלזה לדוגמה, שגם נוחה לעיבוד) או מחומרים רכים אחרים. כדי לבנות מוצר מחומר מרוכב, בין אם סיבי קרבון או סיבי זכוכית (פיברגלאס), יש צורך בייצור ראשוני של תבניות, בד"כ. תבניות מיוצרות על בסיס "גולם". אם כבר הושקעה עבודה בייצור גולם, משקיעים עוד קצת ויש מוצר. הרי אין כוונה בייצור סידרתי.

אני גם מזכיר שקרבון יקר בהרבה מסיבי זכוכית ודורש גם מיומנות בשימוש בו, בעיקר מסיבות בטיחותיות.

לדעתי כדאי להתמקד בנושא העיצובי, ברמה של רישום ושרטוט ואת נושא בניית הדגם להשאיר לסוף.

ואם דיברנו על עיצוב ושאלתך לגבי הגלגלים - כדאי לקחת מספר מאפיינים בולטים של הסוסיתא ואותם להעביר. לדוגמא -הגריל האובלי מקדימה בדגמים הראשונים, שתי הבליטות שבצדדים מאחורי הגלגל האחורי (של הטמבון ושל הפנסים) או קו הגג מעל החלון הקדמי. כמו שעושה קריקטוריסט על דמות של מישהו - הוא לוקח אלמנטים בולטים, שפם, אף, מבנה מצח וסביבם בונה את הדמות הקריקטורית. איני בטוח, לדעתי, שה"כנף" האחורית היא בעלת מאפיין ייחודי.

פורסם
שלום לכולם

אני בהתלבטות קשה, האם להכניס בעיצוב החדש את בית הגלגל האחורי הייחודי של הקובייה?

מצד אחד, זה מיישן אותה ממש ולא מחמיא לה. מצד שני, זה אחד ממוטיבי הקובייה.

מה אומרים?

אופיר.

במקום לשאול כ"כ הרבה שאלות תתחיל להעלות סקיצות שיהיה למה להתיחס.

אמרת שאתה סטודנט לעיצוב - תתחיל להסביר לנו בסקיצות ולשאול שאלות ע"ג סקיצות, וגם שנראה אם יש לך "יד". כמעצב וכמורה לרנדרינג לשעבר ניהלתי דו-שיח עם סטודנטים בסקיצות ולא בבלבולי ב****ם :lol: :lol:

* אין כמובן באמור לפגוע - רק לקדם אותך אל התכל'ס...

אורן

נ.ב איפה אתה לומד ומי המנחה שלך?

• אחראי פורום
פורסם

YHS, לדעתי הכוונה שלו לציפוי קארבון הוא ליריעות הויניל שמצפים איתן מכוניות היום.

לשם כך הוא יצטרך לבנות ולפנש את הדגם ברמה שמכינים לצבע, הציפוי לא מעלים שקעים וסדקים.

אופיר, גם פרוייקט הגמר שלי היה רכב (עירוני) ובניתי דגם 1:5 מפיבר כולל תבניות מחימר וכו׳. אם תרצה עזרה, בכיף.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
YHS, לדעתי הכוונה שלו לציפוי קארבון הוא ליריעות הויניל שמצפים איתן מכוניות היום.

איני מכיר ויניל שנקרא ציפוי קרבון. גם לא מכיר מכוניות מצופות בקרבון. אשמח להסבר ולדוגמה.

כאשר מדברים על פיברגלאס וקרבון בנשימה אחת, אני מבין זאת כסיבי קרבון. אם פותח השרשור יסביר, בודאי נוכל יותר לעזור לו.

• אחראי פורום
פורסם

סליחה, נשמטה לי מילת המפתח - דמוי :-P

ציפוי דמוי קארבון. מדבקת ויניל עם הדפסות שונות, היה נהוג ברמת המודל להמחשת מוקאפים (כמו ״דיינוק״)

ופלש בתנופה לעולם הרכב לציפוי חלקים ורכבים שלמים.

יש בפורום לא מעט דוגמאות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...