Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלת הצו הזה היא, לדעתי, צעד נכון, עניינית.

יש פה סוגיה כלכלית שמשפיעה על ציבור רחב ושכבה שלמה בכלכלה הישראלית. זה לא רק עניין של הוזלה גרידא, וזהו. ההוזלה הזו (כמה שאני נהנה ממנה...), יש מי שנפגע ממנה. מדיניות מיסוי לא יכולה להיות מנותקת מההקשר הכללי, ולא שר האוצר לבדו צריך להחליט על מדיניות כזו, באופן גחמתי ופופוליסטי.

הדרך הנכונה לנהל מדיניות מיסוי זה לעשות שינוי, לחשוב מה הולך להשתנות לטובה ומה לרעה, ולחזור לבדוק את ההשלכות לאחר פרק זמן, כדי להחליט סופית.

בעיני גם זו כנסת מתפקדת כמו שצריך, שפועלת לא לפי חלוקה של קואליציה ואופוזיציה, אלא בהתאם לעניין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

זה משחק סכום אפס, אתה לא יכול להקל על מישהו בלי לפגוע במישהו אחר.

פשוט עכשיו יהיה יותר קל לעסקים להמשיך להעלות מחירים.

רק תסתכל על האנטריקוט המיובא - דווזה שנמכר בעבר ב150 בשופרסל היום נמכר בקצביות "בוטיק" במחירים של 260-270 שקל, פשוט כי הם יכולים.

עריכה:

אהה כן, וכמובן שאין פה קשר לכנסת מתפקדת - הקואליציה הצביעה נגד כי תיכף פריימריז, האופוזיציה הצביעה נגד כי אופוזיציה.

אף אחד לא עשה שיקול של מה זה יעשה לפאלו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אדם חושב צריך להיות מסוגל להגיד: פה אני מסכים. שם אני מתנגד, כאן... אין לי דיעה מגובשת.

לא צריכים לבחור צד באופן דיכוטומי.

זה נכון בגדול. וחבל גם ש"אתה צבוע!!" הפך לטענה העיקרית אצל חלקנו (בעיקר בימין משום מה). וזה חבל גם כי כשמנתחים עמדות של הימין, בטח הדתי, מגלים משהו אחר לגמרי. וזה מתחיל בקריאות לסרבנות על רקע דתי - מההתנתקות לפחות ועד היום, כשיש קריאות לא להתגייס לשריון אם מגייסים לשם נשים, ונגמר בדרישות למשילות - שתמיד מחריגות התנחלויות לא חוקיות, נערי גבעות ועוד. 

ובניגוד אליך, אני לא חושב שאחים לנשק או מישהו אחר צריכים להתנצל על הקריאה להפסיק את ההתנדבות למילואים, או על קריאות לא להגיע למילואים, ככל שהיו כאלה. כמו שכתבתי פה גם בעבר: האחריות להבין שהחלטות או תהליכים מהסוג של המהפכה המשפטית מפוררים את המרקם השבור גם ככה של החברה הישראלית, היא קודם כל על מי שמוביל את התהליכים האלו. הם סיפרו בזמן אמת שהם בזים לפחדים שלנו, שלא צריך טייסים וכו'. אז בבקשה.

..

@gadik6, אם אתה עוד פה אז הפרשן החביב עליך לענייני משפטים, אליה כהן, תיאר לאחרונה את נעמה לזימי כ"משתכנזת". היו גם אחרים ששוב סיפרו את התאוריה החברתית שמזרחיים אמיתיים צריכים להיות בימין המסורתי, וכמובן להצביע ביבי. לא מבאס אותך שזו הרמה האינטלקטואלית של המחנה שלך?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

האם זה לא "על חשבוננו"??

לא מאוד מטריד אותי האמת.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

התגובות שלכם רק מוכיחות שאתם בומרים שלא מבינים את העולם ואיך שהוא עובד היום

להיפך, אני מבין ומזהה את האלגוריתם, אתה רץ פה לצעוק על... כלום? כי לא צפית, לא בדקת, איזה מישהו אמר בסרטון שכאן11 פח אשפה כי היה ראיון עם מישהי שהודתה שהיא עבריינית, ואתה רק לפה לצעוק 'רואים לכם הנה אתם חארות'.

'לא מבינים את העולם', מבינים טוב מאוד, מה אתה רוצה ש"נעשה",אתה בוחר אקטיבית, אולי בלי שאתה מודע, לראות את הסרטונים האלה שדוחפים לך את הפוזיציה הזאת.

יובל, אתה מבין את זה? 

אתה מבין את זה שאתה יושב וצורך תכנים שנדחפים לך, לא בודק על מה מדובר, ואז מגיע לצעוק פה שאתם בומרים ואתם לא מגן הדמוקרטיה?

