Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ונדליזים:

בתור בעל קבריולט ( Mazda MX-5 2008) גם אני חששתי מונדליזם לפני הקניה (אמנם אני גר בכפ"ס ולא בת ים) ואפילו הייתי בטוח שאני הולך לכסות אותה כל ערב. הרכב אצלי כבר שלושה חודשים, מעולם לא קנתי\שמתי כיסוי, אני מחנה אותה איפה שבא לי (כולל חניונים בשום מקום בטבע) ולא קרה כלום (ואם יקרה מזמנים גג באי-ביי). מהתייעצות עם חברים בפורום של הרודסטרים לא שמעתי על אף אחד שעבר השחטה של הגג, הכי קרוב היה בחור אחד שנפל לו בלוק על הגג וקרע אותו.

לגבי העדפה:

אין בכלל מה להשוות בין חווית הנהיגה ברכב סגור לרכב פתוח, אחרי המעבר למיאטה קשה לי מאוד לדמיין את עצמי חוזר לרכב עם גג קבוע, זה פתאום מרגיש לי ממש מדכא ולא הכרחי. אם יש לך את האפשרות, במדינה שטופת שמש כמו ישראל, אין בכלל שאלה מה עדיף.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
אם קראת את תגובתי האחרונה ידידי היית מבין שגם אני הייתי בוחר בקבריולט...

כוונתי היתה שמשקל זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו- חברות גדולות ממאזדה הוציאו גרסאות ״ריקות מאיבזור״ או עם חלקי קארבון במקום דיונים רגילים כדי להפחית 50 קילו מהמכונית (פרארי, פורשה וכו׳, לא מכוניות צנועות הספק).

פורשה לקחו את זה צעד קדימה והורידו את הידיות פתיחת דלת ושמו במקומם פיסת בד שמשיכה שלה פותחת את הדלת.

פז׳ו בזמנו מכרו 106 ראלי עם חלונות ידניים וללא חלון גג ודיפוני דלתות מינימליסטיים בעוד יתר דגמי 106 הספורטיביים נמכרו עם חלונות חשמל וחלון גג ודיוני דלתות מלאים.

בעלי ספורטיביות היו מרוקנים מתא המטען את הגלגל ספייר וציוד מיותר כדי להפחית קצת משקל ולהוציא זמן טוב יותר בג׳ימאקנה.

להמשיך עוד חבר?

בקיצור ידידי, אל תפסול דברים בהיסח דעת, יש אחרים שנותנים להם משקל רב יותר ממה שאתה (או אני לצורך העניין) נותנים להם.

וזה לא שאלה של אולי, עובדתית גרסת קבריולט שוקלת יותר מקופה\סדאן.

M3 E90 שוקלת 1680 ק״ג בגרסת קופה ו-1880 ק״ג בקבריולט (גג קשיח).

ראיתי אפילו כמה שזרקו לפח את המושבים האחוריים במוסטנג GT.... רציני...

פורסם
למה? וכן אין לי... כרגע אני עם 206.

דיברתי אל Eily שככל הנראה מכיר את כל מיליוני בעלי רכבי הקבריולט בעולם ואפילו הצליח בעקבות מחקר אמפירי ארוך טווח למצוא להם מכנה משותף.

פורסם

לא בעקבות מחקר אמפירי, רק בעקבות הכרת המאפיינים המכאניים והפרקטיים בדגש על ההבדלים בין הצורות.

אתה לא צריך להעלב, רשמתי: יסלחו לי היוצאים מהכלל!

פורסם

נכון אותי בד"כ לא מעניין משקל במכוניות, אם אני ארצה רכב חסכוני אני אקנה רכב קטן לדוגמא ולא בהרכח קיה פיקנטו כי היא שוקלת 100 ק"ג פחות מפונטו, כי יש עוד הרבה דברים שישנו את ההתנהגות וצריכת הדלק.

אז זה שגם אתה וגם לוטוס מעדיפים להיצמד ל"קטנות" סבבה.

בשבילי משקל זה מהירות וביצועים, אין פה מחשבה על צריכת דלק.

יש הרבה מכוניות יותר מהירות על מסלול מהבוגאטי אפילו שלבוגאטי יש 1000 כ"ס( פגאני החדשה לא רואה אותה בראי)

אני הייתי מעדיף בשביל ההנאה בנסיעה רגועה מכונית פתוחה בשביל הרוח בכמה שערות שיש על הראש.

אבל אם חושבים על ביצועים הקופה יותר טובה בגלל שהיא יותר קלה, בגלל חיזוקי שילדה.

המכונית תוכננה עם גג ועכשיו מרכז הכובד שלה שונה לגמרי.

MX-5 היא אחת המכוניות הטובות על הכביש במחירים סבירים.

הם התאמצו מאוד ששני סוגי הגג שלהם לא ישפיעו על התנהגות המכונית

אייל

פורסם
לגבי ונדליזים:

בתור בעל קבריולט ( Mazda MX-5 2008) גם אני חששתי מונדליזם לפני הקניה (אמנם אני גר בכפ"ס ולא בת ים) ואפילו הייתי בטוח שאני הולך לכסות אותה כל ערב. הרכב אצלי כבר שלושה חודשים, מעולם לא קנתי\שמתי כיסוי, אני מחנה אותה איפה שבא לי (כולל חניונים בשום מקום בטבע) ולא קרה כלום (ואם יקרה מזמנים גג באי-ביי). מהתייעצות עם חברים בפורום של הרודסטרים לא שמעתי על אף אחד שעבר השחטה של הגג, הכי קרוב היה בחור אחד שנפל לו בלוק על הגג וקרע אותו.

