Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

אני רואה שהדו"ח של מודיס חסום (הקודם נגיש). יש לך סימוכין?

קח, אפילו בעברית בקריאה מודרכת

https://www.youtube.com/live/jPIgJucani0?si=UKjoAh64W8L8LaPc

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • רעיון טוב! 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 דקות, ArikM כתב:

קח

תודה! חבל שלא עבר על המקור (התרגום האוטומטי לא תמיד מעביר את כוונת הכותב), והסיכום של ג'בטה עלול להיות מוטה. אנסה למצוא את הדו"ח המקורי.

ואני גם מסכים עם הסיפא שלו, חייבים להתייעל. האם זה היה הופך את ההחלטה? לא בטוח בכלל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 19 דקות, Gosser1860 כתב:

כל עוד התחזית היא מלחמה/לחימה איך התחזית הכלכלית יכולה להיות חיובית?

התחזיות והאזהרות התחילו עוד לפני המלחמה, על רקע ההפיכה המשפטית.

גם עם מלחמה, זה לא הכל או כלום. במקרה הגרוע יכולנו לספוג הורדה אחת או שתיים עם תחזית יציבה, עם התנהלות כלכלית ומדינית אחרת.

הורדה של שתי מדרגות בבת אחת היא אירוע נדיר וכשזה קרה לקח למדינות שנים רבות לחזור לדירוג הקודם, אם בכלל.

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

בעזרת השם, נראה לצ'אבז ומדורו איך עושים את זה כמו שצריך!

לפני שעתיים, ArikM כתב:

לא המלחמה בעייתית. כבר היינו במלחמות בעבר. 

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

לא חושב שהן היו בהיקף הנוכחי, הן בזמן והן מבחינת סך ההוצאות.

באבאבואה היינו. מלחמת יום כיפור.

ואז ממשלות בגין:״להיטיב עם העם״ עשו לצ׳אבז קורס ב״כלכלה נכונה״. הגענו לאינפלציה שנתית 400%.

לקח איזה 20-30 שנה לצאת מזה, כולל הצורך ב״תוכנית הייצוב״ של פרס ומודעי של 1985.

לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

בעזרת השם, נראה לצ'אבז ומדורו איך עושים את זה כמו שצריך!

לפני שעתיים, ArikM כתב:

לא המלחמה בעייתית. כבר היינו במלחמות בעבר. 

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

לא חושב שהן היו בהיקף הנוכחי, הן בזמן והן מבחינת סך ההוצאות.

באבאבואה היינו. מלחמת יום כיפור.

ואז ממשלות בגין:״להיטיב עם העם״ עשו לצ׳אבז קורס ב״כלכלה נכונה״. הגענו לאינפלציה שנתית 400%.

לקח איזה 20-30 שנה לצאת מזה, כולל הצורך ב״תוכנית הייצוב״ של פרס ומודעי של 1985.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

אני מהמר על רוב גדול הרבה יותר.

--

אני מניח (בטוח) שהיה אפשר לעשות הרבה יותר (סגירת משרדים מיותרים, התייעלות המגזר הציבורי, צמצום מפעל הכספים הקואליציוניים, בחינת תשלומי העברות) אבל לא בטוח כמה זה היה עוזר כשישראל נמצאת במצב מלחמה/לחימה.

חברות הדירוג מסתכלות על מה שהיה, מה שיש ומה שמתכננים, מה שהיה זה בזבוז אדיר של כסף שלא חזר לקופת המדינה גם לאחר תחילת המלחמה, הוא רואה שלא נעשה שום שינוי בתקופת המלחמה ומה שמתכננים לעתיד זה עוד מאותו הדבר. כך לא מכסים גרעון עתק של מלחמה ולכן הדירוג ירד. הם גם רואים מי הם השרים ואיך הם מתפקדים, במיוחד כמובן שר אוצר עם חלומות משיחיים שהם אנטי לכל דבר שהוא קדמה ובסיס לקיום של כלכלה תקינה. 

ברור שמלחמה לא מעודדת השארת דירוג ובטח שלא העלאה שלו, אבל תחשוב שאנחנו כבר שנה במלחמה והממשלה לא עשתה שום צעד לעצור או להפחית הוצאות לא הכרחיות, פשוט כלום. תזכור גם שברגע שהייתה רק סוג של רגיעה קטנה במלחמה, חזרו הנבלות לעשות את מה שהם עושים, לוין, קרעי, החרדים וכל חבורת הזבל הזו שנקראת ממשלת ישראל. 32 שרים, בזמן מלחמה לא צריך יותר מ-10 משרדים וגם זה יותר מידי. כמה משרדים נסגרו מתחילת המלחמה? אפס, אלא אם מתעקשים אז היה משרד אחד שלא מצאו בו מדפסת אבל הוא לא נסדר אלא אוחד עם משרד אחר.