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לדעתי את גיבורה".

יופי של ח"ח.

לא ראית את הראיון נכון? ראית רק את העריכה.

חוץ מזה שדעתו האישית של קובן לא מעניינת אותי, אני מבין שקשה להיות אידיבידואל ולגבש דעה לבד, אבל לפעמים כדאי.

לפני כשעה, falou כתב:

מישהו פה מצר על זה

על זה שהיא מתנהגת כמו עבריינית, מקושרת לעולם הפשע שעושה לה טובות (וזה הרי לא בחינם), מדברת על איך היא זאת שמחליטה אם להפיל מישהו שליחששו עליו לגביה. היא מודה שהיא יכולה לחרוץ גורלות ושהיא מםעילה שיקול דעת אישי שלה בהאם להעיף מישהו מהמירוץ עם פירסומים, או לסלוח לו.

לפני 50 דקות, יובל .מ. כתב:

, אז מה אתה מבלבל את המוח?

אתה שמחת כשהפילו את ממשלת בנט על שטות שהייתה לטובתך שיש עליה קונצנזוס בקרב כול האוכלוסיה בישראל, אולי מלבד הערבים.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 55 דקות, יובל .מ. כתב:

לא נכון.

אפילו ממש ממש לא נכון.

לדוגמא, הורדת המכסים על יין בשנות ה-90', לא רק שלא פגעה בתעשייה המקומית, היא הקפיצה את כל השוק והתעשייה קדימה, והעלתה צריכה.

בגלל זה שינויי מיסוי צריך לבצע ואז לעקוב אחרי ההשלכות.

לפני 55 דקות, יובל .מ. כתב:

רק תסתכל על האנטריקוט המיובא - דווזה שנמכר בעבר ב150 בשופרסל היום נמכר בקצביות "בוטיק" במחירים של 260-270 שקל, פשוט כי הם יכולים.

מה בדיוק אני אמור ללמוד מזה ואיך זה קשור?

לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

זה נכון בגדול. וחבל גם ש"אתה צבוע!!" הפך לטענה העיקרית אצל חלקנו (בעיקר בימין משום מה). וזה חבל גם כי כשמנתחים עמדות של הימין, בטח הדתי, מגלים משהו אחר לגמרי. וזה מתחיל בקריאות לסרבנות על רקע דתי - מההתנתקות לפחות ועד היום, כשיש קריאות לא להתגייס לשריון אם מגייסים לשם נשים, ונגמר בדרישות למשילות - שתמיד מחריגות התנחלויות לא חוקיות, נערי גבעות ועוד.

ההבדל הוא שאחים לנשק (1) טוענים שלא עודדו סרבנות (וזה לא מדויק) ו-(2) הם ארגון פוליטי שמציג את עצמו כארגון שהוא קודם כל ארגון נדבני, וגם זה לא מדויק. מה עושים "בצד השני" לא מעניין. אני לגמרי בעד סרבנות מצפונית

, כל זמן שהמסרב מוכן לשלם את מחיר, באישית. 

לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

בניגוד אליך, אני לא חושב שאחים לנשק או מישהו אחר צריכים להתנצל על הקריאה להפסיק את ההתנדבות למילואים, או על קריאות לא להגיע למילואים, ככל שהיו כאלה. כמו שכתבתי פה גם בעבר: האחריות להבין שהחלטות או תהליכים מהסוג של המהפכה המשפטית מפוררים את המרקם השבור גם ככה של החברה הישראלית, היא קודם כל על מי שמוביל את התהליכים האלו. הם סיפרו בזמן אמת שהם בזים לפחדים שלנו, שלא צריך טייסים וכו'. אז בבקשה.

אתה כותב מתוך הפוזיציה האמונית, ש-"המהפכה המשפטית" היא לא לגיטימית, חברתית, ולכן כל פעולת מחאה כקונטרה היא בהכרח לגיטימית. אני חושב שהיא חלק מהפוליטיקה הישראלית, ולא מהווה "פירור של המרקם". זה כי אני גם מכיר בבעייתיות המאוד גדולה של התנהלות בית המשפט העליון, במקרים מסויימים, ועוד יותר, הפרקליטות. כלומר, עם כל ההתנגדות שלי לצעדים שלוין מקדם, אני מבין שהם תגובה לתגובה לתגובה... שצמחו מתוך בעייה מבנית בסדרי השלטון בישראל.

ברגע שכל עימות פוליטי הופך להתנגשות הכל בכל, כולם מפסידים.

לפני 36 דקות, David32 כתב:

על זה שהיא מתנהגת כמו עבריינית, מקושרת לעולם הפשע שעושה לה טובות (וזה הרי לא בחינם), מדברת על איך היא זאת שמחליטה אם להפיל מישהו שליחששו עליו לגביה.