לגבי העדפה:

אין בכלל מה להשוות בין חווית הנהיגה ברכב סגור לרכב פתוח, אחרי המעבר למיאטה קשה לי מאוד לדמיין את עצמי חוזר לרכב עם גג קבוע, זה פתאום מרגיש לי ממש מדכא ולא הכרחי. אם יש לך את האפשרות, במדינה שטופת שמש כמו ישראל, אין בכלל שאלה מה עדיף.

הכל טוב ויפה, רק שכחת כמה קטנות:

א) הגג שלך מצריך טיפול מיוחד לפחות פעמיים בשנה.

ב) חתולים הם האויבים שלך (ויש להם חיבה מיוחדת לגג הזה).

ג) אתה צריך לדאוג יותר לניקוי הצואה של יונים ושאר מעופפים.

ד) בגג שלך ספציפית יש בעיה שהדבק צף מעל הבד אם משאירים אותו הרבה בשמש אז אני ממליץ לך לא להיות גיבור גדול ולכסות את האוטו.

ה) אתה גורם לעניין של הזמנת גג להשמע כמו טיול בפארק. מדובר בסיפור של כ-5K ש"ח ועוד לא דברנו על הרכבה.

אני גם חבר בפורום של הרודסטרים, ואני שמח שהזכרת את הבחור עם הבלוק. רק שכחת גם לציין שלפני כמה חודשים היה בחור שכיבו לו סיגריה על הגג (השאיר חור), היה לפני כשנה בחור שחתחו לו את הגג כי חברה שלו השאירה את התיק באוטו (עזב ל-5 דקות), אתה רוצה שאני אמשיך?

בקיצור, להבא כשאתה מנסה לצייר תמונה עדיף שתשתמש במצלמה ולא במכחול ורוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

א) הגג שלך מצריך טיפול מיוחד לפחות פעמיים בשנה.

ב) חתולים הם האויבים שלך (ויש להם חיבה מיוחדת לגג הזה).

ג) אתה צריך לדאוג יותר לניקוי הצואה של יונים ושאר מעופפים.

ד) בגג שלך ספציפית יש בעיה שהדבק צף מעל הבד אם משאירים אותו הרבה בשמש אז אני ממליץ לך לא להיות גיבור גדול ולכסות את האוטו.

ה) אתה גורם לעניין של הזמנת גג להשמע כמו טיול בפארק. מדובר בסיפור של כ-5K ש"ח ועוד לא דברנו על הרכבה.

אני גם חבר בפורום של הרודסטרים, ואני שמח שהזכרת את הבחור עם הבלוק. רק שכחת גם לציין שלפני כמה חודשים היה בחור שכיבו לו סיגריה על הגג (השאיר חור), היה לפני כשנה בחור שחתחו לו את הגג כי חברה שלו השאירה את התיק באוטו (עזב ל-5 דקות), אתה רוצה שאני אמשיך?

אני מצייר את התמונה שאני רואה דרך העיניים שלי, אני לא יכול להעיד לגבי אנשים אחרים (מלבד סיפורי מקרה בודדים שאני מכיר). מי שמשאיר תיק ברכב ביקש את זה, אם לא היו קורעים את הגג היו שוברים חלון. לגבי הסיגריה זו פעם ראשונה שאני שומע על זה. בכל מקרה, גם עם המקרים שאתה מתאר קשה לצייר משהו מובהק סטטיסטית.

לפני שרכשתי את הרכב ציפיתי להרבה יותר כאב ראש ולילות לבנים בהם אני דואג לרכב המסכן שחונה ברחוב המסוכן. במציאות (אחרי תקופה יחסית קצרה אמנם) אני מגלה שהחלק של ההנאה גובר בכמה מונים על ההתעסקות הנוספת.

השאלה בסופו של יום לבעלי רכבים כאלו היא לא "האם חווית בעיות עם הגג" אלא "האם בדיעבד עדיין היית קונה רכב קבריולט".

שורה תחתונה, אני לא מתחרט לרגע על הרכב ולהפך. יכול להיות שאם תשאל אותי את אותה שאלה בעוד שנה התשובה תהיה שונה.

פורסם

א) הגג שלך מצריך טיפול מיוחד לפחות פעמיים בשנה.לא צריך להזגים ולקרוא לזה טיפול, סה"כ להשפריץ קצת חומר.

ב) חתולים הם האויבים שלך (ויש להם חיבה מיוחדת לגג הזה). אם תכסה את הרכב, זו לא באמת תיהיה בעיה.

ג) אתה צריך לדאוג יותר לניקוי הצואה של יונים ושאר מעופפים. אם מספיק אכפת לך מהרכב אתה תעשה את זה בכל מקרה ואם לא אכפת לך מהרכב זה גם לא מה שיעזור לו.

ד) בגג שלך ספציפית יש בעיה שהדבק צף מעל הבד אם משאירים אותו הרבה בשמש אז אני ממליץ לך לא להיות גיבור גדול ולכסות את האוטו. בהחלט באסה!

ה) אתה גורם לעניין של הזמנת גג להשמע כמו טיול בפארק. מדובר בסיפור של כ-5K ש"ח ועוד לא דברנו על הרכבה. לא טיול אבל לא בשמיים, עשו לפניו , ויעשו אחריו.

דווקא את הבחור עם הבלוק לא היה צורך להזכיר, זה לא ונדליזם, נפל בלוק...לא נזרק.

.....

• תוכן חדש...