Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, עדי-אל כתב:

ההתנתקות היתה רעיון פשוט, אי אפשר לבצע אותו בצורה מסובכת.

לקחת את הדברים וללכת שזה מה שעשינו

בפועל לא התנתקנו משם בחיים. נתנו להם לעשות מה שהם רוצים אבל המשכנו לספק להם חשמל מים דלק עבודה וגם כסף. זה שהוצאת משם את כל הישראלים זה לא אומר שהתנתקת, כמו שאתה עדיין בעלים של רכב גם אם זרקת אותו בצד הדרך עם מיכל מלא ומפתחות בפנים.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

המרחק של המשאיות מעמדות צהל מאוד קצר. שום בעיה בשביל צלף.

ונכון שיכול להיות שייפגעו גם אזרחים אבל זה בסדר גמור. לא אלה ולא אלה צריכים לבזוז את הסיוע ושילמדו שמי שבוזז דמו בראשו.

אל תדאג לאלה שבוזזים באופן פרטי, חמאס כבר דואג לירות בהם. אבל אנחנו לא צריכים שיאשימו אותנו גם בזה. אנחנו נלחמים בצורה שכל פעולה שלנו בין אם היא נכונה או לא יכולה לשמש נגדנו בעוד שהאויב יכול לעשות מה שבא לו. זה המצב.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין פתרון שלא כולל סיכון ופגיעה בחפים מפשע, וכנראה כבר עשו את החישוב הזה והבינו שעדיף לא להתערב כי ה"עלות" גבוהה מהתועלת.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אין פתרון שלא כולל סיכון ופגיעה בחפים מפשע, וכנראה כבר עשו את החישוב הזה והבינו שעדיף לא להתערב כי ה"עלות" גבוהה מהתועלת.

כנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

לא מעניין אותי ההשתייכות הארגונית של הבוזז. הסיוע צריך להגיע למרכזי החלוקה ודרכם לכלל האוכלוסייה. לא אכפת לי אם החמאס שם את המזון במחסנים שלו או שסורה מוכר קילו קמח ב 100 שקל כי מבחינתי שניהם גורמים לרעב באותה המידה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מרכזי החלוקה של מי?

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לא יודע אם אתה זוכר את כמות הנפגעים (אזרחים וחיילים) כל יום למרות השיירות המשוריינות בליווי רק"מ שהיו הדרך היחידה לנוע שם. לא יצאנו כי רצינו אלא כי לא יכולנו להגן על התושבים שם.

וזה בהחלט אירוע הפיך. עובדה ש 20 שנה אחרי אנחנו הופכים אותו.

אם חשבו שזו טעות וצריך להפוך אותו יכולו לעשות את זה במחיר הרבה יותר נמוך לחיילים ואפס מחיר לעורף במשך ה 20 שנה האלה. פשוט בחרו שלא כי ידעו שזו היתה ההחלטה הנכונה למרות שהיתה כואבת.

והטעות הכי גדולה במהלך היתה חוסר התגובה להתחמשות ולירי מהרצועה.

א. או שאתה משקר ביודעין או שאתה מתבלבל עם דרום לבנון. התנועה אל הרצועה, ובתוך הרצועה, הייתה אזרחית לחלוטין. היו קוי אוטובוס ישירים מירושלים ותל אביב לכל ההתנחלויות הגדולות ברצועה.

ב. האירוע לא הפיך. גם היום, אחרי שקיבלנו קרדיט לפעולה צבאית עצימה (שאת המחיר שלו כולנו זוכרים), אף אחד לא מדמיין שחזרה למצב לפני ההתנתקות היא אפשרית.

ג. גם אם חשבו שזו טעות, לא ניתן היה להפוך אותה.

ד. נכון, למרות שלא בטוח שהיה הרבה מה לעשות שלא היה מביא בסופו של דבר לאותה תוצאה בדיוק.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

גם אם זה נכון, זה לא משנה. היו לישראל כלים שונים להתמודד עם זה.

בכנות אני לא בטוח שבהינתן שההתנתקות התרחשה, דרך פעולה אחרת לאורך שני העשורים האחרונים הייתה מביאה בהכרח לתוצאה שונה. הדבר היחיד שיכול היה לשנות את הוקטור הוא מיטוט אקטיבי של שלטון החמאס אבל זה לא מובן מאליו שזה היה בר ביצוע או שמישהו היה נותן לנו לעשות את זה.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

מרכזי החלוקה של מי?

של מי שאנחנו מינינו לעשות את זה.

לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

א. או שאתה משקר ביודעין או שאתה מתבלבל עם דרום לבנון. התנועה אל הרצועה, ובתוך הרצועה, הייתה אזרחית לחלוטין. היו קוי אוטובוס ישירים מירושלים ותל אביב לכל ההתנחלויות הגדולות ברצועה.

ב. האירוע לא הפיך. גם היום, אחרי שקיבלנו קרדיט לפעולה צבאית עצימה (שאת המחיר שלו כולנו זוכרים), אף אחד לא מדמיין שחזרה למצב לפני ההתנתקות היא אפשרית.

ג. גם אם חשבו שזו טעות, לא ניתן היה להפוך אותה.

א. 124 הרוגים אזרחים ב 5 שנים. אני יודע בדיוק על מה אני מדבר כי אני מכיר את האנשים שחיו שם. אל תסתכל על ניסנית אלא על כפר דרום ונצרים (בנצרים היו 2.5 חיילים על כל אזרח לצרכי אבטחה וגם זה לא עזר).
ב. האירוע הפיך לחלוטין. עובדה שזה מה שאתה עושה היום ואז יכולת לעשות את זה בהרבה פחות דם.

ג. לא היתה בעיה להפוך אז ואין גם היום. פשוט כולם יודעים שזה טימטום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

https://xcancel.com/yoavzitun/status/1952953903642767409#m

ספוילר

הבוקר בידיעות וב-Ynet - צרחות בדיון הסגור של פורום מטכ"ל, שלא זכורות בצמרת צה"ל:
1. זה קרה לפני 10 ימים, בהערכת המצב השבועית: מפקד פיקוד דרום מזה 4 חודשים, אלוף יניב עשור, עלה ב-VC מהפיקוד בבא"ש, ודרש ממפקד חיל האוויר: תפסיק להפוך החלטות שלי על תקיפות בעזה
2. הרקע: התערבות של אלוף בר לאחרונה במימוש מדיניות האש המרחיבה של פיקוד הדרום, אחרי אלפי נפגעים בלתי מעורבים ברצועה מאז מרץ
3. הדבר יצר מתיחות גוברת בין חיל האוויר לפיקוד דרום שחשף נדב איל באפריל: בחיל האוויר טענו בחדרים הסגורים לחוסר מקצועיות בבחירת היעדים לתקיפה ביחס לנזק האגבי; על פעילים זוטרים שמחוסלים בהפצצות בסביבה אזרחית; ועל העיתוי: תקופה אחרת במלחמה, בה צה"ל זקוק לכל טיפת לגיטימציה כדי להמשיך להילחם
4. לאלוף עשור זה נמאס והוא הטיח בחבריו למטכ"ל: "אתם שם בתל-אביב מנותקים מהשטח". הרמטכ"ל זמיר התערב והשתיק אותו בטענה שלא מקובל שידבר כך
5. גורמים בצבא אישרו הפרטים ואמרו שזו לא הפעם הראשונה שמפקד פיקוד הדרום צועק כך על עמיתים לאחרונה, ברקע תסכולים בצה"ל מכישלון "מרכבות גדעון"
6. דובר צה"ל: "מסרבים להתייחס"
https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14466347?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=general_share&utm_term=yokra14466347&utm_content=Header

שוב הטייסים סמולנים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא כול כך מצליח להבין איך הם רואים את זה קורה? הם חיים שם בוואקום?

רק אם זה בלוף זה סבבה. כי אני ממש לא מבין איך נראה להם שזה יעבור בגרון של (האנטישמיים) המערב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל אחד מדווח את זה בצורה אחרת...

Screenshot_20250806-205645.png

פורסם
לפני 9 שעות, stx כתב:

למה זה טוב בעצם? מה הפיץ׳ של ביבי?

כבשנו את העיר עזה ו…?

עד אז הוא יישאר על הכסא.

• אהבתי 6

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה אתה רוצה, כמנהיג אחראי הוא מחפש מסגרת שתמלא את הזמן עד אוקטובר 26. "יכבשו" את העיר עזה.

חמאס יעבור למקום שלא נכבש.

יכבשו את אותו מקום, חמאס יעבור שוב.

יכבשו גם את המקום ההוא, יעברו שוב.

ככה עד שיכבשו הכל ולא תהיה להם ברירה אלא להוציא להורג את החטופים שישרדו עד אז. העולם יגנה, ואז כבר נהיה קרובים לבחירות, יוכלו להבטיח לנו ניצחון מוחלט על חמאס הרשעים האלה. כלומר עוד שנים של מלחמה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...