Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הסיפור הוא כזה: לפני שלושה חודשים ניגשתי לטיפול תקופתי במוסך מורשה, לאחר שהופיע כיתוב INSP עם מפתח שוודי וצפצוף מעצבן. בטיפול החליפו את החלקים המקובלים ושחטו אותי במחיר (אעלה קבלה אם תרצו), אך מעבר לזה המכונאי שטיפל ברכב הודיע לי שחייבים להחליף את רפידות הבלמים מאחור עקב בלאי, ואם אזניח זאת ייגרם נזק לצלחת (כנראה התכוון שאם אני אבלום על הברזל זה יהרוס את הצלחת). אציין כי ברכב יש נורה ייעודית לרפידות שחוקות והיא לא נדלקה.

צירפתי תמונה של רפידת הבלם האחורית ימין המקורית כשהגלגל מפורק לפני ההחלפה - לי היא נראית לא ממש גמורה. רציתי לשאול האם הרפידה הזאת באמת גמורה? אני כבר שלושה חודשים לא שקט, ואם "דפקו" אותי בעניין הזה אני רוצה לדעת - לא כדי להתלונן עליהם, אלא כדי לדעת להתרחק מהם ולעבור לטפל במוסך אחר. בנקודה ההיא הרכב עבר 47K ק"מ, מאז הספקתי לנסוע עם הרפידות החדשות עוד 4K ק"מ. הרכב שבחתימה.

תודה רבה,

גיא.

תמונה.jpg

פורסם

חשוב להדגיש: נורת ההתראה עבור רפידות שחוקות מתייחסת אך ורק לרפידות הקדמיות. אין התראה כלשהי עבור הרפידות האחוריות.

מניסיוני הלא מקצועי בעליל, רפידות אחוריות מחזיקות המון. לשם הדוגמה: הבראבו שלי עברה אצלי כמעט 70K ק"מ, במהלכם הוחלפו כבר פעמיים רפידות קדמיות ואפס פעמים רפידות אחוריות.

ברכב של אבי, שגמע יותר מ-120K ק"מ, למיטב ידיעתי מעולם לא הוחלפו רפידות אחוריות, פשוט כי מעולם לא היה צריך (הרכב מטופל במוסך של צ'מפיון).

בעין הלא מקצועית שלי הרפידה שצילמת נראית בסדר גמור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא מכיר את הפאביה, אבל כל רכב "שותה" רפידות אחוריות בקצב אחר - בכפוף לעוצמת הבלימה שהיצרן קבע לחלק האחורי, וכמובן לאופי החלוקה (מכאני או אלקטרוני).

כמובן שישנה חשיבות גדולה מאוד לעובי הרפידה שהקציב היצרן לקאליפר האחורי.

אצלי סט רפידות אחורי נאכל תוך 20K ק"מ ואם אני מפספס אני עלול למצוא את הברזל על הדיסק בלי זכר לרפידה, לכן אני מאוד מקפיד (ממה שזכור לי, ב 5 שנים שהאוטו אצלי החלפתי לפחות 3-4 סטים אחוריים). הרפידות עצמן, גם כשהן חדשות, מאוד דקות.

מבדיקה שעשיתי, בקסארה הרפידות חדשות מגיעות עם 11 מ"מ עובי - לעומת הפאביה שמגיעה עם 17 מ"מ עובי.

על פניו נראה שהרפידות במצב טוב, אבל תמונה של רפידה אחת לא מספיקה. השחיקה של הרפידות לא תמיד זהה לחלוטין בין הרפידה בחלק הפנימי של הדיסק ביחס לרפידה בחלקו החיצוני של הדיסק, ולעיתים יש גם הבדלים בין הגלגל השמאלי לימני.

תדירות הטיפולים ברכב היא שיקול נוסף האם להחליף את הרפידות או לא.

שא ברכה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרפידה בצד השני היתה נראית אותו דבר בדיוק כמו זאת. יתרה מכך, המכונאי שעבד על הרכב הודיע שחייבים להחליף דחוף את הרפידות האחוריות גם מבלי לפרק את הגלגלים (זה מגנזיום), כך שלפי דעתי לא יכל לראות את הצד הפנימי שלה, אך התמונה צולמה אחרי פירוק הגלגלים כדי שתתקבל תמונה יותר ברורה.

אז "דפקו" אותי ב- 222 ש"ח על רפידות ועבודת ההחלפה, אך מנגד לא אחזור לשם - במילא אני נכנס פעם בשנה למוסך לטיפול (מקווה שזה יימשך כך), אז עדיף כבר לנסוע לטפל בתל אביב כמו כולם כאן. דרך אגב אני נוסע רק בבין עירוני ולא משתמש כמעט בכלל בבלמים.

תודה לכם על התשובות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אמרתי לך פעם בצחוק- הפעם אומר ברצינות:

ממה שהרבה כותבים כאן, שווה לך לקחת פעם בשנה יום חופש ולנסוע לתל אביב למוסך רון.

עלויות הדלק יתקזזו לך עם המחירים ועם השקט הנפשי (שקשה לכמת אותו במחיר אבל הוא שווה הרבה).

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...