ראית את הראיון?

הוא בא אליה לבית ואיים עליה בפנים.

שישתגל.

פורסם
לפני 54 דקות, יובל .מ. כתב:

ממש לא נכון.

בוא למשל נכניס את הרגולציה לפיקוח מחירים ונוזיל את תעריפון מכון התקנים ב 80%. מי בדיוק ייפגע מזה?
בוא נוזיל עמלות נמלי ים ואויר.

בוא נוריד את המע"מ חזררה ל 15%.

לפני 54 דקות, יובל .מ. כתב:

פשוט עכשיו יהיה יותר קל לעסקים להמשיך להעלות מחירים.

אם כל ההפרש הוא המע"מ אז היבואנים הוגנים ואם הם יעלו את המחירים אז היבוא האישי עדיין יהיה יותר זול גם עם המע"מ.

הנקודה היא שמעצבן אותך לשלם מיסים כמו היבואן ואתה מגלגל את הכעס שלך עליו. למה אתה לא מגיב אותו הדבר על מס הכנסה או ביטוח לאומי?

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

ראית את הראיון?

כול החפירה שלי ליובל מתבססת על זה שראיתי את כול הראיון.

לא צר לי על העבריין.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

כול החפירה שלי ליובל מתבססת על זה שראיתי את כול הראיון.

לא צר לי על העבריין.

אוקי. 

אז זה לא שהועבר לה איום מרומז. הוא בא אישית ואיים.

הוא גם שחקן בעולם הזה, אז טופל במסגרתו.

זה לא שהיא הביאה עבריינים, סטייל טופז, לטפל במישהו מחוץ לעולם הזה שהפריע לה.

מוסרית, לא רואה בזה בעיה.

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

אתה כותב מתוך הפוזיציה האמונית, ש-"המהפכה המשפטית" היא לא לגיטימית, חברתית, ולכן כל פעולת מחאה כקונטרה היא בהכרח לגיטימית. אני חושב שהיא חלק מהפוליטיקה הישראלית, ולא מהווה "פירור של המרקם". זה כי אני גם מכיר בבעייתיות המאוד גדולה של התנהלות בית המשפט העליון, במקרים מסויימים, ועוד יותר, הפרקליטות. כלומר, עם כל ההתנגדות שלי לצעדים שלוין מקדם, אני מבין שהם תגובה לתגובה לתגובה... שצמחו מתוך בעייה מבנית בסדרי השלטון בישראל.

זה לא עניין של לגיטמציה, אלא פרקטיקה. פרקטית מדינות מתפוררות מכל מיני סיבות, ולעיתים אליטות ישנות גם עוזבות ו או מפסיקות לשתף פעולה עם המשטר - בטח כשהוא משנה את אופיו. עד כמה הימין הדתי ניסה לשנות את שיטת המשטר בישראל? אפשר להתווכח על זה. אבל אם מסתכלים על זה "מבחוץ" - זה לא משנה. הפחד של המתנגדים הוא אמיתי. הבוז של השלטון לפחד הזה גם היה אמיתי לחלוטין. ובסוף, בסוף, בסוף, האחריות העליונה לשמור על העסק מתפקד היא, לדעתי, אצל נבחרי הציבור. אם הם היו מוכנים לקחת את הסיכון ולהשאר בלי טייסים ובלי צבא מילואים - זה עליהם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה מדבר על אחריות? באמת? :rofl: בהקשר של הממשלה הזו?:rofl::rofl::rofl:

יובל. 

נושא היבוא מורכב. מאד. מאד!!. יותר ממה שרוב האנשים חושבים. 

יוקר המחיה פה גבוה לאו דווקא בגלל היבואנים. 

הטבת המיסוי של 150$ היא לא יותר מפלוץ שמיועד כשוחד בחירות, לא משהו שיכול באמת לעשות פה משהו. 

אם היו רוצים להוריד את יוקר המחיה יכלו למשל להוריד לחלוטין את המע"מ על מוצרי המזון בסופר, שזה מצרך שכולם קונים- לא כמו קניות מחו"ל, שזה לא רלוונטי עבור הרבה מאד אנשים (קשישים, פנסיונרים, מאותגרי שפות למיניהם, מאותגרי מיחשוב למיניהם, יש פה כמות יפה של אנשים שהנושא פשוט לא רלוונטי להם). 

יש הרבה דברים שאפשר לעשות, עם קצת חשיבה יצירתית, וגם על הדרך לתפוס כמה חזרזירים שקיימים ולנקנק אותם. 