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 6
פורסם
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

אני מהמר על רוב גדול הרבה יותר.

--

אני מניח (בטוח) שהיה אפשר לעשות הרבה יותר (סגירת משרדים מיותרים, התייעלות המגזר הציבורי, צמצום מפעל הכספים הקואליציוניים, בחינת תשלומי העברות) אבל לא בטוח כמה זה היה עוזר כשישראל נמצאת במצב מלחמה/לחימה.

אה? אבל סגירת משרדים והתייעלות ציבורית עולה במנדטים. הורדת דירוג אשראי עולה בכיס של הילדים והנכדים של העם, לא של ביבי. קל

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המטומטם הזה כנראה חושב שמינוס ועוד מינוס זה בעצם פלוס...

• מצחיק 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

תודה! חבל שלא עבר על המקור (התרגום האוטומטי לא תמיד מעביר את כוונת הכותב), והסיכום של ג'בטה עלול להיות מוטה. אנסה למצוא את הדו"ח המקורי.

ואני גם מסכים עם הסיפא שלו, חייבים להתייעל. האם זה היה הופך את ההחלטה? לא בטוח בכלל.

בדרך כלל הוא עובר על המקור באנגלית, הקובץ המקורי פורסם בדיסקורד שלו ממש רגע אחרי.

אם אתה לא מכיר את הבחור, אז כדאי שתתחיל להקשיב לו. 

האיש מביט חדשות כלכלה מהצד השני של העולם ללא פוליטיקה ובגובה העיניים.

בדרך כלל הרבה לפני שאתה תשמע כאן ועם פירוש שכולנו יכולים להבין

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

אם בתוך שנה עברנו מפחד להפציץ 2 אוהלי חיזבאללה בשטח לחיסול נסראללה וכל צמרת חיזבאללה, ומייד אחר כך לפרק מאגרי תחמושת בלב ביירות, והחזרת ישראל למעמד אימת המזרח התיכון אפשר להאמין שאחרי שסמוטריץ ביבי ולוין ילכו נתקן גם את הדירוג.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • מבאס 1
פורסם

חבר, זה לא הולך ככה.

לתקן את הדירוג זו לא פעולה שאתה עושה, זה תלוי במה שחושבים עליך.

ההחלקה כלפי מטה התחילה לפני המלחמה, והמגמה תלויה בפירומנים שמחזיקים את הכלכלה פה.

נראה לך שברגע שנגמרת המלחמה סמוטריץ' פתאום יהפוך להיות אחראי וביבי פתאום יהפוך למנהיג עם חזון ואסטרטגיה ארוכת שנים?

פורסם
לפני 2 דקות, Pika007 כתב:

חבר, זה לא הולך ככה.

לתקן את הדירוג זו לא פעולה שאתה עושה, זה תלוי במה שחושבים עליך.

ההחלקה כלפי מטה התחילה לפני המלחמה, והמגמה תלויה בפירומנים שמחזיקים את הכלכלה פה.

נראה לך שברגע שנגמרת המלחמה סמוטריץ' פתאום יהפוך להיות אחראי וביבי פתאום יהפוך למנהיג עם חזון ואסטרטגיה ארוכת שנים?

"אפשר להאמין שאחרי שסמוטריץ ביבי ולוין ילכו"

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שהכי הפתיע אותי באירועים של אתמול זה הביצים שביבי קיבל, ככה לקצר לשרה את החופשה...

לא ידעתי שיש לו את המסוגלות לדבר כזה, אולי עוד יש תקווה.

• מצחיק 10
פורסם (נערך)

אני חושב שהוא כבר לא שולט באירוע, והעניינים מנוהלים על ידי גלנט והצבא (וקצת הבייס).

אם זה היה תלוי בו כבר היה הסכם כניעה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, יובל .מ. כתב:

אחרי שסמוטריץ ביבי ולוין ילכו

אתה צוחק?

מה שקורה עכשיו (מבורך ככל שיהיה) יחזיר לו את כל המנדטים שהוא צריך.

פורסם

כשבן אדם יגיע לקלפי הוא יזכור את החברים שאיבד בגלל האימפוטנטיות של ביבי.

הביביסטים הארדקור לא עזבו אותו אבל הם לא מעניינים. לא יהיה לו מספיק.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...