אבל אל תתבלבל עם השטות הפופוליסטית הזו שעשה סמוטריץ' וטוב לדעתי שבוטל. למרות שגם אני יכול בקלות להנות מזה. זה פשוט לא נכון לביצוע. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

פרקטית מדינות מתפוררות מכל מיני סיבות, ולעיתים אליטות ישנות גם עוזבות ו או מפסיקות לשתף פעולה עם המשטר - בטח כשהוא משנה את אופיו.

זה בדיוק מה שאני מתנגד אליו.

ברגע שאתה מוציא את המשחק מהשדה הפוליטי אתה מדרדר את ההתמודדות למלחמה טוטאלית. כל המהות של המגרש הפוליטי היא שהוא מגביל את הריבים לתחומי המגרש.

עכשיו, אני מבין ששינוי השיטה, כפי שלוין מקדם, הוא ניסיון לשנות את כללי המשחק הפוליטי, וזו בעיה מהותית. ועדיין, לדעתי, עדיף לכולם להשאיר את המחלוקת על כללי המשחק בתוך תחומי המגרש,  בין הקבוצות, כי אם זה לגיטימי לקחת את הכדור ולהגיד "אין משחק", אז ההתמודדות עוברת למלחמת הכל בכל במגרש החנייה של האיצטדיון. וכאמור, זה רע לכולם.

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

מוסרית, לא רואה בזה בעיה.

אתה ראית את כול הראיון?

אני לא רואה בה דמות מוסרית. במיוחד אם מסתכלים על כול מה שהיא אומרת. וזה גם מה שציטטת.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

זה בדיוק מה שאני מתנגד אליו.

ברגע שאתה מוציא את המשחק מהשדה הפוליטי אתה מדרדר את ההתמודדות למלחמה טוטאלית. כל המהות של המגרש הפוליטי היא שהוא מגביל את הריבים לתחומי המגרש.

עכשיו, אני מבין ששינוי השיטה, כפי שלוין מקדם, הוא ניסיון לשנות את כללי המשחק הפוליטי, וזו בעיה מהותית. ועדיין, לדעתי, עדיף לכולם להשאיר את המחלוקת על כללי המשחק בתוך תחומי המגרש,  בין הקבוצות, כי אם זה לגיטימי לקחת את הכדור ולהגיד "אין משחק", אז ההתמודדות עוברת למלחמת הכל בכל במגרש החנייה של האיצטדיון. וכאמור, זה רע לכולם.

מצד שני, כל אחד שמתחשק לו ישנה את חוקי המשחק הפוליטי ללא הפרעה כי עדיף לכולם לא להתדרדר למלחמה טוטאלית.

זה כמו מישהו ששודד חנות ומאיים על המוכר אם תתקשר למשטרה אני אחזור להרוג אותך, אולי ישלחו אותי לכלא אבל אתה תהיה מת. עדיף לך להפסיד את הסחורה ולהמשיך לחיות.

אפשר להגיד שאם לאחד השחקנים אין כבוד לחוקי המשחק, המחלוקת כבר נמצאת מחוץ למגרש.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

התגובות שלכם רק מוכיחות שאתם בומרים שלא מבינים את העולם ואיך שהוא עובד היום, בגלל זה אתם מופתעים כשאתם מפסידים כל פעם מחדש.

מבינים יופי את העולם.

אתה מייצג יפה את מה שנהיה מהעולם. זה שאתה מדקלם פה את המסרים של הצל, מראה לנו יופי יופי איך העולם עובד.

רק שאנחנו (אני לפחות) לא הולכים להילחם בהנדסת התודעה הזאת, במצעות עוד שקרים והנדסת תודעה.

לדעתי הנזק פה בלתי הפיך ויש כבר מספיק אנשים שהבינו את זה.

image.thumb.png.b81197c1683bb04a222b33cf38442912.png

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, David32 כתב:

אתה ראית את כול הראיון?

אני לא רואה בה דמות מוסרית. במיוחד אם מסתכלים על כול מה שהיא אומרת. וזה גם מה שציטטת.

לא. ראיתי את הקטע על הסיפור הזה.

אני גם לא כתבתי בשום מקום על המוסריות של שטייף בכללותה.

לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

מצד שני, כל אחד שמתחשק לו ישנה את חוקי המשחק הפוליטי ללא הפרעה כי עדיף לכולם לא להתדרדר למלחמה טוטאלית.

אני מאמין גדול בהמנעות משבירת כללי המשחק, כמו שאני מאמין גדול בהמנעות ממהפכות. טוב, בטווח הקצר בינוני, לא יוצא מזה. 

אני גם חושב שהמוטיבציה העיקרית של השלטון הנוכחי בהגבלת מערכת המשפט נובע מהרצון להשתין חופשי ממקפצות, בתרבות פוליטית שחסרה את ה-It is not done, הבריטי.

ועדיין.

דעתי היא שסרבנות היא חציית קווים אדומים. 

• תוכן חדש...